Serena kritizovala Tarpiščeva: Bylo to sexistické a rasistické

19. 10. 2014, 13:11
Aktuality 220
Serena Williamsová zkritizovala prezidenta Ruské tenisové federace Šamila Tarpiščeva, který ji a její sestru Venus označil v televizní talk show za "bratry Williamsovy". Jeho poznámku považuje za necitlivou, sexistickou a zároveň rasistickou. Za světovou jedničku se mimo jiné postavila i ruská hvězda Maria Šarapovová, jež má jinak s Williamsovou spíše napjaté vztahy.
Profily hráčů
Serena Williamsová

"Myslím, že to bylo velice necitlivé, mimořádně sexistické a zároveň rasistické," řekla dnes Williamsová novinářům před startem Turnaje mistryň v Singapuru. "WTA a USTA ale odvedly skvělou práci, když daly jasně najevo, že v této době, v roce 2014, je nepřijatelné, aby někdo s jeho vlivem dělal takovéhle neurvalé poznámky," dodala.

Vedení WTA Tarpiščeva, jenž je i členem Mezinárodního olympijského výboru, v sobotu potrestalo pokutou 25.000 dolarů a udělilo mu roční zákaz působení na elitním ženském okruhu. Navíc mu nařídilo, aby se hráčkám osobně omluvil a další veřejnou omluvu podle rozhodnutí WTA dluží všem ostatním tenistkám a fanouškům. Jeho výroky byly podle šéfky WTA Stacey Allasterové "urážlivé a ponižující".

Šarapovová je slovy svého krajana znechucena. "Myslím, že byla velice neuctivá a zbytečná a jsem ráda, že se proti nim spousta lidí ozvala. Včetně WTA," řekla druhá hráčka světového žebříčku. "Bylo to naprosto nemístné, zvlášť vzhledem k jeho postavení a zodpovědnosti, kterou má nejen v našem sportu, ale i jako člen olympijského výboru," dodala.

Tarpiščev se v sobotu za svá slova v oficiálním prohlášení omluvil a popřel, že jednal se zlým úmyslem. Byla prý vytržena z kontextu. "Nechtěl jsem svými slovy urazit žádného sportovce," uvedl a dodal, že sestry Williamsovy považuje za skvělé sportovkyně. "Zosobňují sílu a vytrvalost," prohlásil.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

220
Přidat komentář
FulnekUltras
Nechť příslušné sufražetky mimořádně odevzdají Šamilovi právě tuto věhlasnou mediální cenu, a to už by mohlo k celé věci definitivně stačit.
Reagovat
spaniel
Fascinuje me, jak tady tvrdis x veci, ale prakticky u každé napises tusim, nepamatuji si presne, zas tak jsem to nesledoval atd.

Napises ze je ted vic sebevražd, i kdyz je to nesmysl, a po upozorněni svuj nazor ani nezmenis.

Dole pises, ze letadlo sestrelili Ukrajinci a nejdriv to házeli na Rusy, pak na separatisty a pak pry na vlastního zbloudileho pilota (toto jsem nikde nezaregistroval). Dnes vyšla zprava německé rozvědky, podle ktere letadlo sestrelili separatiste, tak jak se uvádělo na zacatku (kdy se tim sami chlubili na soc. sítích).

Glorifikujes tady komunisty s blbinama typu, tehdy kazdy mohl mit praci. Nemohl, musel...takze praci meli i ti, co delat nechtěli a ani nedělali. Hádej kdo je dotoval. A proc to nakonec spadlo jako domeček z karet.

Uz podle toho, ze si vášnivý sledovatel Zeitgeistu, new world order apod vidim, ze každá konspirační teorie je pro tebe pravda. A ze jich je...jak se ti žije ve svete, kde jsi jen loutka, nikdo nema na nic vliv, vsichni jsou otroci a vse je řízené ďábelsky dokonalým plánem par lidi, bez kterych se ani lístek nepohne? To musi byt hruza.
Reagovat
Jan
Nepsal jsem, že je víc sebevražd, ale že si lidé berou život z existenčních důvodů. Když už taháš za slovíčka, tak si to napiš, co přesně jsem říkal. Pochopitelně píšu tuším, nepamatuji si atd. protože tomu nevěnuji příliš mnoho času a někde jsem něco četl a nemám fotografickou paměť. Kdybych nepoužil tato slovíčka, budeš spokojený ? Kdokoliv cokoliv tvrdí s absolutní jistotou ? Zvláště u věcí, kde nemá přístup k přímým informacím a to je 99,9% věcí. CO se týče konspiračních teorií, nevěnuji se jim vůbec, pouze jsem na ně narazil v souvislosti s Ukrajinou. Používám svůj mozek a odhaduji, co může být a co nemůže být pravda. Opět jde o věci, ke kterým nemá přístup nikdo, ale ukáže se to třeba za 50 let, jak teď jsou dokumenty o 2. světové a jejím zákulisí, případně z předchozí doby. Neberu si to do hlavy, pouze když se zapletu do podobné diskuze a to nebývá často. Maximálně několikrát za 10 let :) Spokojen ?
Reagovat
Stan_Borowitz
V pohodě, není třeba se rozčilovat, můj osobní názor je, že jsi hodnej člověk, kterému prostě vadí ty problémy, s nimiž se současná společnost potýká. Trochu se to pak smíchá s nostalgicky podbarvenými vzpomínkami na to, jak bychom si všichni přáli, aby to bývalo bylo, a pak extrapoluješ své zkušenosti a vzpomínky mimo obor jejich platnosti, řečeno jazykem matematiky. Vnitřně ale mám pocit, že kdyby - nedej Bože či Evoluce - to zase vzali do ruky ti, jimž tak fandíš, byl bys hned v druhé vlně čekatelů na popraviště.

Je snad jedno, z jakých důvodů si lidi berou život, nebo ne? Lidský život je protkán různými riziky, může tě srazit auto na přechodu nebo dostaneš rakovinu plic, aniž bys vykouřil jedinou cigaretu. Život není zájezd s CK podle poslední (absurdní) legislativy. Nedá se reklamovat zkažený zážitek...
Reagovat
FulnekUltras
když je zcela zřejmé, že lidé s naprosto odlišným vnímáním světa (ať už jej dokáží logicky zargumentovat nebo jsou spíš jen ve vleku soustavné černo-bílé mediální masáže mozků posledního čtvrtstoletí) se v tomto směru jen těžko shodnou - a zvlášť na omezeném prostotu virtuální diskuse.
Jen si zde ještě dovolím vyslovit upřímný úžas nad tím, jak rozdílné jednotlivce dnes dokáže sjednotit druhdy buržoazní sport, momentálně tak neuvěřitelně zpopularizovaný jednou čtyřiadvacetiletou holkou, která má všechno možné, jenom ne buržoazní původ... ;-))
Reagovat
FulnekUltras
opr. prostoru virtuální diskuse
Reagovat
Stan_Borowitz
Nezaměstnanost je pochopitelně obtížně řešitelný problém. Žádné společenské uspořádání není ideální. Vždy je něco za něco.
Reagovat
Stan_Borowitz
ale též nad tím žasnu
Reagovat
Stan_Borowitz
byl původně náš, aristokratický. Buržoazie, která je mým i tvým společným nepřítelem, si jej jen později přivlastnila...
Reagovat
FulnekUltras
On ten pojem "buržoazie" má víc výkladů, něco se dá nově i "vygůglit", přičemž je dneska už asi úplně jedno, jestli tam zařadíme jakési městské vrstvy nižší a střední (které se samozřejmě na veřejnosti celoživotně tváří jako střední a vyšší) nebo ty opravdu střední a vyšší (které se zase pochopitelně veřejně prezentují buď jako vyšší, případně ještě vyšší, anebo si to už jen docela normálně užívají a radši na sebe nikde moc neupozorňují).
V současnosti bych do téhle sociální kategorie proto spíš zařadil bohužel dost běžně se vyskytující šosácké oběti konzumu - jedince, kteří se za obsah regálu, výlohy anebo aspoň jakýsi pofidérní slib přístupu k němu (i když v reálu se tak třeba ani nikdy nestane), potažmo přímé peníze dají utáhnout doslova na vařené nudli. K těmhle lidem nepociťuju nějaké nepřátelství, ale vlastně jen lítost. Moc toho obvykle nedosáhnou ani ve sportu, protože jejich motivaci zkrátka pořád něco podstatného chybí...
Reagovat
VlS
A ty jsi dosáhl kam?
Reagovat
Jan
Ale bezdomovci existují, to snad nepopřeš. Stejně jako asi nepopřeš, že tito lidé určitě nekypí zdravím a jejich způsob života vede k předčasné smrti, pokud přímo neumrznou v zimě. To jestli se stali bezdomovci vlastním či cizím přičiněním už pak takovou roli nehraje. Pro tebe možná ano. Už jen fakt, že existují a společnost je v současnosti bere jako běžnou věc, která existuje a MUSÍ existovat, je otřesný. Když před revolucí neexistovali, pokud se pro tento způsob života sami nerozhodli. Takže jaké blbé žvásty ?
Reagovat
VlS
Jane, nikdo nepopírá že bezdomovci existují (všude na světě), otázka je jiná - proč? Proč v silně socialistické Evropě s bohatým sociálním zabezpečením, kde se bezdomovcem nemusí stát nikdo, kdo se jím stát nechce a je ochotný respektovat jistá pravidla a dodržet. jisté postupy - nudné, administrativní, neosobní a nepodporující lidskou důstojnost - žebráš ne na ulici, ale nab úřadu, almužna je menší, než co vyžebráš na Florenci u Metra za hodinu a furt tě někdo sleduje a buzeruje. Ale nemusíš být bezdomovec.
jiná volba je být bezdomovec, nechodit do práce, nevyplňovat papíry, budit u některých lidí soucit a žít z toho. Má to, hlavně v zimě i nepříjemné aspekty. A ty bys jim to chtěl zatrhnout? Za socialusmu na to byl v trestním zákonu paragraf - příživnictví, a bezdomovci byli uklizení v base. Myslím, že se jim to takhle líbí víc.
Znovu - znáš konkrétního bezdomovce, který se stal bezdomovcem bez vlastního přičinění? A pomohl jsi mu nějak?
Svět nebude lepší než je, dokud se budeme dívat po někom, kdo by ho něl udělat lepším místo toho, abychom pro to běco udělali sami.
Mě svět více. méně vyhovuje jak je a moc toho po pravdě pro jeho zlepšení nedělám, mimo strašnejch daní, který platím, kam se jen podívám.
Reagovat
FulnekUltras
Evidentně vůbec netušíš, že i v tomto podle tebe příliš "socialistickém" evropském státě dnes existuje opravdu hodně lidí, kteří normálně pracují, pobírají za to minimální nebo jen o málo vyšší mzdu - a přesto (resp. u nás právě proto) jim to stačí pouze na jídlo a pití, nikoliv však už na důstojné bydlení. V lepším případě ubytovna se spolubydlícími vskutku všeho druhu, v horším případě ani to ne. Jestli si za to můžou všichni tihle lidé sami, zkus zvážit sám, jestli jsi toho ovšem schopen.
Co však také jiného názorově čekat od bohabojného pravičáka, který si momentálně žije v "socialismu", zatímco dobu před třiceti lety vnímá jako "komunismus"? ;-)))
Reagovat
Stan_Borowitz
No tak komunismus je samozřejmě zkratkovité označení totalitního režimu řízeného KSČ, potažmo KSSS. Asi by bylo lepší tomu říkat "praktický komunismus", neboť šlo asi o nejlepší možnou aproximaci teoretického konceptu komunismu, který je samozřejmě z principu neuskutečnitelný (byly by totiž potřeba neomezené zdroje nebo hromadná lobotomie).

Jinak cena práce je určena tím, kolik je za ni někdo jiný schopen a ochoten zaplatit. Mně se samozřejmě taky nelíbí, že špičkoví sportovci nebo jiné persony showbusinessu berou tisíckrát tolik, co třeba lékaři, ale upřímně netuším, jak by se to dalo nenásilně změnit. Nakonec to dost podobně fungovalo i za "komunismu". I zas něj byli bohatí a chudí.
Reagovat
FulnekUltras
Já dobu před rokem 1990 vnímám jako skutečný socialismus (sociálně v rámci možností co nejspravedlivější, byť někdy možná až příliš rovnostářský systém), ovšem - pravda - s uměle udržovanou vedoucí úlohou komunistické strany, která přes všechny z dnešního pohledu teoretické "totalitní" zápory přece jen výrazně brzdila právě onen tupě konzumní a na peníze orientovaný způsob života.
A co je podstatné - za tohoto režimu i ti relativně chudí pořád bohatě měli na základní životní potřeby (jídlo, pití, bydlení, ošacení, jednou za rok slušná dovolená apod.), což se o těch skutečně chudých v režimu současném rozhodně říci nedá.
Reagovat
Stan_Borowitz
Když se to napíše takhle, tak to vypadá jako úžasná idylka. Až se člověk diví, že je volič tak hloupý a nejde do toho dobrovolně znovu :-)

S tupě konzumním způsobem života většiny lidí v zásadě souhlasím, ale on je tak nějak v přirozenosti člověka. Jinak než násilím mu nezabráníš. Ona by i tenkrát většina lidí ráda žila tupě konzumně, akorát nebylo moc co a za co konzumovat...
Reagovat
FulnekUltras
Konzum pro vlastní rozumnou potřebu beru, konzum zhýrale mnohonásobně větší než člověk reálně potřebuje a spotřebuje - a tudíž obvykle i na úkor mnoha jiných lidí - už ne. Ale uznávám, že v této fázi vývoje takhle ještě většina lidí neuvažuje, a k jakési dočasné masové změně myšlení vedou zpravidla až nějaké mezní situace od přírodních katastrof až po násilné společenské konflikty s jejich dopady na nutnost lidí uskrovnit se. Sebeuvědomění v tomto směru bohužel ještě moc neexistuje, momentálně hlavně proto, že přes všechny oficiální řeči o "úsporách" prostě ještě omezování se nezačalo viditelně odshora, ale bylo dlouho jen imperativně vynucováno "vrchností" od "plebsu". Tyhle veřejné vzory mají velkou sílu, ale po roce 1990 se u nás pohříchu vyklubaly ještě mnohem horší, než tomu bylo předtím.
Reagovat
FulnekUltras
Právě teď možná k zakejhání jednoho potrefeného husáka...ale jistý si tím rozhodně nejsem. ;-))
Reagovat
Stan_Borowitz
Že už taky nespíš nebo neděláš nějakou činnost související s postelí, chlape!
Reagovat
FulnekUltras
do postele daleko, do Singapuru ještě dál...
Reagovat
Stan_Borowitz
... nějakou jinou činnost související...
Reagovat
VlS
Možná jsem potrefený husák, ptám se se srozumitelným způsobem. Nemám rád balení neargumentů do pseudointelektuálního žvástání. Vršíš slova a nic neříkáš, na jasnou otázku neodpovíš. Logicky se po tvém plamenném výkřiku o kousek výše ptám, co jsi dosáhl ty, když nálepkuješ a známkuješ ostatní ubohý svět, který jistě nedosahuje úrovně tvé jasnozřivosti.
A jaké nabízíš pro problémy řešení?
Řada revolucí byla už zdokumentovaná a popsaná, jejich výsledky nic moc. Posun středověku k současnosti považuji za poměrně pomalou evoluci, pouze narušovanou různými revolucemi, které vesměs ničeho nedosáhly a spíš věci zhoršily než zlepšily - bůhví kde počínaje, Cromwelem a Velkou francouzskou pokračuje a Velkou říjnovou bohužel nekonče.
Lidi nejsou pitomí, pokud přijdeš s reálným řešením, jistě získáš ve volbách pidpiru a ukaž, čeho s jasnou vizí dosáhneš.
Jen bys neměl zapomenout, že mesiášů tu už bylo ..,
Reagovat
Roger_Federer
To je zvlastni, FulnekUltras(quesh) ma problem s "schopnymi a bohatymi", ale ze do te jeho kategorie spada i jeho modla Petra mu nejak unika..
Reagovat
FulnekUltras
Myslím, že nahoře dostatečně jasně píšu, že je mi líto konzumem zblblých maloměšťáků a šosáků. Pokud jde o schopné a bohaté, případně všehoschopné a ty, co své rádoby bohatství jen nabubřele dávají na odiv, tak u mě velmi záleží na tom, JAK bylo ono bohatství dosaženo, resp. z jakých schopností nebo naopak všehoschopností pochází. Přičemž tvrdě kritizuju současný režim za to, že právě tyhle "drobné" rozdíly už léta nijak nerozlišuje a nepotírá.
A už tu nejsem, neboť "modla" je mi dnes milejší... ;-)
Reagovat
slacker
Fulnek zcela urcite neni Quesh. Na to mam cuch a dam ruku do ohne
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyz se clovek podiva na serenu pred 10 lety a dnes, tak narust svalove hmoty je masivni
Reagovat
Roger_Federer
Konta taky;)
Reagovat
Frick
Se skutečně rasisticky chovala i Caroline, když těma vycpávkama zesměšňovala typické tělesné znaky afroamerických žen (mohutnější pozadí a poprsí)
Reagovat
smazaný uživatel
moze mi niekto vysvetlit co je na celej situacii rasisticke?,dopredu dakujem
Reagovat
slacker
Rasa Samila a rasa Sereny s Venus
Reagovat
smazaný uživatel
ked nejakemu cernochovi poviem-ahoj cernoch-to som akoze rasista?,ved je cierny,rovnako on moze povedat mne ahoj beloch-to ho mam potom zazalovat?
Reagovat
VlS
No, jestli můžu radit, tak to v Amice nezkoušej.
Reagovat
slacker
Kazdy cigan co rekne o nekom ze je gadzo by mel byl odsouzen za rasismum :-)) ... je to na stejnem levelu jako slovo negr
Reagovat
Stan_Borowitz
No, upřímně, ve většině situací jsi. Většinou není žádný důvod, který by neměl rasisitický podtext, zdůrazňovat v pozdravu něčí rasu.
Reagovat
smazaný uživatel
radsej nezdravit nikoho:),to budem len za nevychovaneho grobiana,ale mas pravdu,len mna do tejto chvile nikdy ani nenapadlo niekoho zdravit podla rasy,vierovyznania,statnej prislusnosti,pohlavia,sexualnej orientacie...,cesta do pekla je asi fakt dlazdena dobrymi umyslami
Reagovat
Stan_Borowitz
To rozhodně, krásně je to vidět i na této pseudokauze. I když musím říct, že v tomto případě o dobrých úmyslech paní předsedkyně WTA silně pochybuju. Podle mne šlo hlavně o to, přihřát si polívčičku na aktuální všeobecné averzi k Rusům. Jak jsem už napsal, v podobných talk show v USA zaznívají na adresu různých veřejných osobností (a určitě i na adresu sester Willimsových) daleko peprnější výroky, a nikdo to neřeší.
Reagovat
FulnekUltras
aneb - jak už říkali a psávali kovaní soudruzi za Husáka - je vždycky třeba se ptát, komu to prospěje... ;-)
Reagovat
spaniel
Nejak si nedovedu predstavit, ze by konkretne toto prezident amricke tenisove federace nebo sef turnaje WTA v USA vypustil z ust.
Reagovat
Stan_Borowitz
1999 US Open: Venus and Irina Spirlea of Romania bump each other during a changeover in their match. Venus' father, Richard Williams, called Spirlea a "big, white turkey."

Tipni si, jaký trest dostal.
Reagovat
slacker
snist na posezeni celeho krocana
Reagovat
smazaný uživatel
asi podobny,ked sa Serena vyhrazala rozhodkyni v priamom prenose ze ju zabije
Reagovat
smazaný uživatel
samozrejme,aby som tolko do nej nekopal,tak sa neskor ospravedlnila
Reagovat
Stan_Borowitz
A tak on se Tarpiščev taky omluvil.
Reagovat
smazaný uživatel
a tak je vsetko ako ma byt,cash je vyplateny, vsetci sa mame radi bez rasovych predsudkov a budeme zit dlho a stastne az kym nepomrieme
Reagovat
lars
A proc Serene nedali nejmene rocni zakaz startu na turnajich za vyhrusku zabitim?? :))
Reagovat
spaniel
Stane, to s tim nic nema. Je sice hnusne, zařadil se taky mezi hulvaty, a podle me mel dostat taky trest. Navic to neni ani vzdálené vtipné. Předpokládám z trestu vyvázl diky sve pozici, stejne jako Serena pri svém incidentu, ktery byl rovněž nechutný. Aby bylo jasno, Serena neni moje oblibenkyne, ale to porad nemeni nic na tom, co se stalo. Je jedno, jestli to pronese na adresu Matky Terezy nebo Sereny. Skutek je porad stejny.
Reagovat
smazaný uživatel
a k tomu vsetkemu este Stacey(WTA sef),tymto celosvetovym rozmazavanim,zarobila dievcatam na "peknu" prezyvku
Reagovat
Stan_Borowitz
Skrytý rasismus Sereny.
Reagovat
VlS
V tomhle se přít nebudu a asi na tom něco je. Rasizmus samozřejmě existuje i vůči bělochům od černochů.
Reagovat
George_Renel
tak mu to vrátím na stejné bruanskohulvátské úrovni a nechám to ležet. Třeba tak, že nějaký Šulin Tar-pičev ji nezajímá. (Útlocitnějším se omlouvám...)
Reagovat
Stan_Borowitz
S tím souhlasím, měla by to udělat v nějaké podobné talk show, a byli by si kvit. Nějaká WTA by se do toho vůbec neměla montovat, ta se má starat o tenis.
Reagovat
spaniel
Skvělé...takže obrana je klesnout na jeho úroveň? A pak zase on odpoví, pak ona a tak pořád dokola...
Reagovat
Stan_Borowitz
Ono se to dá udělat i vtipně a vyjít z toho v očích "rozumných lidí" jako morální vítěz.
Reagovat
FulnekUltras
každopádně s nadhledem a netahat do toho zbytečně prachy...
Reagovat
Stan_Borowitz
Hned, jak jsem to odklepl, mne napadlo, že lepší by bylo "s nadhledem".
Reagovat
VlS
Georgi, hulvátství je nejlepší ignorovat ( z hlediska Sereny). WTA podle mě reagovat má, protože má jako instituce chránit hráčky i před hulvátstvím.
Reagovat
slacker
To jsou veci. Zajimalo by me kdo ve WTA monitoruje ty talkshow v rusku
Reagovat
VlS
YT přirozeně
Reagovat
slacker
A to tam dal na ten YT Samil osobne? At tedy sikanuji YT a ne Samila
Reagovat
mrafe
přece Pepík Vyskoč
Reagovat
Stan_Borowitz
Má reagovat, pokud je o to dotčenou hráčkou požádána. Tady ale reagovala nejdřív WTA, a teprve potom Serena.
Reagovat
George_Renel
Jelikož vidím kam ta debata směřuje, chtěl jsem to trošku odlehčit (uznávám ne moc podařeně). Svůj názor jsem napsal již včera a nemám ve zvyku věci pitvat a do nekonečna polemizovat. Nakonec s některými zde to ani nemá cenu. Najednou ani nejsou lenoši, i když to mají v nicku. Osobně zadtávám názor, že politika do zájmových webů moc nepatří. Vždy to vede k rozhádání lidí a rozhození diskuse.
Reagovat
FulnekUltras
Někdy to jaksi přirozeně vyplyne...ale taky bych se přimlouval spíš za tenisová témata. ;-)
Reagovat
Stan_Borowitz
šermovat údajným rasismem tam, kde žádný není.
Reagovat
mrafe
Stane,ale to bohužel Ms Allaster a Ms Williams nepochopí
Reagovat
spaniel
Sexistické to podlě mě není, rasisticky to rovněž myšlené nebylo, ale vzádleně se to tak může brát. Venus totiž žádný chlap není (to Stosur je mnohem svalnatější, ale holt není tak úspěná, tak nevadí) a Serena se nijak nevymyká klasické černošské postavě. Takže když je někdo nazve bratry, znamená to, že je pro něj běžná černoška chlap?

Už mě nebaví jak všichni brečí a místo aby makali, tak je nazývají chlapama. Tenis není o svalech, ale o hlavě, rychlosti, švihu.
Reagovat
Stan_Borowitz
Moderátor: "To byla ta Olympidáda, kde Mária Šarapovová hrála s jednou z... s jedním z těch..." Tarpiščev: "... bratrů Williamsů" Moderátor: "... bratrů Williamsů." Následně moderátor něco zadrmolí, čemu nerozumím, a pak se ptá, jak je možné, že ruské tenistky, když jsou tak štíhlé a elegantní (ukazuje na Dementěvovou), mohou proti nim (už se mluví o sestrách Williamsových) vůbec obstát. Rozhovor pokračuje s Dementěvovou a víc tam zmínka o bratrech nepadne, pouze se diskutuje o tom, jak to je psychologicky náročné, když nastoupíš proti někomu, kdo je fyzicky daleko lépe disponovaný.

Na dokreslení uvádím, že se jedná o satirický pořad stejného formátu jako třeba Krausovo Uvolněte se, prosím.
Reagovat
gigin
Jen pro upřesnění. Už to není Uvolněte se, prosím ale Show Jana Krause. Myslím, že došlo ke změně názvu, když s tímhle pořadem přešel z ČT na Primu.
Reagovat
Stan_Borowitz
Jj, já vím, gigine, ale dík! Myslím, že na ČT to bývalo o dost ostřejší než na Primě.
Reagovat
gigin
Mi už to přijde takové vyhaslé...
Reagovat
Stan_Borowitz
Já už na to kouknu, jen když to náhodou přepnu a něco mne tam zaujme.
Reagovat
spaniel
Stane, já tě chápu, ale nesouhlasím... Bylo to urážlivé. Williamsky nejsou Lindsey Lohan a nezaslouží si ničím, abych se na nich odbavoval nějaký prochlastaný aparátčík, který se stejně dostal ke korytu jen přes známé. Jsou taky lidi a mají své city.
Reagovat
Stan_Borowitz
Jakože kdyby to řekl Dalajlama o Lindsay Lohan, tak by to bylo v pořádku? Nějak mi uniká, jakou roli v tom mají osoby a obsazení, jde-li o princip. Buď si můžeme dělat (byť blbou) srandu z čehokoli a kohokoli, nebo z ničeho a nikoho. A ve světě, kde se bude pokutovat nebo třeba zavírat (to je přirozený další krok) za to, že si někdo z někoho udělá (byť hloupou a trapnou) legraci, bych já tedy nechtěl žít. Ty ano?
Reagovat
Stan_Borowitz
Jinak řečeno, aby nedošlo k omylu, osobní omluva přímo dotčené osobě by v takovém případě měla naprosto stačit. Nějaké výzvy k veřejnému pokání, zákazy činnosti a pokuty jsou prostě projevy totalitního myšlení. Nesmírně nebezpečné projevy, v porovnání s nimi je Tarpiščevova "vina" naprosto marginální.
Reagovat
slacker
100% souhlas
Reagovat
FulnekUltras
i ode mě
Reagovat
Stan_Borowitz
public figure n. in the law of defamation (libel and slander), a personage of great public interest or familiarity like a government official, politician, celebrity, business leader, movie star, or sports hero. Incorrect harmful statements published about a public figure cannot be the basis of a lawsuit for defamation unless there is proof that the writer or publisher intentionally defamed the person with malice (hate)
Reagovat
Stan_Borowitz
If a plaintiff in a libel or slander action qualifies as a public figure, he or she must show that the libelous or slanderous conduct of the defendant was motivated out of actual malice as required in the case of new york times co. v. sullivan, 376 U.S. 254, 84 S.Ct. 710, 11 L.Ed.2d 686 (1964)
Reagovat
VlS
Stane, ty tomu buranovi děláš advokáta? Platí dobře?
Asi si neuvědomuješ, kdo je a kdo není veřejná osoba. Veřejná osoba je osoba " ZVOLENÁ" do veřejné funkce. To serena ani Vee nejsou.
Reagovat
slacker
VISi, pozoruju uz delsi cas si nejaky podezrel ultracitlivy. Hodinove hotely , lesbicky, zpochybneni dusevnich chorob, mozna i spochybneni dobiti mesice a 11.zari u tebe dogmaticky bez premysleni znamena ze oponent je nutne "spina"
Reagovat
slacker
Proste zadne nazory nejsou a nemohou byt zakazane. Komu se to nelibi je novodoby inkvizitor i kdyz si mysli ze kona v zajmu nejakeho "dobra" ktere se musi lidem nacpat do palice proti jejich vuli i pres jejich mrtvoli
Reagovat
spaniel
Takže jsi proti zákazu propagace nacismu třeba?
Reagovat
Stan_Borowitz
Samozřejmě, trestat se mají činy, ne názory. Obzvlášť pokud se pokrytecky ponechává neomezený prostor k propagaci naprosto stejně zrůdné ideologie. Všichni jistě dobře víme, které.
Reagovat
slacker
Nacismum (Fasismus a komunismum nejsou stejne zrudne ideologie.
Opacne by se dalo rici e kazda ideologie je vice ci mene zrudna.
Reagovat
Stan_Borowitz
Fašismus nechme stranou, stejně málokdo ví, co to vlastně je, že, takže se používá jako oblíbená nálepka na cokoli.

Nacismus a komunismus jsou ideologie stejného ražení a - kromě řady vnějších projevů jako třeba potlačování individuality ve prospěch kolektivismu - mají stejné základní ideové východisko. Totiž to, že za své neúspěchy nemůže v prvé řadě jedinec jako takový, ale jakýsi vnější nepřítel, po jehož odstranění (jakýmkoli způsobem, ideálně násilným) dojde konečně k naplnění všech tužeb a přání onoho jedince, a to v rámci kolektivního uspokojení potřeb s dalšími obdobnými jedinci (národ, dělnická třída). Nacisté tento princip vtělili do podoby rasové nenávisti, zatímco komunisté do podoby třídní nenávisti. Výsledek byl tristní. Desítky až stovky milionů mrtvých v průběhu jednoho století, přičemž komunisté v této smutné statistice o nějakou tu koňskou délku vedou...

Toť vše ode mne na toto téma, myslím, že politická debata na tento portál nepatří. Navíc mi něco říká, že tebe stejně nepřesvědčím.
Reagovat
FulnekUltras
ani mě - zvláště při klasicky frázovitém zmiňování stovek milionů mrtvých (údajně hlavně na kontě komunistů), přičemž na rozdíl od těchto fakticky neověřených, pouze ideologicky předpojatě a účelově používaných cifer, je z historie objektivně naprosto zřejmé, že absolutně nejvíce zbytečně ztracených lidských životů mají konzistentně na svědomí války, záměrně vyvolávané všemi možnými odnožemi imperiálně expanzivního, potažmo finančnicko-parazitního kapitalismu - ať už šlo o hitlerovský nacismus, izraelský sionismus, americké juniorbushovské agrese po 11. září 2001 nebo třeba i současné uměle vyvolávané konflikty o rozšíření "prozápadní" sféry vlivu (Libye, Sýrie, Ukrajina). Právě tyto násilné akce byly a dodnes jsou ospravedlňovány naprosto lživými propagandistickými argumenty, zatímco ve skutečnosti jde pouze o mocenské a územní podřízení zemí, které se dosud oněm "mírotvorným" násilníkům ještě jaksi "svobodně" a "demokraticky" nepodřídily.
Reagovat
Stan_Borowitz
No tak udělám poslední výjimku a opravdu jen jednou budu reagovat. Velká říjnová socialistická revoluce, rudý teror, velká čistka, gulagy a nucené přesídlování v Rusku, uměle vyvolaný hladomor na Ukrajině, "agrární reforma" a Velká kulturní revoluce v Číně, genocida vedená Rudými Khméry v Kambodži, KLDR, atd. atd. - budeme se tedy držet při zemi a zůstaneme u "pouhých" desítek milionů mrtvých - a to bez jediné války, čistě jen na základě vraždění vlastního obyvatelstva. Připadá ti to málo? Stejně směšné jsou námitky popíračů holocaustu založené na tom, že Židů přece nemohlo být povražděno 6 milionů, že to bylo daleko míň. Ok, a to je jako v pořádku? Jestli jich bylo třeba "jen" milion, tak je jako Hitler hodnej strejda?

Války jsou hrozná věc, ale lidstvo provázely celou historii, není to žádný výmysl kapitalismu, sionismu ani Bushe. Dokonce byly případy, kdy spolu válčily dva komunistické státy, případně jeden komunistický stát krvavě napadl jiný. Války jsou bohužel nešťastný průvodní jev vývoje lidské společnosti a jako takové je lze těžko připsat na vrub některému konkrétnímu společensko-ekonomickému uspořádání. Čili argument, že nejvíc lidí zahynulo ve válkách, je irelevantní.

Komunisté (a nacisté) totiž hromadně vraždili vlastní obyvatelstvo, soused souseda, bratr bratra. V tom je jejich hlavní zrůdnost, stejně jako všech jiných totalitních ideologií.
Reagovat
spaniel
Proč to vysvětluješ? Má právo na svůj názor, že komunismus byl v pohodě a že ve skutečnosti má na svědomí jen 2 mrtvé lidi a jednoho psa.

Sranda je, že jsme se vždy shodli (pokud si pamatuji) a i tady jsme v zásadě na jedné lodi, ale těch vrstev je tolik, že u některých bude názor jiný. Já možná nemám tolik důvěry v lidi, abych si myslel, že je ok nechat úplně volnou ruku v propagování čehokoliv, co je napadne. Nerad bych se dožil toho, že budou běžné příspěvky oslavující smrt Židů, Američanú, Rusů atd.
Reagovat
Stan_Borowitz
Protože chci, aby si co nejvíc lidí přečetlo naše dva názory a porovnalo je se svou zkušeností, svými znalostmi a zamyslelo se nad tím. Protože věřím, že můj názor nalezne silnější pozitivní odezvu než jeho, zejména u "rozumných lidí" ve smyslu toho rozsudku NS USA. A že tito "rozumní lidé" budou nějaký podobný názor šířit dál.

Samozřejmě, že s jeho názorem nesouhlasím a z některých náznaků se mi až hnusí, ale - jak pravil tuším Voltaire - budu bojovat o jeho právo jej říkat.
Reagovat
slacker
Bez duvery v lidi to snad ani nema cenu. Vzdyt ty nejruznejsi zakazy musel prosadit nekdo z toho lidu (nebo jeho prilegovane casti) a nekdo z toho lidu tomu nadsene zatleska.
Reagovat
slacker
Velka francouska revoluce a jakobinsky teror s gilotinama. reformace a protiferomace. Ze soused udava souseda at jiz zistne nebo kvuli ideologoi tu bylo davno pres tim
Reagovat
Stan_Borowitz
Všechno tady už jednou bylo, jde o to, kdo to dotáhl do jakého měřítka.
Reagovat
FulnekUltras
Opravdu zrůdně mi připadá spíš relativizace podstaty válek jakožto pouhého "nešťastného průvodního jevu v dějinách lidstva". V každém případě jde přece o záměrně vyvolávané hromadné násilí jako prostředek dosažení něčeho (viz výše) vlastně za jakoukoliv cenu - jehož skutečné příčiny (výše) dnes leckomu patrně není společensky vhodné a "korektní" přiznávat.
O problematických obdobích vývoje na "druhé straně barikády" a s tím souvisejícími oběťmi nepolemizuju. Zároveň si ale taky vůbec nemyslím, že tzv. "svoboda a demokracie západního typu" je to nejlepší, co mohlo lidstvo potkat, resp. že jde o systém - jak dnes jeho stále zoufalejší zastánci rádi tvrdí - sice zákonitě taktéž nedokonalý, ale přece jen nejlepší možný (nikdo prý ještě nic lepšího nevymyslel). Na rozdíl od mladší generace jsem rád, že mám v tomto směru možnost srovnání, danou osobní zkušeností.
Reagovat
spaniel
:-D to myslíš vážně, ten poslední odstavec?
Reagovat
Stan_Borowitz
Ale no tak, nepodsouvej mi žádnou relativizaci, žádná tam není. Prostě jsem jen konstatoval, že války byly a jsou součástí jakéhokoli společensko-ekonomického uspořádání od prvobytně pospolnou společnost až po dnešek. Takže tvrdit, že jsou "vynálezem" kapitalismu, je prostě nesmysl. Toť vše.
Reagovat
slacker
a podobne se to ma ale taky s "vynalezy" nacismu a komunismu
Reagovat
FulnekUltras
Války spojuju s kapitalismem jen v nejnovějších dějinách. Obecně samozřejmě vznikají všude tam, kde někdo chce mít za každou cenu víc než druhý, a neváhá k tomu použít jakékoliv formy násilí. Snad jen s výjimkou jaderných zbraní, jejichž účinnost - naštěstí na obou stranách "fronty" - je dnes vlastně jedinou brzdou něčeho ještě horšího, než čeho jsme v různých konvenčně vedených konfliktech už dlouho svědky.
Reagovat
blixa
Vítám tímto na TP zástupce skalních stalinistů, je vidět že politické spektrum je tu velmi bohaté :D Nehodlám ti samozřejmě vyvracet tvé absurdní politické názory, to by nakonec bylo zcela zbytečné neboť každý člověk zastávající tyhle šílené teze je v podstatě hluboce věřící a víra nepotřebuje argumentů.
Ale dotknu se jen té války. Není to prostě dáno zvířecí podstatou, která v člověku samozřejmě stále je protože člověk není nic jiného než takové trochu duševně více vybavené zvířátko. Člověk totiž není jediný tvor, který je schopen něčeho co se podobá válce. I další inteligentní tvor, šimpanz učenlivý (Pan troglodytes)je schopen něčeho, co se válce podobá. Z velkých skupin se vyčleňují skupinky mladších samců, kteří tvoří v podstatě bojovou jednotku. Vnikají na území jiné velké skupiny a pokud se jim podaří najít její příslušníky, dochází k tvrdému boji. Pochopitelně napadají především jednotlivce nebo početně slabší skupiny, které bez milosti pobijí, a to velmi krutým způsobem, někdy by se dalo říci že přímo umučí. Co to jen připomíná , že ? Důvody tohoto chování jsou zdá se jednat vytlačování sousední skupiny, jednak projevy frustrace mladých samců, kteří zatím nemají na to uspět k konkurenci vůdčích samců a dostat se k oplodňování samic. Najít paralely v lidské historii je snad až příliš snadné ;-)
Reagovat
spaniel
Hezky. K+
Reagovat
VlS
Centrum tvé odpovědi je v tezi o víře, bohužel je to tak. Rozdíl mezi desaterem božích přikázáni a ideami komunismu je v jediném, místo v jediného boha v jedinou stranu věřiti budeš I v chování církevních a stranických hodnostářů by se našlo mnoho paralel. Proto je diskuse zbytečná, kdo věří, nechce vědět.
Reagovat
FulnekUltras
Bohužel - u některých mamonem už totálně zpitomělých jedinců může frustrace materiální (finanční) výrazně převýšit tu sexuální, a pak se už vůbec nedivím, že myšlení a následně i jednání určitých vojensko-mocenských skupin zejména za Velkou louží se nápadně blíží živočišným druhům, které zjevně zaostávají i za zmíněnými neukojenými šimpanzy.
Reagovat
Stan_Borowitz
řeči se vedou a voda teče. Naštěstí...
Reagovat
FulnekUltras
někdy může téci kousek i do kopce, ale nakonec se zase zákonitě vrátí k přirozenému samospádu... ;-)
Reagovat
Stan_Borowitz
V tom se určitě shodneme.
Reagovat
blixa
No do kopce ... voda vždycky teče podle svého gradientu hladiny. Kopce s tím tudíž moc nesouvisí. Ano , jsou i lidé, kteří bydlí na břehu řeky, která jeden den teče jedním směrem a druhý den opačným. Takže se to tak někomu může i zdát.
Reagovat
FulnekUltras
Pokud se tu a tam trochu zvýší tlaky, může se i ta voda dočasně vzepřít své přirozenosti. Naštěstí celý život je vlastně jedno neustálé vyrovnávání tlaků, takže z nějaké změny směru hlavního toku obavy nemám... ;-)
Reagovat
Stan_Borowitz
To je básnický obrat, nesmíš to brát tak doslova. Voda samozřejmě teče především podle gradientu gravitačního pole, které spolu s reliéfem terénu a hydrodynamickými vlastnostmi vody formuje jev zvaný "hladina"...
Reagovat
blixa
No , hlavně když ta voda není zbarvená krví ...
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak tak. Nebo alespoň co nejmíň a ne naší. Abychom byli trochu realisti.
Reagovat
Jan
Dobře. A co New Order a jejich plány ? Nakonec co se děje posledních 100 let je jaksi ve vleku plánů nejbohatších skupin USA, jak se mi to jeví. Podporovali Hitlera, protože se jim to hodilo, Ford měl filiálky v Německu a ještě začátkem války vyráběl nákladní auta pro Hitlera a další bohaté skupiny ho štědře podporovaly. To samé dnes na Ukrajině. Banderovci nebanderovci, když se to hodí, podporují je. A bezdomovci v kapitalismu a řada lidí, co si vzala ze existenčních důvodů život, to také není nic k pochvale. Bez ohledu na oblíbené řeči obhájců "demokracie" a kapitalismu, že každý je strůjcem štěstí svého a má se starat o sebe.
Reagovat
blixa
New Order ? Dobrá kapela ... ;-)
Reagovat
Stan_Borowitz
Jojo. Ještě mi tam chybí Bilderberg. A vyvraždění Indiánů.
Reagovat
Jan
Podle všeho si např. Amíci shodili ty dvojčata 11. září sami. Současné války v Africe, blízkém východě, Afghánistánu, podle tebe jen shoda nešťastných okolností, provázející lidský vývoj, náhodou ale tím náramně prosperuje americký zbrojní průmysl. Atd.
Reagovat
Stan_Borowitz
No jasně, podle VŠEHO. A podle VŠEHO byl ještě virus HIV vyvinut v tajných laboratořích Pentagonu a bílé stopy za proudovými letadly jsou rozprašované chemikálie sloužící k ovládání obyvatelstva. Podle VŠEHO taky havárii JE Fukušima způsobily otřesy vyvolané tajným systémem HAARP. A tak dále a tak dále.
Reagovat
spaniel
Kdyz uz si kratis cas na youtube, aspon by sis mohl pamatovat název - new world order.
Vis ze pocet sebevražd za komunismu byl průměrně 23,5/100tisic obyvatel ročně a po převratu je 15,8? Posledni roky dokonce pod 14? A ze velkou cast z toho maji na svědomí psychické poruchy, tzn ne kazdy kdo se zabije to dela proto, ze ho k tomu dohnal kapitalismus?
Reagovat
Jan
Však víš o co jde. Já to nesleduji tak úpěnlivě, abych si to pamatoval přesně. A jak stále ostřelují obytné domy na východní Ukrajině a zabíjejí tam civilisty, to je jako OK ? A Západ to podporuje. Nikdo proti tomu nekřičí.
Reagovat
blixa
Svatá prostoto ! Ještě vytáhni ty chudinky Palestince, co je ti ničemní Izraelci masakrují za to, že si jen pro vlastní potěšení vystřelují raketky ! Vladimír Ilijič byl v pravdě génius, když vynalezl termín "užiteční i.d.i.o.t.i" !!!
Reagovat
Jan
No jasně. Hlupák je ten, kdo kritizuje zabíjení lidí. Jdi se bodnout.
Reagovat
blixa
Hlupák je ten, kdo nechápe příčinu a důsledek. Hlupák je ten, kdo sedí se založenýma rukama a nechá beztrestně zabíjet své spoluobčany. Hlupák je ten, kdo nechápe kdo je agresor a kdo oběť.Přeji ti příjemný život s tvým fantazmagorickým konspirativním viděním světa. Zcela si ho zasloužíš.
Reagovat
VlS
Asi zbytečný, je to o té víře.
Jen takový srovnání - kdysi Dean Read emigroval z USA do NDR,
kde hrál ve filmech americkýho drsňáka. V NDR spálil americkou vlajku a žvanil v televizi a na shromážděních. Pak se vrátil do Ameriky a žvanil dál ( byla válka ve Vietnamu) . Nezavřeli ho a nijak mu neubližovali. V Moskvě si pár lidí v přibližně stejný době dovolilo protestovat proti okupaci ČSSR, nepálili ruský vlajky a byli celkem hodní, jen říkali, že by okupace neměla být. Všicohni skončili v base.
A jestli si někdo myslí, že v komunismu nemůže bejt hlad a bída, tak by se měl podívat na Ukrajinu na přelomu 20. a 30. let, kde hladem umřelo několik set tisíc lidí. Nebejt toho, žádnej Bendera by se s Němci nespojoval.
Reagovat
Jan
Tak mi vysvětli, jaká je příčina toho, že ukrajinská armáda ostřeluje obytné budovy v Doněcku a zabíjí civilisty, kteří proti nim nebojují ? A že ukrajinský tuším novinář řekne v TV že je třeba zabít 1,5 milionu Rusů pro ukrajinské zájmy ?

VLS
jistě, Stalin to pohnojil všemi svými činy, to je jasné.
Reagovat
blixa
Ty asi nejsi voják, že ? Nastuduj si základní věci ohledně boje pravidelné armády proti guerille ve městě a pak plkej. A ti chudáci civilisté ? Oni by jistě rádi utekli, pokud by je ta guerilla nechala.
Reagovat
Jan
Hlavně že Doněck opustilo už předtím cca 700000 lidí, jak to že je ta guerilla nechala ?
Reagovat
blixa
Ty se mi fakt jenom zdáš. Guerilla nemůže začít likvidovat 700000 lidí co chce utéct, protože by to bylo z propagandistického hlediska naprosto neúnosné a hlavně neutajitelné. Navíc ve velké míře odcházejí i lidé, co nejsou guerille vstřícně nakloněni, což je pro ni výhodné. Pro tento způsob boje jim postačí relativně malý počet civilistů kteří jsou buď vstřícní nebo spíš apatičtí.
Reagovat
Jan
Hlavně, že si to umíš vysvětlit. A k čemu by jim ti civilisté byli, jsou to hodně staří lidé a děti.
Reagovat
Jan
Jinak ti lidé odešli ve velké většině do Ruska, takže pochybuji, že nebyli nakloněni separatistům.
Reagovat
Jan
A o pravidelnosti ukrajinské armády by se také dalo diskutovat, když tam byly složky žoldáků z Evropy, kteří si z toho udělali střelecké safari na lidi a ani se moc neřídili vrchním velením.
Reagovat
blixa
Hluboce věřícímu křesťanovi existenci boha nevyvrátím. Tobě ty tvoje bláboly rovněž ne, i kdybych snesl milion argumentů. Naše vidění světa je nekonečně odlišné a další diskuse je proto zbytečná.
Reagovat
Jan
Vždycky vyneseš jeden argument a když ti ho vyvrátím, vymyslíš si další.
Reagovat
Stan_Borowitz
Kde jsi prosím vyvrátil nějaký argument? Nějak jsem to nepostřehl.
Reagovat
Jan
Když tvrdil, že separatisti nepustí civilisty pryč a následně, že museli pustit těch 700000 uprchlíků, protože by to bylo nápadné, kdyby je zabili, např.
Reagovat
Stan_Borowitz
Nepustí ty, co tam zůstali, protože by se neměli za koho schovávat. Takoví to jsou "hrdinové". Blixa jasně vysvětlil, že zadržovat 700000 lidí nebylo pro "domobranu" technicky možné a propagandisticky zvládnutelné.

Skrývání se za civilisty je oblíbená guerillová taktika. Jednat otupíš útočné možnosti nepřítele, který samozřejmě nechce civilisty zmasakrovat, a jako bonus můžeš propagandisticky využít každou zbloudilou střelu. Nebo nějakou sami zprodukují.
Reagovat
Stan_Borowitz
Úplně zbytečná nebyla. Proti slovu je třeba bojovat zase slovem, argumenty. Není to zbytečná práce.
Reagovat
Jan
Jako nevím, proti čemu bojuješ. Jestli obhajuješ zabíjení civilistů na východní Ukrajině, tak je to smutné.
Reagovat
Stan_Borowitz
Zabíjení civilistů na východní Ukrajině mají na svědomí ti, kdo je používají jako živé štíty. To jest ti, na jejichž straně ty zjevně stojíš. Takže ne já, ale ty to schvaluješ.
Reagovat
Jan
Tak to je logika jak hrom. O živých štítech v této situaci (na Donbasu) slyším prvně, nejsem si jistý jestli vůbec něco takového bylo ve zprávách ČT, která nadržovala velmi silně Porošenkovi a filtrovala prakticky jakékoliv zprávy jiného druhu, do studia pouštěla jen "poučené" a loajální lidi, kteří to komentovali jediným "správným" způsobem. Až na vyjímky a takoví lidé se pak už ve zpravodajství neobjevili. A pokud stojíš stejně jako ČT a většina naší politické reprezentace i EU a USA na straně Porošenka, který má ve vládě banderovce, tak asi souhlasíš se zločiny současných banderovců na Majdanu a po něm. Jestli jsi slyšel Korsuňský pogrom, kdy zastavili autobusy odpůrců Majdanu jedoucích na Krym, zapálili autobusy, lidi mlátili a způsobili jim těžká zranění, některé zaživa pohřbívali nebo masakr v Oděse, kde umučili a upálili lidi včetně těhotné ženy a nikdo to ani nevyšetřoval. A asi toho bylo víc. Navíc sice to nesleduji a nesledoval jsem to moc podrobně, ale myslím, že fronta byla většinou mimo město, takže střílení na obytné domy je válečný zločin. Pokud se separatisté schovávali za civilisty (nevím o tom nic), budiž, ale zločiny banderovců neokecáš (nebo možná jo). O tom jakou mají historii a co dělali za 2. světové, kdy i Němci byli šokování z jejich zvěrstev, nemluvě. A jak se po sestřelení Boeingu okamžitě objevila nesmírně štvavá kampaň, kdo ho sestřelil, přičemž Ukrajinci měnili vývody, že nejdřív Rusové, pak separatisti a nakonec jejich vlastní zběhlý pilot, to také o něčem svědčí. Že se po těch černých skříňkách slehla najednou zem a je ticho po pěšině. Pokud mě nepoučíš, jak to bylo :)
Reagovat
Roger_Federer
Tak ti nevim, kdes byl posledniho pul roku, kdyz vsude se psalo a bylo mnohokrat receno, ze separatiste na vychodu ukrajiny se schovaji v obytnych domech, prave proto aby znemoznili Uk.armade utok na ne samotne.Spolehali na to ze nebudou utocit na civilisty..A tomu se presne riks zivy stit.
Reagovat
Jan
Zprávy jsem moc nesledoval, ale na internetu jsem o živých štítech na Donbasu nečetl nikde ani řádku. I když jsem se o to zas tak aktivně nezajímal. Četl jsem jen zprávy na seznamu. Že by naše pravdivá média byla mylná ? :)
Reagovat
Stan_Borowitz
No vidíš, a v podstatě nic z toho nemuselo nastat, kdyby se pár dobrodruhů a profesionálních žoldáků typu Strelkova s podporou Moskvy nepokusilo odtrhnout východní část od Ukrajiny... takže jsme pořád u jedněch a těch samých viníků.
Reagovat
Roger_Federer
Mas rad Ruskou propagandu? Zazil jsi komunismus, aspon jako dite?
Reagovat
Jan
Zažil a nebylo to tak špatné, pokud byl člověk vzdálen komunistickým schůzím atd. Určitě lepší než život současných bezdomovců a nezaměstnaných.
Reagovat
Stan_Borowitz
No tak jistě. Když se člověk nemíchal do politiky a neměl vyloženě smůlu, že se tak nějak narodil pod špatnou hvězdou, tak to vlastně "nebylo tak špatné" ani v protektorátu Böhmen und Mähren, že... zločinnost byla nízká, všude panoval pověstný německý pořádek, bezdomovci taky moc nebyli a válečný průmysl zajišťoval vysokou zaměstnanost.
Reagovat
slacker
Vy snad pamatuje protektorat?
Reagovat
Stan_Borowitz
A ty pamatuješ éru vlády KSČ?
Reagovat
slacker
jo
Reagovat
Stan_Borowitz
Vzpomínky na dětství bývají často spíše iluze než odraz reality...
Reagovat
slacker
teda vlastne spise vladu jednotne kandidatky Narodni fronty
Reagovat
Roger_Federer
Jak by si obeti komunistickych procesu z 50 let radi vymenili role z temi bezdomovci a nezamestnanymi..
Reagovat
Jan
To ano, to bylo špatné. Ale taková pomalá smrt pod mostem má také něco do sebe.
Reagovat
Stan_Borowitz
To určitě ne. Pamatuju, jak jsme jako malé děti na jednoho takového člověka narazili. Bylo to tuším někdy v roce 1967.
Reagovat
Jan
Určitě jich nebyly tisíce nebo desítky tisíc jak dnes.
Reagovat
Stan_Borowitz
Desítky tisíc umírajících pod mostem? To snad ne... co vám na tom PŠM valej do hlavy za nesmysly? Nehledě na to, že i dnes si práci, která "nebude nic extra" může taky skoro každý najít. To bylo nedávno křiku, když si měli nezaměstnaní přivydělávat úklidem obcí, že.
Reagovat
Jan
http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-politika/205232/30-tisic-bezdomovcu-v-cesku-co-s-nimi-rusnokuv-ministr-prisel-s-resenim.html

Pokud nebudeš remcat, že blesk nejsou seriozní noviny.
Reagovat
Stan_Borowitz
Ne, ale úplně nahoře byla řeč o "pomalu umírajících pod mostem". Asi protože to mělo takový ten citový patos.

Najednou se ale už nemluví o umírajících, ale o těch, kterým když 10 nabídneš práci za byt a stravu (pod podmínkou přísné abstinence), tak se ti 9 z nich vysměje...
Reagovat
Jan
Může být. Určitě život pod mostem ale není žádná slast ani moc zdravý :) Rád taháš v diskuzi za slovíčka, že ? :) Jako každý.
Reagovat
Stan_Borowitz
Ne, jen chci říct, že není bezdomovec jako bezdomovec. Těch, co si tento způsob života nevybrali dobrovolně a mají vůli ho změnit, je mi samozřejmě líto a společnost by určitě měla dělat víc, aby jim pomohla zpět.
Reagovat
Jan
A co se práce týče, nebyl bych si tak jistý, že tě v nouzi vždycky někde vezmou. Zvláště, je-li ti nad 50, příp. nad 40, vím o firmě, kde mají interní směrnice, že do 40 let i když se tím nechlubí. A určitě nejsou jediní. A bez praxe po škole, asi taky jaké, to asi také není žádná sláva. To by u nás tolik nezaměstnaných a bezdomovců nebylo.
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak je holt potřeba vzít tu práci, co byla dřív jen pro politické odpůrce. Taky sehnat dobrého, pracovitého a poctivého řemeslníka je dnes téměř neřešitelný úkol.
Reagovat
Jan
Řekl bych, že pokud bude někdo hledat práci v kotelně či u výkopů, tak dají přednost nějakém cikánovi či typově podobnému bělochovi před studentem nebo někým vzdělaným, notabene, když bude vidno, že nemá fyzičku na lopatu a zkušenosti s touto prací. A v odpovídající profesi práci nesežene, takže je to problém. Nemysli si.
Reagovat
Jan
Před nějakou dobou (rok, dva zpátky) jsem viděl údaj, že na 500 - 600000 nezaměstnaných je v ČR 38000 pracovních míst. Takže i tento nepoměr říká, že někteřý při nejlepší vůli práci neseženou. Vím, že na jedno místo podle branže se hlásí i přes 100 lidí, v oblasti kancelářské práce údajně i 300 či víc. Je to dáno i situací u nás, kdy za těch 25 let byla zlikvidována velká část průmyslu. V každém městě najdeš nejméně jednu továrnu, jejíž nefunkční trosky ční nad městem. Spíš je těch továren víc. Zemědělství, dnes na vesnici neseženeš práci, protože nemáš kde. Asi až na vyjímky.
Reagovat
Stan_Borowitz
Nezaměstnanost je pochopitelně obtížně řešitelný problém. Žádné společenské uspořádání není ideální. Vždy je něco za něco.
Reagovat
Jan
Nehledě na to, že v té době mohl mít každý práci i když nemusela být vždy něco extra (pro politické odpůrce), takže k bezdomovectví nebyl důvod na rozdíl od dneška.
Reagovat
VlS
pomalu umírajících pod mostem osobně znáš? Kolik z těch lidí se do takový situace dostalo bez vlastního přičiněnim, kolik silným vlastním přučiněním a kolik proto, že tak prostě žít chce?
To jsou tak blbý žvásty, že to snad ani hemůže bejt pravda.
Reagovat
blixa
Ne že bych měl idnes příliš v lásce, ale tohle je výbornej článek (taky ho nepsal žádnej redaktůrek). Jan a někteří další si můžou o sobě něco přečíst z pohledu odborníka. I když ne že bych moc věřil že to pochopí ;-)
Reagovat
blixa
Ještě ten odkaz :D

http://technet.idnes.cz/konspiracni-teorie-rusko-ukrajina-dtk-/veda.aspx?c=A141017_134101_veda_mla
Reagovat
blixa
Pardon, ale ten odkaz se zkopíroval úplně blbě. Takže znovu.

http://technet.idnes.cz/konspiracni-teorie-rusko-ukrajina-dtk-/veda.aspx?c=A141017_134101_veda_mla
Reagovat
blixa
Hmm, tak to nejde a vždy se uřízne. Takže pro zájemce iDnes -> technet -> Psychoanalytik: Proč Rusové hájí Putina a internet je plný přátel Ruska
Reagovat
Jan
Když vidím ten asi ve fotoshopu upravený škleb Putina, je mi jasné, že jde o propagandu jedné strany. (Ne té předrevoluční). Tak jako oficiální zprávy na ČT a v tisku. Musím tě zklamat, nepochopil jsem to :)
Reagovat
blixa
Nic jiného jsem ani nečekal. Pro tebe je fakt škoda slova.
Reagovat
slacker
Ano. rekni mi duvod proc by to melo byt zakazane? Ze by to na nekoho zabralo vice nez brainwash "dovolenych" smeru?
Bud jsme vsichni svepravni a nebo jsme jen male deti co je musi pani ucitelka postrkovat chtenym smerem
Reagovat
spaniel
Protože ne všichni jsou inteligentní...
protože některým stačí slovo, aby se k nim přidali a budou mít pocit, že je to ok, protože je to dovolené. A těm kteří to odsuzují a ví o co jde, jedno slovo nestačí, aby se začali těmto lidem bránit. Víme z historie dobře, že nejdřív je dlouhá doba ignorování zla a mrtvoly se musí kopit, aby se začalo něco dělat a to už bývá pozdě.
Reagovat
Stan_Borowitz
Ale vždyť ve skutečnosti to funguje přesně opačně. Nakonec je na to i přísloví "zakázané ovoce nejvíce chutná". Máš snad pocit, že Lenina v Rusku málo pronásledovali? Hitler byl přece taky zavřený, v kriminále tuším napsal Main Kampf. Společnost má být dost silná na to, aby se s podobnými názory vyrovnala. Ony jsou vlastně důležitou zpětnou vazbou. Pokud získávají stoupence, znamená to, že něco děláme špatně. Když se z toho nepoučíme a budeme strkat hlavu do písku (protože ničím jiným takové zákazy nejsou), nemůže to dobře dopadnout.
Reagovat
slacker
Proc je neco podle tebe dovolene a neco zakazane?
Reagovat
spaniel
Já jsem zcela za, aby byl nacismus i komunismus mimo zákon...a aby se hledali nebezpečné znaky -ismů i v jiných ideologiích.

Rád bych viděl, kdyby tady byla strana (a neustále by sílila), která by vyhrožovala zrovna té skupině obyvatel, do které patříte, zda byste ještě pořád seděli s nohami na stole a psali, že mají právo na své názory. V Německu taky někteří viděli dopředu a varovali a nebylo jim to nic platné. Po válce všichni ostatní procitli a dodnes se kajou.
Reagovat
Stan_Borowitz
Mně se líbí americký model. Řekl bych, že se historicky osvědčil daleko líp než evropský. Tím, že se něco zakáže, to nepřestane existovat. Akorát o tom ztratíme přehled, protože se to bude odehrávat (a sílit) tajně. A budeme se plácat po ramenou, jak jsme "vyřešili" problém, díky kterému takové názory získávají na popularitě. Budeme prostě v klidu spát na časované bombě.
Reagovat
spaniel
No dobře, ale i kdybys tomu nechal volný průběh a sledoval to, co z toho? Jednoho dne bys zasáhl? A není už jen to sledování s cílem mít to pod kontrolou stejně špatné? Není to taky omezování svobody? A pokud bys nezasáhl, jaký smysl by ten přehled měl?
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak konat bych začal - a dělají to tak i mnou zmíněných USA - jakmile někdo přejde od slov k činům, či alespoň k jejich přípravě.

Musíš si uvědomit, že v každé společnosti vždy byla, je a bude skupina lidí s extremistickými až patologickými názory. To prostě nezměníš. Problém nastává, když začne narůstat jejich popularita. Ten problém ale není v nich, ani v lidech, kteří jim najednou naslouchají, ale v nás. Něco asi děláme špatně.
Reagovat
spaniel
Oni potřebují vhodnou spouštěcí situaci, podhoubí... a když nemůžeš zabránit vzniku té situace, ještě je možnost držet je zkrátka. Nechci vyznívat jako milovník omezení a zákazů, ale myslím, že jsou výjimky. Rodič taky miluje své dítě, ale nedovolí mu vše.
Reagovat
slacker
Problem je koncentrace moci a jeste vetsi problem je jeji nekontrolovany rust. A je uplne jedno jakou barvu koncentratori maji
Reagovat
FulnekUltras
v zásadě souhlas
Reagovat
Stan_Borowitz
To je bezpochyby pravda.
Reagovat
VlS
Slackere, nejsem ultracitlivý, jen nejsem sprosté hovado. Zapomínáte s Frickem ( a občas s někým dalším) že nekecáte s kámoši u piva v hospodě, ale píšete na veřejněm prostoru. Vůbec neberete v úvahu, že to zde mohou číst i rodiny a přátelé dotčených. Nevím, jak se ti bude líbit, až o tvých potomcích někdo bude přisprostle vtipkovat na internetu ( přirozeně zakrytý anonymním nickem) , to bude žrádlo, co?
Nikdo z Vás by veřejně neanonymě nic takového neřekl, ani nenapsal, tak nechápu, proč to dělat tady.
Reagovat
slacker
jeslti mas problem vysvetlovat nezletilim potomkum proc nekdo rekne o Williamskach ze jsou bratri, tak to se nedivim ze nejsi pripraven na to ostatni
Reagovat
VlS
Nemám nezletilé potomky, moji potomci jsou dávno a dávno zletilí. Ty jsi určitě IT guy, že?
Reagovat
slacker
Jak zletilost tvych potomku souvisi s IT guystvim?
Reagovat
VlS
Teď odpovídáš jako Fandina otázkou. Já jsem ti na nezletilost potomků odpověděl jasně.
Reagovat
slacker
jenze ja se take neptal zda jsou nebo nejsou potomci zletily, Co vyplva s toho ze jsem IT Guy?
Reagovat
Stan_Borowitz
Á, oblíbená argumentace ad hominem... obvykle přichází tam, kde schází reálné argumenty.-

Umíš anglicky? Pokud ano, v prvním příspěvku vlákna, na které reaguješ, je právní definice pojmu "veřejná osoba" podle amerického práva. Ale jestli si myslíš, že to víš líp než ti, kdo to tak definovali, tak to je pak těžká diskuse.

Možná tě to překvapí, ale naprosto s tebou souhlasím v tom, že to je buranský vtip. Ale to je maximální možný "trest", který ve svobodné společnosti může někdo za buranský vtip dostat. Opakovaně to potvrdil i americký Nejvyšší soud, proto tam dnes už žádnou "celebritu" ani nenapadne se soudit za nějaký satirický výrok.
Reagovat
VlS
Jo, nečetl jsem to, otázkou je, jak to bude aplikováno v praxi a jak bude prokazována a posuzována " nenávist" k dotčenému. Jistě víš, že uplatňování práva v USA je složitá věc a federální úprava platí jen omezeně a v určitých situacích a tak dál.
Nicméně, Tarpiščeva nikdo nežaluje u soudu, flastr mu udělila WTA a souhlasím s tebou, že vymahatelnost této pokuty soudně je nepravděpodobná. Na druhou stranu, WTA má možnost udělit distanc a v Olympijském výboru ho za to taky chválit nebudou. Rozdíl je v tom kdo to říká. Kdyby to byl traktorista Tarpiščev z Uralu, tak po tom neštěkne ani pes. Když to řekne Tarpiščev předseda tenisového svazu a nevím co má ještě za funkce, tak je to jiný kafe.
Tak ho prostě WTA skřípla a můžeme se jen dohadovat, co téhle kapce předcházelo.
Reagovat
slacker
tehle kapce predchazi mimo jine vyvolani atmosfery druhe studene valky. At si WTA prestane hrat na nejaky tribunal a polni soud. Jsem zvedav jak chce vymahat plneni svych "rozkazu"
Reagovat
Stan_Borowitz
Uvedu jeden slavný příklad toho, jak se tento princip aplikuje v praxi.

Hustler Magazine, Inc. v. Falwell, 485 U.S. 46 (1988), was a United States Supreme Court case in which the Court held, in a unanimous 8?0 decision (Justice Anthony Kennedy took no part in the consideration or decision of the case), that the First Amendment's free-speech guarantee prohibits awarding damages to public figures to compensate for emotional distress intentionally inflicted upon them.

Thus, Hustler magazine's parody of Jerry Falwell was deemed to be within the law, because the Court found that reasonable people would not have interpreted the parody to contain factual claims.

Ta poslední věta je nesmírně zajímavá - bylo to v souladu se zákonem, protože žádný rozumný člověk by si obsah parodického článku nevykládal tak, že snad obsahuje reálná fakta. Stejně tak si žádný rozumný člověk nemyslí, že sestry Williamsovy jsou chlapi, a žádný rozumný člověk nepředpokládá, že by Tarpiščev svá slova pronesená v satirickém pořadu myslel vážně.

Samozřejmě úplně jiná situace by byla, kdyby to řekl na jednání ruské tenisové federace nebo jiném oficiálním fóru.
Reagovat
spaniel
Fakt si to nikdo nemyslí? Nejednou jsem četl názory, že jim v mládí táta dával jisté prostředky...

Další věc je, je rozdíl parodovat někoho, kdo k tomu dal důvod, jako třeba Kateřina Jacques se slavnou biomasou a hanit někoho pouze za to, jak vypadá (pravděpodobně ze závisti z úspěchů).

Já ho neposílám do vězení, ani netvrdím že trest je přiměřený, ale myslím, že je dobře že se to jen tak nepřešlo a omluva je naprosté minimum.
Reagovat
Stan_Borowitz
Tam není řečeno "nikdo", ale "nikdo rozumný" ;-)

Jinými slovy, US Supreme Court říká, že záleží jen na názoru rozumných lidí, že oni jsou "general opninion makers". Když se nad tím zamyslíš, má toto rozhodnutí velké filosofické a sociologické dopady.
Reagovat
spaniel
To ano, bohužel já jsem pesimista. Myslím, že většina lidí není rozumných... Kdyby ano, už dávno bychom žili daleko lépe, než žijeme a tuto diskusi bychom vedli jen v rovině historického bádání.
Reagovat
VlS
Rozhodnutí nejvyššího soudu USA se jako ostatně vše v precedenčním systému práva vztahuje ke konkrétnímu případu. Uvádět tento výrok bez příslušné souvislosti je proto problematické, je otázkou, jestli se vztahuje k trestněprávní odpovědnosti nebo k privátní žalobě o náhradu škody ( těžko, co by v tom dělal nejvysší spud). Systém soudnictví ve státech USA je pro kontinentální Evropu ne úplně jasný a nemá smysl jej zde rozebírat včetně problému porotního rozhodování. Tarpiščeva penalizuje WTA, ne justice některého z amerických států, takže je to mimo.
Osobně považuji pokutu za vysokou ( srovnání s pokutami udělovanými hráčům) , roční distanc mi připadá v pořádku. Vynucená omluva je k ničemu.
Reagovat
smazaný uživatel
Sexistické to bylo jen proto, že je žena. Rasistické to bylo jen proto, že je černoška.
Stačí to otočit, kdyby o bílém muži někdo řekl, že např. brečí jako ženská, nestalo by se vůbec nic.
Reagovat
smazaný uživatel
nejde srovnávat frázi, která se možná říká někde doma u televize a pak tohle, co je navíc řečeno naprosto veřejně a z takové pozice.
Reagovat
Stan_Borowitz
v satirickém pořadu, ne na zasedání ruské tenisové federace. To je pro posouzení celé pseudokauzy zásadní.

Pro ilustraci, jak se takové případy u veřejně známých osob řeší v USA: http://en.wikipedia.org/wiki/Hustler_Magazine_v._Falwell

A to byl daleko horší osobní útok...
Reagovat
Padme
bych v tom nic víc, než že nějaký "ubožák" s vysokou funkcí vypustil trapný žert a nedomyslel následky. Dobře mu tak.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Rusové a Američané si nemají co vyčítat, co se týče sklonu k aroganci, nadřazenosti a maštění si národního ega všude tam, kde to jen jde.
Reagovat
spaniel
Vazne?
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby si to trochu slušněj napsal tak z 90 % souhlasím
BOHUŽEL
Reagovat
Stan_Borowitz
USA je "uživatelsky nejpřívětivější" impérium, jaké kdy na této planetě bylo. Doby, kdy jsme spadali pod imperiální nadvládu Německa nebo Ruska (tehdy SSSR), byly nesrovnatelně nesvobodnější. Myslím, že nikdo rozumný by neměnil.
Reagovat
smazaný uživatel
Já nehodnotím svobodu či nesvobodu. Sebevědomí národů USA, RUS často hraniční s arogancí. nerad bych se pouštěl do debaty, kdo je lepší nebo horší...dobří lidé žijí tam i tam, tečka.
Reagovat
Stan_Borowitz
a moje zkušenost je taková, že ve věku do cca 20 let není v chování příslušníků jednotlivých národů velký rozdíl, pokud jsou někde hromadně a bez dozoru, tak dělají bordel úplně všichni.

Ve kategorii dospělých jsem se (obecně) s větší arogancí, než jakou projevují všude tam, kde jich je více pohromadě, Rusové, v životě nesetkal. V tom skutečně nemají konkurenci a Američané jim v tom nesahají ani po kotníky, i když samozřejmě na namyšleného blba narazíš v každém národě.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak já se nechci přít, nemám tolik procestováno. Ono, dost blbců a arogantních lidí je i v ČR, SVK a podobně. Kamarádka dělala v cizině a jako recepční měla problémy (arogance, neslušné chování, hluk, neochota ke kompromisům) třeba s takovýma Norama nebo Holandanama, s národy, které jsou vnímány jako by v pohodě.
Reagovat
Stan_Borowitz
Přesně tak, často se na některé národy pohlíží špatně zejména proto, že se s nimi setkáváme častěji a ty špatné zkušenosti prostě víc utkví v paměti.
Reagovat
vendulkabendulka
Bylo to hlavne kryptofasisticke! ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Spory mezi Usa a Ruskem dělají lidé a nebo náhody?
Tak trochu by mě tahle odpověd zajímala , víme , že Usa Rusku pomáhala během první světové války , ale po 1. světové válce už mezi nimi vládla rivalita , věděli , že jsou dva největší národy a Rusko bylo to samé jako Německo , že vždy mělo málo
Důkazem toho jsou : Německo téměř vyvovalo 1 i 2 světovou válku
Rusko zase například dnešní spor o Ukrajinu .
------------------------------------------------------------------
A ted je tohle náhoda , že tam kde je Rusko je i Usa a to pravý přesně pravý opak a kde je Usa je zase Rusko.
Že třeba při zahájení zimních olympijských her se nerozsvítil jeden z pěti kruhů , který měl znázornovat kontinent Ameriku .
Nebo jak vidíme i různé spory mezi lidmi Usa a Ruska jako je tenhle příklad .
Vím , že tohle nepatří až tak k tenisu , ale jenom by mě zajímalo
Je tohle náhoda , nedorozumění a nebo opravdu velká rivalita a nesnášenlivost ?
Reagovat
misa
"Německo téměř vyvolalo 2. světovou válku."

Jestli to takhle půjde dál, za chvíli se děti ve škole budou učit, že Češi měli na vznik konfliktu velkou zásluhu, protože nechtěli hodnému panu Hitlerovi přenechat své území.
Reagovat
smazaný uživatel
Dobře , ale Německo vyhlásilo i tu 1 nebot už od roku 1871 ( sjednocení Německa ) chystala veškterou armádu a vybavení na válku , kterou docílily když dolehálo na Rukousko - Uhersko , protože byli oba sučástí Trojspolku , aby vyhlásilo válku Srbsku a to se považuje za vyhlášení světové války .
Reagovat
spaniel
Nepochopils. Jde o to temer...

Jinak myslim, ze v tomto pripade nejde o Rusko vs USA, ozvali by se, at by to rekl kdokoliv.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo dobře téměř ---- Třeba v první světové válce nemuselo Rakousko - Uhersko vyhlásit válku Srbskou
Reagovat
smazaný uživatel
je to jasný , že at by to byl kdokoli , ale je to náhoda , že to byl zase RUS , který urazil AMERICKÉ tenistky ?
Reagovat
misa
Rusové umí urazit jakoukoliv národnost, takže teď se dostalo na americké tenistky.
Reagovat
Stan_Borowitz
moc rusky nezní...
Reagovat
blixa
To není, jasně. Ale on už je starší a za sovětské éry se dávaly různá jména i v Rusku, čert ví.
Reagovat
FulnekUltras
ty jeho kořeny budou nejspíš sahat do střední Asie...
Reagovat
skott
Tak Nasťa při děkovací řeči hezky nepřímo podpořila Šamila, když mu jmenovitě poděkovala, ikdyž tentokrát nebyl u předávání trofeje:-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist