Serena odmítá Roddickovu nabídku na odvetu

26. 1. 2009, 17:38
Aktuality 1
Na světě není mnoho lidí, kteří mají kladnou tenisovou bilanci s Andym Roddickem. Jedním z nich je Serena Williamsová, která mužskou světovou devítku jako dítě porazila. "K odvetě není důvod. Vyhrála jsem, byla jsem jasně lepší," odmítá dnes se smíchem mladší z obou sester Roddickovu nabídku na další zápas.
Profily hráčů
Serena Williamsová (© australianopen.com)

Přátelské pošťuchování mezi oběma tenisty odstartovala Serena Williamsová svým prohlášením, že nejcennějšího vítězství dosáhla jako malá, když v utkání hraném na jeden set porazila svého slavného krajana, se kterým trénovala na Floridě. Andy Roddick porážku s Williamsovou připouští, jiné ale podle něj bylo skóre: zatímco Serena trvá na tom, že zvítězila 6-1, podle Roddicka skončil zápas 6-4 pro jeho soupeřku.

Když Williamsová před novináři vyzradila jejich nevyřízené účty, vyzval ji Roddick k dalšímu utkání, kterým by jí předchozí porážku mohl oplatit. Marně.

"Nemyslím, že je odveta nutná. Vyhrála jsem, byla jsem jasně lepší," žertovala Serena Williamsová po svém čtvrtfinálovém vítězství nad Viktorií Azarenkovou. "Skóre jasně mluví za vše. Pořád si mě dobírá, 'Odvetu, odvetu!', ale já na ni ani nemám čas..."

V neděli se nenechal zahanbit Roddick, podle kterého ho mladší ze sester Williamsových porazila jen proto, že byla o rok starší a mnohem větší než on. "Když nám bylo deset, musel jsem běhat pod sprchou, abych se namočil. Ona už tehdy zvedala náklaďáky," vzpomíná Američan. "Andy vždycky přehání. Byla jsem na svůj věk malá a on taky," směje se Serena. "On prostě žárlí, protože jsem byla v lepší kondici a bicepsy mám nejspíš pořád větší než on. Andy na mě hrozně žárlí. Nevím proč, ale nevyčítám mu to."

Jak už vážněji dodala, její kamarád Roddick jí pomohl, když se jí nedařilo. "Před pár lety nehrál dobře. Nikdy se ale nevzdal. Hrál na každém turnaji, nikdy neztratil sebedůvěru. To mě motivovalo, když jsem viděla jeho sílu a soutěživost, byla jsem sama schopná vyhrát několik turnajů," tvrdí Williamsová. "Nikdy jsem mu to neřekla, ale určitě mi pomohl, abych byla lepší a víc na sobě pracovala... Škoda, že právě on není schopný porazit ani ženskou," neodpustila si na závěr.

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist