Šarapovová si zahraje o první pařížské finále. V cestě jí stojí Na Li

1. 6. 2011, 16:43
Aktuality 46
Ruská tenistka Maria Šarapovová postoupila podruhé v kariéře do semifinále Roland Garros a už jen dvě vítězství ji dělí od takzvaného kariérního grandslamu. O postup do finále se bývalá světová jednička utká s Číňankou Na Li.
Maria Šarapovová (© rolandgarros.com)

Čtyřiadvacetiletá Maria Šarapovová v dnešním čtvrtfinále hladce zdolala Němku Andreu Petkovicovou, jež bojovala o své první grandslamové semifinále. Šarapovová měla utkání od začátku pevně v rukou a vyhrála prvních osm gamů. Petkovicová v úvodních gamech druhé sady duel nakrátko zdramatizovala, když po sérii brejků srovnala na 3-3, další tři hry však ztratila.

Šarapovová, jež už dokázala vyhrát Wimbledon, Australian Open a US Open, se tak přiblížila zisku své čtvrté grandslamové trofeje. Pokud by dotáhla svou pařížskou cestu k vítězství, zkompletovala by sbírku titulů z turnajů Velké čtyřky jako desátá tenistka historie.

V semifinále sedmá nasazená Ruska narazí na Na Li, přemožitelku Petry Kvitové. "Nepamatuju si, kdy jsme spolu hrály naposledy, ale jsem nadšená, že jsem prošla do semifinále," radovala se v rozhovoru na kurtu Šarapovová.

Finalistka letošního Australian Open Na Li dnes znovu dokázala, že si formu načasovala výborně. Turnajovou čtyřku Viktorii Azarenkovou nenechala diktovat hru ani poté, co už ve třetí hře ztratila podání. V dlouhém sedmém gamu odvrátila dva brejkboly a ujala se vedení 4-3; sada už směřovala do tie-breaku, těsně před ním si ale Číňanka vypracovala tři setboly v řadě a svou šanci využila.

Následující set vypadal stejně jako ten první: Azarenková znovu rychle udeřila a ujala se vedení 2-1, aby proti výborně se pohybující Na Li vzápětí ztratila vlastní servis. Závěr utkání pak čínská tenistka zvládla na jedničku a po výhře 7-5 a 6-2 bude bojovat o druhé grandslamové finále za sebou. Azarenková dosud neztratila v Paříži ani set, dnes však nestačila a prohrála i čtvrté grandslamové čtvrtfinále v kariéře.

Druhou semifinálovou dvojici tvoří loňská šampionka Francesca Schiavoneová z Itálie a Francouzka Marion Bartoliová.

Výsledky - French Open - ženy (antuka, dotace 17,52 milionu eur):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Na Li (6-Čína) - Azarenková (4-Běl.) 7:5, 6:2, Šarapovová (7-Rus.) - Petkovicová (15-Něm.) 6:0, 6:3.

Semifinálové dvojice: Schiavoneová-Bartoliová, Šarapovová-Na Li.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

46
Přidat komentář
baggik
víš co broži, jdi do ...
Reagovat
smazaný uživatel
Maria vs. Li Na
Očekávám trvdý boj,nejpíš se pude do 3 setů ale Maria nakonec vyhraje.
Francesca vs. Marion
Teda nečekal jsem že se Bartoli dostane do SF. Francesca neni v optimalní forme a marion poženou divaci.No taky se asi ppude do 3. setů a podle me vyhraje italka.
Reagovat
baggik
Vicky co to bylo včera za výkon? já u toho zápasu trpěl. To nám tam v ženském pavouku zase zůstala společnost. Fakt těžko říct komu fandit. Asi Francesce i když je to moje nejmíň oblíbená holka z celý Itálie, ale pořád je to Italka a nebo tý hekající Marii, která je alespoň hezká. Čína pryč, vyžeňte jí už konečně, já to nechápu už Peťa Kvitová jí měla porazit a ona tam furt je.
Reagovat
smazaný uživatel
Hekající? Ty asi budeš další z řady internetových plácalů, kteří pořád nejsou schopni pochopit význam slov hekání a řvaní.
Reagovat
smazaný uživatel
paráda, tak právě postoupily ve čtyřhře do finále RG -- 6:3, 6:3. zejména Andrea zahrála parádně. Doufám, že podobně jakou Vesniny se sebevědomí získané přu čtyřhře odrazí i v lepších výsledcích ve dvouhře -- tráva jí velmi sedí.
Reagovat
skott
Co to je za blbost?Vesnina byla vzdycky primarne singlistka.
Reagovat
skott
Nesrovnatelny rozdil mezi Shvedova/King vs. Hrad./Hlav a holkama na Lenglen...prvni zapas uplne bez atmosfery, bez vymen, tady do sebe jdou Mirza s Vesnou proti Americankam s naproosto jinou intenzitou.
Reagovat
smazaný uživatel
Míním tím to, ž vesnina letos v singlu hrála dost špatně, ale pak ji velmi nakoplo, když s Mirzou vyhrály v IW a od té doby podává slušné výkony i v singlu.

A jestli ten zápas byl "bez výměn", tak jsi zřejmě totálně slepý a nebo používáš dost idiosynkratickou definice výrazu "výměna". :-)
Reagovat
skott
Vesna byla vzdycky dobra ve ctyrhre, at se ji darilo v singlu nebo ne.Ma na to vsehcny dispozice.Jeji zlepsene vykony oproti zacatku sezony nebyly dany tim, ze neco vyhrala v deblu, ale tim ze odeznely problemy se zapestim (diky Vere Zvonareve, ktera ji doporucila stejne specialisty, kteri pomohly ji).Jinak by v IW a Miami ani nehrala.
Reagovat
smazaný uživatel
Prosim tě, v IW ve dvouhře prohrála s Oudinovou v 1. kole (!!!) a pak vyhrály s Mirzou čtyřhru. Na předchozích turnajích se jí nedařilo ani ve dvbouhře, ani ve čtyřhře. Jistě lze rozumně předpokládat, že ve zlepšených výkonech ve dvouhře hrálo i to, jak se jim s Mirzou dařilo hrát v IW.
Reagovat
skott
Tohle je zduvodneni samotne Vesny, ale klidne si dal ved svoje teorie.
Reagovat
smazaný uživatel
Jako kdyby vlastní slova hráče, PROČ najednou hraje lépe, byla nezvratitelným důkazem, že jeho vysvětlení je skutečně tou pravou tou pravou příčinou.

Ale to je stejně koneckonců jedno, neboť budeš jistě souhlasit s tím, že úspěch ve čtyřhře MŮŽE člověka nakopnout k lepším výkonům i ve dvouhře, a to je to, co si ve vztahu k Andree přeji. Vesnina byla v tomto kontextu tak maximálně hodně drobná poznámka pod čarou.;-)

A vůbec se mi zdá, že se v Tvých reakcích na můj původní příspěvek se projevuješ poněkud jako "sour loser". ;-)))
Reagovat
skott
Nevim, co vic nez vlastni slova hrace, je pro tebe fakt.

Ano, muze to nakoupnout hrace/ku, ktery predtim uspech v singlu nemel.Ale davat to do souvislosti s Vesnou, navic v tomhle pripade, kdy o tom, proc se ji nedarilo evidentne nevis, tudiz jen hadas, mi prijde, jako kdyz chces pouze dodat svemu prispevku na zajimavosti resp. varis z vody.

prispevek v 20:36 puvodne nemel byt reakce, moje chyba:)
Reagovat
smazaný uživatel
Já Vesnu rozhodně nesleduju, nepřipadá mi jako dostatečně zajímavá / dobrá hráčka.

Ale tak jsi mohl v klidu vysvětlit, proč teda hrála špatně a ne hned psát "co to je za blbost", jako kdyby neexistovala větší hovadina pod sluncem, než předpokládat, že když se někomu začalo dařit více ve dvouhře po velkém úspěchu ve čtyřhře, může v tom být příčinná souvislost. :-)

No nic, Julia dnes bohužel udolala Allison, takže ji zřejmě bude muset porazit (zítra?) Caroline. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Podotýkám, že navzdory tomu, že Vesninu nesleduju, viděl jsem letos čtyři její zápasy: se (zraněnou) Yaninou v Paříži, se Stosurovou a Wozniackou v Charlestonu a jeden a půl setu s radwanskou v Římě.
Reagovat
skott
Mohl, ale zaprve jsem zacal sledovat druhy zapas na Lenglen, takze nevim, kde napr. beres treba ty cas sledovat tolik utkani a zaroven pri nich jeste psat dlouhe komentare...
a zadruhe - tvuj prispevek jsem poprve pochopil ve vztahu k cele kariere Vesniny.Nikde tam nebyl naznak, ze mas na mysli letosni vyhru v Indian Wells.
Reagovat
skott
neprijde dostatecne dobra/zajimava...nejsi to nahodou ty, kdo zde spamuje kazdym vylsedkem Pliskovych na itf?

jsem rad, ze se ti v tipovani tolik dari:)) jeste mi Yulii k tomu titulu dotlacis...(nic ve zlem)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak každým výsledkem jistě ne. :-) O výkonech Kristýny v Nottinghamu a vítězství Karoliny v 1. kole v Přerově jsem nenapsal nic. Ale je vcelku přirozené, že člověka více zajímají výsledky mladých českých hráček než výkony ruské hráčky (aktuálně) č. 9, které je (skoro) 25 let. Ale je mi jasné, že ty coby velký rusofil to vidíš úplně jinak. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
PS: píšu hlavně o přestávkách mezi gamy. :-) A z toho rychlého klapání pak pramení všechny ty překlepy (i.e. legendární "Fjokovič"). :-)
Reagovat
baggik
slušný výkony? dyť tady vyfičela docela rychle
Reagovat
smazaný uživatel
No já teda sledoval daleko víc ten druhej zápas, ale v prvním setu Petko hrála dost špatně, podle mě. V druhém setu to ale bylo výrazně lepší.

Myslím si ale, že proti Na Li bude mít Maria plné ruce práce; vidím to zhruba 55:45 ve prospěch Mashy. Na Li přitom umí hrát určitě i daleko lépe než dnes proti Azarence.
Reagovat
smazaný uživatel
No, mně Na Li tím, že vyřadila bláznivou Viktorku, udělala velkou radost. :-) Jako mně je ženský tenis celkem šumák, ale z těch čtyř to nejvíc přeju jednoznačně Marušce. Udělat kariérní grandslam, to je už velká událost, to se povedlo naposledy Sereně a třeba takovým hráčkám jako byly Henin, Hingisová nebo Selešová to uniklo.
Reagovat
smazaný uživatel
No nevím, já bych byl raději, kdyby to celé vyhrála Na Li. To by v Číně způsobilo tenisovou revoluci. :-)

Masha je mi nesympatická, vždy byla nesympatická a vždy mi nesympatická bude. Přesně to vystihují slova "nafučená Marfuša", která kdysi použila jedna zdejší přispěvovatelka (Sojka?) na její adresu.
Reagovat
smazaný uživatel
pockej, to bylo jen na pul, rekla jsem nafucena, ale urcite ne hanive Mafusa, mne se totiz fakt libi. Na debatu si vzpominam, jak jsi me, s vehemenci sobe vlastni, utloukl argumenty a statistikami dokazujici, ze ac vyhrala, hrala vlastne uplnou tuzku :-)
Zapas s Na Li vidim jeste tesneji nez VIS, 50:50, netusim v nejmensim, kam se to prevali, k tomu mi chybi osobni zainteresovanost...
Reagovat
smazaný uživatel
Možná jsi napsala "nafučená Marie", to je možný. :-)

A ten odhad 55:45 pro M., ten byl můj, ne VISe. :-)
Reagovat
VlS
To je pravda, já jsem netipoval, ale mám k tomu zase dva pohledy. Přáním je, aby vyhrála Li Na, ale myslím si, že To Šarapovová urve, strašně to chce, asi víc, než všechny ostatní a na tom hodně záleží.
Reagovat
smazaný uživatel
No, já bych řekl, že Marion a Fran to chtěji taky hodně, ne-li přinejmenším stejně. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
tak to je moc zajimava otazka, ktera z nich chce titul nejvic a jak to posoudime? :-)
Ja docela premyslim o te divne a tak "nesportovne" vyhlizejici Marion, je pro me silene tvrdy orisek. Hopsalka - Sokolniceni - VISi, ze ty pamatujes Maniny? :-) A omluva za zamenu vasich tipu :-)
Reagovat
VlS
Jasně, byl jsem tam v první řadě třetí zleva :-)))
Reagovat
VlS
To nezměříme, to je o pocitech a to se změřit nedá, ale je fakt, že jsem psal o pocitu k SF Maria - Li Na, Marion a Fran to určitě chtěj strašně moc taky.
Reagovat
VlS
No tak uvidíme, jak je na tom ta tvoje Maruška. Pokud to dotáhne do konce, tak bude první ženskou, která si titul z GS vyřvala:-)
Reagovat
skott
ale ale...vy tady vsichni delate jakoby byla jedina, kdo se pri zapasech verbalne projevuje:))
Schavlne si dej praci a udelej si seznam tensitek z prvni stovky, ktere skutecne pri uderech mlci.Jsem si jistej, ze vysoke cislo nedostanes.
Reagovat
VlS
A štvou mě tím všechny, ale Viku a Bloody Mary nepřeřve žádná jiná.
Reagovat
skott
De Shitto je horsi nez Azarenka s Marii dohromady.Pokud jeste vubec zije:))
Reagovat
VlS
No fakt je, že uspořádat debla Vika, Marfuša versus De Britto - Schiavone, tak se na ušních klinikách dveře netrhnou a zelení začnou připravovat akce na zákaz tenisu, protože zvěř emigruje na vzdálený kontinent. Fuj, to jsem se zase jednou na ...
Reagovat
VlS
píšeš:
ale ale...vy tady vsichni delate jakoby byla jedina, kdo se pri zapasech verbalne projevuje:))
Schavlne si dej praci a udelej si seznam tensitek z prvni stovky, ktere skutecne pri uderech mlci.Jsem si jistej, ze vysoke cislo nedostanes.

Otázka je, čemu říkáš "verbální projev", já na tom zvuku nejsem schopen nic verbálního identifikovat :-)), verbální projev má nějaké hlásky a samohlásky, ze kterých se skládají slova, kdežto tohle jsou jen decibely.

Netvrdím, že je spousta těch, které mlčí (Vezměme si desítku ani Kim, ani Caro, Věru, Sam, Jelenu jsem nikdy neslyšel takhle řvát, Petra si nějak kvikne po wineru (a trochu mi to taky přijde hnusný). A o dřívějšku ani nemluvím - Navrátilová a spol). Řev začala Selešová a pako Bolletieri ho začal programově učit a stala se z toho nesmyslná móda. Nevadí mi, když hráč (hráčka) námahou hekne, nevadí mi, když si vejskne nebo zařve po wineru nebo zkaženým úderu, vadí mi, když řve proto, aby psychlogicky narušoval(a) hru soupeře. To je prostě hnus.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, hekání není totéž co řvaní. Cíleně úmyslné řvaní = hnus, přesně tak.
Běžně se v určitých situacích rozheká kdekdo, jak u mužských, tak u ženských. Např. taková Kuzna za poslední rok velmi přidala.
Petra nekvíká jen po winru, ale bohužel i po chybě nebo DF soupeřky !!! Kde k tomu hloupému chování přišla?
Reagovat
skott
Maria kdyz neco dela, tak poradne.Jedna odveta ji nestacila, tak Petkovic smazla i na grandslamu...
Ted je na rade i Li Na.Snad ma Hogstedt v rukave schovanych par es pro Marusku;)

A jedna radost navic - Casey Dellacqua v mixu s Lipskym do finale.
Tisicere diky Bellucimu za ten supertie-break:))
Reagovat
smazaný uživatel
Já to viděla a řekla bych, že Petka musela mít nějaký velký problém, vše kazila - aut nebo síť a když zahrála náhodou na druhou stranu, tak Hekně přímo do středu kurtu. No z Petky strany absolutní trága, zřejmě se jí něco stalo, snad to napíšou!!! Hekna má víc štěstí než rozumu, měla hrozně lehký los, snad říkali něco o průměru postavení hráček na žebříčku, se kterýma hrála něco okolo 130. Škoda Petry Kvitové, ta by jí to natřela!!!
Reagovat
smazaný uživatel
To by ale Petrušce nemělo rupat v hlavě.. Na Li je rozhodně rozjetá a jak bylo psáno, vybírá si načasování formy velice dobře. Myslím, že jedna z tohot semifinálového duelu mezi Marií a Na bude vítězkou tohoto turnaje..
Reagovat
skott
jo, velky problem mela...ze na druhe strane stoji Sharapova:DD
Asi si malo drzel palecky:-)
Reagovat
smazaný uživatel
to si vychytal skotte.. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak nemyslím si, že zrovna Radwanská a Petkovic jsou jednoduché soupeřky. Když to srovnám s Bartoli... a porazila koho? Pome Maruško, věřím, že ten kariérní grandslam urveš!!!
Reagovat
VlS
Ty víš, že Bartoli nemusím, ale předvádí tady velice efektivní hru. Ani bych se moc nedivil kdyby to vyhrála celé. Její zápas se Světlanou byl na rozdíl od zápasu Šarapovové s Radwaňskou docela dobré pokoukání (když si odmyslím to její "Sokolování" za zadní lajnou).
Reagovat
VlS
Zápas jsem neviděl, Hrála Šarapovová tak dobře nebo Andrea ta špatně? Výsledek naznačuje poměrně jednoznačný průběh.
Reagovat
smazaný uživatel
Od obojího něco. To semifinále s Na Li bude ale pěkná přestřelka.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist