Šarapovová udělala 61 chyb a na finále nedosáhla

9. 8. 2009, 09:47
Aktuality 13
WTA LOS ANGELES - Bývalá světová jednička Maria Šarapovová ani na turnaji v Los Angeles nedosáhla na první finálovou účast po návratu na kurty. Ruská tenistka, která má za sebou několikaměsíční pauzu kvůli zranění ramene, udělala v sobotním semifinále proti Flavii Pennettaové málo vídaných 61 nevynucených chyb a prohrála 2-6 6-4 3-6.
Maria Šarapovová

Dvaadvacetiletá Šarapovová měla i přes nevyrovnanost svých úderů na svém šestém turnaji po návratu k tenisu do finále relativně blízko, protože v rozhodujícím setu vedla 3-1. Desátá nasazená Italka Pennettaová však pěti získanými hrami za sebou, z toho třemi při podání soupeřky, utkání otočila.

"Necítila jsem se od začátku utkání ve fyzické pohodě. Byla jsem překvapená už z toho, že šel zápas vůbec zápas do třetího setu. Měla jsem šance, ale nedokázala jsem je dotáhnout," řekla sebekriticky Šarapovová, jež udělala 16 dvojchyb. "Je přede mnou ještě hodně práce," dodala vítězka tří grandslamových turnajů.

"Prohrávala jsem 1-3 a myslela jsem, že je konec. Ale zkusila jsem ještě zabojovat," popisovala třetí dějství Pennettaová. "Bylo to pro mě těžké, začala jsem na sebe cítit tlak. Ona je velkou šampionkou, není lehké ji porazit," dodala Italka. "A servis? Ten byl problémem pro nás obě. Já na něm byla nervózní, protože ona dobře returnovala. Pak ale začala chybovat."

Pennettaová tak po triumfu v Palermu vyhrála již 10. utkání v řadě. V Kalifornii vyřadila po hráčkách první světové desítky Petrovové a Zvonarevové už třetí Rusku po sobě.

Soupeřkou loňské poražené finalistky Pennettaové bude Australanka Samantha Stosurová, jež bude usilovat o svůj první titul ve dvouhře na okruhu WTA. Bývalá nejlepší světová deblistka zdolala v semifinále hladce 6-3 6-2 devatenáctiletou Rumunku Soranu Cirsteaovou.

"Pokusím se to konečně dotáhnout k singlovému titulu. Hrála jsem čtyřikrát ve finále a vždy jsem ve třech setech podlehla," vyslovila ještě před semifinálovým zápasem svůj cíl Stosurová. "Celou kariéru se snažím o to být lepší singlistkou. Zlomilo se to až letos," usmála se pětadvacetiletá tenistka, jež se s Pennettaovou utká vůbec poprvé.

Na vítězku turnaje LA Womens Tennis Championships presented by Herbalife čeká finanční odměna 107.000 dolarů a 470 bodů do žebříčku. Ty by Stosurové pomohly k premiérovému posunu do první světové patnáctky.

- WTA PREMIER LOS ANGELES (USA - Kalifornie, tv. povrch, 700.000 dolarů) -
sobotní výsledky (08. 08. 2009)

Dvouhra - semifinále:
Pennettaová (10-It.) - Šarapovová (Rus.) 6-2 4-6 6-3
Stosurová (13-Austr.) - Cirsteaová (Rum.) 6-3 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

13
Přidat komentář
smazaný uživatel
Zdravim vsechny, mam tady skvelou stranku musite to videt!!!http://tojesila.cz/cz/s16/n2223-Topolanek-Vadim-Sazce-tak-ji-seberu-licenci-a-rozdelim-ji
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tady musím říct je jedno Sharapova si to prohrála sama,jde vidět že ještě není v tak psychické pohodě jak se zdá.Tak 10měsícu nehrát je dost a ještě to bude Marii trochu trvat než se dostane do té herní a psychické pohody jako dřív.Tady na tom zápasu bylo jasný že Flavia už byla na dně sil a už nestačila na Sharapovou ale Maria hrála hodně na riziko což ani namusela a tím si vlastně prohrála celý zápas sama a přitom to měla ve své režijí,ale jsem rád že prohrála bo aspon sem vyhrál par drobných.
Reagovat
smazaný uživatel
V prvom rade milujem Maruškine returny... :) a v druhom - ono to príde teraz je v móde mať hracie (v jej prípade rozohrávacie) krízy ako vidím, tak sa to dosť rozšírilo.. kto vlastne dnes nemá krízu? :P
Reagovat
no1
jak sem rikal pennetta won
Reagovat
Caipirinha
To s tim pavoukem je zajimava myslenka.Je videt,ze to mas v hlave srovnane :-D
Reagovat
Caipirinha
To s tim pavoukem je zajimava myslenka.Je videt,ze to mas v hlave srovnane :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Nechápeš něco? Je fakt, že nesnáším nadržování, to mám v hlavě srovnané!
Reagovat
smazaný uživatel
To je fajn, že nebudu muset při finále poslouchat ten její řev. 61 nevynucených chyb je dost, ale dnešní hra tenistek, které hrajou na velké riziko je poměrně normální na tři sety. Nicole umí přes 50 na dva sety, takže žádné výmluvy Pennetta byla lepší, proto vyhrála. Taky se mi zdá, že tý Rusce hlídají s kým v pavouku bude hrát, hraje vždy s docela lehkými soupeřkami, velké hvězdy se jí vyhýbají, je to dost divné, že má lehké losy!!!
Reagovat
smazaný uživatel
co to plácáš... podle tebe je Azarenka lehký los... mě se tedy nezdá!!! Petrová je taky vysoce postavehráčka jenomže hraje pod úrovní a Maria ji prostě porazila... a jinak sem na ten zapas koukal a Maria byla lepsi ve vsem ale kdyz udela v rozhodujicim setu 6 dvojchyb a neco kolem 30 nevynucenych chyb tak je to tezky!!
Reagovat
smazaný uživatel
Co to plácáš ty, Azarenka měla zdravotní problémy a není v takové formě, Petrova vůbec nepatří do desítky, tak v čem máš problém? Má lehké losy a v pavouku je zkrátka vždy tam, kde nejsou těžké soupeřky, klidně se se na nějaké koukni!!!
Reagovat
skott
Jak si prisel na to, ze je Azarenka zranena, proboha?Jeji zapas s Marii nikde vysilan nebyl, ani po zapase o zadnem zraneni nemluvila, sama rekla, ze hrala jednoduse mizerne.Zranena hracka by urcite nemela v umyslu hrat tri tydny po sobe jako se chysta ona: po L.A, Cincinatti i Torornto...A Nadia Petrova nepartri do desitky, tak proc tam tedy uz od unora je?Taky stesti na losy?
Ona tezko Maria muze v Birminghamu nebo Varsave potkat tezke souperky, kdyz tam zadne z Top 10 nehrajou...a ve Stanfordu narazit ve cvrtfinale na Venus, tomu se rika vyhra ve sportce:o)
Reagovat
smazaný uživatel
Je to škoda konečně si měla šanci vyhrát letos turnaj. Ale 61 nevynucených chyb je moc. Snad někdy jindy se ti to podaří teď hlavně aby si se dala do pořádku než začne USopen tam by si mohla něco ukázat:)
Reagovat
skott
Bohuzel bylo videt, ze uz je fyzicky vycerpana.Ve tretim setu jsem sice chvilku jeste veril, ze to nakonec nejakym zpusobem nakonec dotahne k vyhre, kdyz mela brejk na 4-2, ale nevyuzila ho a v dalsi hre dala znova tri dvojchyby.No a to uz byl definitivni konec, od te doby zacla kazit i ty nejjednodussi udery.
Na US Open bude ta sance vetsi v tom, ze program nebude tak nabity, ted prece jen hrala 8 utkani ve 12 dnech, zatimco ji na GS je den volna a to ji muze pomoc.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist