Serena: Letos už hrát nebudu

11. 10. 2010, 09:15
Aktuality 0
Serena Williamsová se do konce roku na kurtech neobjeví. Sesazená světová jednička, jež od Wimbledonu nehraje kvůli operaci chodidel, to alespoň píše na svých webových stránkách. Přijde tak o Turnaj mistryň i finále Fed Cupu.
Profily hráčů
Serena Williamsová

Třináctinásobná grandslamová šampionka Serena Williamsová si po triumfu ve Wimbledonu v jedné z mnichovských restaurací pořezala chodidla o rozbitou sklenici a musela na operaci. Přišla tak o US Open a jelikož se rekonvalescence neustále protahovala, odhlásila se postupně i z turnajů v Tokiu, Pekingu a Linci.

Do Evropy vůbec neodletěla a nyní již na svých webových stránkách prohlásila, že pro ni letošní sezona skončila. "Po sobotním tréninku jsem cítila, že noha není v pořádku. A testy lékařů bohužel potvrdily, že jsem si nohu při přípravě přetížila. S velkou pravděpodobností pro mě sezona skončila. Abych to ještě nezhoršila, musím teď na nějakou dobu přestat s tréninkem. S rehabilitací začnu hned jak dostanu povolení od lékaře," dodala devětadvacetiletá rodačka z Floridy.

"Těšila jsem se na návrat v Linci a následně na Turnaj mistryň. Trhá mi to srdce, ale vím, že jsem pro to nemohla udělat více. A chci se vrátit lepší a silnější."

Znamená to tak, že se devětadvacetiletá Američanka nepředstaví příští týden v Moskvě, ale neměla by ani obhajovat titul na Turnaji mistryň a své zemi nepomůže ve finále Fed Cupu. Spojeným státům bude proti Italkám chybět i její sestra Venus. 

Pro Turnaj mistryň v Dauhá se tak uvolnilo jedno volné místo, které zřejmě obsadí Viktoria Azarenková, či Na Li. 

Serena letos odehrála jen šest turnajů, díky triumfům na Australian Open a ve Wimbledonu se však až dodnes držela na pozici světové jedničky, než ji v novém vydání sesadí Caroline Wozniacká.

Na okruhu WTA se letos z předních hráček určitě neobjeví také Venus Williamsová, Agnieszka Radwaňská, Světlana Kuzněcovová, Dinara Safinová, Jie Zheng, Anastasie Pivovarová a s největší pravděpodobností i Justine Heninová. V Moskvě možná nebude startovat Maria Šarapovová.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist