Serena: Loket je mnohem lepší, na start grandslamu jsem připravená

23. 5. 2015, 19:20
Aktuality 40
Podaří se světové jedničce Sereně Williamsové vybojovat na letošním Roland Garros dvacátý grandslamový titul? Američanku v posledních dnech sice limitoval zraněný loket, na start turnaje je prý ale dobře připravená. Miluju antuku a na turnaj se moc těším, řekla na tiskové konferenci dvojnásobná šampionka pařížského podniku. Bojovat o další grandslam je něco jako sen, dodala.
Profily hráčů
Serena Williamsová

Serena Williamsová může na Roland Garros zaútočit na svůj 20. grandslamový titul, nad formou světové jednička však před startem druhého grandslamu visí velký otazník.

Američanka odehrála v letošní sezoně zatím dva antukové turnaje. V Madridu sice Williamsová došla až do semifinále, v něm však utrpěla od Petry Kvitové vůbec první letošní porážku, o týden později v Římě pak ale Serena odehrála jen jedno utkání a před osmifinálovým duelem z turnaje kvůli problémům s pravým loktem odstoupila.

"Museli jsme udělat správné rozhodnutí s ohledem na budoucnost, ne pro současnost. Nechtěla jsem dopadnout jako loni, kdy jsem kvůli zranění začala trénovat až dva dny před French Open. Takhle to před grandslamem nejde," uvedla k odstoupení v Itálii vedoucí žena žebříčku WTA.

"Nebylo to vůbec lehké rozhodnutí. Pokaždé je to těžké, když člověk musí něco vzdát, ale zdraví je na prvním místě a tak se to musí brát. Zpětně to hodnotím jako správný krok, protož už teď jsem na tom mnohem lépe," konstatovala Američanka po příletu do Paříže.

"Za tu dobu, co tenis hraju, jsem se už naučila říkat ne. Kdybych v Římě dál hrála, ohrozila bych svůj start na French Open a možná i ve Wimbledonu a to bych určitě nechtěla, protože grandslamy jsou mojí hlavní prioritou."

Světová jednička, jež grandslam na nejpomalejším povrchu dvakrát v kariéře vyhrála (2002 a 2013), bude letos ve Francii obhajovat účast ve druhém kole. Vloni v něm Serena nečekaně podlehla mladé Španělce Muguruzaové, s níž prohrála dvakrát 2-6. Její první letošní soupeřkou bude Andrea Hlaváčkovou, která v Paříži úspěšně prošla kvalifikací.

"Musím se soustředit na sebe. Už se moc těším na start turnaje, mám antuku moc ráda a věřím, že jsem dobře připravená," řekla Serena. "Mám šanci vyhrát tu dvacátý grandslam, to je asi ta nejčastější otázka, kterou tu letos budu dostávat," dodala s úsměvem Američanka.

"Je těžké to nějak komentovat. Nikdy bych neřekla, že vyhraju 19 grandslamů a stalo se. Teď můžu bojovat o další a toho si opravdu moc vážím. Miluju tenis a všechno, co k němu patří a udělám vše proto, abych hrála co nejlépe. Každý den, kdy jsem na kurtu, mám pocit, že stále žiju svůj sen a to je pro mě ten nejkrásnější pocit na světě. Bojovat o další grandslamový titul je prostě sen."

"Vím, že to bude velmi náročný turnaj, ale těším se na něj. Nesmím nikoho podcenit, musím se soustředit na sebe a nespoléhat na výpadky ostatních. To je můj cíl. Pokusím se ukázat to nejlepší, co ve mně je."

Ziskem dvacátého grandslamového vavřínu by se Williamsová stala teprve třetí ženou v historii, která dosáhla na magickou metu dvaceti titulů z turnajů velké čtyřky. Margaret Courtová získala celkem 24 grandslamových titulů (11 v otevřené éře), Němka Steffi Grafová jich vybojovala 22.

TenisPortal.cz, wtatennis.com

Komentáře

40
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
sprchon
Koukám, že dneska od 17 tam poběží přímej přenos vybranýho zápasu z FO. Tak snad vyberou Lucku. :)
Reagovat
EllNino
to je jistý, když dávaj jen Čechy :)
Reagovat
sprchon
Aha, to jsem nevěděl. :D :)
Reagovat
PetaM
Chápu Serčo, chtěla bys 20. titul. Magická hranice. No ale proč si to neužít doma, před celým publikem, které fandí jen a jen tobě ... Proč ve Francii? Proč v Anglii? Ne ne, doma to bude mnohem emotivnější ... Titul z RG nech někomu, komu to na antuce moc nejde a kdo má možná jedinou šanci vyhrát titul na RG ... Navíc pak ještě přidá titul z Anglie ... Serčo, pochlap se a počkej si na magickou hranici až domů ... Ty to zvládneš holka ... :)
Reagovat
FulnekUltras
Nepochybuju, že pro dosažení této magické hranice udělá SW všechno. Uvidíme, zda to bude teď v Paříži stačit. Jako předkrm bude Kongovi servírována křehká česká blondýnečka ;-), polévka a hlavní chod však už mají být mnohem tužší...
Reagovat
Roger_Federer
Neustale pouzivas hanlive osloveni Kong, pro nejlepsi tenisku poslednich x let a jednu z nejlepsich historie, opravdovou hrajici legendu,priznavam, ze jsem ji na zacatku jeji kariery taky nemusel, ale ceho je moc toho je prilis.:):)
otazka je, proc te te zdejsi snuzka pseudomoralistu nato bedlive neupozornuje?Napr Fandina je na urazeni tenistu a tenustek primo vysazene...
Nebo snad jak se to netyka PK je to v uplnem poradku??:):)
Reagovat
FulnekUltras
Když na to přijde, se selkou z kantýny apod. taky nemám problém. ;-)
Reagovat
Roger_Federer
Sice si vubec neodpovedel, ale to se dalo cekat.
Selka jsem nikdy nepouzil a navic to neni ani urazlive..
Zajed do Fulneku a zarvi tam "kde bydli ta selka Kvitova"
Pak to zkus nekde v Americe zazrat "Kde bydli ten Kong Williemsova"...uvidime jak to dopadne;)
Reagovat
smazaný uživatel
Pro lepší efekt v tom druhém případě doporučuji Detroit, Baltimore nebo Atlantu :)
Reagovat
FulnekUltras
Hoši, mně se zdá, že vám ta novodobá pokrytecká "korektnost" a "výrazová čistota" už taky pěkně lezou na mozečky a berete to pod mediálním tlakem posledního čtvrtstoletí nějak přespříliš vážně. Nechtěli byste nakonec ještě zakázat Cikánského barona ? ;-)
Pokud hodláte naznačovat něco o nenávisti (snad dokonce rasové ???), ta vypadá podstatně jinak a projevuje se (nikoliv rasová) u některých spešl "dementů" i zde na TP...
Reagovat
Roger_Federer
narazim jen a pouze na to, ze u nekoho je hold dovoleno co u jineho je prisne zakazano.:)
Reagovat
Roger_Federer
narazim jen a pouze na to, ze u nekoho je hold dovoleno co u jineho je prisne zakazano.:)
Reagovat
FulnekUltras
Zatím jsem si tady nějakých vyložených zákazů nevšiml, i když je fakt, že určitému výrazivu v rovině osobního napadání přispěvatelů(-ek) moc neholduji... ;-)
Reagovat
Roger_Federer
dement, neni urazka, ale konstatovani stavu mysly jedne zdejsi uzivatelky.:)
Reagovat
FulnekUltras
Hmmm, taková dálková virtuální psychoanalýza, to už by mohlo aspirovat přinejmenším na Kožený metál Sigismunda Freuda - na kterého, jak se říká, dřív nebo později stejně vždycky dojde... ;-)
Reagovat
Fandina
Nech ho být, on je duševně postižený.
Reagovat
slacker
Nech ho být, jsi duševně postižená.
Reagovat
Fandina
Nestarej se o věci, do kterých ti nic není.
Reagovat
smazaný uživatel
Moc nediskutuji, ale ty stojíš za to , jsi prostě blbec, když máš potřebu někoho hanlivě nazývat.
Reagovat
FulnekUltras
Potřeby mám zcela jiné, ale...jak myslíš, Shirley... ;-)
Reagovat
Pedronegro
Co se předpokládá, že by se stalo ve Fulneku a co v US? Tipuji, že nic.
Reagovat
FulnekUltras
seběhnou se místní děti a v Baltimore možná i pár toulavých psů a fanoušků místních Havranů... ;-)
Reagovat
blixa
Ve Fulneku by ti možná nějaký bodrý občan jednu vlepil, v USA by tě zažalovali za rasistický útok a na základě mnoha svědectví by tě zavřeli tak na 15 let :D
Reagovat
FulnekUltras
Brandon Williams mě na holičkách nenechá... ;-)
Reagovat
sprchon
Letos Serena vyhraje všechny GS. ;)
Reagovat
blixa
To si přeješ nebo se toho děsíš ? ;-)
Reagovat
sprchon
Ani jedno, prostě to prohlašuju. Už delší dobu. :D
No a za dva roky už to bude "jen" US Open, kde se rozloučí s fanoušky a ukončí kariéru. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nestraš. :D Jako nic proti Sereně ale byla by to trochu nuda, kdyby všechny GS vyhrála jedna hráčka. Mně by se líbilo, kdyby byly čtyři různý vítězky... :)
Reagovat
sprchon
To by se mi taky líbilo víc. :) Tak uvidíme...
Reagovat
kada.tom
taky jsem to tu už několikrát prohlašoval a myslím, že by to bylo fajn, kdyby se tomu tak i stalo :-)
Reagovat
Kozoroh
RG už nevyhraje. Čím je starší, tak je pomalejší a na antuce si nepomůže servisem tak jak na hardu nebo na trávě.
Reagovat
Kozoroh
" Margaret Courtová získala celkem 24 grandslamových titulů (13 v otevřené éře)"

Courtová v otevřené éře vyhrála 11 grandslamů ve dvouhře, pane redaktore!
Reagovat
Petr.Pokorny
Děkuji, opraveno.
Reagovat
smazaný uživatel
vyhraj to tam celé :)
Reagovat
COMEON
aaa :) dufam, že to vyhraa
Reagovat
smazaný uživatel
vyhraje Petra ;-)
Reagovat
FulnekUltras
od Petry dostane v sf loket... ;-)
Reagovat
Titan
"Loket je mnohem lepší, na start grandslamu jsem připravená"
A tiše dodala: "No, a kdyby mi to nešlo, tak se loket může bleskurychle vrátit do hry, viď. Já se umím děsně rychle uzdravit a taktéž být na pokraji smrti, šak víme...." :-)
Reagovat
aligo
:D :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist