Senzace: Štěpánek porazil Federera

9. 5. 2008, 18:46
Aktuality 5
Český tenista Radek Štěpánek dnes dosáhl jednoho z nejcennějších vítězství své kariéry. Ve čtvrtfinále turnaje Masters v Římě vyřadil světovou jedničku Rogera Federera. Nejlepší tenista světa proti němu dokonce neuhrál ani set.
Profily hráčů
Radek Štěpánek

V prvním setu dnes oba soupeři předváděli tenis, při kterém dominovaly servisy. Ani jeden z tenistů si nedokázal vypracovat jediný brejkbol a sada tak dospěla do tie-breaku. V něm se Federer rychle ujal vedení 3-1; český tenista ovšem nepříjemnou situaci ustál a za stavu 6-4 proměnil hned první ze svých dvou setbolů.

Devětadvacetiletý rodák z Karviné po prvním vyhraném setu vstoupil do toho druhého s ohromným sebevědomím. Hned první servis dokázal Federerovi sebrat a za stavu 4-1 směřoval k překvapivé výhře a postupu do semifinále. Cestu do něj si ale zkomplikoval: Federer na každý brejk dokázal odpovědět stejně a i druhý set tak musel vyřešit až tie-break.

Také druhou zkrácenou hru začal lépe Federer, který se ujal vedení 5-2. I tentokrát ale dokázal Štěpánek udržet nervy na uzdě. Třemi body v řadě srovnal skóre a tie-break nakonec získal poměrem 9:7. Výhru pak oslavil spolu se svou přítelkyní Nicole Vaidišovou, nejlepší českou tenistkou, která byla na utkání přítomna.

V boji o finále narazí Štěpánek na vítěze duelu Djokovič - Almagro.

Druhý ze Švýcarů postoupil
Také v druhém dnešním čtvrtfinálovém souboji musely oba první sety rozhodnout tie-breaky. Američan James Blake sice v souboji se Stanislasem Wawrinkou brzy ztratil servis, úvodní dějství ale nevzdal a dotáhl ho do zkrácené hry. A byl to on, kdo se v ní radoval.

Podobný průběh měl také druhý set, který zarputilý Blake znovu dotáhl do tie-breaku. Ten už ale Federerův krajan Wawrinka získal pro sebe a od té doby už ovládl kurt. Ve třetím setu zvítězil jasně 6-1 a stejně jako Štěpánek postoupil do semifinále.

"Jsem moc, moc šťastný. Tohle bude moje první semifinále na některém z turnajů Masters," radoval se po utkání Wawrinka. "Mám trochu problém s tím, že jsem hrál semifinále v Barceloně a teď mám za sebou národný zápas, ale udělám všechno pro to, abych byl zítra připravený."

Výsledky - Řím:
Dvouhra - čtvrtfinále:
Štěpánek (ČR) - Federer (1-Švýc.) 7:6 (7:4), 7:6 (9:7), Wawrinka (Švýc.) - Blake (8-USA) 6:7 (5:7), 7:6 (7:5), 6:1.

 

TenisPortal.cz, pva, ČTK

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Radek super Federera slušně zaskočil jen tak dal.
Reagovat
smazaný uživatel
Toto mne dost mrzí, když komentáře lezou z žumpy. Je to nechutný a opdavdovýho fanouška to odrazuje aby znova navštěvoval tyhle dobré stránky. Co kdybyste se šli projevovat na ostatní servery kde už to je běžné. Admine vymaž to a vy ostatní zachovávejte slušnost.
Reagovat
smazaný uživatel
ty vole kdo by se nesmejkal kdyz se na nej kouka z tribuny nikol to bych tam lital jak raketa =)
Reagovat
Jose
Je to frajer, velkej frajer :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Dobře Radku!!!!!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist