Šarapovová v thajské výhni porazila Venus

2. 1. 2010, 16:53
Aktuality 14
Ruska Maria Šarapovová si na úvod sezony připsala cenný skalp. Dokázala porazit Američanku Venus Williamsovou, proti které uspěla naposledy před třemi lety. Tenistky se střetly v exhibičním utkání v thajském městě Hua Hin.
Profily hráčů
Maria Šarapovová

Maria Šarapovová a Venus Williamsová se budou na Australian Open připravovat na exhibičních kláních. Obě na sebe dnes narazily v plážovém resortu v thajském městě Hua Hin a první výhru v nové sezoně si připsala blondýna z Ruska.

Tenistky během utkání trápilo obrovské horko a slunce nízko nad obzorem. S náročnými podmínkami se hůře vypořádala Venus, která míčky často vyhazovala mimo kurt.

Šarapovová v prvním setu hned třikrát prolomila soupeřčin servis a schopnost proměňovat brejkboly se v utkání nakonec ukázala jako klíčová. Dvaadvacetiletá Ruska využila 75 procent příležitostí k ukradení servisu a sama dvacet brejkbolů odvrátila. Za 94 minut se tak mohla radovat z výhry 6-3 6-4.

Američanku porazila poprvé od roku 2007, od té doby ve třech duelech s o sedm let starší soupeřkou neuhrála ani set. "Maria hrála opravdu dobře. Já dnes byla hrozně pomalá," uznala kvality soupeřky Williamsová.

"Jsem šťastná, že jsem zase zpátky a dokážu vyhrávat nad nejlepšími tenistkami," radovala se Šarapovová. Rodačka z Moskvy předloni vyhrála Australian Open, titul však o rok později neobhajovala. Se zraněným ramenem musela na operaci a 10 měsíců byla mimo hru. Vrátila se až v létě 2009 a už nyní je světovou čtrnáctkou.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

14
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Nestrašte z Mařenou tady že něco vyhraje pro boha , neblbněte at si ta fiflena nezlomí nehtík při podání bo to by byla tragédie !
Reagovat
smazaný uživatel
A jaké máte tipy u žen na vítězství na grandslamech?
Doufám, že se aspoň osobně do jednoho trefím.
AO-Clijsters
FO-Henin
W-Sharapova
UO-Venus Williams
Reagovat
smazaný uživatel
možná FO ti vyjde jinak si myslím že to tak asi nebude... :-D ale bude sranda kdyby to tak bylo... muj tip je takovy:
AO: Maria Sharapova
FO: Justine Henin
W: Serena Williams
UO: Maria Sharapova
Joo.. takovehle kdyby to bylo... :-)
Reagovat
skott
Podle me je to teda na vesteni z kristalove koule...ale ciste ze srandy to taky zkusim;-)
AO: Maria Sharapova
FO: Dinara Safina
W: Agnieszka Radwanska
USO: Serena Williams

Henin jsem nebral vubec v potaz, protoze mi prijde nesmyslne ji hodnotit nebo predpovidat jak si povede, kdyz jeste nema za sebou ani jeden soutezni zapas.
Reagovat
smazaný uživatel
Jistěže ne (tedy teď již ano), ale již podle výsledků z exibic, kde suverénně zametla s Penettou a Petrovou, které obě dorážejí na dveře top 10, se dá hodně vyčíst, protože někdo takové zářné výkony hned na začátku comebacku předvést nedovede (př.Maria proti Bondarenko ve Varšavě, Kimiko Date-Krumm se až do září také spíše trápila po tenisové stránce).
PS:S tou Agnieszkou to spíše beru trochu jako žert, s ohledem na její jednoznačný zápas se Serenou 2008 si troufám tvrdit, že na vítězství ve Wimbledonu jí nepomůže sebevíc chytrá hra, ale síla úderů, kterou Agnieszka silně postrádá.
Zase ale netvrdím, že třeba US Open nebo Roland Garros vyhrát nemůže, ve Francii odehrála letos s pozdější vítězkou Svetou velmi vyrovnaný zápas, kde se Agnieszka ve třetím setu psychicky složila a Sveta ji pak svoji silovou hrou nedala již sebemenší šanci na výhru v osmifinálovém utkání...
Reagovat
skott
Pro me je to stale malo, vsechno se beztak ukaze az na AO, kde to bude mit jako nenasazena dost tezky.Tenis hrat nezapomnela, to je jasny, vzdyt koncila jeste o rok pozdejc nez Kim, ale jestli to bude stacit i na vyhru na grandslamu si tolik jistej nejsem, ale uvidime...
Jinak, Mariu nejde porovnavat s Kim nebo Justine, protoze ony se pripravovaly na navrat dlouhodobe bez zdravotnich komplikaci a zbytecneho stresu - "kdyz to nevyjde, nic se nedeje..", kdezto pro Mashu je tenis stale na prvnim miste a tim nejdulezitejsim.
Reagovat
skott
btw. s Agnieszkou to neni tak uplne zert, ja si vazne myslim, ze jednou Wimbledon vyhraje:) Netvrdim, ze to musi byt nutne uz tenhle rok, ale v budoucnu o tom nepochybuju.Obe sestry Radwansky ho jako juniorky vyhraly a evidentne trava jejich specifickemu stylu vyhovuje.Dokonce i svuj doposud nejvetsi triumf si Aga pripsala prave na trave.
Reagovat
smazaný uživatel
Dobře... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ja chcem aby vyhrala tento rok nejaký grandslam a mala úspešnú sezónu, je to zatial jedna z takých tých mojich troch playerok, kt. keď prídu na kurt sú dámy a konkrétne Mariu si vážim aj jak osobu.
Reagovat
smazaný uživatel
To mám radost, Maruš, ty by si si taky zasloužila dobrou sezónu ;)!
Reagovat
smazaný uživatel
Dnes se nějak daří.Šarapice i Rafa vyhráli.Jen tak dále ...
Reagovat
smazaný uživatel
Dnes je to krásnýý ;), ale čekali jsme na to hodně dlouho. I když ty největší soupaři se na něj teprve chystaj. Ale to neva, hlavně že byl pohár pro vítěze po čase v Rafových rukách!
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist