Šarapovová v Istanbulu prohrála i podruhé a odstoupila

26. 10. 2011, 19:56
Aktuality 21
TURNAJ MISTRYŇ - Maria Šarapovová prohrála na Turnaji mistryň i svůj druhý zápas. Po prohře se Stosurovou nestačila ani na debutantku Na Li z Číny a své další učinkování vzdala. Rusku trápí nedoléčený kotník.
Maria Šarapovová

Maria Šarapovová si před měsícem v Tokiu v zápase proti Kvitové nepříjemně podvrtla kotník a po návratu na kurt se jí nedaří. Na Turnaji mistryň v úvodních dvou zápasech neuhrála ani set, po Stosurové dnes podlehla 6-7 4-6 i Číňance Na Li a na tiskové konferenci oznámila, že do posledního zápasu již nenastoupí.

Rodačka ze Sibiře má prý stále problémy s kotníkem.  "Nevyléčilo se to tak, jak jsem doufala během prvního zápasu. Limituje mě to v pohybu a nechci dál riskovat. Chtěla jsem to zkusit, ale asi bylo příliš brzy," uvedla Šarapovová, místo které si v pátek proti Azarenkové zahraje náhradnice Marion Bartoliová.

Dnešní zápas přitom Šarapovová začala dobře, jenže tři brejky nedokázala potvrdit a set neukončila ani při podání za stavu 5-4. Nakonec úvodní dějství ztratila v tie-breaku, byť v něm vedla 4-0. Ve druhé sadě čtyřiadvacetiletá Ruska páchala čím dál fatálnější chyby a Na Li za stavu 5-2 servírovala na postup. V tu chvíli ale znervózněla a Šarapovová se dostala na dostřel, ovšem všechny tři brejkboly v desátém gamu zůstaly neproměněny a naopak vítězka letošního French Open Na Li proměnila hned první mečbol. 

"Jsem šťastná, že jsem Marii dokázala porazit. Bylo to náročné utkání, myslím, že jsme obě nebyly v ideální formě," komentovala Na Li svůj premiérový zápas na Turnaji mistryň, v němž obě hráčky nastřádaly po 37 nevynucených chybách.

V prvním dnešním utkání zvítězila Victoria Azarenková hladce 6-2 6-2 nad Samanthou Stosurovou. Dvaadvacetiletá rodačka z Minsku potvrdila, že se jí proti o pět let starší Stosurové daří. Dnes s ní hrála popáté a ještě ani jednou neztratila set.

Australanka v obou sadách brzy přišla o podání a už se jen marně snažila dotahovat. Stosurová se k prvnímu brejkbolu propracovala až za stavu 2-5 v druhém setu. Zápas už ovšem nezdramatizovala, Azarenková se mohla z vítězného vstupu do soutěže radovat po hodině a 17 minutách.

Po dnešku mají všechny hráčky šanci na postup, naděje Rusky Šarapovové jsou však velmi mizivé. V posledním utkání musí porazit 2-0 na sety Azarenkovou a zároveň musí spoléhat na Na Li, že ve skupině zůstane neporažena. A pokud Šarapovová ze skupiny nepostoupí, zůstane světovou jedničkou i na konci sezony Caroline Wozniacká.

V Červené skupině zůstala jedinou neporaženou tenistkou Kvitová. V dnešním duelu prohrála světová jednička Caroline Wozniacká s Věrou Zvonarevovou 2-6 6-4 3-6. Ruska své mladší sokyni oplatila porážky z posledních dvo uročníků. 

I dnes měla v prvních dvou setech víc ze hry dánská hráčka, Rusce ale vycházely rozhodující výměny. Po vyhraném třetím setu se Zvonarevová vrátila do hry o postup do semifinále.

- TURNAJ MISTRYŇ ISTANBUL -
(Turecko, tv. povrch / hala, 4.900.000 dolarů)
středeční výsledky (26. 10. 2011)

Červená skupina:
Zvonarevová (6-Rus.) - Wozniacká (1-Dán.) 6-2 4-6 6-3

Tabulka:
1. Kvitová 1 1 0 2-0 1
2. Wozniacká 2 1 1 3-3 1
3. Zvonarevová 2 1 1 2-3 1
4. Radwaňská 1 0 1 1-2 0


Bílá skupina:
Azarenková (4-Běl.) - Stosurová (7-Austr.) 6-2 6-2
Na Li (6-Čína) - Šarapovová (2-Rus.) 7-6 6-2

Tabulka:
1. Azarenková 1 0 2-0 1
2. Na Li 1 0 2-0 1
3. Stosurová 1 1 2-2 1
4. Šarapovová 0 2 0-4 0

Čtvrteční program (začátek 16:00 SEČ):
Azarenková (4-Běl.) - Li Na (5-Čína)
Kvitová (3-ČR) - Wozniacká (1-Dán.)
Zvonarevová (6-Rus.) - Radwaňská (8-Pol.)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

21
Přidat komentář
smazaný uživatel
Jak já nereaguji do komentářů tak teď musím, ta předposlední věta v tomto článku je až do nebe volající: "I dnes měla v prvních dvou setech víc ze hry dánská hráčka, Rusce ale vycházely rozhodující výměny." To sem asi sledoval úplně jiný zápas, protože MNOHEM VÍCE ze hry měla RUSKÁ hráčka, rozdíl byl místy až drtivý což dokládá nejlépe statistika po prvním setu 18 winnerů Zvonarevky oproti 3 Wozniacké. Druhý set Dánka zvítězila jen díky tomu, že Ruska se začala vyhazovat. Takže pánové příště trochu pravdivě psat
Reagovat
freeteepek
Trůn ještě drží, ale 2. místo na světě už je k mání. Vidím to na finále Peťa - Aza. PK by měla zítra proti Caro potvrdit formu. Moc se na ten zápas těsím, jelikož vzpomínky na loňský Winblas, kde jí Peťa vypráskala, jsou ještě živé. Bilanci má s ní však stále výrazně negativní, je co dohánět. Kdy, když ne teď? Stačí zítra porazit současnou královnu (bez koruny) a nástupnictví má jisté.
Reagovat
VlS
Vydrž s oslavami na chvíli, kdy ke slavení bude skutečnost a ne přání. Ať to nezakřikneš.
Mimochodem, pokud finále bude hrát Vika a Petra, tak dvojka bude vítězka finále, Petra nic jistého nemá.
Reagovat
smazaný uživatel
Hmmm, tak co napsat k dnešním zápasům? Ze dvou třetin se mi to nehodnotí moc dobře... Ale začnu pro mě tím nejlepším. Vika hrála dneska krásně, byla z ní cítit velká jistota. Sam včera končila pozdě a dneska to měla těžké. Ten poslední gem byl hodně zajímavý, Sam se nechtěla vzdát, ale nakonec to Vika včas ukončila. Věřím, že Vika vyhraje všechny zápasy ve skupině. Formu na to určitě má a moc jí držím palce. Už jenom kvůli tomu trapnému titulku na idnesu...
Mashy je mi moc líto. Viděl jsem jenom začátek zápasu, který nevypadal z její strany špatně, ale nakonec to bohužel nevyšlo. Takový konec jinak úspěšné sezony si opravdu nezasloužila. Je mi jasné, že kdyby to nebyl Turnaj mistryň, tak by do toho asi nešla a ještě by doléčila zranění. Takhle prostě chtěla zkusit. Snad ten happy end její kariéry (velký titul po těžkém zranění) přijde v příštím roce. Moc jí to přeju.
Zápas Caro a Věry jsem viděl od stavu 3:3 ve druhém setu. Moc mě mrzí, že Caro prohrála, ale nemám jí co vytknout. Snažila se, bojovala, ale Věra byla prostě o něco lepší. Caro to teď bude mít s postupem hodně těžké. Dva tříseťáky ve dvou dnech a zítra zápas proti Petře, která je ve formě. Jak říkám, bude to strašlivě těžké. Snad se Caro ještě kousne a zabojuje. Už jenom kvůli některým trapným příspěvkům na zdejších diskusích... Přinejhorším mi to bude zachraňovat Vika. :)
Reagovat
skott
Pro Mariu dobre ze se odhlasila, dnesni Azarenka by ji zabila.Ale jinak je ten kotnik samozrejme smula v nejhorsi moznou chvili, rozlosovani skupin ji vic nez pralo (a vubec pokolikate letos) - oblibena Stosur, boxovaci pytel turnaje Li Na, kterou ceka velkej kalup zebrickem jestli se sebou neco neudela pres zimni pauzu.Kdyz se situace ve druhe skupine vyviji jak vyviji, prvni misto bylo vic realnejsi nez se zdalo.
Vera si prekvapive postup otevrela, je dost mozny, ze ji bude stacit i porazka ve trech s Agou.
Idnes je odpad, videl jsem co tam predtim bylo a taky nechpal, jak si tohle muzou dovolit verejne publikovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak. Jak už jsem napsal, Masha to prostě zkusila. Zaprvé to je Turnaj mistryň a zadruhé určitě nechtěla zklamat fanoušky, kteří se na ní těšili (a že jich má v Turecku hodně). V Tokiu to byla smůla, co naděláme... Masha má za sebou jinak skvělou sezonu. Jak asi chápeš, je mi jedno, jestli bude jedničkou Caro nebo Masha. Ale pro tento rok jsem to přál Caro, když už je celou sezonu první. Věra dneska hrála opravdu výborně, podle mě to byl super tenis z obou stran. Uvidíme, jak to nakonec dopadne s postupujícími... No a co se týká idnes, tak sice ten titulek dali pryč, ale stejně to jsou m***y mediální. Odpad je slabé slovo. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Karolínka ještě prohraje s Kvitovou a končí ve skupině. Od května samé úžasné výsledky. Úplně na všech velkých turnajích vyletěla předčasně! Hanba!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak se mi právě potvrdilo, že jediný fanoušek Caroline jsem tady já. :)
Reagovat
VlS
A tak zase neblbni. Prohrát se Zvonarevou není hanba pro nikoho. Hraje hůř než na jaře, její tenis se mi nelíbí, ale byla sakra dobrá a třeba zase bude, jen by si to nemusela otáčet k lepšímu zrovna zejtra.
Reagovat
smazaný uživatel
Nic se nepotvrdilo. I když fandím, nemám zapotřebí tu početnou řadu letošních hloupých proher nějak omlouvat. Je prostě dlouhodobě v háji, už jsem to psal. Včera měla štěstí, že hrála s pochroumanou Agnežkou.
Kdyby teď se Zvonarevkou šlo o ojedinělou prohru navazující na velké tituly z Montrealu, Tokia a Pekingu jako loni, tak mlčím!
Nicméně tu její jedničku jsem nikdy nezpochybňoval (narozdíl od mnohých internetových plácalů), od toho tady žebřík průměrující roční výsledky je.
Reagovat
smazaný uživatel
To vidím, jak fandíš... Když Caro vyhraje, nic nenapíšeš. Když prohraje, tak vysíláš hromy a blesky, jaká je to strašná ostuda. Příště si dej radši hlavu do ledu, než něco napíšeš. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Je dobře, že Caroline prohrála, protože s tim jejim tenisem na tomhle turnaji nemůže uspět. To je snad ještě horší než jak hrával Nadal když začínal. Nic osobního, ale fakt nemam rád takovouhle pasivitu
Doufam že to Petra zejtra dá a že se nevyhází, protože to je jediná možnost jak může prohrát.
Reagovat
skott
takhle holt fandi Broz:-) kdysi se po nechutnejch urazkach Williamsek vymlouval tim, ze neni rasita, jak udajne fandi Monfilsovi.A pritom ikdyz ma nejlepsi sezonu nebo vyhraje turnaj zadnej prispevek o nem od Broze neuvidis celej rok:))
Reagovat
smazaný uživatel
Asi to byl od Šarapky marný pokus, nerozehranost obrovská. Otázka je jestli přijela ještě nedoléčena, pak proč tam jezdila, nebo se to vrátilo? A nebo to prostě zabalila, jen že se jí nedaří? Ale mě tam tak strašně chybět nebude. Nicméně, než ta náhradnice za ní, tak to raději Mášu.

Jinak doufám, že Věrka to nějak dohraje, už měla 4:1, teď ztratila servis. Už bych rád viděl world ranking No.1 jak odlítá Turkish Airlines směr domů.
Reagovat
VlS
Ukázalo se, že ta tolikrát omílaná labilita Petry není ve srovnáním s ostatními nic tak strašného (dnes myslím víc Sam než Mášu, ta nehrála špatně a prostě podlehla tlaku v big pointech. Sam dneska hrála hrozně).
To neznamená, že Petra nemůže hrát zítra špatně a neprohraje s Caro, i když doufám a věřím v opak. Zítra uvidíme.
Jinak u Máši, jak jsem psal už včera bych nehledal problém v kotníku, ale v hlavě. Na člověka s poraněným kotníkem běhala jak srnka a chyby neplynuly z nestíhání míčů a prohrála chybami, ne winnery vítězky. Nevidím ji do hlavy a necítím její kotník, tak nechci kategoricky hlásat, že to je jen výmluva, ale "zvonka to tak naozaj vyzerá".
Reagovat
smazaný uživatel
odpočinout, a připravit se na začátek příští sezóny, kde toho tolik neobhajuje, takže nějaké bodíky do Indian Wells mohla nahrabat.. hlavně ať drží zdraví.. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Masha se odhlasila a konci
Reagovat
smazaný uživatel
Na fejsbůk bych v životě nevlezl. Takže se zeptám. Opravdu je tam napsáno Český Tenis s velkým písmenem T? Který pubertál je autorem tohoto blábolu?
Reagovat
smazaný uživatel
Maria není ve své kůži :(
Reagovat
smazaný uživatel
Podle posledních info z turnaje odstupuje a v posledním zápase ji nahradí Bartoli.
Reagovat
a.magerova
říkali to v TV.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist