Serena ovládla vyvrcholení sezony v Dauhá

1. 11. 2009, 18:52
Aktuality 11
TURNAJ MISTRYŇ - Serena Williamsová vyhrála Turnaj mistryň a potvrdila tak fakt, že v pondělí usedne na tenisový trůn a rok zakončí jako světová jednička. Američanka v dnešním finále v Dauhá zvládla sesterský duel s obhájkyní Venus a zvítězila 6-2 7-6.
Profily hráčů
Serena Williamsová

Osmadvacetiletá Serena Williamsová dokázala triumfovat na Turnaji mistryň podruhé v kariéře. Poprvé se jí to podařilo již v roce 2001, přičemž tehdy jí ve finále vzdala krajanka Lindsay Davenportová.

"Cítím se skvěle, že jsem to dokázala podruhé. Je to těžké, protože každá hráčka je tady nebezpečná a sestra ze všech nejnebezpečnější, protože se tak dobře známe, ale zvládla jsem to," řekla Serena na kurtu, když předtím zatnula po využitém mečbolu pravou pěst.

Obě hráčky nastoupily na kurt s obvazy, Sereně "zdobil" levý stehenní sval a Venus levé koleno. Loňská vítězka Venus v prvním setu častěji chybovala, zatímco jistě hrající Serena ničila sestru skvělými returny. Serena dvakrát získala podání soupeřky a bez známky radosti v obličeji stvrdila výhru v první sadě čistou hrou.

"Nereturnovala jsem tak dobře, jak bych si představovala, a občas jsem Sereně její podání až příliš usnadnila," řekla Venus.

Ve druhém setu sledovalo chladné publikum razantní výměny od základní čáry. Serena musela čelit agresivnější a razantnější Venus, přesto nepustila sestru ani k jednomu brejkbolu. Sama ale ve druhé sadě také neprorazila Venus podání, a proto rozhodl tie-break. Ve zkrácené hře opět chybovala Venus a Serena šanci nepustila.

Mladší ze sester Willimasových potvrdila, že letos s Venus neprohrává. Zvítězila již počtvrté za sebou, přičemž sestru pokořila v Miami, na trávě ve finále Wimbledonu a ve skupině v Dauhá. Ve vzájemné bilanci vede Serena 13:10 a v zápasech o titul 8:3.

V letošním Turnaji mistryň nenašla Serena přemožitelku. Vyhrála všechny tři zápasy v Kaštanové skupině a v semifinále měla práci ulehčenou, jelikož Dánka Caroline Wozniacká vzdala kvůli zranění. Za titul si na konto připsala částku 1,55 milionu dolarů.

Letos vyhrála Serena třetí turnaj, v lednu získala titul na Australian Open a pak nenašla přemožitelku ve Wimbledonu. "Dlouho jsou nevyhrála jiný turnaj než grandslamový. Teď jsem tuhle sérii protrhla, o to je triumf zábavnější," řekla s úsměvem tenistka. Jiný turnaj než grandslamový vyhrála naposledy v dubnu 2008 v Charlestonu.

- TURNAJ MISTRYŇ DAUHÁ (Katar, tv. povrch, 4.550.000 dolarů) -
nedělní výsledky (01. 11. 2009)

Dvouhra - finále:
V. Williamsová (7-USA) - Jankovičová (8-Srb.) 5-7 6-3 6-4

Čtyřhra - finále:

Llagosteraová/Martínezová (3-Šp.) - Blacková, Huberová (1-Zimb./USA) 7-6(0) 5-7 10-7

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

11
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
letityfanousek
Jsou to legendy a nejsou to žádné herečky, prostě hrají tenis jaký umějí. A hlavně jim nekoukají z očí jen ty $$
Reagovat
smazaný uživatel
myslíš že příští sezona bude o hodně jiná, jestli se vrátí belgičanky, rusky se dostanou do formy a W+W budou hrát jako teď tak se máme na co těšit
Reagovat
smazaný uživatel
*myslím
Reagovat
dabelsobul
Jestli jestli jestli :)
Reagovat
smazaný uživatel
Sestry jsou vyjímečné tenistky a už teď je jasné, že budou jasně zapsány v tenisové historii. Jsou vynikajicí a dlouho se na ně jednou bude vzpomínat. Holky jste SUPER.
Reagovat
a.magerova
Souhlas.
A doufám, že už jim rostou nástupkyně nějakého slavného jména :-))
Reagovat
majjkaa
Zeby sestry Federerovee :))
Reagovat
smazaný uživatel
jo joo sestry Federerove, jednoznačne! :)
Reagovat
smazaný uživatel
typický silový tenis Wiliamsiek, bum bum bum, trafím sa trafím netrafím nie.. nemám rada ich súboje, celkovo mi aj ten zápas pripadal nudný :(
Reagovat
smazaný uživatel
Ja si myslím, že zranenie limitovalo obidve tenistky a tak sa každá snažila rýchlo ukončovať výmenu. Inak som videl už vela zápasov medzi nimi a boli to úplne iné zápasy z krásnymi dlhými výmenami, ale musia byť ako vravím zdravotne fit.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist