Šarapovová postoupila poprvé po operaci ramene do finále

23. 8. 2009, 10:54
Aktuality 48
WTA TORONTO - Bývalá světová jednička Maria Šarapovová se poprvé po vleklých potížích se zraněným ramenem probojovala do finále. V Torontu porazila v ruském duelu Alisu Klejbanovovou 6-2 4-6 6-4 a její soupeřkou v boji o titul dnes bude další krajanka Jelena Dementěvová. Turnajová čtyřka vyřadila v sobotu druhou tenistku světa Američanku Serenu Williamsovou.
Maria Šarapovová

Šarapovová, která byla v říjnu s ramenem na operaci, se dostala do finále poprvé od loňského dubna, kdy vyhrála v Amelia Island. "Vrátit se po dlouhé době a zvlášť po zranění je těžké. Jsem vděčná, že mám znovu šanci hrát o titul. Je to jako další velký krok v mé kariéře," uvedla dvaadvacetiletá Ruska, která se na okruhu WTA vrátila v květnu.

Klejbanovová v předchozím duelu bojovala přes tři hodiny se Srbkou Jelenou Jankovičovou a blízko k úspěchu měla i v semifinále. Ve třetím setu vedla 3-1, ale Šarapovová otočila a za dvě a půl hodiny zápas ukončila dvěma esy. Už nyní má jistotu, že se posune v žebříčku tak vysoko, že bude na US Open mezi nasazenými.

Další ruská tenistka Jelena Dementěvová v semifinále zdolala druhou hráčku světa Američanku Serenu Williamsovou 7-6(2) 6-1.

Dementěvová, které v současnosti patří čtvrtá příčka v žebříčku WTA, se pomstila Williamsová za vyřazení v semifinále Wimbledonu. Na nedávném turnaji ve Stanfordu ji navíc v semifinále ostudně vyřadila druhá ze sester Williamsových Venus.

"Na tenhle zápas jsem se po Wimbledonu opravdu těšila," řekla Dementěvová.

Tentokrát však měla navrch Dementěvová. Po vyrovnaném prvním setu, ve kterém musel rozhodovat až tie-break, Williamsové nedala šanci a druhou sadu vyhrála s přehledem 6-1. Dementěvová si zahraje o třetí letošní titul, první dva získala již v lednu na australské půdě. Od té doby byla ve finále pouze v únoru v Paříži. Dalších pět semifinálových účastí prohrála.

S Dementěvovou má Šarapovová výtečnou bilanci. V deseti zápasech ji osmkrát porazila, naposledy loni na Australian Open ji deklasovala 6-2 6-0.

Turnaj v Torontu bude mít ruskou vítězku stejně jako loni, kdy ho vyhrála Dinara Safinová.

- WTA TORONTO (Kanada, tv. povrch, 2.000.000 dolarů) -
sobotní výsledky (22. 08. 2009)

Dvouhra - semifinále:
Dementěvová (4-Rus.) - S. Williamsová (2-USA) 7-6(2) 6-1
Šarapovová - Klejbanovová (obě Rus.) 6-2 4-6 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

48
Přidat komentář
smazaný uživatel
Zdravim vsechny, mam tady skvelou stranku musite to videt!!!http://tojesila.cz/cz/s16/n2223-Topolanek-Vadim-Sazce-tak-ji-seberu-licenci-a-rozdelim-ji
Reagovat
smazaný uživatel
Na eurosporte ide opakovačka Maruš :)
Reagovat
skott
nemyslim, ze by bylo vhodne na to koukat podruhe, vitr odval veskerou nadeji na pekny zapas daleko za hranice Kanady...
Reagovat
smazaný uživatel
Uřvaná trapka naštěstí prohrála. Hurá! Velká škoda že už nevylítla s Alisou.
Copak se skottovi nelíbilo? Vždyť obě hrajou pěkný útočný tenis a přetahujou se o každý gem. Aspoň teda v 1.setu.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja to kukám, lebo som poprvýkrát nevidela, tolkého vreskotu... ale nevadí mi to ani. Ja tak sledujem aj hokej, aj všetko, stále dúfam že sa to otočí :D hahaha
Reagovat
smazaný uživatel
Brozine neurážaj.... tak sa kukaj na jej nohy alebo si vypni zvuk, ale inak hraje super.
Reagovat
skott
pres 90 nevynucenych chyb ve dvou setech mluvi pomerne jasne o kvalite utkani, bohuzel:/
Reagovat
smazaný uživatel
No tak ale výmeny sa dajú šak to teraz kukám :)) ale fajn v pohode :)
Reagovat
smazaný uživatel
je skoda jak to dopadlo... uzjsem si myslel ze se wraci do formy... Mela by jeste potrenowat tech newynucenych chyb ja stale mnoho... pamatuji ten tenis na začátku lonske sezony.. nejlepsi tenistka sveta a ted tohle.. Snad na U.S open dokazes neco welkehó, hold to na Elenu ani na světovou špičku ještě nestačí, ale věřím že se vrátí zpátky...
Reagovat
smazaný uživatel
Ale jak ju poznám tak bude mať zachvilku lepšiu formu než Federer, ona je neskutočná ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
mam ji rad a werim ji ze U.S open bude její:)
Reagovat
skott
O Marii strach nemam, vcera hrala neskutecne a jeji vysledky v L.A a Torontu jasne ukazujou, ze je horkou favoritkou na vitezstvi USO.Je to podobne jako napr. u Federera, GS ji vyhovujou, hraje na nich lepe nez vetsina ostatnich, je psychicky silna a bude mit mezi zapasy den volna, coz bude v jejim pripade velke plus.Dneska to bylo hodne ovlivnene vetrem, skutecne tezke podminky, ktere navic nevyhovuji jejim vysokym nadhozum pri podani.
Reagovat
smazaný uživatel
snad je to tak jak rikas... je to muj jedinej andel kterej existuje nikomu jinymu tak nefandim jako w tenise ji a w atletice isinbajewowi:) to jsou moje dwe stistka:)
Reagovat
skott
dobry, tvy nazory se mi libi cim dal vic;-) Isinbajevu take zboznuju!!
Reagovat
smazaný uživatel
Kvalita špatná nebyla. Mimochodem, počítání nevynucených chyb tímto způsobem obecně se mi nelíbí. Kde končí vynucená chyba a kde začíná nevynucená chyba? Při agresivním tenisu se hraje na riziko a relativně dost často to nevyjde. Podle nich nevynucená chyba. Divné.

Marija a andel, haha. Uřvaná namyšlená nána to je. Prchlik je wyšinutý wul. Na tu vaši zbožňovanou prej někdo vsadil 50000 Kč (že skončí 1.-3.) v kursu 1,01. To měl asi radost, magor, jako by nevěděl, že se občas vůbec neskočí základní výška.
Reagovat
skott
No a?:)) To jako myslis, ze jsme to byli my nebo co? Pochybuju, ze nekdo, kdo vsadi v kurzu 1.01 50 litru takove castky resi...
Reagovat
smazaný uživatel
asi nejak tak a hold takowy je sport ty troubo!! si stejnej jak ten maart stejny UBOZACI kteri dokazou jen urazet ty co neco w ziwote dokazali, zatimco wy jste dokazali welky howno!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Wyšinutý troubo, nejsi náhodou původem Polák? Ověř si radši význam slova hold. Útěchou ti může být jen to, že podobných hlupáčků jsou na diskuzích tisíce. Používají slova, která neznají :-D
Reagovat
smazaný uživatel
me je to uplne jedno jestli udelam nejakou chybu nebo ne... ale ty se zamysli nad sebou ty zamendrakowanej trapaku... jdi si urazet nekam jinam!!
Reagovat
smazaný uživatel
a ten nejvetsi hlupak si zrowna ty!!!
Reagovat
smazaný uživatel
me ty videa na atdhe a frosport nefungujou kde ji muzu jeste sledovat??
Reagovat
smazaný uživatel
zkus, rojadiretca.com a myp2p.eu
Reagovat
smazaný uživatel
ted uz to neni potreba:(
Reagovat
smazaný uživatel
promin, ze tak pozde, skoda, ze nam maria prohrala
Reagovat
smazaný uživatel
hm:(
skoda:(
Reagovat
smazaný uživatel
Zaber Marus...
Reagovat
skott
Lena je v soucasnosti na patem miste zebricku, pokud chce byt cvrta nasazena na USO a predskocit tak Jankovic musi dneska vyhrat.
Reagovat
skott
Dnesni finale bude jedna velka ¨oda na krasu¨;-) Tezko hledat na okruhu pohlednejsi tenistky, ktere by byly navic schopne vyborneho tenisu.Uz se da bezpecne tvrdit, ze Maria se stihla dostat do formy, kdy bude schopna utocit i na vitezstvi na USO.Proti Alise odehrala svuj zatim nejlepsi set po navartu na kurty, ve druhem sice drobne zavahala a dvema dvojchybami ji ho na konci darovala, ale celkove byla lepsi a postup si zaslouzila.
Lena s Marii si tak zahraji jiz letosni 6. ciste ruske finale a celkove 22. v historii WTA.Gratulace obema;)
Reagovat
smazaný uživatel
Vrať se zpátky na zem, sveřepý fando všech rusaček. Výsledky na takových turnajích v historických statistikách tenistů nic neřeší a taky nikoho nezajímají.
Serena od dubna 2008 nevyhrála vůbec nic !!!, až na ty tři grandslamy, bohužel. A o ty jde jedině: hekna Marija 3x, Dinara 0 (slovy nula), Serena 11x.
Dvakrát je těsně před vyřazením (s Kuznou na AO a Dementkou ve Wimbledonu), přesto se nějakým zázrakem zachrání a labilky Rusky jí k výhře vydatně pomůžou.
Na USO čekám klasiku, Rusky opět vyhoří a titul pobere zase jedna z černých. Ubohé ruské psychoušky!
Reagovat
skott
Nebyl jsi to nahodou zrovna ty, kdo tady pred dvema mesici do me hustil, jak je dulezite kazde finale, ktere Dinara vyhraje? Ze jde jen o cisla CELKOVE vyhranych turnaju?A ted je to najednou jedno, jestli vyhraje Porotroz nebo H'bosch?
Mel by sis casteji procitat svoje ulozene prispevky, aby sis takhle nenabihal:)
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak, ale to hlavní ti poněkud uniklo, v tomto finále Dinára nehrála, protože se poroučela už dávno. Je chudák úplně z formy.
Schválně si napočítej bodový stav za 3 týdny za předpokladu, kdy Serena USO vyhraje (obhájí 2000 bodů) a naše jednička Dinarka skončí v 1.kole (5 bodů). Docela pravděpodobná situace, že ano.
Reagovat
skott
ano to je tak pravdepodobne, asi jakoze na me zitra spadne airbus:)
Reagovat
skott
A coze mi to uniklo? Zrovna v Hertogenboschi si s tema recma o titulech zacal, prave ikdyz Dinara vypadla v semifinale.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, v historických přehledech úspěšnosti tenistů jde jen o grandslamy a počty celkově vyhraných turnajů. Dinara si ale toto číslo zvětšit nemohla, protože hanebně prohrála už svoje úvodní utkání. Jednoznačná šampionka je bohužel Serena, díky těm grandslamovým úspěchům. Pravidelné výpadky na ostatních turnajích jsou pak vedlejší.
Reagovat
skott
Tak mi rekni proc Dinare teda fandis? Jak jsem ti psal tenkrat, ja ji nikdy nevidel jako nejakou lamacku historickych rekordu (osobne jsem spise prekvapenej z jejich vysledku za posledni rok a pul), jeji progres prisel relativne pozde, nema tolik casu jako Martina Hingis, Williamsky ci Seles, ktere zacly po hrstech sbirat tituly ve svych ¨teens¨ letech.A ty tvoje historicke prehledy jsou k smichu.Jsi snad nejaky posedly statistik nebo co?Na to aby se jednou pripadne dostala do Sine Slavy neni potreba aby se honila za rekordy Graf nebo Navratilove.Uz ted ma fantastickou karieru.
Reagovat
smazaný uživatel
No právě, ty ji sleduješ po mnoho let, kdy se potácí maximálně těsně pod Top 20. Já ji začal ale sledovat přesně (!) v době, kdy nečekaně začala stoupat tam, kde nikdy nebyla.
Důvod pro fandění je tento, jeden z prvních turnajů, kde jsem skutečně pečlivě sledoval ženský tenis (předtím mě to moc nebavilo) byla Paříž 2008 a tam mě Dinára uchvátila bojovností a otočením dvou utkání z beznadějných situací, dokonce i z mečbolů. Ve třetích setech hrála 6-2 a 6-0. Nádhera!
Reagovat
smazaný uživatel
Heknu Šarapku a chvástala Djokoviče - jediné dva z celého okruhu tenistů, které opravdu nemusím! Nefandím jim a prohrajou, Féďa a Elenka jim to natřou!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Jsi ubožák, dělá ti dobře, že můžeš u každého článku pomlouvat tenisty, kteří se ti nelíbí? To, že ty dva nemusíš neznamená, že je musíš urážet, když to jsou jedni z nejlepších a nejkoukateljnějších hráčů na okruhu, takež se vzpamatuj, nebo tu radši nelez
Reagovat
smazaný uživatel
souhlasím stebou, je to UBOŽÁK.. který tomu ani nerozumí... rači jsemnelez ubožáku!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Maria ji porazi!!!
Reagovat
smazaný uživatel
TY nikomu jinýmu nefandíš, vždy píšeš jen o hekně...
Reagovat
smazaný uživatel
kazdej ma sveho favorita a ja mam ji.. ale zatim jsem zadnyho tenistu nikdy neurazil.. jako ty!! me newadi zadny tenista ale mam proste faworitku a tou je ona!!
Reagovat
smazaný uživatel
Eleno, hraješ super, tak VYHRAJ!!! GOGOGO
Reagovat
smazaný uživatel
Come on Maruš!
Reagovat
smazaný uživatel
Ty holka, umíš taky mluvit o někom jiným než o Máně nebo Djokovičovi?
Reagovat
smazaný uživatel
A predstav si, že ano. Ja dokážem kecat o všetkých. Pokaľ si si nevšimol rada sa vyjadrujem na adresu Maruš, Djokera, Any, Nadala, Viki Azarenky, Fedexa, Gasqueta, Roddicka, Dinary, Jeleny Jankovic, Fernanda Verdasca a to ešte nie je zďaleka všetko. Rada to tu opakujem stále ale chytré veci sa asi opakovať majú - KAŽDÝ SI TU MOŽE PÍSAŤ ČO CHCE, KEDY CHCE, O KOM CHCE atď. samozrejme bez hraničných urážok a v medziach slušnosti. Sú tu totiž rôzny ľudia. Ale aby mi niekto ešte pripomínal o kom mám písať a podobné poznámky, tak to sa mi zdá už trochu moc. Ja tu niekomu napíšem "prečo píšeš len o xy?" Tak mňa nerozčuluj a nauč sa chovat, ty neslušné trdlo.
Reagovat
smazaný uživatel
Nenvážej se do mojí sestry ty antišarapo :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jen mu pěkně vynadej trotlovi, umí tady jenom pomlouvat marii a kecat, jak má lehké losy a navážet se do jiných
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist