Serena obhájila triumf ve Stanfordu, 43. titulem se vyrovnala sestře Venus

16. 7. 2012, 07:31
Aktuality 8
Osm dní po triumfu ve Wimbledonu vyhrála Serena Williamsová další turnaj. Své loňské vítězství obhájila na domácím betonu ve Stanfordu, když si ve finále poradila s krajankou Coco Vandewegheovou. Třicetiletá Američanka si tak připsala 43. titul v kariéře a v čele žebříčku aktivních hráček se vyrovnala starší sestře Venus.
Profily hráčů
Serena Williamsová

Serena Williamsová se do čtvrtého letošního finále dostala bez ztráty setu, o titul ale musela hodně bojovat. Dvacetiletá krajanka Coco Vandewegheová, která se do hlavní soutěže dostala až po zranění Srby Bojany Jovanovské jako lucky loser a poprvé v kariéře se dostala za čtvrtfinále turnaje WTA, favorizované soupeřce dlouho vzdorovala.

I když Vandewegheová ztratila hned své úvodní podání, dokázala v dalším průběhu prvního dějství Serenu dvakrát brejknout a za stavu 5-4 servírovala na zisk sady. Dostala se k setbolu, dlouhý game, jenž šel čtyřikrát přes shodu, ale i vinou dvojchyb nezvládla a Serena vývoj utkání strhla na svou stranu. Z posledních 13 gamů získala 10 a za hodinu a 29 minut vyhrála 7-5 6-3. 

"Nehrála jsem nejlépe, ale ustála jsem to psychicky a to mi hodně pomohlo," řekla třicetiletá Williamsová, která se v průběhu turnaje vyrovnávala s následky přesunu z Londýna do Kalifornie. "Dneska to na vítězství stačilo, ale myslím, že dokážu hrát mnohem lépe," dodala.

Čtrnáctinásobná grandslamová šampionka Williamsová díky obhajobě vítězství ve Stanfordu získala 43. singlový titul v kariéře. Vyrovnala se tak starší sestře v počtu titulů mezi aktivnímu tenistkami. V historickém pořadí se Serena spolu s Venus dělí o šesté místo s Martinou Hingisovou a Justine Heninovou. 

Nyní Williamsovou čeká několikadenní odpočinek a exhibiční zápas. Po něm zamíří do Londýna a bude se připravovat na olympijské hry, kde se sestrou obhajuje zlatou medaili z Pekingu. Navíc by ráda přidala i triumf ve dvouhře. "Zlatá medaile by pro mě hrozně moc znamenala, ale nijak přehnaně k ní moje sny a naděje neupírám," prohlásila.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
Viděl jsem zápas od stavu 2:2. Myslím, že se to jednoznačně zlomilo v 1. setu za stavu 5:4, kdy Coco podávala na zisk prvního setu. Měla tam jeden setbol, ten gem byl strašně vyrovnaný, ale nakonec dokázala Serena srovnat na 5:5 a vzápětí otočit vývoj první sady. Ve druhém setu rozhodl jediný brejk, který Serena získala ve čtvrtém gemu a pak si ho udržela až do konce... Bylo to pěkné finále a podle mě zajímavý zápas. V prvním setu měla Coco velkou šanci, ale dokud se nevyhraje poslední míček, tak je Serena pořád ve hře. Coco hrála opravdu velmi trvdé údery, má hodně dominantní servis. Když jí to bude vycházet, může být velkým příslibem do budoucna... Sereně jsem titul přál a myslím, že tohle vítězství ukázalo nejen její tenisové kvality, ale i fyzickou připravenost. Vyhrála Wimbledon, přijela do Stanfordu (pro někoho překvapivě) a tam vyhrála taky. Takhle to má vypadat! :)

Takže gratulace oběma finalistkám! Sereně k titulu a skvělé formě, Coco k velkému překvapení.
Reagovat
smazaný uživatel
jsi bourak! :-)) Hlavne aby se ti pri presunech z kontinentu na kontinent neskrabnul lak, to by byla velka skoda.
Reagovat
dadaft
na olympijské trávě ty škrábance asi vidět nebudou - ale na betonu už si na Serenu brousí zoubky nejedna hráčka...
Reagovat
smazaný uživatel
Naprostý souhlas. Sereně gratulka.:) Ale už mi včera vážně přišla dost "odvařená" a že to tahala z posledních sil. Navíc si furt protahovala záda. Snad se dá holka do kupy a nevybere si to svou daň později na důležitějších turnajích...
Reagovat
VlS
Taky mi Serena připadala tak nějak bez šťávy, hrála bez nápadu a ne moc dobře. To, co předváděla nebyl ani její servis, ani return a jako by jí to ani moc nebavilo.
Reagovat
Heather_Fedex
coco v letosnim finale mi pripomnela marion v lonskem finale. ta taky podavala na zisk uvodni sady, zlyhala a pak se jeji hra v 2. sade naprosto zesypala. nicmene, gratulace serene k dalsimu titulu! a k dalsimu rekordu ;)
Reagovat
dadaft
Coco díky finále ve Stanfordu poskočila v žebříčku o 51 míst (ze 120 na 69). teď ji čeká další skvěle bodovaný turnaj kategorie Premier v Carlsbadu v Kalifornii, který je díky OH (v tenise o ničem, můj názor) přijatelně obsazený.
jestli se zadaří, může Coco na dvou turnajích vytřískat nevídané postavení v žebříčku... ))
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem viděl hrát Coco naposledy loni na USO se Sam a pak v Pekingu s Kanepi a přijde mi, že od té doby zlepšila jak servis, tak i pohyb. Včera předvedla velmi slušný a nebojácný výkon. Bylo by dobře, kdyby si tu herní pohodu dokázala přenést i do dalšího turnaje.:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist