Seppi proti Pairemu nezaváhal a má trofej z Bělehradu

6. 5. 2012, 23:45
Aktuality 0
ATP BĚLEHRAD - Andreas Seppi si na antuce v Bělehradu připsal druhý titul kariéry. Italský tenista ve finále porazil Francouze Benoita Paireho, který i přes porážku dosáhl životního výsledku.
Profily hráčů
Andreas Seppi

4. ročníku turnaje v Bělehradu, který vlastní rodina Novaka Djokoviče, se sám nejlepší tenista světa současnosti nezúčastnil. Domácí dvojnásobný šampion se fanouškům omluvil z osobních důvodů, neboť mu před dvěma týdny zemřel dědeček.

Šance na titul se tak rázem otevřela 'zbytku světa' a příležitosti se nejlépe chopil druhý nasazený Andreas Seppi. Italský tenista, jenž překvapil především semifinálovým skalpem Davida Nalbandiana, v dnešním finále porazil bez problémů 6-3 6-2 Francouze Benoita Paireho a připsal si celkově 2. titul. Poprvé osmadvacetiletý Ital triumfoval loni na trávě v Eastbourne.

"Myslím, že jsem hrál celý týden solidní tenis. Možná jen včera byl první set pod moje očekávání, ale zbytek byl velmi dobrý, takže jsem za tohle vítězství velmi rád," řekl Seppi.

Andreas Seppi a Benoit Paire"Mým cílem je teď vrátit se do Top 30. Mým nejlepším umístěním je 27. místo," svěřil se Seppi, který se díky bělehradskému triumfu posune ze 46. na 32. příčku světového žebříčku. "Na začátku roku jsem si řekl, že se tam chci zkusit dostat. Teď jsem tomu blízko a budu se i nadále snažit jít od zápasu k zápasu. Uvidíme, jestli se mi to do konce roku podaří," dodal Ital, kterého v úterý čeká zápas 1. kola na turnaji Masters 1000 v Madridu. Na modré antuce ve Španělsku se utká s Francouzem Llodrou, se kterým všechny tři vzájemné duely prohrál. Na antuce s ním ale ještě nehrál.

Paire, který v úterý oslaví 23. narozeniny, před letošní sezonou nikdy nehrál ve čtvrtfinále turnaje ATP a až dosud nebyl nikdy ani v semifinále. Životního úspěchu v Srbsku dosáhl po skalpech Fogniniho, Garcíi-Lópeze, Nieminena a nejvýše nasazeného Španěla Pabla Andújara.

"Jsem zklamaný, že jsem v prvním setu od stavu 3-1 nedokázal uhrát jednoduché hry na servisu. Úspěšnost mého prvního servisu byla velmi nízká," litoval Paire ztraceného vedení z úvodu zápasu. "Dnes už jsem byl unavený," přiznal 96. hráč světa, jenž v předchozích třech zápasech absolvoval třísetové bitvy.

"Měl jsem v nohách náročné zápasy proti těžkým soupeřům a na takovou dávku těžkých zápasů nejsem zvyklý. Byl to pro mě skvělý týden, ale právě teď jsem samozřejmě zklamaný, že jsem ve finále nedokázal udělat o něco víc. Za dva dny mám narozeniny a titul mohl být perfektním dárkem."

Paire se v zítřejším vydání žebříčku ATP posune na 67. místo, díky zisku 150 bodů si tedy polepší o 29 pozic. "Už se těším na příští týdny. Tři měsíce neobhajuju žádné body a to je pro mě velmi zajímavé. Tenhle týden mi ukázal, že dokážu porazit velké hráče a doufám, že v tom můžu pokračovat," přeje si téměř dvoumetrový Francouz

- ATP 250 BĚLEHRAD -
(Srbsko, antuka, 418.700 eur)
nedělní výsledky (06. 05. 2012)

Dvouhra - finále:
Seppi (2-It.) - Paire (Fr.) 6-3 6-2

Čtyřhra - finále:
Erlich/Ram (3-Izr.) - Emmrich/Siljeström (Něm./Švéd.) 4-6 6-2 10-6

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist