Serena: Na Li si zaslouží uznání, je to velká šampionka

30. 3. 2014, 11:17
Rozhovory 7
Serena Williamsová tento týden v Miami znovu ukázala, kdo vládne ženskému tenis. Američanka ve finále porazila Číňanku Na Li a obhájila tak loňský triumf a celkově posedmé v kariéře vyhrála prestižní turnaj v Miami. Na Li si zaslouží velký respekt a uznání, je to skvělý člověk a velká šampinka, bylo mi ctí hrát finále zrovna s ní, řekla na adresu světové dvojky Williamsová.
Profily hráčů
Serena Williamsová

Dokázala jste otočil první set, v němž jste prohrávala už 2-5, jak se vám to podařilo?
Já opravdu nevím. Ona hrála opravdu výborně a soustředěně, tak jsem se snažila zůstat v klidu a nedělat chyby, chtěla jsem zůstat ve hře a bojovat o první sadu, což se nakonec povedlo. Říkala jsem si, že lidé přišli proto, aby viděli dobrý zápas, takže i kvůli nim jsem chtěla být lepší a stáhnout tu ztrátu, kterou jsem měla. Dnes mi opravdu hodně pomohlo pozitivní myšlení, koncentrace a fanoušci!

Máte tu hodně lidí, které znáte?
Ano, je to tu úžasné. Mám tady spoustu přátel, kteří mě podporují a drží mi palce, proto se mi tu hraje tak dobře. Miluji to, když mě žene dav fanoušků, není nic lepšího. Připadám si tu jako doma, miluju to tady.

Co technická stránka dnešní hry, byla jste spokojená?
Myslím si, že jsem některé situace mohla řešit lépe, udělala jsem nějaké zbytečné chyby, ale to už tak je. Moc mi dnes nefungoval první servis, takže jsem si jím moc nepomáhala. Určitě umím servírovat lépe, ale za ta léta už vím, že né vždy se to člověku daří. Hrála jsem agresivně, dobře jsem vracela míče na returnu, takže jinak jsem celkem spokojená. Vyhrála jsem, takže by byla hloupost říkat, že nejsem spokojená. Z publika jsem slyšela "Pojď, Sereno," a to je prostě ta nejlepší podpora.

Vyhrála jste tu už sedmkrát, co na to říkáte?
Jsem opravdu nadšená. Vzpomínám si na minulý rok, kdy jste se mě ptali, jaké je to vyhrát turnaj šestkrát, teď tu sedím o rok později a ptáte se na to znovu, jen už je to sedmkrát. Tohle místo znám od malička, takže je tady motivace k tomu, abych tu vyhrála a získala tu co možná nevíce titulů, ale nechci na sebe vyvíjet tlak. Letos se to povedlo, uvidíme, jak to půjde za rok.

Co dělá tento turnaj tak zvláštním?
Asi ta možnost, že odtud mohu jet domů. Vše je tu blízko, takže když něco zapomenu, není s tím problém. Mám tu své doktory, takže když se něco přihodí, mohu se na ně obrátit a oni mi pomohou. Je to tu pro mě o to jednodušší.

Proč se vaše soupeřka Na Li na slavnostním ceremoniálu tak smála?
Řekla jsem, že jsem šťastná za to, jak obě hrajeme a za to, jak dobře si v poslední době vedeme. Já jsem jednička, ona je na žebříčku druhá a jsem vlastně téměř stejně staré. Bylo mi ctí hrát finále zrovna s ní. Žijeme stejný život, jsme na vrcholu kariéry a já si myslím, že je to úžasné. Zaslouží si obdiv za to, jak hrála v Melbourne, když vyhrála Australian Open.


Mám ji ráda jako člověka a cítím takové vnitřní spojení s ní. Moc ráda s ní hraju a mám k ní velký respekt, protože si ho opravdu zaslouží! Zápasy s ní jsou něco krásného a těším se na to, že brzy další přijdou. Jsme stejně staré a ukazujeme tím, že zářit se dá v každém věku!

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Petr Pokorný

Komentáře

7
Přidat komentář
Fandina
Hezký rozhovor i to, co říká Serena nakonci o NaLi, jako o člověku. Já myslím, že každý kdo se trochu o tenis zajímá já musí dát zapravdu. NaLi je už od pohledu sympatická a milá a to i na kurtu.
Reagovat
smazaný uživatel
Veru tak pekné slová od Sereny. Pre mňa viac sympatická a prijemne pôsobiaca hráčka asi neni na kurte než Na Li.
Reagovat
Jan
Ano, Li Na je sympatická už od pohledu a celkově.
Reagovat
PetaM
Nevěřil jsem, že by Serena mohla zvítězit (zápasy před tím mě v tom taky utvrzovaly :D ), ale ona to nakonec stejně zvládla. Stejně si ale nemůžu odpustit pocit, že už Serena není taková, jako loni - myslím tím dominantnost. Stačí, aby soupeřka byla 100 % soustředěná celý zápas a Sereně se prostě nevedlo - je častěji zraněná a tak. Uvidíme, jestli udrží svou neporazitelnost na antuce z minulého roku. Né, že bych jí to nepřál. Ale pokud bude hrát s mými oblíbenkyněmi, tak jí to přát nebudu :D Jinak jasně, je Světová jednička, měla by vyhrát všechno :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
miami bylo podle mě jeden z posledních turnajů, které serena vyhrála
Reagovat
Roger_Federer
Muzes vysvetlit duvod, proc si to myslis? A kolik je to jeden z poslednich?
Reagovat
Bob
To je dost zajímavé to jeden z posledních..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist