Sela na titul nedosáhl, v Pekingu vyhrál Roddick

28. 9. 2008, 11:24
Aktuality 1
ATP PEKING - 92. hráč světa Dudi Sela z Izraele své překvapivé tažení turnajem v Pekingu titulem nezavršil. V dnešním finále sice odvrátil dva mečboly a vyhrál druhý set, nakonec však druhému nasazenému Andymu Roddickovi po dvou hodinách podlehl. Přesto si Sela v žebříčku polepší o téměř 30 míst.
Profily hráčů
Andy Roddick

Andy Roddick na olympiádě v Pekingu kvůli přípravě na US Open chyběl, ale po měsíci se v čínské metropoli na turnaji ATP dotovaném částkou 524.000 dolarů objevil a z pozice turnajové dvojky usiloval o první titul od březnového triumfu v Dubaji. Šestadvacetiletý Američan se na rychlých kurtech v Pekingu probojoval do finále, i když ve dvou zápasech ztratil set.

V boji o titul narazil na o tři roky mladšího Izraelce Dudiho Selu, který naopak bez sebemenšího zaváhání vyřadil tři nasazené tenisty - Davida Ferrera, Robreda a Schüttlera. Zcela zaslouženě tak poprvé v kariéře postoupil do finále podniku ATP, přičemž dosud hrál pouze jednou ve čtvrtfinále.

Vstup do finálového střetnutí měl lepši Roddick. Za celý první set po svém servisu prohrál jen tři výměny, a když dokázal využít jednu ze čtyř možností na prolomení soupeřova podání, vyhrál první dějství 6-4.

Hned v úvodu druhého setu se Roddick dostal do nepříjemné situace - při vlastním podání prohrával 0-40, ovšem tři brejkboly v řadě dokázal odvrátit a následně dokonce prorazit soupeřovo podání. Ani sám Američan ale svůj servis nakonec udržet nedokázal a tak o osudu druhé sady rozhodoval tie-break. V něm si rodák z americké Nebrasky vytvořil dva mečboly, na ty ale Sela zareagoval čtyřmi vítěznými údery a srovnal stav na 1-1 na sety.

Favorit utkání však nakonec překvapení nepřipustil. O osudu utkání rozhodl v šestém gamu třetí sady, kdy získal soupeřovo podání a zbytek duelu si už pohlídal. Sela tak mohl litovat cevíti nevyužitých brejkbol.

Roddick se dočkal svého třetího letošního titulu, když všech dosáhl na rychlém povrchu. 35 body posílil šance své šance na Turnaj mistrů. Poražený Sela se však za výkony rozhodně stydět nemusí, a po posunu v žebříčku o téměř 30 míst si na něj budou muset soupeři dát pozor i na dalších turnajích. Jeho kvalitní hra mu finálovou účast nevynesla náhodou...

ATP PEKING (Japonsko, tv. povrch, 524.000 dolarů) - nedělní výsledky::

Dvouhra - finále:
Roddick (2-USA) - Sela (Izr.) 6-4 6-7(6) 6-3

Čtyřhra - finále:
Huss/Hutchins (Austr./Brit.) - Fisher/Reynolds (3-Rak./USA) 7-5 6-4

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist