Serena porazila Azarenkovou a získala čtvrtý titul v řadě

19. 5. 2013, 15:33
Aktuality 63
Serena Williamsová prodloužila ve finále turnaje v Římě sérii zápasů bez porážky už na 24 utkání, když porazila Viktorii Azarenkovou z Běloruska 6-1 6-3. Jednatřicetileté Američanka tak po triumfech v Miami, Charlestonu a Madridu vyhrála čtvrtý turnaj v řadě.
Serena Williamsová

Finálový výsledek vypadá možná trochu jednoznačně, Viktoria Azarenková však nebyla pro Serenu Willimasovou snadnou soupeřkou.

Zápas začal neobvykle dlouhými gamy a po prvních čtyřech, ve kterých bylo odehráno dlouhých 44 výměn, vedla favorizovaná Američanka 3-1. V následujících dvou hrách prohrála Williamsová jen jeden míček, v posledním gamu prvního setu proměnila třetí setbol na returnu a dostala se do vedení 1-0.

V první polovině druhé sady si obě hráčky držely servis a jako první prolomila podání soupeřky Willimasová až v šesté hře. Azarenková na ztracený servis reagovala okamžitě, získala hned následující hru na returnu a snížila na 3-4. V následujícím gamu ale Azarenková promarnila na servisu vedení 40-15, gam ztratila a Willimasová na závěr čistou hrou ukončila zápas.

Serena Williamsová v dosavadním průběhu sezony prohrála jediné finále, v únoru v Dubaji ji porazila právě Azarenková. Před blížícím se druhým grandslamem sezony Roland Garros se navíc může pochlubit skvělou formou na antuce, na které si připsala 17. vítězný zápas v řadě při celkové bilanci 33-1.

V Římě získala Williamsová druhý titul, ten první vybojovala před jednácti lety. Celkově získala patnáctinásobná grandslamová šampionka už osmý titul na antuce v kariéře. Více jich má už jen Anabel Medina Garriguesová (10) a Venus Williamsová (9).

"První tři gamy trvaly asi 20 minut a bylo to opravdu nárončné," řekla Serena. "Dnes rozhodlo to, že jsem využívala šance, které jsem měla a taky jsem předvedla několik opravdu dobrých úderů," dodala.

"Loni jsem se cítila na antuce před French Open skvěle, ale nedopadlo to dobře. Letos musím být opatrná, soustředěná a tvrdě bojovat o každý míč," prozradila plány dnešní vítězka.

"Odehrály jsme několik vyrovnaných her, zápas byl vyrovnanější než vypovídá skóre," řekla Azarenková. "Serena hrála velmi dobře a byla lepší v důležitých momentech. Hraje neuvěřitelně, má nejlepší formu za poslední rok a půl," dodala.

Ve finále čtyřhry překvapivě prohrály domácí hráčky a obhájkyně loňského vítězství Sara Erraniová s Robertou Vinciovou. Nad síly italské dvojice byl asijský pár Su-Wei Hsiehová, Šuaj Pchengová.

První set získaly favoritky utkání z Itálie výhrou 6-4, ten druhý však ztratily výsledkem 3-6 a o šampionkách musel rozhodnout super tie-break. Zkrácená hra plná minibrejků vyšla překvapivě lépe dvojici z asijského kontinentu, Hsiehová s Pchengovou vyhrály 10-8.

- WTA PREMIER 5 ŘÍM -
(Itálie, antuka, 2.369.000 dolarů)
nedělní výsledky (19. 05. 2013)

Dvouhra - finále:
S. Williamsová (1-USA) - Azarenková (3-Běl.) 6-1 6-3

Čtyřhra - finále:
Su-Wei Hsieh, Pcheng Šuaj (Tchaj-wan/Čína) - Erraniová/Vinciová (1-It.) 4-6 6-3 8-10

Komentáře

63
Přidat komentář
dadaft
hm, tak já nakonec ze svého oblíbeného Říma neviděl kromě pár zápasů ze začátku nic. ((
asi pěkný mač, jak to tak čtu...
Reagovat
smazaný uživatel
Asi by se ti to líbilo. Hrály se dlouhé výměny, hodně se běhalo, žádné bum bum....
Ale mě stejně mrzelo, že nedokázala postoupit ze ČF Sam, když jsem viděl tu její hru ve druhém setu a tak do půlky třetího - byla to lahůdka.:)
Reagovat
dadaft
Oskar ..... jj, když se Samanthě daří, kouká se na to fantasticky. ))
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, máš pravdu, když se jí daří, je to zážitek. Zrovna nedávno jsem si pouště finále USO 2011, ta tam Serenu opravdu drtila, hrála fantasticky.:)
Reagovat
dadaft
jó jo, tehdy Serena ochutnala medicínku, kterou tak ráda a často ordinuje druhým. ))))
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, přesně tak, byl to klepec na celý čáře.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Já řešil svůj nesouhlas s montym v tom, že v zápase měla Vika nějakou smůlu a Serena štěstí.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Sorry, to mělo být dolů.
Reagovat
smazaný uživatel
Tady jsou ještě jednou statistiky zápasu. Jednu jsem si půjčil od Sonji.:-)

1. set:
http://q3.cz/images/32Statistiky_1.png

Zápas:
http://q3.cz/images/60Vika_Serena.jpg

Z toho tedy druhý set:
Serena W/UE: 22/8
Vika W/UE: 7/7
Celkově na body: 35/26

Musí se zohlednit, že na každém turnaji se započítávají W/UE trochu jinak. Ale přesto jde z těchto statistik počet vynucených chyb odvodit.

Např. Serena získala celkově v 1. setu 39 bodů. Z toho bylo 19 po vlastních winnerech, 13 po UE Viky. Zbývá tedy 7 bodů - a to byly vynucené chyby Viky. A tak je to možno spočítat i pro Viku, druhý set i celý zápas.

Shrnutí W/UE/V (vynucené chyby):
1. set:
Serena: 19/11/10
Vika: 5/13/7

2. set:
Serena: 22/8/11
Vika: 7/7/6

Zápas:
Serena: 41/19/21
Vika: 12/20/13

Z toho všeho plyne, že Serena nastřílela o 29 winnerů více, udělala o 1 UE méně a Vika ji donutila udělat o 8 vynucených chyb více. To znamená, že byla po celý zápas lepší Serena a těch 8 chyb které si Vika vynutila oproti Sereně navíc, nemohlo smazat těch 29 winnerů, o které ji přestřílela Serena.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Díky za statistiku. :) Jak už jsem napsal v reakci níž, rozhodně nechci zpochybňovat zasloužené vítězství Sereny. Zároveň ale souhlasím s tím, co řekla Vika: "Odehrály jsme několik vyrovnaných her, zápas byl vyrovnanější než vypovídá skóre."

Pro mě je dobré zjištění, že Serena měla opravdu více vynucených chyb než Vika. Samozřejmě tam nebyl takový rozdíl jako mezi winnery, ale nějaký rozdíl tam byl... Ty píšeš: "To znamená, že byla po celý zápas lepší Serena..." Já bych spíš řekl: Celkově vzato byla lepší Serena, ale většina zápasu (11 gemů ze 16) byla vyrovnaná. :)

Takže opakuju: Serena vyhrála zaslouženě díky výbornému výkonu, ale já bych si přál aspoň vyrovnanější výsledek, který by právě tomuto zápasu odpovídal... Tak aspoň se můžu utěšovat tím, že na vítězství Sereny má určitě velký podíl Esther Lee. :)
Reagovat
tommr
nic ve zlým, ale moc nechápu co řešíte? Situace je poměrně jasná - Serena je momentálně jasně nejlepší, je téměř neporazitelná a vzhledem k tomu, že na FO nic neobhaju tak si ještě víc navýší svůj náskok na čele žebříčku. Sharapovová a Azarenková se s ní nemůžou měřit a budou ve zbytku sezóny bojovat jen o druhý místo. A ostatní hráčky jsou už úplně bez šance ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Říkal jsem si, že ty tvé včerejší výroky o štěstí, smůle a dožadování se statistiky vynucených chyb, byly způsobeny tvým smutkem po zápase. Vidím, že to tak nebylo.:)

Nikdo nepsal, že byl zápas jednoznačný. Naopak, třeba tommrovi jsem psal, že byl vyrovnanější, než by se mohlo zdát ze skóre. Nicméně dalším faktem je, že z 16 gamů byla nakonec v 11 z nich lepší Serena. To znamená, že byla lepší hráčkou prakticky po celý zápas. Vždyť si Vika uhrála jen dvě podání.

Na zjištění, že měla Serena pouze o 8 vynucených chyb více než Vika, pro mě není nic překvapivého. Spíše mi to přijde málo oproti tomu, že na winnery Viku o tolik přehrála.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud to bereš na vyhrané gemy, tak Serena byla lepší dokonce ve dvanácti... Ale jak říkám, 11 ze 16 bylo naprosto vyrovnaných a Vika z těch jedenácti vyhrála bohužel jenom tři. Příště to může být zase takhle vyrovnané, ale naopak Vika třeba vyhraje těch vyrovnaných gemů víc. Vždyť přes tu shodu rozhodujou vážně maličkosti... No a pokud Vika příště donutí Serenu ještě k více chybám, tak se určitě zlobit nebudu. :)

Já jsem se vůbec nechtěl nějak dohadovat, ale věděl jsem, že k nějaké diskusi dojde. :) Je ale fajn, že oba máme svůj pohled na věc. Nemusím s tebou vždycky souhlasit, ale určitě patříš mezi diskutující, které tady respektuju... Abych to zakončil nějak příjemně, tak nejhezčí je nakonec stejně tohle. :)
http://www.wtatennis.com/javaImages/e8/56/0,,12781~11949800,00.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
No jasně, příště to může být obráceně, a více gamů může zvrátit ve svůj prospěch Vika. Ale musí ještě svou hru o něco zlepšit. Včera to bylo lepší než v Madridu, ale úplně ono ještě taky ne....Navíc mě velmi překvapilo, že nedokázala zabrat při druhém servisu Sereny. V prvním setu hrála Serena více míčků přes druhé podání, měla úspěšnost servisu jen 45%. A tam vede cesta.

Hezká fotka.:) Jinak já to vůbec neberu za dohadování.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Naprosto souhlasim. U ženských je to Serena pak dlouho nic, pak možná Vika s Mařkou a zase dlouho nic. U chlapů zase Nadal občas Djoki a pak dlouho nic a zbytek světa.
Reagovat
Bob
Sereno, ty mi děláš takovou radost!! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Musím přiznat, že jsem byl po zápase docela naštvaný... Říkal jsem si: "Serena je tak dobrá a ještě k tomu má štěstí. Ono se říká, že štěstí přeje připraveným, ale čeho je moc..." :D

V žádném případě nechci zpochybňovat, že Serena vyhrála zaslouženě. Ten výsledek ale podle mě moc neodpovídá tomu, co se na kurtu odehrávalo... Celkem se hrálo 16 gemů, přičemž devět z nich šlo přes shodu (Serena vyhrála šest, Vika tři). Navíc ještě další dva gemy došly do stavu 40-30 (oba vyhrála Serena). Takže jedenáct gemů ze šestnácti bylo naprosto vyrovnaných. Hlavně v 1. setu to byl velký boj o každý fiftýn. Přesto je výsledek takový, jaký je...

Obě hráčky zaslouží velkou gratulaci za skvělý turnaj a předvedený výkon. Je nutno uznat, že Serena hrála naprosto výborně a na konci už jí tam padalo všechno, na co sáhla. Navíc má kromě skvělých úderů i vynikající pohyb, což může být pro někoho překvapením. Ale Serena je vážně i po této stránce jednou z nejlepších tenistek. Dobíhaný úder dokáže proměnit ve vítězný míč opravdu málo hráček... Hned vzápětí je ale třeba dodat, že Vika hrála velmi dobře. Ten výsledek mě prostě mrzí, protože je pro Viku strašně krutý a kdo ten zápas neviděl, tak tomu možná neuvěří... V mnoha momentech rozhodovaly maličkosti, které však většinou hrály pro Serenu. Definitivně rozhodující bylo, že Vika za stavu 3:4 ve 2. setu nevyužila dva gemboly. Serena odskočila a pak už to suverénně dopodávala. Je to škoda, protože za stavu 4:4 by Vika byla ve hře o druhý set a taky pořád o celý zápas...

Takže tohle všechno mě mrzí, ale po herní stránce jsem s Vikou více než spokojený. Pokud se takový výkon povede příště zopakovat, tak je velká šance, že to může dopadnout jinak... O to víc obdivuju Viku, že to při vyhlášení vzala s úsměvem. Já bych byl po takovém průběhu strašně naštvaný. :D Musím ale říct, že obě holky byly při vyhlášení moc fajn. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Zrovna Vika je ta poslední, co by si mohla stěžovat na nedostatek štěstí :-D
Reagovat
Sonja
Co to meleš?
Reagovat
pepin
I když spolu se mockrát neshodneme, tak ted Ti dávám za pravdu. Taky ještě možná blbě foukal vítr, nebo svítilo sluníčko. Ale to by nebyl spisovatel, aby to skousnul, hledá maličkosti, aby tu uječenou nějak omluvil. Prostě prohrála a je to neoddiskutovatelné. Serena hrála moc dobře, vlastně hrála to, aby ji porazila. Marfuša věděla proč onemocněla.
Reagovat
ptpc
A zabudol si na ešte na tri prasiatka v prospech Sereny... Ale holt - kto chce byť najlepší, musí poraziť každého...
Reagovat
smazaný uživatel
Já vím jenom o dvou, ale máš pravdu. Navíc ta prasátka byla v docela důležitých momentech... Jedno přineslo Sereně setbol a taky tam bylo jedno někde v 1. setu za stavu 30-30. Vika sice taky ve 2. setu trefila jedno prasátko, jenže to se Sereně odrazila přímo na winner. Takže to by mohlo být to třetí prasátko, které Vice moc nepomohlo...

Celkově si myslím, že dneska ten výsledek mohl vypadat jinak a nemusela to být otázka jenom pár gemů... Doufám, že si Vika dneska vybrala smůlu na hodně zápasů dopředu. :D
Reagovat
Fandina
Co to meleš ty?
Reagovat
smazaný uživatel
bože, jsem blbka, že píšu sama sobě :))))
Reagovat
smazaný uživatel
No, Tomáš se nemusí za tu prohru až tak stydět, to Rafu zatím teda víc potrápil než Féďa.. holt když se nedaří, tak se nedaří i když ještě není konec :)
Reagovat
tommr
je to sice slabá útěcha, ale aspon se nikdo nebude moct Tomášovi kvůli těm porážkám od Nadala posmívat ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nejsem fanynka Fédi ani Rafy, takže tohle utkání můžu sledovat s naprostým klidem, nicméně konstatovat jsem to musela vzhledem k některým komentářům :) Jen jsem to dneska nečekala tak jednoznačné :)
Reagovat
kada.tom
koukám, že Rafa kraluje ... to možná stihne za hodinku :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Féďa má podobnej průběh jako včera Tom.. no snad bude mít ještě šanci to zdramatizovat..
Reagovat
r176
Honza Hájek postupuje dál tak teď jen pomstít Rosola
Reagovat
tommr
s Brandsem to bude mít Honza těžký. Němci hrajou doma obvykle o třídu líp než jinde ... :)
Reagovat
r176
já Honzovi věřím! na antuce umí hrát dobře
Reagovat
tommr
no uvidíme. Honza by potřeboval ještě nějaký body jako sůl, aby se udržel v první stovce ... :)
Reagovat
Vojtiik
tak snad rogi uhraje víc:)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to začíná, jsem zvědavá, co hvězdy předvedou :)
Reagovat
smazaný uživatel
Vyhrát čtyři turnaje v řadě je parádní výkon! Tak si teď hlavně hezky odpočiň, abys byla na ten nejdůležitější antukový turnaj zase správně nastartovaná!:-)
Reagovat
tommr
zápas jsem neviděl, ale výsledek je jednoznačnej. To hrála Serena tak dobře nebo Azarenková tak špatně? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Můžu ti zase jenom pogratulovat. :) Sice mě dneska ten výsledek hodně mrzí, ale nedá se nic dělat... Musíš ale uznat, že nebýt Sereny, tak jsou "moje" holky obtěžkány trofejemi. :D Holt mají aspoň nějakou motivaci. :)

Mimochodem, při pohledu do Sereniny lóže jí to přeju o trochu víc... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jednoznačný, jak by se mohlo zdát podle výsledku, ten zápas nebyl. Často se šlo přes shodu, Serena jednou ztratila podání. Ale prostě dokázala zabrat a přitlačit v důležitých momentech zápasu. V prvním měla nízké procento prvního podání, přesto to zvládla dobře. Ve druhém už jí první podání padalo více, takže to bylo snadnější. Dobře se také pohybovala. Sonja tu někde dávala statistiky utkání. A ty to celkem dobře odráží.
Vika nehrála špatně, ale udělala příliš zbytečných chyb.
Reagovat
smazaný uživatel
Díky.:)
Jistě, nebýt Sereny, jsou tvé holky ověnčeny vavříny, že by je neměly ani kam dávat.:)
Já nevím, proč tě mrzí výsledek? Může tě mrzet prohra, ale je zbytečné, zabývat se výsledkem. Kdyby to bylo těsné, tak tě zase může mrzet, že to bylo těsné....Dneska si to Serena hlídala, já byl klidný, i když jí Vika v tom druhém brejkla. Po té dvouměsíční pauze ještě není tak přesná a jistá, jak by potřebovala.
Reagovat
smazaný uživatel
To máš taky pravdu. Kdyby to bylo v tie-breaku 3. setu, tak by mě to mrzelo asi ještě víc. Ale tohle mi prostě přišlo až moc kruté...

No, příště už třeba budeš Sereně víc věřit. :) Mě vždycky dostává, jak jí v těch předzápasových prognózách nevěříš. Stejně si myslím, že je to od tebe jenom klamání tělem. :D Sereně určitě nejvíc záleží na RG, kam půjde z pozice jasné favoritky. To je občas zrádné, ale pokud bude Serena pokračovat ve výkonech z Říma, tak bude strašně těžké ji zastavit. Stačí však jeden zápas a všechno může být jinak... Každopádně by mě hodně překvapilo, kdyby RG nevyhrál někdo z první trojky. Na antuce sice může hodně hráček překvapit, ale nějaké velké překvapení letos neočekávám.
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem dnes ale ve své prognóze nepsal, že jí nevěřím na vítězství. Psal jsem, že pokud bude chtít vyhrát, bude muset po včerejšku zlepšit svůj výkon. Že nesmí zaspat, musí být přesná, rychlá a zlepšit podání. A až na to podání v prvním setu zahrála to, co bylo potřeba.
Mimochodem jsem si přečetl, že byla Serena ještě včera po zápase trénovat, protože nebyla se svým výkonem vůbec spokojena. Říkala, že potřebovala na dnešek něco zlepšit a vyladit, takže i jí bylo jasné, že nebylo vše ok.

Opravdu neklamu tělem, píšu to, co si myslím.:) K čemu by mi bylo, kdybych psal něco jiného? A taky jsem čekal od Viky trochu lepší výkon. Stále nechápu, co tě mrzí? Ty statistiky zápasu jsou tentokrát opravdu věrným obrazem jeho průběhu. Serena měla o 29 winnerů více než Vika a o 1 UE méně....Opravdu si myslím, že smůla či štěstí, o kterých píšeš nahoře, zápas nerozhodly. Dnes ne. Mně ti přijde, že ty máš Viku asi raději než Maruš, tu nikdy takto nelituješ. U Viky ty prohry snášíš nějak hůř. Že ty jí nadržuješ?:D To bude ale ostatním líto.

RG je specialní turnaj, je to ohromně náročný grandslam. To, že tam jde Serena jako favoritka, vůbec není vypovídající. Za těch sedm zápasů se může stát cokoliv. Bude mít jeden den blbec a je venku. Vůbec by mě nepřekvapilo, kdyby měl turnaj překvapivou vítězku.
Reagovat
Sonja
Souhlas s Oskarem, taky jsem od Viky čekala lepší výkon...neříkám, že to bylo úplně špatné, ale asi ještě prostě není úplně ve formě po zranění...snad teď zabere a připraví se pořádně na RG:-)
A samozřejmě zápas žádné štěstí/neštěstí neovlivnilo, bylo tam pár prasátek, ale Serena se prostě do zápasu od začátku obula a i když jí Vika celkem zdatně vzdorovala, neměla nárok. Jako nemá nárok žádná jiná hráčka, když je Serena ve formě.

Jinak se mi na Sereně hrozně líbí, jak - i když má zápas pod kontrolou - nadává si za každou chybu, dokonce i za to, že netrefuje 1. servis:-D Navíc, jak tu píše Oskar, dokonce byla po včerejším zápase ještě trénovat - WOW! Takovýhle přístup by měla mít každá hráčka, být na sebe přísná:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Já si právě myslím, že k hodnocení dnešního zápasu ty statistiky nestačí. Navíc považuju za velký nedostatek, že v těch statistikách nejsou uvedeny taky vynucené chyby. Řekl bych, že těch mají soupeřky Viky obvykle hodně... Prostě si myslím, že by se to taky mělo uvádět. Vika třeba nemá až tak velká čísla winnerů, ale dokáže donutit soupeřku k chybě velmi často svou aktivní hrou. Myslím, že právě dneska by tahle statistika byla docela zajímavá...

Co mě mrzí? Zaprvé prohra a zadruhé ten výsledek, který podle mě prostě neodpovídá průběhu zápasu. Pokud je 11 ze 16 gemů natolik vyrovnaných a Vika z nich vyhraje jenom tři, tak mi to prostě přijde jako smůla. Jak říkám, kolikrát tam rozhodovaly maličkosti...

Jinak je samozřejmě blbost, že mám Viku radši než Mashu. :D Mám je rád obě a nerozlišuju, kterou víc a kterou míň. Sám víš, že Maruška je pro mě nejkrásnější tenistkou a sportovkyní vůbec. :) Pokud vím, tak mě její prohra se Serenou v nedávném finále Miami taky moc mrzela. Tehdy se Serena probudila zrovna v pravý čas... Mrzí každá prohra, ale dneska mi to prostě připadalo pro Viku až příliš kruté. Podle mě hrála velmi dobře. Serena hrála výborně, ale říkal jsem si v 1. setu, že kdybych neviděl skóre, tak bych si skoro myslel, že je to nerozhodně.
Reagovat
smazaný uživatel
"Vika třeba nemá až tak velká čísla winnerů, ale dokáže donutit soupeřku k chybě velmi často svou aktivní hrou. Myslím, že právě dneska by tahle statistika byla docela zajímavá..."

To je trochu ptotimluv. Vika nemívá velký počet winnerů, ale praktikuje aktivní hru? Bavíme se o dnešním zápasu? Vika je v zápasech s útočnými hráčkami ta pasivnější. A na svůj dnešní počet winnerů měla prostě těch UE příliš. A Serenu nedonutila k tolika nevynuceným chybám, aby jí to stačilo na výhru. Ona to tam nepálí třeba jako Máša. To ale není nic proti ní. Proto je taky pro Serenu daleko nebezpečnější. Ona dokáže držet míček dlouho ve výměně a hodně uběhá. A třeba před dvěmi lety hrála ještě většinu míčů křížem, teď hraje často po lajně, což je samozřejmě nebezpečnější a soupeřka musí více běhat.
Jinak statistiky vynucených chyb bývají většinou k dohledání pouze na GS. Ale dá se to i odvodit ze statistiky zápasu. Ale moc nevím, proč ty vynucené chyby dnes zmiňuješ, většinou každému stačí poměr W/UE....

Ne ne, zdá se mi, že Viku protěžuješ.:D
Reagovat
smazaný uživatel
Já si taky myslím, že bude hrát Vika na RG ještě lépe. Už v Římě to bylo o něčem jiném než v Madridu a ta dnešní prohra ji určitě ještě více nabudí, naštve a namotivuje.:-)

Jinak mně se taky na Sereně líbí, že je perfekcionistka a chce zahrát každý úder správně. Proto je na ní vidět nespokojenost i ve chvílích, kdy by na sebe podle skóre být přísná nemusela. Ale díky tomu je tam, kde je. Jít po zápase, který vyhrála 6:3 a 6:0, ještě trénovat, svědčí o tom, že je nohama stále na zemi. Nepodléhá sebeuspokojení, ví, co chce a jede si to svoje. Dobře si uvědomovala, že proti ní včera stála kvalifikantka. To bych řekl, že některým hráčkám chybí. A taky myslím, že jí prospěla změna trenéra i prostředí, kde trénuje. Takový nový impuls to byl.:-)
Reagovat
Sonja
Jj, prostě ze Sereny by si v tomhle ohledu měly brát hráčky příklad...a když je to navíc u tenistky, která má na krku třicítku a už by se na tenis klidně mohla vykvajznout, je to ještě obdivuhodnější:-) Troufám si tvrdit, že je na sebe daleko přísnější než mladé hráčky, které se teprve derou žebříčkem nahoru...přitom by to mělo být naopak.
Každopádně dokud má Serena co nabídnout- jakože rozhodně má- tak je fajn, že pořád hraje:-)) A já bych jen uvítala, kdyby se z té její konkurence vyčlenil někdo, kdo by s ní sváděl vyrovnané zápasy. Mám pocit, že by to mohla být právě Vika (která už to několikrát dokázala), protože její hra je naštěstí o něčem jiném než bezhlavém bušení do míčku s cílem trefit winner. Je chytřejší, skvěle se pohybuje a umí zahrát i technicky vedle prudkých ran. No prostě- líbí se mně jako hráčka a fakt bych jí přála, aby na sobě ještě zamakala a Serenu tu a tam porazila:-))
Reagovat
smazaný uživatel
ale kdeze, prave starsi hrac musi zvysovat objemove treninkove davky, jednak to (uz) vydrzi a jednak je potrebuje, jinak ztrati silu, rychlost, vybusnost.. protoze je normalne ztraci prirozenou cestou. A ze je starsi hrac cilevedomejsi a disciplinovanejsi je taky prirozene. Souhlasim ale rozhodne s tim, ze by Serena na vsechno uz mohla klidne hodit bobek. Mene uz si preju, aby ji porazela zrovna Azarenka. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tu statistiku chci, protože mě zajímá a je důležitá. Nechci si nic odvozovat, chci vidět čísla. :D Jinak Vika sice nebyla aktivnější než Serena, ale to vůbec nic nemění na tom, že aktivně hrála taky.

Když už jsme u těch protimluvů: "A Serenu nedonutila k tolika nevynuceným chybám, aby jí to stačilo na výhru."
K nevynucené chybě nemusí nikdo nikoho donutit. Od toho je slovo "nevynucená"... Když někdo někoho donutí k chybě, tak je to chyba "vynucená". A to je přesně případ Viky. Myslím, že právě ona dokáže donutit soupeřku k chybě nejvíc ze všech hráček. To znamená, že nezahraje přímý winner, ale zahraje třeba úder pod takovým úhlem, že se soupeřka po míčku ještě natáhne, zasáhne ho, ale už ho nevrátí do kurtu...

Nezlob se na mě, ale Vika si prostě dneska nezasloužila prohrát 1:6, 3:6. Ten zápas byl mnohem vyrovnanější... Stejně jako si Masha nezasloužila kanára ve 3. setu finále Miami (aby ti to nebylo líto). :)
Reagovat
smazaný uživatel
monty, neprehravej.. :-) Hodnoceni chyb ve smyslu vynucena - nevynucena je docela na vode a statistika je nedokaze rozlisit. ;-)
Reagovat
Sonja
No a podle mě by to mělo být naopak- měly by na sebe být přísné hlavně začátečnice, proč Serena, když už nemá komu co dokazovat a kam šplhat:-)
Ale samozřejmě od tohohle přístupu Serenu neodháním, naopak ho obdivuju:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem se upsal, pardón. V té větě mělo samozřejmě být, že ji nedonutila k tolika vynuceným chybám, aby jí to stačilo na výhru.
Reagovat
smazaný uživatel
A vždyť je to jedno, jakým skóre prohrála, ne? Kdo zápas viděl, udělal si obrázek. A ona i její tým vědí nejlépe, kde byly slabiny atd...
Kdyby uhrála o tři gamy víc, tak už bys byl spokojenější?:) Včera to nebyla pro Serenu žádná haluz. Kdyby vyhrála ve třetím setu v TB 13:11, kdy jí ještě dvakrát pomohla páska, můžeme tu mluvit o štěstí a neštěstí. A navíc, vždyť v tenise nejde o počet uhraných gemů, ale o výhru a prohru. Myslím, že Vice je teď počet uhraných gemů putna. Spíše jí může štvát, že dopustila, aby ztratila několikrát podání ze stavu 40:0 a 40:15. Navíc si v prvním setu nepodržela podání ani jednou....

V čem by tě ty statistiky vynucených chyb uklidnily? V tom, že i když dala o tolik winnerů méně a o jednu UE více, tak alespoň donutila soupeřku k vynuceným chybám, a že nehrála tak špatně? Ale to o ní nikdo, pokud čtu dobře komenty pod tímto článkem, netvrdí.;)

Promiň, nic ve zlém, to se zase na mě nezlob ty, ale mně to včera i dnes přišlo, že se za každou cenu snažíš pro Viku najít něco, čím by se dalo dokázat a vyzdvihnout, že nehrála špatně, a že měla smůlu .:)
Reagovat
smazaný uživatel
No, v konečném účtování je to jedno, ale já jsem radši, když to skóre opravdu odpovídá průběhu zápasu...

Jak už jsem napsal, rozhodně nechci zpochybňovat zasloužené vítězství Sereny. Ale co se týče smůly, tak Vika ji v některých momentech prostě měla. A kdo sleduje tenis, tak ví, že rozhodujou maličkosti a stačí jeden moment a může se to všechno otočit... Já si opravdu myslím, že Vika hrála dobře. Třeba u ní převažovaly chyby, ale hra jako taková se mi líbila. Na včerejší výkon Sereny to nestačilo, ale rozhodně to nebylo tak špatné, jak by se mohlo zdát z toho výsledku...

A že se Viky podle tebe nějak moc zastávám? :) No, já už jsem tady kdysi psal, že kdybych si měl vybrat jednu hráčku podle stylu hry, tak si vyberu Viku. Podle mě hraje naprosto vyvážený tenis, co se týká útoku a obrany. Můžu ti říct, že u jejích zápasů bývám ze všech mých favoritek nejklidnější. Pokud se tedy nenechá rozhodit jako třeba v Madridu s Ekaterinou... Ale to jí samozřejmě hned odpustím. :) Takže podle hry mám Viku asi nejradši ze všech, ale zase třeba v žebříčku krásek byla "až" čtvrtá. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Co dodat? Myslela jsem, že ji Vika víc potrápí, jak už se jí to povedlo, ale bohužel.. Serena má prostě formu, to se nevidí.. Gratulace.
Reagovat
LukasH
Azarenka ani Šarapovová nebudou na Serenu (samozřejmě ve formě) nikdy mít. Jejich hra je příliš stereotypní. Mají výborně natrénovaný údery, což platí na 99 procent ostatních soupeřek, ale ne na Serenu, která jejich hru bez problémů čte. Vica sice v Dauhá Serenu porazila, ale nemyslím, že by se to opakovalo často pro Šarapku to byl téměř vždy debakl. Je právě škoda, že Petra je na tom, tak jak je, protože kdyby hrála ve formě, předvedla by s ní jistě mnohem zajímavější zápas.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak letos v Dauhá to bylo vidět, myslela jsem, že Petra dostane klepec a ono to bylo pomalu naopak :)
Reagovat
UnrealTom
Serena je válec!
Reagovat
Sonja
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/263265_10151895962126102_267908204_n.jpg
Reagovat
VlS
kdo je královnou tenistek byla znovu jasně zodpovězena. První set byl k Vice až trochu krutej, ale úroveň zřejmá.
Reagovat
smazaný uživatel
Petra Cetkovská se vrací! bude startovat na turnaji ve Štrasburku! Hodně štěstí!
Reagovat
Sonja
Gratulace;-)

http://www.q3.cz/images/60Vika_Serena.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
z krajice si ukusovala chladnokrevne presne a "spravne" kousky! Sereno, jsi bourak! :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist