Šarapovová získala po triumfu ve Stuttgartu titul i v Madridu

11. 5. 2014, 18:43
Aktuality 83
Ruská tenistka Maria Šarapovová získala druhý antukový titul za sebou. Sedmadvacetiletá hráčka, jež triumfovala při svém předchozím startu na turnaji ve Stuttgartu, dnes ve finále v Madridu porazila Rumunku Simonu Halepovou 1-6 6-2 6-3.
Profily hráčů
Maria Šarapovová

Maria Šarapovová se díky zisku 31. titulu v kariéře, z toho devátého na antuce. posune v pondělním vydání žebříčku WTA na 7. místo a v hodnocení letošní sezony bude už druhá za Číňankou Na Li. O pět let mladší Rumunka, jež v semifinále vyřadila českou reprezentantku Petru Kvitovou, zůstane světovou pětkou.

Maria Šarapovová a Simona HalepováSimona Halepová nastoupila proti soupeřce agresivně a za 29 minut získala první set. Od druhé sady ale její servis ztratil na síle a Šarapovová ji přesnými údery od základní čáry rozběhala. Proměnila oba své brejkboly a duel vyrovnala. V třetí sadě si dalšími dvěma brejky vytvořila náskok 4-1, který pak i přes menší zaváhání uhájila.

Ruska vítězstvím potvrdila vynikající bilanci na antuce, na které od semifinálové porážky s Li Na na Roland Garros 2011 neprohrála s žádnou soupeřkou s výjimkou Sereny Williamsové. Američance podlehla na tomto povrchu třikrát včetně loňského madridského finále, dalších 46 antukových zápasů Šarapovová za poslední tři roky vyhrála.)

"Byl to úžasný týden," komentovala svůj triumf na španělské antuce Šarapovová. "Minulý rok jsem tady ve finále prohrála a letos jsem chtěla udělat ten poslední krok k vítězství. Jsem tak šťastná, že se mi to podařilo, byl to opravdu krásný týden."

Maria Šarapovová"Se Simonou už jsem hrála, ale teď je na úplně jiné úrovni, nedá se to srovnávat. Na začátku zápasu to ukázala, hrála skvěle a téměř nechybovala, zatímco já jsem nehrála tak agresivně jako v předchozích zápasech. To byl asi i důvod toho, proč Simona první set tak rychle vyhrála. Už na lavičce jsem si pak ale říkala, co chci změnit, zůstala jsem pozitivní a to se projevilo i ve hře. Jsem moc ráda, že se mi povedlo to otočit."

"Žádné finále neberu jako samozřejmost a každý turnaj pro mě hodně znamená. Minulý rok jsem prohrála a letos jsem vůbec nezačala dobře, ale věděla jsem, že rozhoduje až poslední bod. Ten jsem vyhrála, což je to nejdůležitější," zakončila Ruska, která tak na antuce vyhrála už jedenáctý zápas v řadě.

• Dvouhra - finále •
Šarapovová (8-Rus.) - Halepová (4-Rum.) 1-6 6-2 6-3
• Čtyřhra - finále •
Erraniová, Vinciová (2-It.) - Muguruzaová, Suárezová (Šp.) 6-4 6-3
TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

83
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Bára Krejčíková prohrála v posledním kole kvaldy 6:4 6:3.. :(
Reagovat
Fandina
http://www.itftennis.com/procircuit/tournaments/women%27s-tournament/info.aspx?tournamentid=1100031537

Lucie SAFAROVA (CZE) [1]
Q

Simona HEINOVA (CZE) (WC)
Melanie OUDIN (USA)

Mariana DUQUE-MARINO (COL)
Olga GOVORTSOVA (BLR)

Andrea HLAVACKOVA (CZE)
Anna Karolina SCHMIEDLOVA (SVK) [6]

Yanina WICKMAYER (BEL) [4]
Q

Katerina SINIAKOVA (CZE) (WC)
Aleksandra KRUNIC (SRB) (SE)

Alexandra PANOVA (RUS)
Petra MARTIC (CRO)

Anna-Lena FRIEDSAM (GER)
Misaki DOI (JPN) [8]

Dinah PFIZENMAIER (GER) [7]
Q

Olivia ROGOWSKA (AUS)
Tereza SMITKOVA (CZE) (WC)

Silvia SOLER-ESPINOSA (ESP)
Timea BABOS (HUN)

Q
Barbora ZAHLAVOVA STRYCOVA (CZE) [3]

Karolina PLISKOVA (CZE) [5]
Mandy MINELLA (LUX)

Magda LINETTE (POL)
Kristyna PLISKOVA (CZE)

Alison VAN UYTVANCK (BEL)
Petra UBERALOVA (SVK) (WC)

Heather WATSON (GBR)
Klara KOUKALOVA (CZE) [2]

http://www.itftennis.com/itf/web/usercontrols/tournaments/tournamentprintabledrawsheets.aspx?eventid=1100216070&webletname=procircuit&tournamentId=1100031537&tenniscatecode=WT
Reagovat
Fandina
A ještě tady ze tránek turnaje.
http://www.spartapragueopen.cz/res/files/results_singles.pdf
http://www.spartapragueopen.cz/res/files/results_doubles.pdf
A také debl, Šafi s Andy, Plíškovky spolu, LucHra s Krajicek a Siniakova s Krejčíkovou spolu.
Reagovat
gedzitka
Plíščata musí mít velkou radost z toho losu. Ani jedna z nich nemá nepřekonatelnou soupeřku na to, aby do toho druhého kola nemohla projít (i přesto, že se hraje na antuce).
Reagovat
tommr
obsazení deblový soutěže je velice zajímavý. Doufejme, že dojde na finále Hlaváčková/Šafářová v. Hradecká/Krajicek ve kterým by to asi pořádně jiskřilo ... :)
Reagovat
Fandina
Je to fakt, ten los Plíščat je pech. A samozřejmě přeji, aby obě do druhého kola došly a pak uvidíme.
Reagovat
Fandina
To by bylo super, kdyby došly Andy/Šafi s LucHra/Krajicek do finále, tak uvidíme, jak to bude, LucHra s Míšou tam mají Plíškovky a to by také byl zajímavý mač vzájemně. A samozřejmě jsou tam úspěšné juniorky Katka s Bárou, tak na ty jsem také zvědavá. Škoda, že bude za všechno jen tak málo bodů, kdyby to byl vyšší turnaj, tak by to bylo mnohem zajímavější i pro singl i finančně.
Reagovat
tommr
letos se na SPO nepatrně navýšily body i odměny. Za titul je tak 150 bodů oproti lonským 140 bodům. I tak je to ale pro top-hráčky jako je Lucka pořád dost málo ...
Reagovat
Fandina
Tak samozřejmě, kdyby to byla 280 International, tak by mohlo jít o podobné obsazení, ale jiné body a hlavně finance. Ale to je ta stará písnička, že se tady nenajde nikdo, kdo by takový turnaj uspořádal, respektive na něj dal nebo sehnal prašule. I tohle je dost finančně náročné.
Reagovat
smazaný uživatel
Docela zajímavý los. Nejvíc mě samozřejmě zajímá Katka Siniaková, která dostala Aleksandru Krunic. Myslím, že to je docela zajímavá a zároveň hratelná soupeřka... No a jinak jsou tam i ostatní zápasy, které by mě zajímaly (Karolína - Mandy, Klárka - Heather a další). Tak uvidíme, který den bude Katka hrát a co všechno uvidím. :) Jedinou obavu mám z počasí, protože předpověď na tenhle týden není zrovna nejlepší...
Reagovat
Fandina
Přesně tak, ten los je zajímavý a také hlavně proto, že je tam dost zajímavé obsazení. Klárku proti Heater bych také chtěla vidět a docela by mě zajímalo i Schmiedlova proti Andrejce, samozřejmě Katka, ale i ostatní, Mandy, Yanina, Martic. Takže zítra už to hlavní vypukne.
Reagovat
tommr
ženy:
Petra Cetkovská (69) hraje v Římě zápas prvního kola s Pironkovou (42). Los Petře přál, protože Pironkova je na antuce hratelná a Petra by toho měla využít. Doufejme, že jí včerejší dvouapůlhodinová bitva s Niculescovou nestála příliš mnoho sil ...
Bára Strýcová (55) dnes v Trnavě dohrává finále proti domácí naději Schmiedlový (66), který bylo včera přerušený za stavu 3:3 v prvním setu kvůli dešti ...
Bára Krejčíková (317) dnes na SPO hraje v posledním kole kvalifikace o postup do hlavní soutěže proti Američance Brengleový (156) ...
muži:
Lukáš Rosol (56) hraje v Římě zápas prvního kola proti domácímu Fogninimu (15). Lukáš měl velkou smůlu na los a jeho šance na postup jsou bohužel jen minimální ...
Jirka Veselý (107) hraje na challengeru v Bordeaux v prvním kole proti domácímu Teixeirovi (215) ...
Reagovat
Frick
Bohužel, zázrak se nekonal a Brengleová (158. WTA) vyhrála jasně 6:2, 6:2...
Reagovat
Frick
Tak Maša pořád zhodnocuje Šafin výkon z 1. kola ve Stuttgartu :-))), příměřeně k tomu se Šafině zvyšuje moralita práva na nehoráznou kliku na nějakým významnym turnaji :-)))
Reagovat
Frick
Má Lucka kukuč po mámě :-)))
http://instagram.com/p/n3qz6Yu7vF/#
Reagovat
tommr
ten odkaz nefunguje ...
Reagovat
Fandina
Mně to fungovalo, přání Lucky mamince k včerejšímu svátku maminek a k tomu komunikace, odkaz jak ho dal nahoře a tady je potom z toho jen odkaz na tu fotku.
http://photos-e.ak.instagram.com/hphotos-ak-prn/10358405_676538232414076_1584982432_n.jpg
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak Márii to moc sluší když se směje a ta fotka ve dřepu je moc milá, je to fajn holka, ne že né :)
Reagovat
smazaný uživatel
Taky se mi ta fotka moc líbí. Tady je ve velkém rozlišení, hned jsem si ji stáhnul... :)
http://img193.imagevenue.com/aAfkjfp01fo1i-18116/loc252/845072484_Maria_Madrid_Final__004_122_252lo.jpg
Reagovat
Rafaeoli25
Je to prostě milá kočka, co umí velký věci, kam se na ní hrabe drtivá většina vyumělkovaných bezvýrazových modelek, jenž navíc nic neumí..
Reagovat
ptpc
A samozrejme gratulácia Márii k titulu... Ináč, vo finále boli hráčky, ktoré patria k mojim obľúbeným...
Reagovat
Rafaeoli25
Žízeň je veliká, život mi utíká, nechte mě příjemně snít..slavíci z Madridu opět nezklamali :)
Reagovat
smazaný uživatel
Co se týče průběhu zápasu, tak budu celkem stručný: První set byl ze strany Mashy hodně mizerný. Dělala zbytečné chyby při úderech z místa, navíc Simona předváděla kvalitní výkon... Mashu to ale jako obvykle nezlomilo a ve 2. setu se zvedla. Pomohl jí hned ten úvodní brejk a tři odvrácené brejkboly ve druhém gemu. Začala být aktivnější a hlavně přesnější, zatímco Simona už nehrála úplně bez chyb... Ve 3. setu vedla Masha už 4:1 a zdálo se, že to bez problémů dotáhne. Ještě ale trochu zahlodal červíček, když Simona snížila na 4:3. Pak ovšem Masha udržela servis a následně si na returnu vypracovala mečbol, který proměnila. :)
Průběh zápasu zde: http://www.livesport.cz/zapas/rRr9giA9/#prubeh-zapasu;1

Mám obrovskou radost, že se to Mashe povedlo a získala už svůj 31. titul! :) V Madridu musela ukázat velkou odolnost, protože otáčela hned tři zápasy... Zároveň tak dala všem svým haterům tvrdý direkt, protože oni se těšili, jak Masha vypadne z Top 10 a místo toho vyhrála titul ve Stuttgartu i Madridu. :D Já jsem věřil, že Masha má na to, aby svoje loňské výsledky na antuce obhájila. Ve Stuttgartu se jí to povedlo, v Madridu to bylo dokonce ještě lepší. Teď je Masha průběžně druhá v Race žebříčku a pokud bude takhle pokračovat, tak ji Top 3 na konci roku určitě nemine. Nevím, jestli se to povede, ale moc bych Mashe přál, aby aspoň jednou zakončovala sezonu jako jednička. Ona už samozřejmě jedničkou byla, ale ještě se jí to nepovedlo na konci sezony. To je jedna z mála věcí, která jí zatím chybí. Tak uvidíme... Teď je hlavní, aby si Maruška plnými doušky vychutnala titul z Madridu. Moc jí to přeju! :)
https://twitter.com/MariaSharapova/status/465576730053599232
Reagovat
smazaný uživatel
Co se týče Simony, tak dneska jasně dokázala, proč je v současné době hráčkou Top 5. V posledních dnech tady neustále čtu, že Caro byla omylem jedničkou, Simona je v Top 5 jenom náhodou apod. Tak to bych opravdu chtěl zažít takový "omyl" nebo "náhodu", abych se aspoň v něčem dostal mezi nejlepší lidi na světě. :D Musím říct, že takové názory fakt neuznávám a pokud někdo nedokáže respektovat dosažené výsledky jakékoliv hráčky, tak se s ním absolutně nemá cenu bavit... Simona dneska ukázala, že hraje fakt skvělý tenis a Masha ji porazila jenom díky svému skvělému výkonu ve 2. a 3. setu. Simona je na tom skvěle nejen pohybově, ale má i velmi kvalitní údery, které padají hluboko do kurtu. Myslím si, že pokud bude Simona pokračovat ve svých současných výkonech, tak je pro ni Top 3 určitě dosažitelná.

Jinak mi ještě udělalo velkou radost, že se při vyhlášení loučila Dinara Safina. Viděl jsem ji už během zápasu v hledišti a od té chvíle jsem se ještě víc těšil na ten ceremoniál. Možná to na kurtu někdy nevypadalo, ale v civilu je Dinara vždycky fešanda. :) Taky se mi líbilo, jak jí tenistky natočily ten klip, co se tam promítal (doufám, že někde bude dostupné video). Bylo fajn, jak Dinara skvěle mluvila španělsky a Masha k ní měla moc hezkou řeč. :) Dinara mi fakt chybí a bude chybět... Každopádně jsem byl moc rád, že jsem ji dneska viděl a byla to hezká rozlučka, jak se na takovou hráčku sluší a patří. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nemyslim ironicky,naopak pane Monty,tesem se zas!
Reagovat
smazaný uživatel
Maria Sharap ma silnou psychiku.Velka gratulace!S.Halep,ma skvelou perspektivu.-Uzasne finale!!!!Pane Monty,mame radost!Ja mam hodne velkou radost doufam,ze i Vy!
Reagovat
smazaný uživatel
Já mám taky velkou radost! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Žena jak ma byť, Ona je primadonna sexi otočky jak to vie iba ona DD Sexi, zadoček sa natrasa v rytme hudby. Sexi ona čislo jedna ostatne su nulyDD
Reagovat
gigin
http://i.imgur.com/bZrW1vc.png
Reagovat
tommr
o čempak to dámy tak tajuplně konverzujou? Že by nějakej výlet po římskejch obchodních domech? :)
Reagovat
gigin
Obě jsou to střelkyně a labilky. Myslím, že mají o čem plkat ;)))))
Reagovat
PetaM
Každý člověk je labilní.
Reagovat
tommr
no Goergesová už v Římě skončila - dneska nezvládla kvaldu proti Davisový a Petru nejspíš čeká stejná soupeřka ve druhým kole. Nějak si ale nemyslím, že by řešily zrovna tohle ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Neskoncila, hraje 4hru jeste ;).
Reagovat
gigin
Já vím. Však já jen tak prckuju :)) Asi to bude jak říkáš ty, šoping, zmrzka, kapučínko.. relax. Bavit sa v nedělu o práci je na ho*no :DD
Reagovat
smazaný uživatel
třeba Julču seznámila se Štěpcem
Reagovat
smazaný uživatel
:-D Ale Goerges nehraje nic 2 roky, té by relax jen pomohl ...
Reagovat
VlS
Myslíš, že až tak ji nemá ráda?
Reagovat
Chrenda
Krásná Máša zase vítězí a to je dobře, je třeba provětrat špičku žebříčku, je to tam hustě zatuchlé!!
Reagovat
LukasH
Dopadlo to tak, jak jsem tušil. Není třeba pořád kritizovat ženský za to, že nehrajou pestře. U nich prostě záleží na síle a pokud ty silnější nechybují, tak je slabší, byť techničtější hráčky prostě nepřetlačí. U chlapů je ta fyzická síla vyrovnaná, to je příroda.
Fandil jsem Simoně, ale nějak jsem tušil, že to takhle dopadne. Kdyby totiž včera Petra tak nechybovala, mohla jí porazit už ona. A Maria zapíná přesně tehdy, když Petra vypíná...
Reagovat
smazaný uživatel
lépe než ty, bych to nenapsal, už včera Petra ji mohla snadno ve druhém setu dorazit.
Reagovat
tommr
napsal si to výstižně. Petra a Sharapova mají podobný dispozice i podobnej styl, ale z nějakýho záhadnýho důvodu ta první když se nedaří v závěru odpadá zatímco tu druhou to vybičuje k ještě většímu úsilí. S Petrou prostě není něco v pořádku ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
Ale nepovidej :). Bohuzel ma zdravotni omezeni, dokazes to pochopit a prijmout? Rekla bych, ze hlavne s tebou neni neco v poradku, protoze tohle uz je patologicky!!
Reagovat
LukasH
Nevím, co v tom pořád vidíš za záhadnej důvod. Zase to na streamu komentovala Navrátilová a o Marii řekla, že je "extremely mentally strong" a srovnávala jí v tomhle se Serenou. Petra prostě není tak mentally strong. To se někdy nedá naučit ani s tisíci psychology. Copak to tak není ani v životě?
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že něco v nepořádku je leda s tebou.
Reagovat
smazaný uživatel
povahu má člověk vrozenou, tak už to pochopte. Prkno Šarapka je prostě ledová královna s hraným úsměvem pro kamery, Petra si na nic nehraje a taťkovy geny prostě pro ni znamenají, že nepůjde přes mrtvoly, nebude hnusná na čářové, nebude se hádat s umpire atd. Petra je Petra, uřvaná Šarapka je prostě *censored* :-)
Reagovat
VlS
Gratulace Montymu a Haitikovi. Zápas jsem neviděl, bohužel nevyšel čas.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak snad hlavně gratulace Marušce, ne? :)

BTW: Svůj komentář napíšu až po hokeji. Nerad bych to odfláknul. :)
Reagovat
Bob
Ti dva se nějak podíleli na Šarapici výhře? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Maruška nezklamala... Doufám, že mě Monty a Haitik přijdou do klubu Šarapovců :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo jo, přijmeme, :DDD
Ale myslím, že nás je tady celkem dost.. :-) Ještě skott, Hirschna.. :D To už nás je 5! :D
Reagovat
VlS
Maruška si to 1) nepřečte, 2) jí to zas tak moc nepřeju, ale tobě a Haitikovi tu radost přeju, asi tak :-)
Reagovat
smazaný uživatel
To nevadí, já bych jí to vyřídil. :D Ale jo, samozřejmě díky! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já tě taky rád přijímám. :)
Reagovat
Rafaeoli25
Congrat Mária, teď ještě Řím a RG, ať se zopakuje rok 2012 :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tak
Reagovat
MarcelPersch
uvidíme, jak si poradí se Serenou :P
Reagovat
MarcelPersch
uvidíme, jak si poradí se Serenou :P
Reagovat
smazaný uživatel
Pořád je šance že Serena vypadne dřív s někým jiným, na Máriu se ovšem umí vyhecovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Neskutečný!!! Fakt po 1. setu se neskutečně zvedla, to je fakt neuvěřitelný, už třetí úspěšná otočka tady v Madridu! Ukázala, že na antuce nemá konkurenci, teda když nepočítám Serenu noo :D
Od 2. setu to byl velmi kvalitní tenis, bavil mě! A taky od druhého setu začala hodně ty finální údery po lajně a našla tak částečný recept na Simonu.. I jí to radila Martina u mikrofonu.. :D
Fakt paráda, tu radost neumím ani popsat! Teď už jen hokejisté večer a dnešek bude parádní!!!
Simoně gratulace k finále, v 1. setu hrála přesně to jak se proti Marii hrát musí.. Dlouhé míče k čarám, rozběhat jí.. Od 2. setu převzala otěže zápasu Masha a i se jí začalo dařit a to je pak těžké pořád dávat údery hluboko do kurtu, když jste vůbec rádi, když to vyberete!! Ale fakt gratulace, ukázala, že ve finále nebyla náhodou a taky, že její umístění na žebříčku není náhodou! Na RG si myslím bude nebezpečná!! :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Přála jsem to Mashe určitě víc. už kvuli Kvitce, ale Simona musí mít taky dobrou psychiku.
Reagovat
smazaný uživatel
Její psychiku bych chtěl mít, tohle otočit. Gratuluju, přál jsem jí to.
Reagovat
spaniel
I kdyz ji nemusis a opět v zapase předvedla par veci jako skreky, neomalene okriknuti čárového, hádka s umpirem, tak herne si to zasloužila. Je psychicky hodne silna, prvni set hodila rychle za hlavu. Doufam ze S mona se bude dal zlepšovat a příště uz nepřijde do pasivního módu po hladce vyhranem prvnim setu.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, jsem taky AntiŠarapák, dneska se opět předvedla v plné nádheře, ale vítězství zcela zasloužené, protože jako každá na WTA nemá plán B, tak do toho dále řezala a ono to tam padalo, zpomalila jen servis, aby nedělala dvojchyby. Ukazuje se to, co říkám stále, že slabé hráčky může kdykoliv porazit ranařka, když bude mít svůj den. Ale Halep je z těch slabých jednoznačně nejlepší a půjde na třetí flek, po odchodu Sereny může atakovat i druhé místo.
Reagovat
Michaelus
Gratulace Márii :D Bojovala až do konce, Simona mi dnes přišla taková trochu zakřiklá, ale neviděl jsem to celé :))
Jinak Petra K. bude mít ve 2.kole schůdnou soupeřku: buď Zhang, nebo Davis. Petra C. dostala Pironkovou, což je přijatelné...
Reagovat
Mayo
pre Petru K. aj existuje schůdna súperka ? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Mayo dobra otazka,
Reagovat
smazaný uživatel
Nepruď jo? Já nemám ráda Mašenu a neposmívám se jí, jen kritizuju její řev a tenis. Takže trochu úcty k fandům, kteří mají jiné koně, by neškodila :D
Reagovat
Davor1
Lauren Davis by mohla narobiť Kvitovej problémy...
Reagovat
smazaný uživatel
Lunej
Tak ale kedy Petra porazila slabu superku jednoznačne? sorry ale vždy je to boj nooo trochu podpichovačky
Reagovat
smazaný uživatel
To je hrozný ten tvůj nick, to než bych napsala, tak ho zase zapomenu :) Já to taky beru, mám tam smajla ne? A bacha umím taky popichovat :)
Reagovat
smazaný uživatel
oouuu:) nick dlhý ale nádherny.
Reagovat
Mayo
šak mám úctu :D ... ako mne Petra nevadí
Reagovat
MarcelPersch
Simona opět ukázala, že není připravena vyhrávat větší turnaje než Premier 5, gratulace Marii.
Reagovat
smazaný uživatel
opr./----Velka gratulace pro Marii Sharapovou!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Ani jedna není moje favoritka. Přesto jsem radši, že titul získala Sharapka.
Reagovat
smazaný uživatel
Velka gratulace pro Marii Shapovou!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Toto je tenisovy mental Titan!!!
veľka gratulacia si naj naj najlepšia:D
Reagovat
Mayo
no zbohom
Reagovat
smazaný uživatel
Skvěle Maruško :-***
Reagovat
Mayo
To je dobré, že sa tešíš.
Reagovat
smazaný uživatel
:-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist