Serena na začátku US Open uštědřila výprask Schiavoneové

27. 8. 2013, 08:40
Aktuality 19
US OPEN - Obhájkyně titulu a největší favoritka letošního ročníku Serena Willaismová odstartovala poslední grandslam sezony suverénním vítězstvím nad Italkou Schiavoneovou. Žádné velké překvapení se první den v New Yorku nekonalo.
Serena Williamsová

Světová jednička Serena Williamsová během jedné hodiny nelítostně vyřídila někdejší čtvrtou nejlepší hráčku světa, momentálně 54. Italku Francesku Schiavoneovou 6-0 6-1, čímž i předvedla, proč je považována za hlavní favoritku turnaje, který poprvé vyhrála už v sedmnácti a loni jako třicetiletá už počtvrté. 

"Jen jsem se soustředila, protože hrát s bývalou grandslamovou vítězkou první kolo je těžký los a tak jsem se snažila hrát super," komentovala své úvodní vystoupení Williamsová. V dalším kole ji čeká Kazaška Voskobojevová.

"Poprvé v životě jsem cítila nadšení byť z jediného vyhraného gamu v utkání. Bylo opravdu moc, moc fajn tu hru získat," zhodnotila výprask Schiavoneová.

Postoupila také Serenina starší sestra Venus Williamsová. Šampionka US Open z let 2000 a 2001 vyřadila na úvod letošního ročníku 12. nasazenou Kirsten Flipkensovou. Třiatřicetiletá Američanka Belgičanku porazila hladce 6-1 6-2, i když druhý set trval téměř hodinu.

Snadným vítězstvím začala i třetí nasazená Agnieszka Radwaňská. Polská tenistka ve svém úvodním vystoupení porazila 6-1 6-2 Silvii Solerovou-Espinosaovou a postoupila do 2. kola, v němž se utká s další Španělkou Marií Teresou Torroovou-Florovou.

Alisa Klejbanovová, jež od léta 2011 léčila Hodgkinovův lymfom (jednu z forem rakoviny) a za poslední dva roky téměř nehrála, svůj první zápas na grandslamovém turnaji od Melbourne 2011 vyhrála. Ruská tenistka na úvod US Open zdolala po 2 hodinách a 39 minutách boje 6-4 3-6 7-5 Monicu Puigovou z Portorika. Ve druhém kole se utk ás bývalou světovou jedničkou Jelenou Jankovičovou.

Nezaváhala ani finalistka posledního grandslamu Sabine Lisická. Německá tenistka začala dvousetovým vítězstvím, když porazila 6-2 7-6 Rusku Věru Duševinovou a nezopakovala tak zaváhání z loňska, kdy vypadla už v prvním kole.

Vůbec první postupující na letošním US Open byla Carla Suárezová-Navarrová. Španělská tenistka v New Yorku nadělila dva 'kanáry' domácí devatenáctileté naději Lauren Davisové, jež vzdorovala necelou hodinu.

- GRANDSLAM US OPEN 2013 -
(USA / New York, tv. povrch, 34.300.000 dolarů)
pondělní výsledky žen (26. 08. 2013)

Dvouhra - 1. kolo:
Arvidssonová (Švéd.) - Cetkovská (ČR) 1:6, 6:4, 6:1, Kerberová (8-Něm.) - Hradecká (ČR) 6:1, 6:1, Bouchardová (Kan.) - Kar. Plíšková (ČR) 4:6, 6:4, 7:5, S. Williamsová (1-USA) - Schiavoneová (It.) 6:0, 6:1,  A. Radwaňská (3-Pol.) - Solerová-Espinosová (Šp.) 6:1, 6:2, Na Li (5-Čína) - Govorcovová (Běl.) 6:2, 6:2, Jankovičová (9-Srb.) - Keysová (USA) 6:3, 6:4, V. Williamsová (USA) - Flipkensová (12-Belg.) 6:1, 6:2, Stephensová (15-USA) - Minellaová (Luc.) 4:6, 6:3, 7:6 (7:5),Lisická (16-Něm.) - Duševinová (Rus.) 6:2, 7:6 (7:3), Suárezová (18-Šp.) - Davisová (USA) 6:0, 6:0, Cirsteaová (19-Rum.) - Fichmanová (Kan.) 7:5, 5:7, 6:1, Hamptonová (23-USA) - Arruabarrenaová (Šp.) 6:4, 6:2, Kanepiová (25-Est.) - Kingová (USA) 4:6, 7:6 (7:4), 6:1, Mayrová-Achleitnerová (Rak.) - Rybáriková (29-SR) 7:6 (7:2), 6:3, Robsonová (30-Brit.) - Domínguezová (Šp.) 7:5, 6:0, Pavljučenkovová (32-Rus.) - Razzanová (Fr.) 7:5, 6:0, Torrová-Florová (Šp.) - Erakovicová (N. Zél.) 6:0, 6:4, Vandewegheová (USA) - Kruničová (Srb.) 6:4, 7:6 (7:5), Garciaová (Fr.) - Rogersová (USA) 6:3, 6:2, Švedovová (Kaz.) - Pučkovová (Rus.) 6:1, 6:0, Schmiedlová (SR) - Vögeleová (Švýc.) 6:1, 5:7, 7:6 (7:4), U. Radwaňská (Pol.) - Beguová (Rum.) 6:1, 6:3, Ormaecheaová (Arg.) - Dateová-Krummová (Jap.) 6:3, 7:6 (9:7), Jie Zheng (Čína) - Bertensová (Niz.) 6:1, 6:3, Bartyová (Austr.) - Cabezaová (Šp.) 6:1, 6:4, Klejbanovová (Rus.) - Puigová (Portor.) 6:4, 3:6, 7:5, Matteková-Sandsová (USA) - Johanssonová (Fr.) 6:3, 6:1, Voskobojevová (Kaz.) - Niculescuová (Rum.) 6:4, 6:3, Mladenovicová (Fr.) - Medinaová (Šp.) 6:1, 1:6, 6:1, Naraová (Jap.) - Cadantuová (Rum.) 6:2, 6:2.

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

19
Přidat komentář
carolyn
to by člověk ....
http://sport.aktualne.centrum.cz/video-zoufalou-tenistku-musel-utesit-podavac-micku/r~fa2a13100f1911e3a5860025900fea04/?utm_source=centrumHP&utm_medium=dynamicleadbox&utm_campaign=A&utm_term=position-22
Reagovat
Fandina
tedy jede. Fran se sice snažila, ale Serena jí nedala šanci.
Oblečení také super, jako obvykle. Šatky na ní jsou moc pěkné. Venus se mi také oblečení líbilo, jako obvykle ho měla zvláštní.
Serena zatím nejlepší oblečení a ve hře to tak je také, dneska to zase potvrdila.
Reagovat
Bob
"Serena rozdrtila Schiavoneovou a začalo pršet"

To mě dostalo :D
Reagovat
smazaný uživatel
Safi, Kviti i Anicka dneska od 5 hodin. To mi snad delaji schvalne? Kde mam vzit tolik obrazovek :-D
Reagovat
LukasH
Kvítí si nenechám ujít. Zvlášť, když hraje takhle na centru.
Reagovat
smazaný uživatel
Já si určitě nenechám ujít Aničku... :)
Reagovat
LukasH
Vždyť jo, ne?:-D Máme docela dobrý, že je dali na hlavní kurty. To jsem fakt nečekal. A po Petře hraje Caroline. Tak budeš mít dneska pré.:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Lucik hraje na kurtu no.9 Nevite jestli tam je vubec kamera? Jinak ja asi budu zkouset zapinat vice streamu najednou :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak samozřejmě budu jukat na Petru, jak jinak, ale hlavně aby Klárka vyhrála, tu mám v týmu, ale Lucce to přeju samozřejmě taky :)) Jsem zvědavá, co nám Kvítko dneska zase předvede :)))
Reagovat
smazaný uživatel
To doufám. :D Akorát na Donnu nebude stream a Vika až v noci. Tak snad vydržím...
Reagovat
LukasH
Krásnej zápas. Viděl jsem jen highlighty, ale bylo tam spoustu dobrých výměn. Líbí se mi, jak Serena hraje. Vůbec to není v tom, že by soupeřku umlátila. Její hra se posunula jinam a proto tak často vyhrává. Dokáže se udržet ve výměně téměř neomezenou dobu, přesně umísťovat míče (žádný dělovky), skvěle odehraje nabíhaný míče. Je vidět, že na sobě strašně maká a hlavně, že má správný vedení. Tohle by měla bejt inspirace pro Petru, jenže ono se to asi lehko říká. Serena totiž ještě k tomu, že umí hrát tvrdě a přesně, má skvělej cit pro míč a to se asi naučit nedá.
Reagovat
dadaft
http://www.usopen.org/images/pics/misc/f_26AUG13_3327_Serena_Rob.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Sereně to nehorázně sekne :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Jé, hezká fotka, Sereně to sluší v těch šatech.:)

Zápas jsem neviděl, nahrál jsem si to a pak kouknu, už jsem byl včera mrtvej.

Jen mě trochu znervózňuje ta předpověď počasí na příští dny, bouřky, déšť, to je nemilé. Zvlášť, když je na programu taková spousta zápasů.
Reagovat
smazaný uživatel
Sereně to poslední dobou ale vždycky sekne :)) Včera (teda dneska) nastoupila na kurt a od prvního míčku bylo jasné, že tam nechce být dlouho :) Jen jsem nepostřehla, proč tam Fran objala toho podavače?
Reagovat
smazaný uživatel
Přidávám se, Sereně to sluší... Jsem rád, že to ocenil i Oskar, který se jinak soustředí hlavně na hru. :D

Já jsem bohužel zatím nenašel žádnou pořádnou fotku, abych vám ukázal, jak to včera slušelo Kiki... Ale má stejné šaty, jako bude mít dneska Anička. :)

Jinak tady jsou taky hezké fotky (hlavně off-court). :)
http://tt.tennis-warehouse.com/showthread.php?t=87961&page=2145
Reagovat
LukasH
Mně se zdá, že má Vika větší prsa než kdysi.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak třeba tohle je fotka z RG 2011 a tam mi připadá, že má taky docela velká... :)
http://www.zimbio.com/pictures/zm2P136-bGe/2011+French+Open+Day+Seven/8CWZhmWxM2o/Victoria+Azarenka

Asi taky záleží, co si zrovna vezme na sebe... No ale Vika určitě není žádné prkno, to by ti potvrdil i Cico. :D Já jsem ale dolňák... :)
http://oi44.tinypic.com/r20qwz.jpg
Reagovat
LukasH
Tam jí to fakt sekne.:-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist