Serena bude hrát o třetí titul v řadě se Zvonarevovou

20. 4. 2008, 08:32
Aktuality 0
WTA CHARLESTON - Americká tenistka Serena Williamsová postoupila na turnaji v Charlestonu do finále a může získat třetí titul na okruhu WTA za sebou. Poslední překážkou bude Ruska Vera Zvonarevová, která letos postoupila už do třetího finále.
Serena Williamsová

Pátá nasazená Serena Williamsová porazila překvapivou semifinalistku Alize Cornetovou z Francie 7-5 6-3 a kráčí za svým už 31. titulem, třetím letošním. "Nemyslím ani tak na postup v žebříčku, jako na další titul," uvedla Williamsová po úspšném semifinále. Serena letos včetně Hopman Cupu odehrála 21 zápasů a prohrála pouze ve čtvrtfinále Australian Open s Jelenou Jankovičovou.

V nedělním finále se střetne se soupeřkou, se kterou má aktivní zápasovou bilanci 4-1 - Věrou Zvonarevovou. Ta si v sobotu v čistě ruském semifinále poradila s Jelenou Dementěvovou po setech 6-3 6-7 6-3. "Po vyhraném tiebreaku a za stavu 2-0 jsem se cítila opravdu dobře, ale ona (Zvonarevová) nesmírně bojovala a ziskem pěti her v řadě o svém postupu prakticky rozhodla," pronesla zklamaně poražená Dementěvová.

Zvonarevová letos postoupila už do třetího finále - v Hobartu však kvůli zranění nenastoupila a v Dauhá ve třech setech podlehla Šarapovové. Ač 17. hráčka světa Zvonarevová na antuce příliš nehraje, zahraje si na turnaji s dotací 1.340.000 dolarů o svůj 6. titul, druhý antukový. Nikdy však nevyhrála podnik s takovou dotací a kvalitním obsazením. Americká tenistka postoupila v Charlestonu do finále podruhé v kariéře. Před pěti lety prohrála s Justine Heninovou.

WTA Charleston - sobotní výsledky:

Dvouhra - semifinále:
S. Williamsová (5-USA) - Cornetová (Fra) 7-5 6-3
Zvonarevová (Rus) - Dementěvová (Rus) 6-3 6-7 6-3

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist