Serena je světovou jedničkou s historicky největším náskokem

15. 7. 2015, 13:56
Aktuality 91
Serena Williamsová si po wimbledonském triumfu vytvořila v čele světového žebříčku historicky největší náskok. Třiatřicetiletá Američanka, jež vyhrála čtyři poslední grandslamy, má na kontě 13161 bodů, což je více než dvojnásobek konta druhé Marie Šarapovové.
Profily hráčů
Serena Williamsová

Serena Williamsová dosáhla během své kariéry na řadu rekordů a k dalším milníkům se blíží.

Jeden z nich překonala toto pondělí, kdy si upevnila vedení ve světovém žebříčku WTA. Po jejím sobotním triumfu ve Wimbledonu, kde získala 21. grandslamový titul - pouze Steffi Grafová jich nasbírala více (22) - je poprvé v historii (od listopadu 1975) více než dvojnásobný rozdíl mezi první a druhou hráčkou světa.

Světová jednička Williamsová, která za posledních 12 měsíců vyhrála všechny čtyři grandslamy, Turnaj mistryň a ovládla jeden ze čtyř podniku WTA Premier Mandatory (v Miami), má na kontě 13161 bodů. Druhá Šarapovová nasbírala 'pouze' 6490 bodů.

světový žebříček WTA k 13. červenci 2015

Třiatřicetiletá Američanka je světovou jedničkou celkově už 249 týdnů, což je po Steffi Grafové, Martině Navrátilové a Chris Evertové čtvrtý nejlepší počin v historii. Na prvním místě je nyní už 126 týdnů vkuse, déle vládly jen Navrátilová (156 týdnů) a Grafová (186 týdnů).

A oficiální web WTA upozrnil také na další zajímavou statistiku. Serena Williamsová vyhrála stejně grandslamů (21), jako všechny ostastní aktivní tenistky dohromady: Venus Williamsová (7), Maria Šarapovová (5), Viktoria Azarenková (2), Světlana Kuzněcovová (2), Petra Kvitová (2), Ana Ivanovičová (1), Francesca Schiavoneová (1) a Samantha Stosurová (1).

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

91
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Frantz
Vzdyt je to prdelatej chlap.
Reagovat
FulnekUltras
čas skutečnou historickou hodnotu SW teprve ukáže...
Reagovat
smazaný uživatel
Zdar a silu janku.
*****************
Vidim, ze jste meli malou chvilku s Oskarem...
...vic nez to, ze ji fandi, ikdyz vim ze jste taky trochu srandovali...mne strasi uplne neco jineho:

GS Titles
1. Germany Steffi Graf 22
2. Serena Williams 21

******************

Match Wins
1. Martina Navratilova 306
2. Chris Evert 299
3. Serena Williams 280

*******************

Stef a Martina v ohrozeni:)
Je treba zasahnout...bourak nebourak, to proste tak dal nejde;D)
No bude to tezke i z toho duvodu

US Open % W?L (uspesnost pomeru Win x Lost v procentech na USO)
1. Serena Williams 89.77% >>> 79?9
Reagovat
janek_da
jj, sílu i tobě

Stejně jeden titul Steffi má patřit Janičce N. Tam je třeba hledat začátky Cvokhausenu.
""""

Sam Stosur bude muset postoupit další brainlift. Nebo že by zasáhla běloruská mašina?

,,,,,,,!!!!!,,,

Mě ty rekordy nechávají ale poněkud chladným. Jednu věc u Sereny obdivuju, že má takové servisy při výšce 175cm. A to nejen pumelice, ale i dobře umístěné. .....,,,
Reagovat
smazaný uživatel
Zdar pánové, tak koukám, že jste na mě nějak v přesile!:-((

V tomto ohledu si ale směle troufám doufat v tichou (protože sem už bohužel nepíše) podporu soječky.:-P ;-)

Jinak teda doufám, že Sam pro tentokrát nic podstupovat nebude! Ale už teď mi v uších zní zlověstné kvílivé zvuky z Běloruska. To vidím na letošních amerických hardech jako velkou hrozbu - myslím, že se kvílení bude stupňovat a na USO může klidně vyvrcholit v oslavu titulu. Formu i tenis na to už zase má (a serv podle mě ještě lepší než před zraněním).

...............................Ale ještě někomu na USO věřím.................a to by mi ale vůůůbec nevadilo.;-))
Reagovat
janek_da
V tom poslednim bysme měli stejný zájem.
Reagovat
smazaný uživatel
jo;)
Reagovat
lars
a jaky umpire veri na USO ? :))
Reagovat
Roger_Federer
Ja jsem pro, aby Serena opanovala vsecky tito rekordy.Rozhodne si to zaslouzi.Je to velika;) hracka.
Doufam i ve vyhru na US a cisty slam, protoze kdyz ji to neprekazila Safi, nevim proc by jina mela..

PS: Taky tady pak nekteri puknou zlosti.:):)
Reagovat
sprchon
Já bych jí to taky přál. :) Když tu není lepší hráčka, tak co má dělat... Má schválně prohrávat? :D
Reagovat
lars
nema si hrat na nemocnou
Reagovat
sprchon
Kdo si hraje na nemocnou? Na FO byla opravdu nemocná a jindy se spíš snaží dostat se do toho. Už není nejmladší, tak jí chvíli trvá, než se rozjede. :D
Reagovat
lars
byla "nemocna" touhou dat kanara
Reagovat
blixa
Jít do tenisového důchodu, babča !!! Taky nějaký děti ne ? Má už na to čas. Tohle je děsná nenažranost ;-)
Reagovat
sprchon
Až překoná ty rekordy, tak ať si klidně jde. ;) Když je ale v současnosti nejlepší, tak proč by končila.
Reagovat
blixa
Já vůbec nechápu, jak jí to může bavit. Bez rovnocené soupeřky, o dvě patra vejš než ostatní, přijdu, vyhraju, přijdu vyhraju, a tak pořád (dobře jednou za rok výjimka, potvrzující pravidlo). Podle mě je to totální nenažranost, to nemá se sportem už nic společného. Jako co komu dokazuje ? Co se dá víc udělat ? Vůbec tohle nechápu. Jako kdyby měla aspoň JEDNU sobě rovnou soupeřku, tak snad, ale tohle ? To je fakt až směšné.
Reagovat
smazaný uživatel
...bych rekl, ze ten sportovec je na tom zavisly jak narkoman na tom, na cem leti. Tezko by se ji zilo jinak...ta to hned tak nepolozi...rekordy nerekordy...;)
Reagovat
sprchon
To je taky možný. :D
Reagovat
lars
Letos si asi "zaridila" , aby nehrala s Cornet :))
Reagovat
LukasH
Tohle fakt myslíš vážně??:-)
Reagovat
blixa
Jako já ?
Reagovat
LukasH
Ano. Co je to za komentář? A Navrátilová nebo Grafová byly nenažraný taky? Co je na tom nesportovního? Děláš, jak kdyby skutečně ty soupeřky přehrávala 6:0, 6:0, ale jestli sis nevšiml spoustu těch zápasů bylo vyrovnaných, nejednoznačných a Serena to utáhla zkušenostma. Žádná cesta za GS titulem letos nebyla nijak jednoznačná. Na FO hrála převážně tříseťáky. Ve W měla úplně namále. Takže co je špatně? Že jí ty hráčky nedokážou porazit? No tak ať se učí. Serena totiž nehraje nic, co by ty ostatní nezvládly (až na rychlost podání). Vika jednou řekla, že jí Serena motivuje ke zlepšení.
Reagovat
slacker
Spatne je ze ji neporazila nejaka ceska.
Reagovat
Frick
Jen Monačanka :o)
Reagovat
sprchon
Dobře napsáno, souhlas. ;)
Reagovat
blixa
Takovou dominanci, kdy jí na "zbytek světa" stačí cca 30% výkonu neměla nikdy ani Graf, ani Navrátilová. Ty tzv. vyrovnané výkony jsou právě o tom , že Serena hraje sotva na půl plynu, spíš často na čtvrt. Podle mě s tou motivací má jistý problém, právě proto, že ten výkonnostní rozdíl je tak obrovský.
Jinak na tom co jsem napsal trvám do posledního puntíku. Je to totální nenažranost, která má se sportem málo společného.
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, takže podle tebe i bratři Pospíšilové byli nenažraný, když za celou svou kariéru nenašli rovnocenné soupeře a téměř dvacet let vládli kolové a získali dvacet trofejí mistra světa?
Reagovat
blixa
Nevím, kolovou jsem nikdy nesledoval. Pokud měli soupeře které dokázali přehrát jen těsně při 100% výkonu, tak to ještě chápu, pokud ale měli odstup jako Serena tak zcela jistě.
Reagovat
smazaný uživatel
Nejsem Fandina, abych druhé přesvědčovala o opaku. Jen jsem ti chtěla uvést názorný příklad. Tím končím.
Reagovat
blixa
V pořádku, já tě také nehodlám přesvědčovat. Chápu, jsou lidé které dominance fascinuje, já k ním prostě nepatřím ;-)
Reagovat
LukasH
Nejde o to, jestli mě dominance fascinuje nebo ne. Ale prostě nechápu tvoje řeči, o tom, že je nenažraná a že to nemá nic společnýho se sportem. Vidíš jen, že Serena vyhrává, ale nevíš, co za tím stojí - trénink, strategie a ta hromada zkušeností. A jak jsem řekl - kdyby všechno vyhrávala jednoznačně, svádělo by to možná k podobnýmu úsudku. Ale ona spoustu zápasů dokázala otočit tím, že třeba změnila strategii, začala jinak hrát - a to je třeba to, na čem ty léta pracuje. Takže nevím, proč by si to nezasloužila, když si to vybudovala....
Reagovat
blixa
Viz odpověď o 4 příspěvky dole. ;-)
Reagovat
LukasH
A jak tedy Grafová vyhrála 107 turnajů, 22 GS a kalendářní GS (i s OH), když ne s úplnou dominancí? Ono tohle tedy jde vyhrát jinak?
A Serena loni vyhrála jen USO, jinak na všech GS dopadla blbě. Argumentuješ, že prohrává jen tím, že jí to vůbec nejde. A Petra ne? Kdy Petra prohraje vyloženě proto, že jí přehraje soupeřka?
A když tedy Graf vyhrála 22 GS a Serena jí má možnost překonat, tak to má udělat jak, aby to nevypadalo nenažraně? Hrát do 50 a vyhrát GS jednou za 2 roky, aby tedy nebyla úplně dominantní?
Reagovat
blixa
To je pořád dokola. Nechápu, proč mi pořád předhazuješ Steffi, když jsem o ní a její době se ani nezmínil. Každá doba je úplně jiná, i každá dominantní pozice je jiná. A srovnávat to je nesmysl. Serena prakticky neprohrává (jen výjimky potvrzující pravidlo), nebo pokud má nějaké problémy. Zase, s Petrou bych to vůbec nesrovnával.
Vidím , že to je zase diskuze o voze a o koze. Jediný, co chci říct je to, že absolutně nechápu motivaci hráčky, které je 33 let, vyhrála už úplně všechno co se dalo, nemá v současnosti sobě rovnou soupeřku ale stále hamtá další tituly. Jak jí něco takového může těšit ? Asi může , ale tomu já nerozumím. To je vše. Nějaké srovnávání se Steffi a pod je zcela mimo mísu. A tím fakt končím, opravdu, tady někomu šáhnout na modlu se nevyplácí.
Reagovat
slacker
A co lidi ho hamtaji miliardy, to jim nestaci jen miliony?
Reagovat
LukasH
Ale proč by se to nedalo srovnávat, když se to nabízí? Třeba má Serena motivaci právě překonat legendy (v něčem) nebo prostě ráda hraje tenis...Jak to, že má Navrátilka tolik titulů...hamtala tedy taky....a proč bych to nesrovnával se Steffi, která taky musela bejt dvě řady nad všema, když vyhrála to, co vyhrála...
Nemyslím si, že bych reagoval podrážděně na to, žes mi "šáhl na modlu", ale protože píšeš, že to nemá se sportem nic společnýho.
Reagovat
lars
jak vis , ze ji to Venus neusnadnila :))
Reagovat
sprchon
Venus a Roger, miláčci Wimbledonu. Myslím si, že ani ona ani on nechtěli prohrát a zahráli svoje maximum, které prostě na vítězství nestačilo...
Reagovat
lars
Roger chtel vyhrat, proc by nechtel dalsi GS ?
Reagovat
sprchon
A Venus nechtěla vyhrát? Nebo proč jsi to psal? Fakt si nemyslím, že by to ségře pustila. ;)
Reagovat
lars
Venus "nemohla" vyhrat a zkazit segre moznost zisku kalendarniho GS :)
Reagovat
sprchon
Myslím si, že na Serenu prostě neměla, nebyly v tom sympatie...
Reagovat
lars
rozjeta ve forme hrajici Venus uhrala jenom 7 her, kdyz predtim Watson a potom Vika uhraly set
Reagovat
sprchon
Venus měla až do zápasu se Serenou slabší soupeřky a sesterský zápas pak obě hráčky určitě prožívaly jinak. Určitě to byl nápor na obě a lépe to zvládla Serena.
Reagovat
LukasH
Jo tak když si na tom trváš, tak to jo....:-) A já si zase trvám na tom svým. Nemá tedy hrát proto, že je nejlepší, jo? Ona nemůže za to, že jí nejsou schopný ty holky porazit. Může bejt pro ně inspirací, protože dokazuje, jak se dá na sobě neustále makat. Před 2, 3 lety, kdy už dominovala, vyhrávala mnohem jednoznačněji než letos, ale taky zažívala porážky. Je vidět, jak se ze všech těch porážek poučila a dneska ví, jak jim předejít.
Je to legenda a plně si zaslouží třeba zisk toho kalendářního GS, když je tak dobrá. Nebo měla podle tebe skončit, když vyhrála 10 GS a říct - "víte, už nebudu hrát, protože jsem na vás všechny moc dobrá..."
Reagovat
blixa
Jo, přesně tak. To bych před ní hluboce smeknul ;-)
Reagovat
Kozoroh
" Takovou dominanci, kdy jí na "zbytek světa" stačí cca 30% výkonu neměla nikdy ani Graf, ani Navrátilová."

Před rokem jsem na zahraničním tenisovém fóru (jméno stránky si nepamatuji) četl příspěvek o Grafové. Uživatel tam psal, že na konci 80. let očekával, že až Grafová skončí, tak bude mít na kontě 40 GS titulů ve dvouhře! Kdyby mu tehdy někdo řekl, že jich vyhraje 22, tak by ho toto "malé" číslo šokovalo! Takovou převahu měla v jeho očích Steffi nad zbytkem světa!

Ty jsi blixo tomuto fandovi podobný. Taky vidíš rozdíl mezi "panovnicí" (Serenou) a "zbytkem světa" jako propastný.
Reagovat
blixa
Hele, já jsem dědek, a Steffi moc dobře pamatuju, i celou tehdejší tenisovou scénu. Nevím kterej blázen od ní čekal 40 titulů, a rovněž nevím, čím jsem mu podobnej. Já od Sereny nic takového nečekám a mám k tomu dobré důvody, přes její ohromnou dominanci. Píšu o úplně jinejch věcech, ale to je jedno. Přiznám se, že už mě nebaví stále vysvětlovat, co jsem chtěl sdělit. Tím končím s tématem, vidím, že modly mnohých se tu nemá sahat, a to ani třímetrovou izolovanou tyčí.
Reagovat
FulnekUltras
desetimetrovou... ;)
Reagovat
Roger_Federer
pekne si to napsal..
Tohle predvadel Federer v letech 04-07 a ted se bude tvrdit,ze to byly slabi souperi a era.
Copak v zenskem tenise je ted slaba era?
Proc Kvitova, Sharapova, Azzarenja, Halep a dalsi vypadavaji tak brzo a Serena ty zapasy dokaze otacet a vyhrat i pres nepriznivy vyvoj ??..
Mozna ta nedulezita(rikala Fandina) hlava.
Reagovat
blixa
Odpověď je jednoduchá, protože výkonnost Sereny je absolutně někde jinde, než celého zbytku světa. Pokud Serena prohrává, je to tím že hraje na 20-30% svých možností. Aby otočila, potřebuje zvýšit třeba na 50%. Ano u ní je to o hlavě, aby se dokázala přesvědčit že je potřeba ten výkon zvýšit. Jestli je v ženském tenise slabá éra nebo jestli je Serena tak mimořádný úkaz, to nevím, to ponechám na povolanějších.
Reagovat
LukasH
Ale vždyť jo. Serena byla vždycky dobrá, ale pod Morautogluem to vyšperkovala, to fakt. A zápasy s Vikou na AO 2012 a 2013 byly fantastický. A takhle by s ní mohlo hrát víc soupeřek, jak říkáš...
Reagovat
slacker
Serena ruluje ale jen proto ze Petra zakrnela pod Kotyzou
Reagovat
Kozoroh
" Copak v zenskem tenise je ted slaba era?"

Za takových 10 let bude "slabá éra ženského tenisu" jedno z hlavních témat ženského tenisu, podobně jako jsou nyní roky 2004-07 v mužském tenisu. Objeví se noví Forehandové, kteří budou zpochybňovat úspěchy Sereny s poukazem na to, že neměla rovnocennou soupeřku.
Reagovat
Roger_Federer
Serena stejne jako Roger se prosazuji roky, napric zebrickem a generacemi tenistu..
Je ovsem pravda ze tato doba zenskeho tenisu proste slabsi je.
Krome samotne sereny nevidim tenistku, ktera by mohla dlouhodobe konkurovat, Hennan, Kim, Hingus, Davenport, Venus..atd.
Reagovat
turista
Na jejím místě bych taky hrál dál a třeba honil stovku titulů WTA ke které ji chybí ještě 32 kousků. To se nedá přestat, když se vyhrává a vydělává.
Reagovat
lars
ne deti radsi ne . to by se mohlo za asi 20let neco podobneho Williams opakovat :))
Reagovat
Roger_Federer
Ja jsem pro, aby Serena opanovala vsecky tito rekordy.Rozhodne si to zaslouzi.Je to velika;) hracka.
Doufam i ve vyhru na US a cisty slam, protoze kdyz ji to neprekazila Safi, nevim proc by jina mela..

PS: Taky tady pak nekteri puknou zlosti.:):)
Reagovat
smazaný uživatel
Nic ji zleho nepreji;)
mam radeji Steff, no;)
vsechno. jak to uhraje. co uz... svet se nezbori;)
Reagovat
Roger_Federer
Js jsem Serenu na zacatku nesnasel.
Moje simpatie si ziskala az v poslednich letech, diky tomu co dokazuje po 30 citce, kdy vetsina hracek davno zkoncila...Za me vsecka cest..
Reagovat
slacker
Divim se ze ti to Tommr trpi :-DD
Reagovat
Stan_Borowitz
"vkuse"...
Reagovat
lars
chybelo Watson ve Wimblu, aby nevznikly podobne oslavne clanky :))
Reagovat
Frick
Ty bohužel bývají nejtěžší.

Ale prostě... dobře, vyhrává (skoro) všechny velké turnaje. Kdyby aspoň na základě toho omezila program a nestartovala na těch malých. Ne, ona straší "všade".

První půlka sezóny byla v tomto ohledu OK. Melbourne, Indian Wells, Miami, Madrid, Řím, Paříž. Dokonce byla tak velkorysá, slitovala se a nekřenovala v Dubaji (Kdoví, jak by pak dopadla Karolína).

To by jí fakt do konce sezóny nestačilo Toronto, Cinci, New York, Peking a Singapur?
Reagovat
skott
straší všude? Serena má z celé první stovky nejméně odehraných turnajů jak za posledních 52 týdnů, tak v Race od začátku roku.
Reagovat
LukasH
Přesně. Letos nebyla ani na jednom Premieru (nebo se pletu?). Tak si prostě vyrazí do Švédska na jeden malej turnaj. Jedinej a kolik se jich hraje? Myslím, že to samotný ty tenistky nežere tolik jako tady Fricka...:-)
Reagovat
Frick
Ještě ale bude překážet ve Stanfordu.

A zápasů letos (vč. HC a FC) odehrála 45. Více má jen Aga a včelička Menšíková.
Reagovat
Frick
...z TOP 10
Reagovat
smazaný uživatel
Letos odehrála 3 GS, 3 PM, 2 FC a teď tady.
Reagovat
Frick
Zapomněl jsi na Řím a HC....
Reagovat
smazaný uživatel
V Římě snad nakonec nenastoupila a HC sice ano, ale ten WTA nepočítá.
Reagovat
Frick
Jeden zápas tam odehrála.
Reagovat
smazaný uživatel
Máš pravdu, to jsem nějak přehlíd.
Reagovat
smazaný uživatel
Jsi prostě pořád bourák, Sereno!:-))
Reagovat
janek_da
Ahoj Oski. To je jediné mě na tobě mrzí. Že fandíš Sereně :D
Reagovat
smazaný uživatel
Nazdárek Janku, však já to dobře vím.:-D))

A ještě ti navíc svými ubrečenými gesty kazí takové zápasy, jako jsou např. ty proti stálici tvého Cvokhausenu Monče Niculescu!
Reagovat
sprchon
Obdivuhodné... A nejvíc bodů celkově v jednom roce je kolik?
Reagovat
tommr
při současným bodovým systému je možný získat maximálně 18940 bodů ...
Reagovat
sprchon
A která hráčka získala nejvíc a kolik?
Reagovat
sprchon
Nikde to právě nemůžu najít...
Reagovat
sprchon
Serena měla na konci roku 2013 ještě víc, 13260.
Reagovat
tommr
nejvíc měla zřejmě v červnu 2013 kdy se dostala až na 13615 bodů ...
Reagovat
skott
Tohle se dá jen velice těžko určit, jelikož pravidla se během historie často měnila. Jen za posledních 15 let byli dvě velké změny - zdvojnásobení počtu bodů (2009) a zrušení tzv. quality points (2005), které zohledňovaly bodové ohodnocení vítězství podle postavení soupeřky na žebříčku.
Nehledě na další pravidla jako počet započítávaných turnajů, povinné turnaje apod.
Tudíž nějaké objektivní hodnocení by muselo být pravděpodobně buď v podobě procent získaných bodů a nebo jen za určité časové období, jelikož v minulosti měla třeba Navrátilová sezonu s jedinou prohrou.
Jinak Sereny a novodobé maximum je ajk píše tommr po vyhraném French Open 2013 - 13615 bodů.
Reagovat
smazaný uživatel
Jak píše skott, kvůli časté změně pravidel se to nedá snadno určit za celé období.

Brož si vedl žebříček od změny bodování v r. 2009. A tam je to, viz jeho hoření příspěvek v čase 17:22 v odkazu:
http://www.tenisportal.cz/zpravy/kouc-veri-ze-se-williamsova-muze-vyrovnat-legendam-12348/
Reagovat
sprchon
Díky oběma, v čase se to měnilo, to je jasné, takže se to nedá jednoznačně určit... Třeba taková Steffi v roce 1988, kdy vyhrála všechny GS a ještě OH, by v současném bodování měla pravděpodobně ještě víc než těch 13615.
Reagovat
skott
no těžko říct, v té době zase tenistky nehrály tolik, jelikož ranking se dělal jako průměr bodů ze všech odehraných turnajů. Ten rok měla Graf jen 14 akcí a třeba za OH body vůbec nebyli.
Počet akcí které tenistky odehrály výrazně stoupl až se zavedením nového systému v roce 1996, ve kterém se body sčítali podobně jako dnes a ze kterého ten dnešní vlastně vychází.
Reagovat
Miselin
Typ turnaje Body WTA Počet turnajů Body celkem
Grandslam 2000 4 8000
TM 1500 1 1500
Premier Mandatory 1000 4 4000
Premier 5 900 5 4500
Premier 700 470 2 940
Celkem 16 18940
Reagovat
Miselin
Tak jsem se to snažil zarovnat a stejně na nic... ;-)
Reagovat
slacker
Tehle rozklad ma informacni hodnotu na rozdil od tommrova cisla
Reagovat
slacker
Napriklad v tom ze je zrejme ze v roce OH je mozny jeste vyssi soucet.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist