Serena nestačila na Stosurovou. Měla dost štěstí, rýpla si

1. 8. 2009, 07:57
Aktuality 11
WTA STANFORD - Sestry Williamsovy ve Stanfordu plánovaly na neděli další společné finále, ale už v pátek jim plány skřížila Australanka Stosurová. Ve čtvrtfinále totiž vyřadila světovou dvojku Serenu a o finále proti Bartoliové, jež zastavila Jankovičovou, si zahaje ona.
Serena Williamsová

Už úvodní dvě kola naznačila, že vítězka z Wimbledonu Serena Williamsová se v optimální formě nenachází. I přes množství chyb a nepřesností však neztratila ani set. To se ale změnilo ve čtvrtfinále proti Samantě Stosurové, se kterou měla problémy již začátkem sezony v Sydney.

Deblová specialistka Stosurová zažívá zatím nejúspěšnější období singlové kariéry. Nedávno si zahrála semifinále na French Open a dostala se poprvé do první světové dvacítky. Ve Stanfordu přešla přes úvodní kola (Cibulkovou a Niculescuovou) snadněji, než Serena.

A hned úvod střetnutí neznačil, že to sedmadvacetiletá Američanka nebude mít jednoduché. Rychle začala nabírat ztrátu a než se rozkoukala, prohrála první set 2-6. Sice pak dokázala vyrovnat a vrátit se do utkání, ale neproměnění devíti brejkbolů ji nakonec stálo setrvání v soutěži. Třísetové utkání prohrála za pouhých 93 minut 2-6 6-3 2-6.

"Je to jedno z největších, i když ne největší, vítězství mé kariéry," rozplývala se radostí Stosurová. "Asi jsme nepředvedly naše maxima. Ona zřejmě nehrála to co umí, já naopak hrála dost dobře," dodala pětadvacetiletá Australanka.

"Zahrála spoustu šťastných úderů," neodpoustila si Serena rýpnutí do soupeřky. "Ale to je samozřejmě nadání, ona to ovládá," pokrčila rameny vítězka jedenácti grandslamů. "Hrála dobře a asi neudělala nic špatně."

Serena se tak znovu připravila o možnost ukrojit větší část z náskoku světové jedničky Dinary Safinové, kterou neustále bombarduje, že si místo v čele žebříčku nezaslouží.

Stosurová, jež zatím stále čeká na první titul z dvouhry, si o finále zahraje s Francouzkou Marion Baroliovou. Ta i přes zdravotní potíže zdolala čtvrtou nasazenou Srbku Jelenu Jankovičovou 3-6 7-6 6-3.

Bartoliová bývalou světovou jedničku porazila již počtvrté v řadě, celkově z osmi střetnutí vyhrála pět. "V třetím setu jsem se cítila fyzicky vyčerpaná. Ale v prvním jsem hrála dobře a alespoň mám co zanalyzovat. Vím, co bylo dobré a na čem ještě musím zapracovat," řekla Jankovičová, jež ve druhém setu nevyužila dva mečboly.

Narozdíl od Sereny se ve Stanfordu v mnohem lepší kondici a formě prezentuje starší sestra Venus. Ve čtvrtfinále narazila na bývalou světovou jedničku Marii Šarapovovou, která se po zranění ramena dostává zpět do formy. Venus si před utkáním věřila. "Klíčem k úspěchu bude, abych hrála svůj tenis jak nejlépe umím. Cítím, že to pro mě dopadne dobře."

A měla pravdu. Williamsová, dvojnásobná vítězka turnaje, Rusce nedala šanci a vyhrála snadno dvakrát 6-2.

Šarapovové se utkání vůbec nepovedlo. Zahrála pouze 11 vítězných úderů a dopustila se 30 nevynucených chyb. Naopak sedminásobná grandslamová vítězka Venus hrála agresivně a hlavně přesně.

Nyní ji čeká další tenistka z Ruska Jelena Dementěvová, kterou porazila v devíti z jedenácti vzájemných měření sil. Dementěvová ve čtvrtfinále nezaváhala se Slovenkou Danielou Hantuchovou a bude usilovat o první finále od letošního únoru.

- WTA PREMIER STANFORD (USA, tv. povrch, 700.000 dolarů) -
páteční výsledky (31. 07. 2009)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Stosurová (Austr.) - S. Williamsová (1-USA) 6-2 3-6 6-2
V. Williamsová (2-USA) - Šarapovová (Rus.) 6-2 6-2
Dementěvová (3-Rus.) - Hantuchová (SR) 6-2 6-4
Bartoliová (8-Fr.) - Jankovičová (4-Srb.) 3-6 7-6(3) 6-3

Semifinálové dvojice: Stosurová - Bartoliová, Dementěvová - V. Williamsová.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

11
Přidat komentář
smazaný uživatel
...Serena je riadne protivná.. súperka mala šťastie, Dinara nemá byť svetová 1... nedá sa to čítať
Reagovat
letityfanousek
Ale US open bude stejně Sereny, je to šampionka. Tyhle malé turnaje jsou jen jako trénink
Reagovat
smazaný uživatel
pořád samý výmluvy, když ta kravka neumí prohrávat tak ať nehraje, kéž kdyby jí Dinara už nepustila na místo jedničky
Reagovat
smazaný uživatel
Zase se vymlouvá na štestí soupeřky, přitom včera hrála jak kravka sem to viděl a bylo vidět jak soupeřku podcenila a prostě ze začátku hrála na půl plynu.
Reagovat
smazaný uživatel
Ta Serena si o sobě myslí až moc, vše svádí na štěstí, nejvíc se mi líbila, jak ji Justine vyklepla na 3 grandslamech za sebou a ona opět hovořila o štěstí. Kdyby jí dala Stosur 2 kanáry, schválně, co by z ní vypadlo. :-):-)V totmo ohledu je podle mě Venus o trochu rozumnější.
Tak se asi potvrdila, že Maria na extrašpičku nemá, ale nevadí, brzy podle mě zápasové manko dožene a bude se opět moct porpovnávat s nejlepšími.
Reagovat
skott
Kvuli Marii jsem se donutil vstat ve ctyri rano a musim rict, ze vysledek neni moc vypovidajici.Venus rozhodne nevyhrala snadno, jak je napsano v clanku.Maria hrala pomerne dobre, do utkani nastoupila s velkou agresivitou a s vyjimkou zacatku druheho setu byla Venus vyrovnanou souperkou.Spis bych rekl, ze ji casto od zakladni cary prehravala, hrala neskutecne tvrde udery (zdalo se mi, ze i zlepsila pohyb) spousta vymen byla od od obou hracek velice dobre rozehrana, ale Maria vetsinou doplatila na prilisnou razanci a opet ji absolutne nepodrzel servis.Zahravala skoro pri kazdem svem servisu dve dvojchyby a na druhem podani uhrala prvni bod az ve druhem setu za stavu 0-1.Venus naproti tomu ukazala, ze je ted nejvetsi favoritkou, nenasel jsem u ni jedinou slabinu, vyuziva kazdou moznost, kterou ji souperka nabidne a mezi ni a Lenou by se melo rozhodnout o vitezce celeho turnaje.
Reagovat
smazaný uživatel
Jistě to se rozhodne.:-) Ale Maria stále není jistě ve své best formě hlavně kvůli těm zbytečně kupeným chybám po dobře rozehraném úderu. Dokud nebude umět dobře zakončit, nebude se moct vrátit mezi světovou elitu si myslim. Ty sis kvůli MArii přivstal? To já zas rád vyčkám do rána a podívám se na zkrácený záznam.:-)
Reagovat
skott
jj, takovym nejakym zvlastnim zpusobem mam tohle ponocovani pri turnajich v Australii nebo Americe docela rad...kdyz je vsude kolem jeste klid a nejlepe samozrejme kdyz nemusim rano vstavat:-)
A svetovou elitu?Zalezi koho presne tim myslis, ja bych rekl, ze zas neni monoho hracek, na ktere by nemela (priblizne jich je ted tak pet mozna sest).Maria potrebuje ziskat rychle sebeduveru aby porazela i je a k tomu je treba aby odehrala, co nejvic zapasu.Tri turnaje pred USO je tak dobra volba.A samozrejme ten servis...mozna by neskodilo najmout nejakeho specialniho trenera, ktery by ji pomohl, ale o tom pochybuju, ze to udela.
Reagovat
smazaný uživatel
Venus " skalpovala " ruskou heknu. Doufám, že v telce nebude dlouho hekat při US i jiných turnajích, nedá se na to dívat.
Reagovat
smazaný uživatel
ale aspon hraje nejaky tenis a nejake to hekani ej sem tam neunosne, ale da se to, narozdil treba od britove, kdyby nase hracky hekaly a hraly jako marus, nevadilo by mi ani to hekani
Reagovat
smazaný uživatel
nevadi marus, us open bude tvoje
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist