Serena kvůli chřipce přijde o turnaj v Pekingu

28. 9. 2012, 11:29
Aktuality 79
Prestižní tenisový turnaj v Pekingu se v příštím týdnu uskuteční bez americké hvězdy Sereny Williamsové. Bývalá světová jednička a aktuální čtyřka žebříčku před Petrou Kvitovou se odhlásila kvůli nemoci.
Profily hráčů
Serena Williamsová

Jednatřicetiletá Američanka v posledních měsících posbírala všechny důležité trofeje. Triumfovala ve Wimbledonu, na dalším grandslamu US Open a vyhrála i olympijský turnaj. Na svém Twitteru pouze stručně oznámila, že má chřipku. 

Ani loni mladší ze sester Williamsových v Pekingu nehrála, tehdy kvůli zranění. Její místo v hlavní soutěži turnaje podle pořadatelů zabere Švýcarka Romina Oprandiová.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

79
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
freeteepek
Malá ukázka toho, jak zkombinovat chytrost a cit s tvrdostí a zahrát krásný vítězný míč lehce a celkem bez rizika:-)
http://www.wtatennis.com/video/20120928/tokyo-shot-of-the-day-friday_2256553_2932965
Reagovat
tommr
máme tam tentokrát sice jen dvě hráčky a obě ještě k tomu nasazený, ale přesto byly nalosovaný do jedný osminky a v případě postupu se tudíž setkají už v osmifinále ...
Obě mají navíc v prvním kole velice nepříjemný soupeřky. Mám dost velký obavy z toho jak si Petra povede proti nebezpečný Hantuchový, když v Tokiu nezvládla ani slaboučkou Marticovou. A Lucka zase vyfasovala nepříjemnou Niculescovou, která jí loni na USO úplně zničila. Ted sice není v takový formě jako loni, ale její hra Lucce maximálně nevyhovuje ...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak po 1856. - zápas v Tokiu k vidění nebyl, nevím proč z toho neustále něco vyvozuješ. A z Daniely opravdu není potřeba mít nijak velký strach, ony její poslední výkony nejsou zrovna hitparáda.
A abys Petře taky někdy věřil, to už bych po tobě asi chtěl moc..
Reagovat
tommr
podívej se laskavě jak dopadla Marticová ted v prvním kole kvalifikace v Pekingu a podívej se na její výsledky před Tokiem. Pak ti snad budou její kvality zřejmý i bez televizního přenosu a nebudeš se na to furt vymlouvat ...
Reagovat
smazaný uživatel
Petra si to už vybrala v Tokiu a v Pekingu dojde daleko. Uvidíte, že budu mít pravdu. Kdyby nějak vypadla i v Pekingu, bylo by to už zvláštní a je to krajně nepravděpodobný. Navíc má dost dobrý los. A kdyby i narazila třeba na Marion, nedá se vůbec předpokládat, že ta by proti Petře předvedla znovu podobný výkon jako na USO. Já být vámi, jsem v klidu.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Taky Petře věřím, ale v semi dostane nakládačku od Viky :)) Btw nemáte nějaké info, jestli to budou vysílat už z kraje (od zítřka) nebo budeme znovu odkázáni na scoreboard?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak když ale dojde do semifinále, bude to solidní výsledek, ne?

Ne, o víkendu přenosy z Pekingu nebudou. Eurosport má naplánováno vysílání od podnělka vždy od 9:00 živě.
Jestli budou nějaké streamy, to nevím, ale předpokládám, že také ne.
Reagovat
smazaný uživatel
Se semifinále bych byl spokojený :) Díky za informaci :)
Reagovat
smazaný uživatel
taková Petrovová Porazila Maričovou 7:6, 6:7, 6:4 a teď hraje finále.
Reagovat
smazaný uživatel
Tommr: konstatování, že bez toho, abychom ten zápas viděli, nemůžeme hodnotit jeho průběh, není výmluva. I když pro tebe je výmluva všechno, co nezapadá do tvých teorií.

Oskar Já jsem, co se Petry samé, klidný vždycky. Jediné, co mě znervozňuje, je tommr a ta jeho věčná nevíra..
Reagovat
Heather_Fedex
konecne je po delsi dobe naplanovano semifinale azarenka vs kvitova ;) pokud splni sve nasazeni, tak nas tenhle mac nemine. vika nema uplne nejjednoduchsi los, ale museli by nastat vyjimecne okolnosti, aby ji porazila lisicki/kanepi/ivanovic/lepchenko/errani.
no a petruse si nema na co stezovat, lepe by si to nenalosovala ani ona sama ;) mozna sam by byla tvrdsi orisek, ale ma s ni hodne pozitivni bilanci.
maruska bohuzel to tentokrat schytala hodne tvrde- kirilenko/makarova/cirstea jsou neprijemne hracky, uz halep muze byt v 1. kole problem, kdyz vim, ze posledni zapasy se opet vratila ke sve stare hre "vsechno nebo nic" ze chce kazdou souperku za kazdou cenu umlatit a nedokaze udrzet mic delsi dobu ve vymene.
agnieszka ma ve sve casti 2 nemesis z americkeho leta, vinci&li, nevyzpytatelna cibulkova a petrova. ale i tak budu prekvapena, pokud se ji podari double tokio/peking stejne jako loni
Reagovat
tommr
myslím si, že ani tentokrát na souboj Petra-Vika nedojde ...
Zdravou Viku by sice žádná soupeřka z její čtvrtinky nemohla porazit, ale je otázka jak na tom Vika po tom odstoupení z Tokia zdravotně bude ...
A u Petry si vůbec nejsem jistej, že se do toho semifinále dostane. Když si v Tokiu nedokázala porazit se slabou Marticovou tak s Hantuchovou, Šafářovou nebo Bartoliovou bude mít taky velký problémy a 4 zápasy za sebou asi nevyhraje ...
Reagovat
smazaný uživatel
Co na tohle říct..
Reagovat
tommr
a co na to odpovědět ...
Reagovat
smazaný uživatel
nedalo mi to, něco jsem si musel najít. A naprosto nečekaně jsem se nemýlil.
Od: tommr
Re: freeteepek
letos měla Petra zatím vždycky velmi dobrej los - tohle je poprvé kdy naopak dostala nejhoší možnej los. Osmifinále Bartoli, čtvrtfinále Azarenka, semifinále Sharapova - to Petra v její současný formě prostě nedá ...

Komentář tommra k losu Petry v Montrealu.
Reagovat
smazaný uživatel
Když ono je to furt dokola pořád to samý, mě už to skoro přestává bavit..
Reagovat
tommr
to je z tvojí strany opravdu hodně slaboučký - vypadá to, že si na tom hodně špatně když už se na nic lepšího nezmůžeš ...
Možná, že by ses měl podívat s kým to nakonec Petra v Montrealu opravdu hrála. Azarenkovou a Sharapovovou tam mezi jejíma soupeřkama nenajdeš ...
Reagovat
tommr
to chápu - pořád si vymejšlet nějaký výmluvy když chybí argumenty je dost otravný ...
Reagovat
smazaný uživatel
1) žádnou hráčku jménem Sharapovová neznám
2) Co je na tom slaboučkého? Že jsem překopíroval něco, co se ti vůbec nepovedlo? Já ty hráčky do čtvrtfinále či semifinále neposílal. Nebo ti mám připomínat, jak jsi rozebíral, že los Paříže je pro Petru na nic s vyhlídkami na Jankovičovou, Schiavoneovou či Li Na a od samotného French open píšeš, jak tam měla lehký los, protože se jí do cesty postavily jen Lepchenková a Švedovová?
3) Dokud si budeš cucat z prstu své závěry z utkání, ze kterých jsi neviděl ani sestřih, musí očekávat, že ti někdo bude něco omlacovat o hlavu.
4) A dokud budeš o někom psát nějaké nesmysly, pak se ukáže, že jsi neměl pravdu a ty nejsi schopný napsat ani "sorry", tak se potom nediv, že u toho dotyčného fakt nejsi v oblibě.
Reagovat
smazaný uživatel
Nic ve zlém, ale jestli tu má někdo problémy s argumenty, tak jsi to ty.
Reagovat
tommr
vytahovat špatný předpovědi z minulosti jako argumenty proti někomu je slabota - neznám nikoho kdo by se při tipování občas nezmýlil ...
Navíc jsem vůbec nepochopil co je na týhle konkrétní předpovědi tak špatnýho, že cítíš potřebu to sem po takový době kopírovat. Psal jsem tenkrát jen, že Petra tři silný soupeřky (osmifinále Bartoli, čtvrtfinále Azarenka, semifinále Sharapova) v její letošní formě neporazí a nestalo se nic co by tu mojí teorii nějak vyvrátilo - Azarenková a Sharapovová z turnaje naštěstí odstoupily a tak to Petra nakonec neměla tak těžký jak to před turnajem vypadalo. Z tvý strany je to prostě jen křečovitá snaha za každou cenu dokázat, že jsem se v něčem splet. Jsi už s tím opravdu docela trapnej ...
Reagovat
freeteepek
Jen ať straší. Aspoň má Petra větší šanci zase vyhrát!
Reagovat
smazaný uživatel
Při předpovědích se pleteme všichni někteří více, jiní méně, ale to je v pořádku. Jenže většina z nás po nějakém takovém svém omylu přizná, že se prostě sekla a aktuální formu a sílu hráček neodhadla dobře. Ještě jsem ale nezažil, že bys něco takového přiznal ty - podle tebe, když Petra měla vyhrát, ale prohrála, jde o neomluvitelný kolaps značící totální pokles výkonnosti s minimální šancí to změnit.
Reagovat
tommr
a komu, kam a jakou formou se mám příště omlouvat, že mi můj tip nevyšel? Jsou na to předepsaný nějaký závazný postupy? Rád se nechám poučit ...
Reagovat
smazaný uživatel
Omluva není potřeba, o té jsem také vůbec nemluvil. Pokusím se svou myšlenku vysvětlit na konkrétním případě:
Petra vs. Venus, Miami 2012. Ty jsi předpokládal hladkou výhru Petry (zatímco většina z nás tušila vyrovnanou bitvu s nejistým výsledkem). Petra po vyrovnaném třísetovém zápasu prohrála a ty místo toho, abys připustil, že jsi to prostě špatně odhadl (asi jako já Viku na USO), neustále tu tvrdíš něco o neočekávaném kolapsu.
Reagovat
tommr
rozhodně jsem nečekal hladkou výhru - tu u Petry letos nejde čekat proti nikomu natož proti hráčce formátu Venus - to je jen další tvůj výmysl ...
Očekával jsem ale postup a přiznám se, že vyřazení od Venus mě překvapilo a hlavně ten kolaps ve třetím setu mě velice zaskočil. Nebo si snad myslíš, že pro světovou trojku je kanár od hráčky, která je prokazatelně nemocná a má jen zlomek bývalý formy normální?
Reagovat
rubens
To jste se do sebe pěkně kousli, hoši...
Reagovat
smazaný uživatel
Když už zmiňuješ nemoc Venus, proč jsi taky nezmínil, že Petra předtím lavírovala s achilovkou, angínou a když se jakž takž dala dohromady, tak si z Indian Wells přivezla střevní chřipku?
O vyrovnanosti zápasu svědčí poměr vyhraných míčů podstatně více než poměr gamů. I když ten kanár nevypadal zrovna hezky.
Reagovat
Heather_Fedex
pproc me to vubec neprekvapuje? ;)
nicmene, na turnaji mistryn bude hrat opet naplno. nebo jak by rekla serena, pujde si zatrenovat ;)))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to ať se na mě nikdo nezlobí, ale vůbec jí to nevěřím. Prostě se na to vyflákla, a mám obavy, jestli hodlá jet vůbec na TM. A i kdyby tam jela, tak takhle nerozehraná nemá moc šancí. Ale to už je její věc.
Myslel jsem, že to už v jejích letech - kdy každý turnaj může být poslední - bere zodpovědně a myslí si na post Nr. 1. Ale jak je vidno, tak to tak není.
Ještě ve středu nebo kdy byla čilá a účastnila se módní přehlídky Armaniho a pak vesele nakupovala v Miláně. A najednou je pátek a ona se odhlásí. Přitom jindy překonává nesmyslně zranění, hazarduje se zádama a s chřipkou by ani nepočkala, jak se to vyvine?
Nevidím to s tím Mouratogluem dobře. Osobní život je každého věc. Ale jak by to mělo mít vliv na sportovní výkony, je to vždy špatně, pokud to ten sportovec myslí vážně a chce něčeho dosáhnout.
Patrick kašle na Grigora, který by ho teď nejvíc potřeboval a Serena se opět vyflákla na povinný turnaj.
Svým přístupem mě opravdu moc zklamala a to za její kariéru byl člověk zvyklý na ledacos. Ale nechat si ujít takovou šanci, kdy si mohla nahrabat plno bodů - to mi hlava opravdu nebere.
A nepíši to jako nějaký zhrzený fanoušek. Naopak, když nebude hrát, budu turnaj vnímat bez nervů jako v Tokiu a v klidu při zápasech sázet.
Ale píši to i s ohledem na to, že to není dobrá reklama pro ženský tenis, kdy se nejlepší hráčka světa dva roky po sobě vyflákne na povinný turnaj v Pekingu. A to to bylo min. rok ještě pochopitelné vzhledem k frustraci po prohraném USO a velké herní zátěži, kterou absolvovala po návratu.
Ostatní hráčky i jejich fanoušci si jistě oddechnou, když ubyla jedna soupeřka, ale pro tenis to dobře není.
Reagovat
Bob
Mě to ani nepřekvapuje. Ona na těhle turnajích buď vypouští, jako nedávno prohra s Kerber, nebo tam nejede vůbec. Nejvíce do toho dává, když je na GS mě přijde.
Reagovat
smazaný uživatel
Já tedy Sereně věřím, nic jiného mi nezbývá. Nemám důvod jí nevěřit... Vím, že ty ji hodně sleduješ, takže tvůj pohled beru v potaz, ale svůj názor kvůli tomu nezměním. Komu jinému už mám věřit než samotné hráčce? Chřipku můžeš chytnout ze dne na den...

Vzal bych to spíš z trochu jiné stránky. Hodně lidí se podivuje nad tím, proč Serena není jedničkou, když letos vyhrála dva grandslamy a OH. Viděl jsem (nejenom tady) hodně názorů, že Serena by měla být jedničkou, protože je nejlepší... Jenže jak může být jedničkou, když hraje oproti jiným hráčkám tak málo? Navíc vynechává poměrně dobře bodované turnaje. Např. Indian Wells vynechává každý rok (asi kvůli nějakým neshodám s pořadateli), teď vynechala Peking, předtím Montreal a určitě by se takových turnajů našlo víc. Pak ještě z nějakých turnajů musela odstoupit kvůli zranění (např. Řím, Brisbane) a na RG prohrála v 1. kole (asi její jediný výraznější výpadek, co se týká výsledků). Už z těchto věcí prostě musí být patrné, že Serena nemůže dostihnout např. Viku, která hraje mnohem častěji, výsledky na GS nemá o moc horší a hodně boduje i na dalších turnajích... To by se za vítězství na GS muselo dávat 5000 bodů, nebo já nevím. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Serena se už soustředí jen na ty turnaje, který si sama vybere, a určí, že jsou pro ni důležitý, něco vynechá, pochopitelně, vždyt v jejím věku jsou už hráčky v tenisovém "důchodu"..a ona pořád hraje a vyhrává gs. Tak bych jí klidně odpustila, že se odhlašuje. I Roger vynechává někdy asijskou část sezony.

Tahle špička si to může dovolit, oni ví, že si ty body uhrají jinde a jindy..a nemyslím si, že Sereně jde primárně o post jedničky. Ale třeba se mýlím..
Reagovat
dadaft
překvapený nejsem.
pokud jde o sv. jedničku, Serena jasně prohlásila, že je nejlepší hráčka a nikdo na ni nemá - a co řekne Serena, to platí.
Reagovat
smazaný uživatel
Když Serena hraje, většinou to tak opravdu je. Ale proč momentálně není jedničkou, to už jsem napsal výše. :)
Reagovat
smazaný uživatel
:-))
Reagovat
smazaný uživatel
ale tohle je důležitý turnaj. A je to i jediný, který mohla pojmout jako přípravu na TM. Roger si také vybírá, ale před TM bude hrát na nějakém turnaji. Přijet bez přípravy na TM je docela riskantní.
Já chápu a plně akceptuji to, že si Serena pečlivě vybírá a volí turnaje podle prestiže. Ale když se jede někdo ihned po záběru ve Wimbledonu a před OH huntovat na malý turnaj do Stanfordu, kde riskovala s těmi zády, že může pohořet ve zbytku léta na důležitých turnajích a pak nejede na takto prestižní turnaj, kde mohla uhrát daleko více bodů než v tom Stanfordu, tak to mi prostě přijde dosti podivné.
Jak jsem psal, je to samozřejmě její volba, jen jsem prostě podle jejích prohlášení po W. myslel, že ten útok na post jedničky myslí vážně. I ta účast v tom Stanfordu tomu nasvědčovala.
A hlavně mi to přijde kapku nefér i třeba k jejím fanouškům v Číně, kteří si už koupily lístky na turnaj kvůli tomu, že tam bude hrát. A ona se na poslední chvíli odhlásí.
Kdyby se tam prostě vůbec nepřihlašovala nebo to alespoň oznámila dopředu, vyznělo by to vše jinak.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Jenže ona to Cincinnati vypustila proto, aby se pošetřila a dala do kupy před USO.
Tady to byla jediná šance, odehrát pár ostrých zápasů před TM. V tom vidím ten rozdíl a proto to píšu, že to byl důležitý turnaj.
Reagovat
smazaný uživatel
Vždyť právě o tom píšu. Vika si zaslouží být jedničkou plným právem. Ale prostě bylo by pro tenis lepší, kdyby světová jednička byla i nejlepší hráčkou - a to při úctě k Vice není skutečnost.
Proto jsem psal, že mě její přístup zklamal, protože si myslím, že by se měla poprat o ten post jedničky, aby se žebříček vyrovnal skutečnosti. A hlavně mluvila o tom i ona sama.:-)
Reagovat
dadaft
no, když už ti na penězích nezáleží, může být Stanford prestižnější než China Open - navíc pokud ho Serena nikdy před tím nedokázala vyhrát..........................
Reagovat
smazaný uživatel
Opět si vytrhl něco z kontextu. Psalo se tady o tom při USO. Nechal jsem to být, kdo chtěl, mohl si příslušné tiskovky najít a poslechnout si, jak a co bylo ve skutečnosti řečeno.
Ale nenechám se tebou nijak vyprovokovat.:)
Koneckonců ti dnes vypadla oblíbenkyně, tak si alespoň rýpneš.:-)
Reagovat
dadaft
sice netuším, čím jsem tě vytočil, ale budiž.
Reagovat
smazaný uživatel
Tady nejde o to, že ho nevyhrála. Ale o to, že mohla odehrát alespoň pár ostrých zápasů, aby zjistila, jak na tom před TM je a pak se na to vyprdnout.
A navíc i to, že ho nevyhrála, by pro ni mohla být motivace.
Na jaře po výpakdu na AO a v Miami, kde prohrála kvůli nekonzistenci výkonů, se pěkně smekala na turnajích a hrála naplno, aby získala herní praxi.
Reagovat
smazaný uživatel
Vůbec jsi mě nevytočil. To byla sranda, že se nenechám vyprovokovat.:)
Ale reagoval jsem na to, jak jsi psal, že o sobě prohlásila, že je nejlepší. Tak jsem jen psal, že je to vytržené z kontextu.
Reagovat
smazaný uživatel
Já vím a chápu, že je důležitý, ale ne pro Serenu :-)
A jak píše dadaft, co řekne Serena, to platí :-)
Vždyt sám víš, že si prostě Serena dělá, co uzná za vhodný a jak píšu, já ji to nemám za zlé, protože stále hraje a klidně by se na to mohla už úplně vykašlat, vždyt má vše..
Reagovat
smazaný uživatel
Ale jo, má vše, mohla by se na to vybodnout.
Ale prostě z principu a asi i z mé povahy, když něco dělám, tak pořádně, mě tohle prostě opravdu zklamalo.
Nemám takový přístup rád. Buď se na to vybodnu úplně nebo se tomu snažím dát víc. A já jí opravdu celá léta chápal, rozuměl jsem tomu, bránil jsem jí. Vybírala si turnaje pečlivě kvůli motivaci, zdraví a i proto teď možná ještě může hrát. Ale zkrátka si myslím, že je v jiné situaci, než když jí bylo o nějaký pátek méně.
Myslím si, že když si dá dlouhou pauzu, může to být v jejích letech stejně škodlivé jako se přetěžovat.
Ale samozřejmě její rozhodnutí plně respektuji, je to její věc a život. A až bude zase někde hrát, budu jí fandit. Jen jsem prostě vyjádřil svůj názor na toto "chřipkové" odstoupení.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Já vím, jsi zklamaný, chápu tě. Jinak při vší úctě k Sereně, momentálně je světová jednička i nejlepší hráčkou. Nebylo to tak vždy, ale ted to tak podle mě je.
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mě ne. Podle mě je naprosto zaslouženě světovou jedničkou Vika, ale když hraje, je nejlepší hráčkou stále Serena.
Reagovat
dadaft
souhlas. kdyby měla Serena hrát tolik zápasů co zbytek "osádky", přišlo by více porážek.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale to je pouze spekulace.
A podle mě nejde o počet porážek, ale o předvedený tenis. O to, jak kvalitní tenis je schopen hráč hrát. A stále si myslím, že tenisová kvalita Sereny je stále o něco vyšší než Viky.
Reagovat
dadaft
ano, je to spekulace. doufám, žes klidný...
já si třeba myslím, že nejlepší tenistka současnosti je Radwanská.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, jsem klidný, proč bych neměl být?
Já vím, je to zase subjektivní pohled každého a odráží se v tom i to, co si pod pojmem nejlepší tenis představuje a co od utkání očekává jako divák, aby byl spokojený.
Každý to máme jinak, nemůžeme se v tom shodnout.
Alespoň se snad shodneme v tom, že Aga dnes předváděla moc pěkný tenis a bylo to jako za časů "staré Agy". Moc mě potěšila.
Reagovat
dadaft
tak to se shodneme určitě. podle mě se Aga potřebovala oklepat s porážky ve finále Wimbledonu a z toho pekla, co jí její milovaní spoluobčané doma udělali po vyřazení v prvním kole OH.
Reagovat
dadaft
*z porážky*
Reagovat
smazaný uživatel
To je opravdu možné. Taky jsem právě zaznamenal, jaký jí tam po OH dali "kartáč". A jak byla vláčena médii, že jí udělali vlajkonoškou a ona pak selhala a podobné řeči.
Myslím, že to k ní bylo hodně nefér.
No, už se těším na zítřejší finále a jsem zvědavý, jak to bude probíhat. Aga určitě přijde proti Nadě s dobrým taktickým plánem. Tak uvidíme, jak to vyjde.
Reagovat
pepin
Ahoj, tak jen k té Sereně, každý má jiný přístup, ona ve svých začátcích by tohle nedělala, ale protože je na tom jak je, tak je ji to šuma fuk a myslím si, že myšlení fanoušků ji zase až tak moc nezajímá. Agn. hrála dnes opravdu dobře a shoduji se co zde již někdo napsal, hrála jak za starých dobrých časů. Ale s tím, že je momentálně po jednom nebo dvou vydařených zápasech v současné době nejlepší, tak to nesouhlasím. Já vím, je to takový přitažený za vlasy, ale prostě Serena je pořád někde jinde i když momentálně nehraje a vzala si dovču. Jinak na finále se také těším, a pokud zopakuje Agn. poslední výkony bude mít velkou šanci.
Reagovat
smazaný uživatel
Ahoj, to jsi si mě asi s někým spletl. Já nepsal, že si myslím, že je Aga v současnosti nejlepší. Psal jsem pouze, že dnes hrála jako ta "Aga za starých časů" a že doufám, že jí forma vydrží a bude předvádět pěkný tenis.
Jinak si také právě myslím, že když Serena hraje, je stále nejlepší hráčkou. A hned za ní je podle mě Vika.
No uvidíme s tou Serenou - mám obavu, aby se nevybodla i na TM.
Reagovat
dadaft
tak rozhodně jsem myslel celkově, ne proto, že teď vyhrála pár zápasů.
Aga umí všechno, všechny typy úderů, slajsy i topspiny z obou stran, servis, return, volej, náběh, prohoz, lob, smeč......, má dokonalý pohyb a čtení hry, skvělou výdrž.............
........ jediné, co jí chybí, je více síly.
jen toto jediné.
všem ostatním hráčkám toho chybí víc.
Reagovat
pepin
Já jsem to psal z jedné vody,máš pravdu Ty jsi to nepsal, hned pod tím to dementuje dadaft. Víš já si myslím, že Serena je ted již v takové pozici, že je jí opravdu jedno a v podstatě si to může dovolit a ona to ví, co se děje kolem a co si kdo myslí. Ona nemusí nikomu ani sobě něco dokazovat nebo o něco bojovat. Když bude chtít TM jen odehrát, aby se zúčastnila, tak to udělá, když bude chtít vyhrát, tak tomu přizpůsobí svoje nasazení a přístup. Bohužel je to tak.
Reagovat
pepin
Tak i celkově si to nemyslím, ale pochopitelně Tvůj názor respektuji. A oba uvidíme jak to bude po TM.
Reagovat
Heather_Fedex
serena je tenisove nejchytrejsi hracka ze vsech. je DALEKO chytrejsi nez agnieszka, to ze tak casto nevyuziva dropshoty/slice jeste neznamena, ze to neumi. wimbledonske finale je toho jasnym dukazem. aga pouzila 3 kratasy, z nich ani 1 uspesny. serena pouzila 2 a vsechny byly uspesne. kdyby ji k zbirani gs titulu, tak to by nemohla ziskat 1. grand slam jako 18ti leta. tak mlade divky nemaji fyzicky font na to, aby hraly silovy tenis zalozen na bezchybnem servisu. faktem je, ze serena je talent, jaky se jen tak nenarodi.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, souhlasím, je to s ní tak, jak píšeš.
Reagovat
dadaft
z těch Sereniných pumelic se kraťasy hrajou docela těžko.
Reagovat
dadaft
+ když Serena začínala, 18náctiletá holka měla mnohem větší šanci vyhrát GS než teď.
Reagovat
smazaný uživatel
to nemá cenu psát, já se ani nechtěl pouštět zase do nějakých dohadů. Na to, co jsi napsala, ti jsou někteří lidé schopni odepsat, že v 17 letech už měla sílu jako blázen a že své tituly a dominanci po tolik let získala a udržela jen díky svým svalům. To je stejné jako s tím, že se nedokáže udržet v delších výměnách. Na Wimbledonu byla součástí dvou nejdelších výměn na celém turnaji. Jednu vyhrála a jednu prohrála. Opravdu si nemyslím, že se neumí hýbat. A třeba některé loby, které Serena předváděla na posledních turnajích, a to hlavně z bekhendu, byly moc povedené.
Ale někteří mají jiný názor. Už se třeba opomíjí fakt, že např. Venus, která zdaleka takové svaly nemá, hraje ten samý styl tenisu a ve sbírce má 7 GS titulů. A kdyby nebylo Sereny, měla by jich pravděpodobně více. Tak jak to, že to Venus bez svalů dokázala? Prostě někomu se nelíbí silové a útočné pojetí hry a má jim to za zlé, že přinesly do tenisu tento nový trend. Ona je otázka, jestli by se tenis neubíral silověji dříve nebo později i bez nich. Můžeme se o tom přesvědčit např. v mužském tenise.
Já si prostě myslím, že útočné hráčky (všechny), staví svou hru hlavně na servisu a returnu - je to logické. Neznamená to ale, že nehrají i mezihru a neumí jiné údery. Ale nemůže se od nich čekat, že budou hrát jako Aga. Proč by to také dělaly, když jim k výhře stačí něco jiného. Stejně tak Aga nebude nikdy tvrdá ranařka.
Ale každému se líbí něco jiného. Každý má jiný názor, já to respektuji. Ale nechápu, proč má někdo stále potřebu to zmiňovat, když musí moc dobře vědět, že pouhá síla dobrého tenistu rozhodně neudělá? A tak si říkám, že když nebude v Pekingu, alespoň tím udělala někomu radost, že nekazí tenis.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jak to, že po pěti letech, co Serena získala titul, vyhrála jako sedmnáctiletá Wimbledon Máša?
Reagovat
Heather_Fedex
ani bych nerekla. tehdy hraly tenisove legendy jako seles, hingis, venus williams....
nemluvec o tom, tenis neni vzpirani, kde staci pouha sila. u tenisu se musi premyslet
Reagovat
dadaft
v podstatě jsem proti Sereně neřekl ani slovo - pouze, že není tak komplexní jako Aga (o kolik jsem neřekl, podle mě o malinko) a že hraje silově (což není žádná novinka) - a už mám na talíři, že se raduji z toho, že nehraje, popř. že je DALEKO lepší než všechny jiné hráčky.
tak jo.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to pozor. Tím, že se někdo třeba raduje, jsem rozhodně nemyslel tebe! Ty takové věci nepíšeš, alespoň jsem to nikdy nečetl a ani jsi to nepsal tady. To jsi vztahovačný.
Ale zase na druhou stranu nemůžeš popřít, že jsi v minulosti zmínil, že by už měla jít do důchodu, že kvůli ní mladé hráčky trénují pouze servis.
A často zmiňuješ to, jak jí pomáhají svaly, stehna atd.
Ale to je tvůj názor a právo to psát. Já se nechtěl a nechci vůbec dohadovat. Je to o ničem. To se musíme dostat vždycky do takových debat? Já se jen ptal, proč teda Máša mohla vyhrát jako 17-ti letá Wimbledon, když to bylo až pět let po tom, co vyhrála Serena svůj první GS titul?
Reagovat
smazaný uživatel
A nemyslím si, že je DALEKO lepší než ostatní hráčky, to nevím, z čeho jsi vydedukoval?
Osobně si myslím, že je ještě stále o něco lepší hračka než ostatní.
Reagovat
pepin
Máš pravdu, pokud by rozhodovala síla tak by Roger vyhrál možná turnaj v kuličkách.
Reagovat
dadaft
podle mě je význam síly v ženském tenise mnohem větší než v mužském. rozdíl mezi silou úderů štíhlých hráčů (řekněme Simon nebo Federer) a svaloušů (Nadal) rozhodně není tak brutální jako v případě třeba Agy a Sereny.
ale jenom svaly nevítězí, to je fakt. ))
Reagovat
tommr
na tu absenci Sereny mám podobnej názor jako ty. Prostě se jí tam nechtělo a tak na poslední chvíli "onemocněla" ...
Myslím si, že je tím taky definitivně vyřešenej post světový jedničky pro letošní rok. Neumím si totiž představit, že by do konce sezony někdo moh ještě Viku předstihnout ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
To je jasný, Viku nikdo určitě nesesadí a pohlídá si to. Navíc Máša zatím vůbec nevypadá, že by jí měla nějak zatápět.
Teoretická šance byla ještě pro Serenu, že by vyhrála Peking a TM a Vika něco ztratila, ale to už vyřešila Serena sama za teoretiky.
A vůbec bych se nedivil, kdyby se vybodla i na TM. Ale nejet na takovou prestižní záležitost, by bylo fakt divný.
Reagovat
tommr
já už s účastí Sereny na TM stoprocentně počítal, ale tohle odstoupení z Pekingu trochu změnilo situaci. Nejspíš budem muset čekat do poslední chvíle jak si to s tou účastí rozmyslí. Já budu spokojenej at už se rozhodne jakkoli - pokus se zúčastní bude TM o to zajímavější, pokud se nezúčastní stoupnou pro změnu šance Petry na úspěch ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
kdo ví, jak to ve skutečnosti je. Spíš bych řek, že se Sereně v Pekingu nechce hrát. Dobře pro Petru, aspoň je tak nasazená jako turnajová čtyřka. Snad z toho dokáže vytřískat co nejvíc, nemá úplně špatný los, tak snad Daniela nepřekvapí :)
Reagovat
smazaný uživatel
Přeju Sereně brzké uzdravení a dodatečně všechno nejlepší k narozeninám (měla je ve středu)! :)
Reagovat
smazaný uživatel
aspoň už víme, z čeho chytla tu chřipku ;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist