Serena: Jednička jsem já

29. 10. 2012, 13:57
Aktuality 13
Letos získala čtyři velké tituly, mezi nimi z právě skončeného Turnaje mistryň, přesto Serena Williamsová zakončí sezonu na třetím místě světového žebříčku. V něm dýchá na záda jedničce Viktorii Azarenkové a dvojce Marii Šarapovové, Američanka nicméně souhlasí s názory expertů, že právě ona je současnou královnou světového tenisu.
Serena Williamsová

"Myslím, že to je oprávněné tvrzení, aniž bych se snažila si nějak přehnaně fandit," uvedla Williamsová poté, co v nedělním finále Turnaje mistryň v Istanbulu porazila Rusku Šarapovovou. "Vždycky jsem říkala, že když hraju dobře a dělám všechno správně, je opravdu hodně těžké mě porazit. Stále si myslím, že je to pravda," dodala.

Williamsová letos vyhrála sedm turnajů, mimo jiné Wimbledon, US Open a olympijské hry. Šarapovovou v této sezoně porazila ve všech třech vzájemných duelech a s Azarenkovou v pěti zápasech ještě neprohrála.

Patnáctinásobná grandslamová vítězka zakončila rok s bilancí 58 výher a pouhých čtyř porážek. Nezúčastnila se však dvou povinných turnajů WTA v Indian Wells a Pekingu. Pokud by tam startovala, zřejmě by na prvním místě žebříčku byla.

"Je překvapivé, že vyhrajete dva grandslamy, olympiádu, Madrid a Turnaj mistrů a jste číslo tři. Jestli je tam nějaká chyba, někdo by ji měl najít," uvedl kouč Williamsové Patrick Mouratoglou.

Podle mladší ze slavného sesterského dua se její letošní sezona blíží té v roce 2002, kdy získala tři grandslamové tituly. "Musím říct, že je až druhá nejlepší, protože jsem nevyhrála Australian Open ani French Open," uvedla Williamsová, která se domnívá, že by mohla zopakovat svůj výkon z období let 2002 a 2003, kdy vyhrála čtyři grandslamy za sebou, což nazvala "Serena Slam". "Mohla bych to zvládnout. Mám šanci," dodala Američanka.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

13
Přidat komentář
smazaný uživatel
Uvedla Williamsová, která se domnívá, že by mohla zopakovat svůj výkon z období let 2002 a 2003, kdy vyhrála čtyři grandslamy za sebou, což nazvala "Serena Slam".

Slovné spojenie Serena Slam treba používať so zvýšenou opatrnosťou v akomkoľvek kontexte..Jeden preklep môže znamenať, že sere na Slam, čo vzápätí nepekne dehonestuje tenisovú snahu tejto veľkej šampionky.
Reagovat
smazaný uživatel
V žebříčku WTA jí patří 3. místo, Serena, její trenér či její fanoušci si o pravidlech jeho bodování mohou myslet či říkat cokoliv, ale tento fakt tím nijak nezmění. S názorem, že je současnou královnou světového tenisu, lze ovšem souhlasit.
Reagovat
UnrealTom
musim souhlasit sezona jednoznačně pro ni Wimbledon US Open OH TM vyhrála toho víc než dost
Reagovat
smazaný uživatel
Se Serenou souhlasím, neříká nic nepravdivého nebo arogantního.

S jejím trenérem nesouhlasím. Bodování je takové, jaké je, každý to ví, takže Vika je zaslouženě Nr.1.
Serena to taky při každé příležitosti říká, že Vika je jedničkou zaslouženě.
Reagovat
smazaný uživatel
Chyba je v tom, že rok má 365 dnů a ne 180. Dostanu nějaké nálezné nebo obyčejný šrapnel? ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Chyba je v Tiebreaku ve 2. setu s V. Razzano na Rolland Garros, tam se to zadrhlo :))
Reagovat
smazaný uživatel
fakt by mě zajímalo, jestli by Serena byla jednička podle chlapského žebříčku. Kdyby se to chtělo někomu spočítat... Jen tak letmým pohledem bych řekl, že by to bylo velice, velice těsné, ale určitě by byla před Šarapkou.
Reagovat
smazaný uživatel
Počítat se mi to nechce, na druhém by možná byla.

Ale je to její volba, kdyby se nevyflákla na Peking, už by tam nejspíš seděla.
Reagovat
smazaný uživatel
samozřejmě, že by byla jednička, kdyby vyhrála i Peking. A bylo by po takovýchto debatách.
Reagovat
smazaný uživatel
Normálně jsem si na tebe včera po finále vzpomněl. Pamatuješ, jak jsme měli tu diskuzi, kdo je nejlepší na světě a ty jsi pokládal tu hypotetickou otázku? Tak tam jsi psal, že Serena porazí Mášu, která porazí Viku v semifinále, docela dobrý odhad.:)

Doufám, že se jí to podaří po AO, ale nebude to mít úplně ve své moci.
Hypoteticky: Kdyby vyhrála Brisbane a Vika Sydney a utkaly se ve finále AO, kde by Serena vyhrála, stejně by jí pár bodů chybělo. Ale Vika opravdu obhajuje mrak, myslím, že ten post určitě neudrží, ta série byla úžasná, nicméně obhajoba bude velmi těžká.
Reagovat
smazaný uživatel
Vika letos měla ten začátek roku tak famózní, že to v roce 2013 prakticky nemůže obhájit. Viz Djoker
Reagovat
smazaný uživatel
Šanghaji??? Snad Pekingu ne?
Reagovat
seshitec
tak ty body ze 2GS ji musej samozřejmě moc chybět a třeba Azarenka se všude dostala daleko, takže je matematicky právem n.1.
Serena si musí počkat do Australie je sundá a minimálně na rok to zas bude držet ona pokud bude hrát
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist