Serena: Čeká mě pěkně nabité léto

11. 7. 2012, 11:56
Aktuality 33
Zatímco většina tenistek z první světové desítky si kvůli nahuštěnému kalendáři dala po Wimbledonu pauzu, vítězka z londýnské trávy Serena Williamsová hraje třetí týden po sobě. Třicetiletá Američanka obhajuje titul v kalifornském Stanfordu, kde loni začal její comeback po vleklých zdravotních potížích.
Profily hráčů
Serena Williamsová

"Tohle je turnaj, který mě loni nakopnul," připomněla Williamsová, jež rok předtím nehrála kvůli pořezané noze a plicní embolii. Právě turnaj ve Stanfordu byl začátkem její vítězné série, která se zastavila na 18 zápasech porážkou ve finále US Open se Samanthou Stosurovou.

"Tenkrát jsem měla skvělé léto, které mi dodalo hodně sebevědomí a pomohlo mi. Takže jsem rozhodně chtěla zpět (do Stanfordu), pokusit se o to znovu, ale tentokrát to protáhnout na 19 výher," dodala mladší ze slavného sesterského dua.

Serena Williamsová letěla z Londýna v pondělí do Stanfordu, kde ji po prvním volném kole dnes čeká úvodní zápas proti krajance Nicole Gibbsové. Brzy se však čtrnáctinásobná grandslamová šampionka do Evropy vrátí, neboť 27. července v britské metropoli startují olympijské hry.

"Teď se soustředím na to, abych si vedla dobře tady. Pak je olympiáda, ježíši, občas na to zapomínám, takže bych měla hrát dobře i tam. No a pak US Open, je to pěkně nabité léto," poznamenala Williamsová, která ale strach z nahuštěného kalendáře nemá.

Navzdory tomu, že už podobně jako mužský šampion Wimbledonu Roger Federer překročila třicítku, cítí se stále svěží. "Vím, že je to hodně divné, ale tak fit a dobře jsem se ještě v životě necítila," dodala čtvrtfinálová přemožitelka Petry Kvitové z Londýna.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

33
Přidat komentář
freeteepek
Serena jede do Stanfordu kvůli obhajobě bodů a samozřejmě taky jako velké lákadlo na diváky. A bude hrát naplno.
Doufejme, že se trochu unaví a na olympiádě to na ní dolehne. Myslím, že Serena teď bude honit body s cílem návratu na post sv.1.
Reagovat
Fandina
Samozřejmě a je pravděpodobné, že kdyby od předloňska do loňska neměla zdravotní problémy, tak by místo no.1 ani neopustila.
Reagovat
tommr
a vrátit se na post světový jedničky. Úplně jí bude stačit, když něco uhraje na OH, obhájí svý lonský body z americkejch turnajů a nezapíchne to hned po US Open jako loni ... :)
Reagovat
dadaft
mno, obhajuje vítězství na Bank of the West Classic a Rogers Cupu a finále US Open. tohle nebude brnkačka.
ani pro Serenu.
Reagovat
smazaný uživatel
Opravdu mě docela překvapila, že tam jela. Pak jsem myslel, že je to třeba dohodnuté kvůli penězům, aby přilákala diváky a že se na posl. chvíli odhlásí. No uvidíme, jestli bude hrát naplno. Aby jí ty síly pak nechyběly na konci léta. Jinak jsem koukal, že v Montrealu nebude obhajovat Toronto, ale do Cincinnati přihlášná je a tam se odhlásila loni po prvním kole, takže to může být bodově tak nějak vyrovnané. Myslím, že v kontextu celého léta a USO, může i něco ztratit. Šance bude mít na podzim a po TM a pak na začátku příštího roku. Tam také moc neobhajuje.
Propásla to tím kolapsem na RG, už tam mohla být. Tentokrát její šance na titul utopií nebyly a alespoň finále reálné bylo. Tím pádem by byla Azarence na dostřel. Ale ta obhajuje na USO jen třetí kolo.
Reagovat
tommr
tak třeba zrovna ted ve Stanfordu by to brnkačka měla bejt - jediná vážnější konkurentka Sereny je Bartoliová, který se ale letos moc nedaří ... :)
Reagovat
tommr
v Montrealu asi bude chybět víc hráček ze špičky, protože ten termín těsně po OH je opravdu šibeniční ...
Jinak souhlas - až do konce USO toho Serena asi oproti lonsku moc nezíská. Rozhodující proto bude jestli jí vydrží síly a chut pokračovat i v Asii a na TM. Pokud ano - a její prohlášení tomu zatím napovídají - tak je o prvním místě skoro rozhodnuto, protože Serena pak bude jen sbírat (pro ní) lehký body ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo a taky bude hrát jako každoročně nějaká utkání v rámci World Team tennis, kde jsou součástí jednoho z týmů i dvojčata Plíškovic.:-))
http://www.wtt.com/playerspage.aspx
Reagovat
dadaft
v sobotu v noci hrála finále v Londýně. teď je v Kalifornii. půl zeměkoule.
kdo ví, co se může stát...
Reagovat
dadaft
Cibulková taky není nic extra lehkého.
Reagovat
tommr
ale pro Serenu je to vlastně návrat domů do důvěrně známýho prostředí - takže spíš další výhoda ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak v Montrealu jsou na soupisce mimo ní snad ze špičky všechny, ale máš pravdu, po OH se to ještě může změnit. Tento rok je to všechno hrozně nahuštěné. Spíš bych obodoval více OH a jeden turnaj vynechal a za rok by se to vyrovnalo. Jenže to by pořadatelé toho turnaje nechtěli...
Já myslím, že se na to jako loni nevyprdne. Po USO byla hodně zklamaná a i asi docela fyzicky odvařená. Přeci jenom ta zátěž na tělo byla po návratu velká. A navíc už neměla loni šanci na postup na TM, i kdyby se účastnila Tokia a Pekingu.
Reagovat
tommr
no já jsem opravdu zvědavej kolik hráček ze špičky do Montrealu skutečně dorazí. Hlavně ty nejlepší co budou bojovat o medaile to budou stíhat jen velice těžko ... :)
Jinak se Serenou souhlas - loni byla po tom návratu po zranění v úplně jiný situaci a letos by to proto měla v pohodě zvládnout ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Montreal - souhlas, nakonec vítězství na prestižním turnaji a slušnou porci 900 bodů může třeba urvat paradoxně tenistka, která vylítne brzy na OH.....
Ono u chlapů to s Torontem může být podobné.:)
Reagovat
dadaft
taky myslím, že Serena bude chtít hrát. a že letos objede minimálně Tokio a Peking. asi se cítí fakt dobře.
a u hráčky jako ona, pokud jde o cíle, nemůže být pochyb - vyhrávat turnaje a návrat na pozici No.1.
Reagovat
Fandina
"Opravdu mě docela překvapila, že tam jela. Pak jsem myslel, že je to třeba dohodnuté kvůli penězům, aby přilákala diváky a že se na posl. chvíli odhlásí. No uvidíme, jestli bude hrát naplno."

Vážně je potřeba toto psát?
Reagovat
smazaný uživatel
Proč tě to zarazilo?
Ty myslíš, že se takové věci ve sportu nedějí, že se tam netočí peníze? Nebo tebe by překvapilo, kdyby se po vyhraném Wimbledonu odhlásila nebo kdyby nehrála na maximum?
Reagovat
Fandina
Přece je normální, že se dohraje jeden turnaj a pak se jede na další. A když se někdo přihlásí na nějaký turnaj, tak tam asi chce jet ne?
Reagovat
smazaný uživatel
Není moc normální a obvyklé, aby se dohrál GS a hned jel vítěz či finalista hrát jiný turnaj, na jiný povrch a kontinent.
Přihlášky a rozpisy na turnaje se dělají hodně dopředu. Hlavně na turnaje Premier 700, což je Stanford, protože takové musí odehrát hráčky top 10 dva, ale na jednom nesmí startovat více než dvě hráčky z první šestky.
Takže jsem si říkal, že se tam přihlásila, protože nevěděla, jak to bude s Wimbledonem a že se třeba odhlásí, protože bude fyzicky i emočně vyčerpaná a bude si chtít odpočinout před OH. To je vše, víc za tím nehledej.
Reagovat
Fandina
To co píšeš, ale Serena moc dobře ví. Takže i s tím vědomím se tam přihlašela. Takže proto ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Já si nemyslím, že to Serena neví. Ale když se přihlašovala, nemohla vědět, že vyhraje Wimbledon. A kdyby se odhlásila ze Stanfordu, tak by to snad ani nikoho nemohlo udivit a bylo by to k pochopení. Aga se také odhlásila z Palerma, sice říkali, že je to kvůli tomu nachlazení, ale kdyby třeba vypadla dříve, tak by tam jela.
Reagovat
Fandina
A jak víš, že Aga nebyla nachlazená, když po semi nemohla ani mluvit jak byla zahleněná. To jsou mi konstrukce ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
promiň, ale jestli ti můj původní příspěvek přišel něčím divný nebo netaktní, tak to napiš narovinu a neschovávej to za podivné dotazy.
Já jsem nikde nenapsal, že Aga neni nachlazená. Že se nachladila snad ví většina lidí, co za poslední dny sledovala tenis.
Napsal jsem, že se odhlásila z Palerma. Že říkali, že je to kvůli tomu nachlazení, ale že kdyby vypadla na W. dříve, že by tam třeba přesto jela, jak je také u hráčů někdy zvykem. Nevytvářím žádné konstrukce, nevím, co v tom stále hledáš.
Reagovat
Fandina
Ano, článek mi připadal netaktní. Ovšem raději se zeptám ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Když ti přijde něco netaktního, tak je to z tvého pohledu fakt a nevidím důvod k žádným otázkám. Byl bych raději, kdyby jsi to napsala hned a nehráli jsem si tu na schovávanou, když stejně vím, o co ti jde a snažíš se mě nachytat. Akorát to schováš do příspěvků za které dáš úsměv, který není v tomto případě na místě.
Já směřuji své úsměvy raději jenom tomu, komu je chci opravdu dát....
Toť můj názor, možná se pletu,.... dobrou noc.:-)
Reagovat
Fandina
Když jsi věděl, o co mi jde, tak jsi mohl jednoduše odpovědět. Myslím, že jsi to nevěděl. Jinak bys to napsal. Úsměv není výsměch. Když něco píši a pošlu ho tak to tak myslím. Jinak bych to nedělala. Sorry.
Reagovat
smazaný uživatel
Věděl jsem to, někdy to tak děláváš, ale nemusíš mi věřit. A co jsem ti na to měl odpovědět, když jsi to napsala jenom proto, že jsi si myslela, že jsem to něměl psát a že to ode mě bylo blbé?
A odepsal jsem také proto, protože jsem se nechtěl dohadovat. Nemyslím přímo výsměch. Ale když se mi něco nezdá nebo s něčím nesouhlasím, tak by mi přišlo divné, dávat tam úsměv. Ale možná to jen blbě chápu.....
Reagovat
Fandina
Kvůli tomu úsměvu pořád odpovídám a už je mi to nepříjemné. Přece i věci, které člověku jsou nepříjemné, jako třeba to že někdo něco napíše co zrovna není ono, tak neznamená, že ten komu to píši je můj nepřítel nebo co. Pošlu úsměv, nejde o život, jde o názor nebo jiný pohled, ale neznamená to, že to nelze brát s úsměvem, nebo se mám mračit, zlobit. Není důvod, ale k nadhledu, úsměvu je vždy. I při věcech nesouhlasných.
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně, že ten komu píšeš nesouhlasný příspěvek není hned nepřítel. To bychom toho tady asi moc nenadiskutovali a nadhled je potřeba si uchovat:)
Chápu, že je to jen virtuální diskuze, ale když v reálném životě něco někomu vytýkáš, tak se na něj také nesměješ nebo jo? Pak to v těch příspěvcích působí někdy divně, alespoň na mě. V nesouhlasných věcech nevidím důvod k úsměvu, ty ano, možná jsem suchar....
Je ti to nepříjemné, teď už to vím, nechci, aby jsi mi to vysvětlovala. Budu to tedy brát jako tvůj styl a nebudu za tím hledat nic jiného.:)
Reagovat
Fandina
Když někomu něco vytýkám v reálu a vidím, že je mu to nepříjemné, tak řeknu nemrač se tak ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, tak to jo.
Já když někomu něco vytýkám v reálu a jsem naštvaný, tak se i mračím, ale zase mi to naštvání nevydrží dlouho.:)

A co ti vlastně na tom mém původním příspěvku přišlo netaktní a že to není ono?
Že jsem napsal, že by to mohlo být domluvené kvůli penězům nebo že by nehrála naplno?
Reagovat
Fandina
Připadalo mi netaktní zpochybňovat rozhodnutí Sereny, kde chce hrát ... dobrou noc :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, ale já ji přece nechtěl zpochybňovat, psal jsem to z obavy o ní...
Dobrou noc.:-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist