Serena byla game od vyřazení, senzaci s Rezaiovou odvrátila

14. 1. 2010, 07:58
Aktuality 4
WTA SYDNEY - Serena Williamsová má za sebou první problémový zápas nové sezony. V semifinále turnaje v Sydney se ocitla game od vyřazení, roli favoritky ale nakonec proti Francouzce Rezaiové potvrdila a postoupila do finále. V něm ji čeká obhájkyně titulu Dementěvová.
Profily hráčů
Serena Williamsová

V Sydney za sebou měla dva suverénní postupy. V semifinále však Serena Williamsová narazila na překvapení turnaje Aravane Rezaiovou, jež ve středu smetla Pennettaovou.

Osmadvacetiletá Američanka se s o šest let mladší soupeřkou utkala poprvé a vstup do méně známé vody jí dělal v první polovině utkání problém. V úvodním setu uhrála na returnu jen šest fiftýnů a zaslouženě prohrála 3-6.

Ani pauza mezi sety světovou jedničku neprobudila. Svou hru ale zlepšit stihla - od stavu 2-5, chvíle, kdy byla několik výměn od nečekané prohry, získala ve svůj prospěch pět gamů v řadě a vynutila si třetí dějství. To sice zahájila ztrátou podání, které si v zápase neudržela hned v pěti případech, očekávaný postup do finále si ale pohlídala a za dvou hodinách zvítězila 3-6 7-5 6-4.

"Opravdu jsem tolik ztrácela? Neuvědomovala jsem si to," přiznala po utkání Serena. Vítězka 35 turnajů v Sydney postoupila do finále poprvé na šestý pokus. "Bezva... konečně," pochvalovala si dnešní zápas. "Bylo to dobré, protože hrála opravdu dobře, jako top hráčka."

O první titul v této sezoně bude usilovat proti olympijské vítězce a obhájkyni titulu Jeleně Dementěvové. Ruska precizním výkonem smetla naopak odevzdanou Victorii Azarenkovou z Běloruska 6-3 6-1.

"Snažila jsem se být hlavně v úvodu utkání agresivní. Nechtěla jsem hrát tři sety, abych uštřila energii na finále," svěřila se Ruska.

Deměntěvová se současnou první hráčkou světa utkala v loňské sezoně pětkrát a dvakrát vyhrála. Naposledy na sebe narazili na Turnaji mistryň, kde Serena triumfovala bez jediné prohry.

"Očekávám náročné utkání, ona (Serena) je velká bojovnice," předpokládá Dementěvová. "Doufám, že to bude dobrý zápas a příprava na Melbourne pro nás obě."

- WTA PREMIER SYDNEY (Austrálie, tv. povrch, 600.000 dolarů) -
čtvrteční výsledky (14. 01. 2010)

Dvouhra - semifinále:
S. Williamsová (1-USA) - Rezaiová (Fr.) 3-6 7-5 6-4
Dementěvová (5-Rus.) - Azarenková (6-Běl.) 6-3 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Nevíte někdo jak je to s Vaidišovou? Koukam ze v kvalifikaci na AO neni tak tam asi hrat nebude že?
Reagovat
smazaný uživatel
No, asi nebude, stejně by na to neměla...
Reagovat
skott
hraje misto kvaldy AO itf-ko v Americe
http://www.itftennis.com/womens/tournaments/tournamentacceptancelist.asp?tournament=1100021243&event=&order=Position
Reagovat
smazaný uživatel
dík za info :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist