Serena obvinila Martinezovou: Soupeřka podváděla

31. 5. 2009, 17:38
Aktuality 16
Tenistka Serena Williamsová po sobotním utkání třetího kola Roland Garros obvinila soupeřku z podvádění. Americká hráčka totiž prohrála první set zápasu s Maríou José Martínezovou Sánchezovou poté, co španělská hráčka zasáhla míček rukou, získala důležitý brejk a vyhrála první set. Z postupu se ale nakonec po vítězství 4-6 6-3 6-4 radovala Williamsová.
Serena Williamsová

"Nemyslím si, že by ji míček trefil. Naopak! Jsem si stoprocentně jistá, že ji zasáhl do ruky," citovala Williamsovou agentura Reuters. "Tenisová pravidla mluví jasně: Když vás trefí míček do těla, automaticky ztrácíte bod. Takže když ji zasáhl, měla přijít o bod a nepodvádět," prohlásila. "A myslím, že to musela cítit. Dala jsem pořádnou ránu," dodala.

Williamsová se snažila dovolat spravedlnosti u rozhodčího, ale nepochodila. "Říkám mu: 'Ptal jste se jí?' A on na to: 'Řekla mi, že ji míček netrefil'," uvedla vítězka Roland Garros z roku 2002. "Tak jsem se jí podívala přímo do očí: 'Proč? Prostě přiznej, jestli tě míč zasáhl, nebo ne.' A ona jen sklopila oči... Nemůžu prostě respektovat někoho, kdo chce hrát profesionálně tenis, ale neumí se jako profesionál chovat," dodala.

Martínezová si i po utkání stála za tím, že ji míč netrefil, přestože podle televizních záběrů to vypadalo na zásah rukou. "Dala jsem před sebe raketu a míč se odrazil do hřiště. Takže bod pro mě," prohlásila.

Williamsová nakonec výsledek otočila a v příštím kole se utká s Kanaďankou Aleksandrou Wozniakovou.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

16
Přidat komentář
smazaný uživatel
V tomto má asi Serena pravdu.
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.youtube.com/watch?v=6S78TDLLGjc

Protože Serenu moc nemusím, nepřikládal jsem tomu příliš významu.. ale trocha průzkumu na youtube a... no, ne, že by se něco změnilo v mém postoji k poněkud přespříliš sebevědomé Williamsce, ale Martinezová - vážně trapné. Viz video.
Reagovat
smazaný uživatel
a to se nesmí jo rukou?
Reagovat
smazaný uživatel
No myslím že pokud se míček dotkne jakékoliv části tvého těla, měl by to být bod pro soupeře... Williamska to na konferenci na konci videa myslím i říká.
Reagovat
smazaný uživatel
a ako to bolo s fedom, ked zahral proti del potrovi hlavou? nepamatate si?
Reagovat
smazaný uživatel
jo williamska to tam říká, ale i tak sem si nebyl jistý si náhodou nevymýšlí...ale proč by si vlastně vymýšlela před tolika novináři... no a s tim federerem to bylo něco trochu jinýho
Reagovat
smazaný uživatel
ja viem, on to spravil naschval, preto sa pytam, lebo sa mi mari, ze mal za fiftin
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, s Fedexem to bylo přece už po výměně...
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavou!!!! To se ale už nehrálo, jenom legrácka :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
no on tím tu výměnu ukončil, ale rozhodčí mu to uznal i na úkor již zmíněnýho pravidla. Ale myslim že se ničeho špatnýho nedopustili. Potro to taky vzal sportovně.
Reagovat
smazaný uživatel
nebo nevim, z toho videa tam rozhodčí hlásil už game federer před tou hlavou, jestli to potrovi spadlo dvakrát nebo co? Nevim.
Reagovat
smazaný uživatel
asi mas pravdu, hlasil to popredu.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale myslim že se ničeho špatnýho nedopustili :-))))

Aleš měl dneska blbej den, Ana neobhájila, tak to jeho "na úkor již zmíněnýho pravidla" berme s úsměvem.
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo Delpovi rozhodčí zahlásil dabla...takže Fed už to tam symbolicky dostrčil hlavou, pro pobavení...jinak se to samozřejmě nesmí...
Reagovat
smazaný uživatel
Brožek je veliký žertér. Ok beru, bylo to po dablu, jinak by to prošlo akorát asi tak na nějaký exhibici. Ale i v televizi dávali ve zprávách hned ten den, že Roger takhle ukončil výměnu - což byl šotek!!! Carefull Broži !!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist