Šarapovová v Německu vydřela i třetí výhru a je ve finále

27. 4. 2013, 16:34
Aktuality 43
WTA STUTTGART - Marii Šarapovovou ve Stuttgartu dělí jediná výhra od obhájení loňského titulu, do finále se však musela probojovat. Po třísetových bitvách s Šafářovou a Ivanovičovou se na výhru nadřela i v semifinále proti domácí Kerberové. O trofej pro šampionku svede souboj s Na Li, nebo Mattekovou-Sandsovou.
Maria Šarapovová

Maria Šarapovová ve Stuttgartu prokazuje silnou psychickou odolnost. Po tříhodinovém maratónu s Lucií Šafářovou a další třísetové bitvě s Anou Ivanovičovou musela bojovat o postup ve třech setech i v semifinále proti domácí Angelique Kerberové

Šestadvacetiletá Ruska sice vyhrála první set, ve druhém však po ztrátě dvou servisů prohrála a navíc ztratila i úvodní dva gamy v rozhodujícím dějství. Šarapovová otočila z 0-2 na 5-3, zápas ale při svém podání ukončit nedokázala. I když ale soupeřce dovolila vyrovnat na 5-5, získala posledních osm fiftýnů a nakonec zvítězila 6-3 2-6 7-5.

"Ve druhém setu jsem vypadla z tempa, protože jsem přestala být agresivní. Úroveň mé hry klesla, ale jsem spokojená s tím, jak jsem bojovala ve třetím setu. Jsem opravdu ráda za to, jak jsem dnešní zápas zvládla," komentovala světová dvojka, jež vyhrála už 29. ze svých posledních 32 třísetových zápasů.

"Samozřejmě bych raději vyhrála snadněji, ale ne vždy máte tu možnost. Dnes jsem vyhrála ve třech setech, musela jsem hrát delší zápas. Skvělé na tom je, že jsem postoupila dál a teď se můžu těšit na další zápas." dodala obhájkyně titulu, jež nastřílela 42 vítězných úderů a udělala 44 nevynucených chyb (čísla Kerberové byla 23/25).

Ruská tenistka na antuce vyhrála už 15 zápasů v řadě, jedinou porážku od začátku loňské sezony utrpěla na modré antuce v Madridu se Serenou Williamsovou. Z ostatních 21 duelů odešla jako vítězka. 

Kerberová dnes ani na osmý pokus nedokázala porazit hráčku Top 2. "Jsem teď zklamaná - byl to těžký a těsný zápas - ale měla jsem skvělý týden. Na antuce se cítím dobře a už se těším na další turnaje," řekla pětadvacetiletá Němka.

Šarapovová bude ve svém již 49. finále usilovat o 29. titul. Ale zatímco sama se na finále nadřela, její další soupeřka Na Li turnajem prochází bez ztráty setu. Po Lučičové-Baroniové a Kvitové dnes porazila 6-4 6-3 Američanku Bethanii Mattekovou-Sandsovou.

Zítřejší finálový duel ve stuttgartské hale začne po 14. hodině. Ve vzájemné bilanci vede 8-5 Šarapovová, letos v semifinále Australian Open ale vyhrála hladce dvakrát 6-2 jednatřicetiletá Číňanka.

- WTA PREMIER STUTTGART -
(Německo, antuka / hala, 795.707 dolarů)
sobotní výsledky (27. 04. 2013)

Dvouhra - semifinále:
Šarapovová (1-Rus.) - Kerberová (3-Něm.) 6-3 2-6 7-5
Na Li (2-Čína) - Matteková-Sandsová (USA) 6-4 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

43
Přidat komentář
smazaný uživatel
Moooc gratuluju Sabči a Moně k deblovému titulu..:) Hlavně Sabine ukázala, že jí domácí prostředí sedí a navíc dneska vrátila porážku Mattek...:) Obě holky se mi moc líbily, hrály dneska skvěle a jejich pěkné úsměvy to ještě zveličovaly..;) Tak třeba si spolu ještě někdy zahrajou, bylo by to super..:D
Reagovat
smazaný uživatel
Taky gratuluju. Snad jí to nakopne. :)
Reagovat
tommr
na turnaji se jí sice herně moc nedařilo, ale přesto dokázala splnit roli favoritky a obhájit titul ... :)
Petra by si z její bojovnosti a schopnosti vydřít výhru i když se jí moc nedaří měla vzít příklad. Navíc jí musí bejt vděčná i za to, že Sharapova porazila Kerberovou a Li Na a znemožnila jim tak Petře nějak výrazně odskočit v žebříčku ... :)
Reagovat
Roger_Federer
to je uplne jedno, Petra pošupajdi žebřičkem dolu tak nebo tak..
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že nepošupajdí. Protože za ní není nikdo, kdo by jí mohl výrazně ohrožovat. A to jak bodově, tak hlavně herně. Nebo ty tam někoho vidíš? Já nějak ne. Petra se tou hrou nahoru dolů v osmičce udrží a v desítce určitě.
Reagovat
tommr
já bych si tím nebyl tak jistej. Petra sice má momentálně docela slušnej náskok na devátý místo, ale sama nijak výrazně neboduje a svoje postavení si udržuje víceméně díky špatný hře konkurentek. To se ale může brzy změnit a pak Petře nastanou těžký časy. Nebezpečí může Petře hrozit od všech hráček na 9.-17.místě ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
To vím, koukal jsem na to.:) Ale jako ty si nemyslíš, že se nějak výrazně zlepší Petra, já si to nemyslím ani o jejích konkurentkách. Je osmá, má ještě rezervu dvou míst. Navíc v Madridu nic neobhajuje, tam předpokládám, že si polepší. A dál se uvidí, na trávě si myslím, že by mohla ožít.:))
Reagovat
tommr
pokud se Petra nějak zásadně nezlepší tak ještě bude ráda když obhájí lonský body a udrží se na současný pozici. V Madridu sice může něco získat, ale o to zase docela určitě příjde na FO. Na trávě jí taky na víc než lonský čtvrtfinále ve Wimbledonu nevěřím. A v Americe bude mít co dělat, aby obhájila body za lonský tituly v Montrealu a v New Havenu - cokoli navíc by byl malej zázrak ...
Máš ale samozřejmě pravdu, že o nic líp to nevypadá ani u jejích největších konkurentek. Pokud bude na velkejch turnajích i nadále vládnout současná silná trojka Serena, Masha a Vika tak v podstatě ani nebudou mít kde získat nějaký podstatný bodový zisky ...
Můj tip proto je, že Petra nejspíš zůstane i letos na osmý pozici a maximálně se posune o jedno místo nahoru nebo dolů ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
S tvým prvním odstavcem souhlasím. Hlavně obhajoba bodů za Montreal bude těžká. Protože tam nebude určitě, na rozdíl od loňska, chybět kompletní špička. Ale pokud Petra plus mínus obhájí loňské body z turnajů, bude se to moci považovat za úspěch, protože obhajoba je vždy těžká.
A já si právě myslím, že její pronásledovatelky také nemají valnou formu, spíše hodně kolísají. A i tvůj argument s první trojkou má opodstatnění. Takže si myslím, že Petra z osmičky nevypadne a i bych řekl, že se posune nahoru.:))
Reagovat
smazaný uživatel
Musím uznat, že to auto je fakt nádherný..:) Neříkali, kolik stojí? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Krasa Masha
Reagovat
smazaný uživatel
Špatný konec zápasu, ale Maria je vítězka, JOO!
Reagovat
smazaný uživatel
Achjo, tak to nejlepší si Maria nechala na finále...Li se k ničemu nedostala, k tomu ty nevynucené chyby...dvojchyba na matchball byla docela symbolická.
Tak gratulace vítězce a Li hlavu vzhůru!:-)
Reagovat
smazaný uživatel
http://q3.cz/images/29Li_Na_Maria.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Achjo:-(...snad Marii to % (80%!!!) prvního servisu nevydrží, Li si na returnu skoro neškrtá.
Takže teď v ten tříseťák musím doufat...
Reagovat
smazaný uživatel
Maria comee on!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
dadaft
-Sonja- ...... jj, těžko se dostává k brejbolům...
Reagovat
dadaft
nádherný forhend po lajně od Li Na, který Máša sotva vyškrábla a následné chybné rozhodnutí na síti asi "rozhodlo" zápas...
Reagovat
smazaný uživatel
Hm, za stavu 3-2 pro Li jsem na chvíli odběhla a teď už to je 4-3 (5-3) pro Mariu...:-(
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas..Kdyby to Li Na zahrála rovně a ne křížem, možná by to ještě dopadlo jinak...Ale zas musíte uznat, že Masha hraje líp...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jsem to dopsala a Masha mezitím vyhrála..:D No nic, každopádně gratulace..;)
Reagovat
dadaft
bajerece ...... jj/. Li Na nehrála špatně, ale Máša hrála líp.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak se zase potvrdilo, co jsem psal dopoledne. :) Masha ty tříseťáky prostě umí...

V prvním setu hrála Masha výborně a byl to od ní zatím nejlepší set, který ve Stuttgartu odehrála. Už od začátku byla výborně koncentrovaná a hned v prvním gemu získala brejk. Pak ještě jeden získala na konci setu a vypadalo to velmi dobře... Jenže ve 2. setu to byla Masha, která jako první ztratila podání. To bylo vůbec poprvé v zápase, kdy Angelique měla brejkboly. Pak přišly od Mashy slabší momenty. Jednou páska, podruhé těsný aut a najednou to bylo 1:5. Potom už to Angelique dotáhla, takže musel zase rozhodnout 3. set... Ani v něm Masha nezačala dobře. Hned v prvním gemu ztratila servis a následně po čisté hře prohrávala 0:2. Naštěstí se povedlo rychle dotáhnout ztrátu a Masha srovnala na 2:2. Velké šance na brejk měla Masha v šestém gemu. Tři brejkboly však zůstaly nevyužité, což mohla být v následujícím průběhu škoda. Při dalším servisu Angelique už ale Masha získala brejk a za stavu 5:3 šla podávat na vítězství. V tu chvíli jsem vůbec nepochyboval, že to Masha dotáhne. Jenže ten gem na servisu se jí vůbec nepovedl. Angelique brejkla čistou hrou a vzápětí to bylo 5:5. Mashu to ovšem nerozhodilo a čistou hrou na 6:5 dostala Angelique znovu pod tlak. Poté se Masha dostala ke třem mečbolům a hned ten první se jí povedlo proměnit...
Reagovat
smazaný uživatel
Musím přiznat, že po tom skvělém 1. setu jsem takový průběh nečekal. Začátek 3. setu nevypadal dobře a ztráta vedení 5:3 taky ne. Masha to ale nakonec zase vybojovala, v tom je prostě nejlepší. :) Na Li ve finále bude ohromně těžká soupeřka. V posledním vzájemném zápase Mashu porazila na AO. Na druhou stranu, Masha už proti ní taky vyhrála důležité zápasy (např. loňské finále v Římě). Tak uvidíme... Já věřím, že Mashe po těch vyčerpávajících bojích ještě zbyly nějaké síly a že to Porsche vážně moc chce. :) No a čistě teoreticky by Masha měla vyhrát stejně jako v Římě v tie-breaku 3. setu... Ve Stuttgartu totiž porazila Lucku Šafářovou 6:3 ve 3. setu, Aničku 6:4 a dneska Angelique 7:5. Takže teď to vychází na 7:6. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Snad poprvé, co sleduju Marii jsem na začátku toho 3. setu, kdy Angie získala 9 míčů v řadě na ní viděl, jako by to vzdala.. Ale možná se mi to jen zdálo.. V tu chvíli nebyla schopná dát winner, bud dala UE nebo to Angie zabila.. Naštěstí se ten stroj na winnery pak znovu rozjel a znovu to byla ta odhodlaná a nikdy nevzdávající Masha!! :D Během toho 3. setu jsem měl ale náběh na infarkt :D Jestli zítra zopakuje výkon z 1. setu, tak vyhraje! Zatím se mi zdá, že Maria není na té antuce tak dobrá jako loni( ale postupem času se to zlepšuje), ale potěšila mě, že se naučila jakž takž ty skluzy na forhendu :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Masha se naučila klouzat dobře. Mně se teda nejvíc líbí, jak se klouže Anička. :) Jinak se mi taky zdálo, že Mashu to dneska chvílemi trápilo a po vítězných úderech nebyla tak emotivní, jak obvykle v takových zápasech bývá. Ale uvnitř určitě pořád věřila, jinak by nevyhrála. :) Je fakt, že Masha podávala loni ve Stuttgartu přesvědčivější výkony. Já ale věřím, že se na antuce bude každým zápasem zlepšovat. A může začít už zítra... :)
Reagovat
Fandina
viděla jsem konec třetího setu a holky bojovaly jako o život. Angel domo, prostředí jí hecovalo a Mária chtěla zase moc vyhrát. Nakonec byla lepší. Tak jsem zvědavá na finále. Jak to bude. Vidím to na půl. Nevím, kdo vyhraje, ale fandit budu už tradičně Na Li. Go!
Reagovat
freeteepek
Zápas jsem začal sledovat od stavu 0:2 ve třetím. Asi proto, že jsem nevděl předchozí průběh zápasu, hned jsem si na Mashu při kurzu 3,5 vsadil. A vzápětí jsem dál přihazoval. Vyplatilo se! Dnes to ovšem Masha bude mít opět těžký. O form Li Na vůbec nepochybuju. Připadá mi na tomhle turnaji koncentrovanější, než Šarapovová. A doufám, že toho poršáka vyhraje. Už mám vsazeno:-) Monty se mýlí - Masha tohodle modrýho totiž nechce. Ten bílej vloni byl fakt hezčí a toho už v garáži má...
Reagovat
dadaft
viděl jsem tři zápasy Marie a dva Li Na.
Marie porazila tři skvěle hrající soupeřky.
Li Na narazila na hráčky, které možná měly záblesky, ale rozhodně ji nebyly schopny vystavit trvalému tlaku, tak jako to zažije dneska od Marie - zkrátka se mi i na pohled nezdá tak rozehraná a uvolněná jako na začátku sezóny.
myslím, že dnes vyhraje Marie ve dvou..............................
.............. ale komu fandím je jasné.
go go go Li Na.
go go go Fandina.
go go go Stuttgart.
)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Masha už sice má bílé Porsche z loňska, ale to modré chce určitě taky. Pak by další rok mohla vyhrát ještě červené a měla by komplet národní barvy. :D Kdyby se jí Porsche nelíbilo, tak by jim nedělala ambasadorku... Navíc by jí tohle modré taky moc slušelo. :)

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/12393_10151352750607680_1476348909_n.jpg
Reagovat
Fandina
Andrea Hlaváčková live na ČT 1. Moc jí to sluší a mluvila něco o rejpavcích, kteří pořád rejpají, proč se to nepovedlo ...
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě bych doplnil, že Andrejka byla na předávání cen TýTý, kde vyhlašovala kategorii sportovního komentátora... Co se týče těch rejpavců, tak očekávám příspěvky, jak zase byla na nějakém galavečeru a nevěnuje se tenisu. :D
Reagovat
Fandina
Ano, tak to bylo, děkuji za doplnění. Jinak s tou poznámkou, že budou rejpalové rejpat co v televizi dělá, tak to je možné. Už jednou jsem sem takhle dala Petru začátkem roku a to bylo řečí.
Reagovat
Titan
Odmyslím-li si to, že tyto galablbosti postrádají jakákoli smysl, protože počet hlasů se rovná počtu obyvatel střediskové obce, tak jim ještě chybí pozvat Hradeckou. Ta si jistě ráda odpočine od náročného Chiassu...
Reagovat
smazaný uživatel
nepředávala tuto cenu loni Petra?
Reagovat
smazaný uživatel
Petra předávala Slavíka v roce 2011 Lucce Bíle :D
Reagovat
smazaný uživatel
to také.. ale na týtý byla taky.. určitě..
Reagovat
smazaný uživatel
Mona a Sabča - Pěkně holky!! :D a gratulace oběma singlovým finalistkám..;)
Reagovat
smazaný uživatel
Velká gratulace k finále:-))...v němž je podle mě velká šance na výhru. Tak budu držet palce!
A gratulace samozřejmě i druhé (první) finalistce, zápas proti Kerber jsem neviděla, ale další tříseťák, to mluví samo za sebe-opět nelehký zápas...
Reagovat
VlS
Angie hrála dobře, Máša ve druhým a začátek třetího bez prvního servisu a v mezihře se hodně vyhazovala, ale nakonec to vydřela.
Jestli Na zahraje zítra svůj solidní standard, tak vyhraje, ale tipuju, že ho nezahraje a vyhraje Máša, ale fandím Na Li.
Reagovat
smazaný uživatel
Nalina bude na Maruš hodná a další tříseťák už jí nepřipraví:-P:-)))
Reagovat
VlS
Jo, taky doufám, že ji dá ve dvou, uvidíme.
Reagovat
smazaný uživatel
vydrela a vyrvala....
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist