Serena je v semifinále a sestru udržela v naději

30. 10. 2009, 09:50
Aktuality 2
TURNAJ MISTRYŇ - Serena Williamsová dokázala na Turnaji mistryň vyhrát všechny tři zápasy v Kaštanové skupině a jako první postoupila do semifinále. Výhrou proti Dementěvové navíc udržela v teoretické hře o postup sestru Venus, která později udolala Kuzněcovovou.
Serena Williamsová

V Bílé skupině Turnaje mistryň to vypadá spíše na válečné souboje, než duely nejlepších tenistek uplynulé sezony. Hráčkám v Kaštanové skupině se zranění a zdravotní problémy zatím vyhýbají a již je známá první postupující.

Duel mezi budoucí světovou jedničkou Serenou Williamsovou a Jelenou Dementěvovou nepřinesl tolik dramatu jako předchozí zápas, za to se diváci dočkali konečně kvalitního tenisu.

Čtvrtek na Turnaji mistryň:
Měla křeče, přesto Wozniacká vyhrála i druhý zápas

Hned od úvodu střetnutí se hrálo ve vysokém tempu. Rychlé výměny hráčky prokládaly náběhy na síť a hra se musela přořídlým tribunám líbit. Lepší nástup měla Dementěvová, jenže první brejk za stavu 2-1 nepotvrdila, přestože měla několik příležitostí. Zbytek úvdoního dějství už zcela ovládla Serena, která si ziskem setu zajistila postup do semifinále.

Osmadvacetiletá Američanka ale nevypustila ani druhý set. Chtěla si zajistit nejen první místo ve skupině a prémii 100.000 dolarů za vítězný zápas, ale také mohla pomoci své sestře, kterou by v případě výhry udržela ve hře o semifinále. Dementěvová se snažila utkání otočit, ale ztrácela důležité míče především při vlastním podání, při němž udělala deset dvojchyb. Williamsová naopak tolik nechybovala, vyhrála i druhý set a bez jediné porážky si zajistila první místo ve skupině.

"Konečně," křičela po posledním fiftýnu Serena a vítězně pumpovala pravou paží.

"Jsem šťastná, že jsem uspěla takovým způsobem," řekla Serena. "Snažila jsem se myslet na jedno: když prohrajete, turnaj nekončí. Ale snažila jsem se hrát lépe než před rokem a dohrát naplno všechny zápasy, byť jsou velmi náročné."

Svým vítězstvím tak pomohla své sestře Venus, která tak v posledním zápase měla ještě o co hrát. První dva zápasy pro Venus skončily porážkami a tak ji v duelu se Světlanou Kuzněcovovou nezbývalo nic jiného, než vyhrát.

A i na třetí pokus hrála dlouhou třísetovou bitvu. První set vyhrála hladce první set 6-2, poté však nevyužila řadu příležitostí a druhou sadu ztratila v tie-breaku. Rozhodující set se zlomil v devátém gamu, kdy Kuzněcovová přišla o podání, a zkušená Američanka už si zápas nenechala vzít.

"Světlana začala hrát od druhého setu mnohem lépe. Vždy je ohromné, když takové zápasy vyhrajete," radovala se Venus.

Svůj postup už ale nemá ve svých rukách. Musí doufat, že Kuzněcovová v pátek porazí Dementěvovou, ale až ve třech setech. Jen tehdy bude mít Venus naději postoupit do semifinále. Všechny tři by totiž měly po bodu a skóre setrů 3-3. Rozhodovalo by tak skóre gamů.

Jakékoliv dvousetové vítězství jedné z Rusek do vyřazovací části pošle vítězku.

- TURNAJ MISTRYŇ DAUHÁ (Katar, tv. povrch, 4.550.000 dolarů) -
čtvrteční výsledky (29. 10. 2009)

Kaštanová skupina:
S. Williamsová (2-USA) - Dementěvová (5-Rus.) 6-2 6-4
V. Williamsová (7-USA) - Kuzněcovová (3-Rus.) 6-2 6-7(3) 6-4

Tabulka:
1. S. Williamsová 3-0 (6-1)
2. Deměntěvová 1-1 (2-3)
3. Kuzněcovová 0-2 (1-4)
4. V. Williamsová 1-2 (4-5)

Bílá skupina:
Wozniacká (4-Dán.) - Zvonarevová (9-Rus.) 6-0 6-7(4) 6-4

Tabulka:
1. Wozniacká 2-0 (4-2)
2. Azarenková 1-1 (3-2)
3. Jankovičová 1-1 (2-2)
4. Zvonarevová 0-1 (1-2)
5. Safinová 0-1 (0-2)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
http://www.youtube.com/watch?v=qEJNJdT4wAE tohle nejvíííc... :) Radwansky to tam rozjizdeji!! :))
Reagovat
smazaný uživatel
Velké reči venus, ako bude budúci rok dominovať ženskému tenisu, z takýmito výkyvmi v hre to ale nebude možné.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist