Serena chodí zase o berlích. Už se odhlásila z Hopman Cupu

23. 11. 2010, 09:35
Aktuality 0
Zdánlivě drobné zranění komplikuje Sereně Williamsové tenisovou kariéru. Američanka, jež si po triumfu ve Wimbledonu pořezala chodidlo o rozbitou sklenici a již téměř pět měsíců nehraje, nestihne ani začátek nové sezony. Devětadvacetiletá hráčka chodí stále o berlích a již nyní se ohlásila z Hopmanova poháru.
Profily hráčů
Serena Williamsová a Kelly Rowland

Serena Williamsová na přelomu června a července obhájila titul ve Wimbledonu a s pouhými šesti odehranými turnaji v této sezoně vládla pořadí ženského tenisu.

Jenže týden po triumfu na londýnské trávě si v mnichovské restauraci pořezala chodilo o rozbitou sklenici. Původně se nemělo jednat o nic vážného, série vyšetření však odhalila hluboké řezné rány a Američanka musela s poškozenými šlachami na operaci. Odhlásila se ze tří turnajů, US Open měla stihnout.

"Jsem hrozně zklamaná, že nebudu moci hrát. Děkuji všem za podporu. Už se nemůžu dočkat, až se po operaci vrátím," řekla Williamsová po operaci.

Noha se ovšem nehojila podle představ a třináctinásobná grandslamová vítězka se na kurtech ve Flushing Meadows neobjevila. "S politováním a hlubokým zklamáním musím oznámit, že musím vzdát start na US Open. Lékaři jsou proti, aby se mi mohla noha pořádně zahojit," oznámila tehdy tenistka.

V září začala trénovat a chystala se na turnaje. Jenže návrat uspěchala. Postupně se odhlásila z Tokia, Pekingu, Lince a nakonec oznámila, že si zranění obnovila a sezona pro ní skončila.

"Dost mě to štve. Chtěla jsem se rychle vrátit a začala trénovat příliš tvrdě a moc brzy a opět jsem si šlachu natrhla," dodala.

Nejenže tak Serena přišla o US Open, dalších sedm turnajů a post světové jedničky, ale pomoct nemohla Spojeným státům ve finále Fed Cupu a přišla o možnost obhájit titul na Turnaji mistryň.

Serena má znovu berle
Tím ale problémy úspěšné tenistky nekončí. Serena byla minulý týden vyfocena na zápase amerického fotbalu mezi kluby Miami Dolphins, ve kterém má se sestrou Venus podíl, a Chicago Bears po boku zpěvačky Kelly Rowland s dlahou na noze a berlemi.

Včera již rodačka z Kalifornie oznámila, že začátkem ledna nebude startovat na Hopman Cupu, na němž měla po boku krajana Johna Isnera zopakovat triumf z roku 2008. Aktuální světová čtyřka se z Perthu odhlásila již potřetí v kariéře. 

Ohrožen je i její start na Australian Open, kde by od 17. ledna měla obhajovat titul.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist