Šarapovová porazila Na Li a ve Stuttgartu obhájila titul

28. 4. 2013, 18:32
Aktuality 115
WTA STUTTGART - Ruska Maria Šarapovová tento týden na turnaji v německém Stuttgartu ukázala velkou psychickou odolnost. Do finále se dostala po třech třísetových bitvách, v dnešním finálovém klání proti Na Li ale světová dvojka na kurtu dominovala a další třísetový zápas nepřipustila. Číňanku porazila ve dvou setech za hodinu a 34 minut a obhájila loňský titul.
Profily hráčů
Maria Šarapovová

Světová dvojka Marii Šarapovová dál ukazuje, že na antuce se jí v posledních letech daří. Minulý rok na tomto povrchu prohrála jen jednou, ve čtvrtfinále turnaje v Madridu se Serenou Williamsovou. Od té doby vyhrála Ruska na antuce vše, co se dalo. Zvítězila na turnaji v Římě a poprvé v kariéře triumfovala i na French Open.

Letos odstartovala ruská kráska antukovou sezonu stejně jako minulý rok halovým turnajem v německém Stuttgartu, kde obhajovala loňský triumf. Její výkony na začátku tohoto týdne byly poměrně rozpačité. I přes tři třísetové bitvy se Šafářovou, Ivanovičovou a Kerberovou se však Šarapovová ve Stuttgartu probojovala do finále, v nemž dnes nastoupila proti Číňance Na Li.

Vzájemná bilance Rusky a Číňanky byla před dnešním zápasem 8-5 pro světovou dvojku. Poslední společný zápas však vyhrála letos na Australian Open jednatřicetiletá Číňanka, která Šarapovovou porazila poměrně hladce dvakrát 6-2.

Do dnešního klání vstoupila lépe výše postavená tenistka. Šarapovová hned v úvodu prvního dějství vzala Číňance servis a ujala se vedení. I přes menší zaváhání v šesté hře první sady, v níž přišla o servis, dokázala Ruska dovést první sadu do vítězného konce.

V nastaveném tempu pokračovala i v setu druhém. Jednatřicetiletá Na Li sice až do sedmé hry držela s mladší Ruskou krok, ale nebylo jí to nic moc platné. Právě v sedmé hře prolomila Ruska její servis a následně brejk bez potíží potvrdila. V deváté hře pak při podání Li přišel první mečbol, na který Číňanka trefila dvojchybu a Šarapovová po hodině a 34 minutách hry zvítězila 6-3 6-4. V dnešním utkání světová dvojka dominovala zejména na podání. Po prvním servisu vyhrála 30 z celkově 38 bodů.

Šarapovová tak ve Stuttgartu dokázala obhájit loňský triumf a získala už celkově 29. titul v kariéře.

"Soupeřka byla druhá nasazená a poslední zápas jsem s ní prohrála. Věděla jsem, že odehrála kratší zápasy než já, takže jsem tušila, že bude mít více sil. Byla jsem si jistá tím, že to bude nejtěžší zápas celého turnaje. Odehrály jsme spolu ale už spoustu zápasů, takže se nemáme moc čím překvapit. Známe to, jak ta druhá hraje," řekla Šarapovová krátce po zápase.

"Snažila jsem se dělat vše co nejlépe od začátku do konce. Nejsem zklamaná z toho, jak probíhaly ty zápasy předtím. Bylo to náročné, ale věděla jsem, že mohu jít dále, že mám šance. Dnes jsem odehrála skvělé utkání, nejlepší z celého týdne. Zápas není vždy o tom, co uděláte dobře nebo špatně. Je to o tom, kdo na kurt přijde v lepší formě, která může být každý den jiná," dodala ruská tenistka.

"Nikdy nevíte, co se v zápase stane. Vždy je to 50 na 50, ale dnes byla lepší soupeřka. Samozřejmě je smutné to, že člověk prohraje ve finále, ale když se podívám na celý týden, musím uznat, že jsem moc ráda za jeho průběh. Byl to můj první antukový turnaj v letošní sezoně a hned jsem se dostala do finále, což je skvělé," komentovala po zápase poražená Číňanka Na Li.

- WTA PREMIER STUTTGART -
(Německo, antuka / hala, 795.707 dolarů)
nedělní výsledky (28. 04. 2013)

Dvouhra - finále:
Šarapovová (1-Rus.) - Na Li (2-Čína) 6-4 6-3

Čtyřhra - finále:
Barthelová/Lisická (Něm.) - Matteková-Sandsová/Mirzaová (USA/Indie) 6-4 7-5.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Petr Pokorný

Komentáře

115
Přidat komentář
VlS
Oskare, pěknej přehled videjek. Rejpal jsem se trochu ve statistikách, jen jeden moment v porovnání Wimbledonu 2011 u Petry A právě uplynulého turnaje:
Ve Wimblu potřebovala Petra na 7 zápasů 139 her včetně zápasu s travní specialistkou Pirožkou a Vikou ( 2 třiseťáky) a při nich zahrála 222 winners.
Teď spotřebovala na 3 zápasy 84 her a pokud by hrála stejně efektivně, tak by měla mít 134 winners. Ve statistikách ještě Stutgart neni, tak to nemůžu prokázat, ale co se mi tak v hlavě motá, tak jich bylo tak možná 70.
Reagovat
smazaný uživatel
Zajímavá statistika. Z čeho čerpáš ty počty winnerů? Já na všech stránkách najdu všechny statistiky, jen počet W/UE ne.

Nebyl jsi ve svém odhadu daleko od pravdy.:) Petra měla letos ve Stuttgartu 73 winnerů. UE bylo 111.

Ještě jsem pro zajímavost vzal loňský turnaj ve Stuttgartu, kde Petra odehrála stejně jako letos 3 zápasy. Během nich odehrála 59 her. Ale statistiky W/UE právě nemám.
Jen ze zápasu s Angelikou, kde měla poměr 32/19.
Reagovat
VlS
tam statistiky wins Ue jsou stejně jako u Fed Davis cupu. U normálních turnajů je to docela problém pokud to nechytneš hned v přenosu. O GS a hráčich / hráčkách kteří mě zajímají mám vlastní data uložená. Jinak existuje smečka různejch webů, ale aby ses dostal k něčemu ucelenějšímu, tak jich musíš kombinovat víc.
Reagovat
VlS
Dobrej web je www.coretennis.net
Reagovat
smazaný uživatel
Díky. Já si to někdy zapíšu a někdy to nestihnu nebo zapomenu. Docela škoda, že se to nezaznamenává ve statistikách na všech turnajích, podle mě je to zajímavé.
Reagovat
gigin
Jak sem přivalí monty, tak bude celý natěšený, kolik je komentů pod Maruškou.... bude koukat :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Si bude myslet, že jsme se do ní všichni konečně zamilovali.:))
Reagovat
a.magerova
No já jen aby nevznikla mýlka a bylo jasno!!!!
monty25 - o Máše jsem psala pěkně, že je štíhlá :-))
Reagovat
smazaný uživatel
No, já to tady průběžně sledoval a hned jak se tady začala řešit Petra, tak mi bylo jasné, že se to zase zvrhne...

gigin: Chtěl bych vidět, co bys říkal na to, kdyby ti takhle zaneřádili diskusi o nějakém titulu Novaka. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Na to se historie ptát nebude. Pod článkem o Marii je zase přes 100 příspěvků! Užívej si to.
Reagovat
gigin
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, ale to byl článek o žebříčku ATP i WTA... :D
Reagovat
gigin
Jj, máš pravdu, poslední tři řádky jsou o WTA :)))) Né, to je fuk, dělám si srandu. Navíc to téma anket a tak bylo příjemné. Tady to moc příjemné není....
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem chtěl s příspěvkem nejdřív počkat, až sem dají článek s žebříčky, ale pak to nějak dlouho nedávali, tak jsem to dal pod Maruš. Ale ona by se jistě nezlobila.:)) Lepší, než kdyby to tu měla opuštěné.:))
Fran tam měla chudák asi jen čtyři příspěvky....
Reagovat
Fandina
čekám na ban jako na smilování a pořád nic ... kdy to bude?
Reagovat
Fandina
carolyn ... tak co bude. Já také mám přístup na různné webové stránky a když chci někoho zabloknout, tak je to hned ... čekám
Reagovat
gigin
Tvl, Fandino, uklidni se. Nidko ti banán nechce dát. Nech to už plavat a jdi fandit. Potrénuješ a všechno bude cajk....
Reagovat
Fandina
tady se tak akorát kritizuje a reje do tenistů. Je tlustá. Přitom kdo jí viděl ví, že není. A pořád dokola. A pořád se to bude rozebírat a tvrdit nesmysly. Kašlu na to. Dojedu si zafandit za těmi které mám ráda a nebudu tu číst nesmysly o kterých vím, že nejsou pravda.
Reagovat
Fandina
tak co ban????????????????? čekám, nemohu se dočkat. Oskar s a.magerovou už se také těší. Kdy to bude????????????????
Reagovat
freeteepek
Aby Petře nebylo líto, že ve Stuttgartu nevyhrála toho poršáka, dostala po návratu domů aspoň novýho bavoráka. Taky dobrý:-)
https://twitter.com/Petra_Kvitova/status/328900530774605825/photo/1
Reagovat
Fandina
pěkné auto super a Petra pěkná fotka sluší jí to a hezky štíhlá ... úsměv
Reagovat
a.magerova
Samota je sviňa, takhle bych dopadnout nechtěla :-/
Reagovat
carolyn
KAždý má o štíhlosti jiné představy, tak není třeba to pořád zdůraznovat, nebo zas bude trapná debata o břiše, to už by bylo moc :-/
Reagovat
Fandina
a.magerova ... zjevně mluvíš o sobě, z vlastní zkušenosti. Hned reaguješ, si na místě a připravená. To znám. Já mám z tebe velkou legraci.
Reagovat
gigin
Podle tabulek je to Bafuko nějaké podvyživené. Na to kolik má "lóšaděj"...
Reagovat
carolyn
Fandino ted jsi trapná, tohle není moc originální cos ted napsala.
Všichni víme jak to tady je......a tvoje obrana je útok, to o tom taky ledacos vypovídá
Ale je to mezi váma, sorry že jsem se k tomu vyjádřila
Reagovat
Fandina
gigin ... přelož mi to do normální řeči, vo co go?
Reagovat
Fandina
carolyn ... podívej, mě je jedno co si o mě myslíš. Rozumíš. Neznáš mě. Já tu píši pro zábavu a je to moje věc. Mě vadí, že tu někdo pořád uráží tenisty a je mi jedno co si o mě kdo myslí.
Reagovat
carolyn
Nám je zase jedno, že tobě vadí co se píše o tenistech, pochop tohle je portál o tenisu, budou tu jak negativní tak pozitivní příspěvky, chcodí to tak úplně všude a je to normální, ty to nezměníš.
A navíc neplet si to s tím že je tohle fandící portál a o českých tenistech né tohle je o celosvětovém tenisu a informacích, sázkách, a klábosení a vše kolem tenisu a i fandění, ale né že jen o fandění jak ty ráda říkáš
Reagovat
Fandina
carolyn ten portál je tvůj?
Reagovat
carolyn
skoro :-*
Reagovat
Fandina
carolyn jestli je tvůj, tak potom je jednoduchá možnost. Zamezit mi přístup. Není to problém. Pokud ne, tak se nediv, že píši své názory, jako každý jiný.
Reagovat
carolyn
zamezit přístup? a ty tu snad nějak porušuješ pravidla??? pokud ne, tak není důvod přece :-)
Reagovat
Fandina
carolyn ... vždyť ty mi vyčítáš, že tu píši své názory, tak když se ti to nelíbí, tak mi zamez přístup. Je to tvoje právo.
Reagovat
a.magerova
Pleteš si pojmy s dojmy a myslíš si, že opravdu je každý takové pako, že nemá nic na práci jako Ty :-/
Jedině Ty tady číháš a reaguješ na každého do pěti minut. Jestli umíš počítat, tak si přepočítej za kolik minut mám já čas na Tebe reagovat, prostě já se pod patnáct minut nedostanu ani náhodou, ale vůbec mi to nevadí, nejsem takový zoufalec jako Ty :-/
Reagovat
Fandina
a.magerova ... a co je ti do toho, kdy já tu píši. Závidíš nebo co?
Reagovat
a.magerova
Závidět Tobě?!!!! A co?
Reagovat
Fandina
to by mě právě zajímalo, co mi závidíš. Rozhodně to, že tu píši když se mi zamene ale závidíš. Jinak bys mi to nevyčítala.
Reagovat
carolyn
To je moooooooooc tohle :-DDDDD

máme prý závidět i ty autozávody, mimochodem, jak si minule dopadla Fandi, já jen že od té doby si o tom nenapsala ani čárku, ale předtím si o tom mlela pořád.

Magerko: vsadíme se že aspon měsíc mě bude Fandina otravovat o zrušení účtu? :-*
Reagovat
Fandina
carolyn o ty závody si si řekla. Tvůj problém, že tomu nevěříš. A jinak čekám na to zrušení.
Reagovat
carolyn
a proč si minule neodpověděla Milasovi, když měl o ty závody zájem? Já mít takové hobby a někdo projeví o to zájem, zahrnu ho informacema, a né jako ty žes dělala tajnosti :-*

Pokud o to zrušení stojíš, poruš pár pravidel.....
Reagovat
Fandina
carolyn ... já jsem mu odpověděla. Tak jak jsem uznala za vhodné a dozvěděl se toho dost.
Jinak proč bych měla porušovat pravidla, přece tobě se nelíbí co tu píši. Já jsem v pohodě.
Reagovat
a.magerova
To že tu plácáš páté přes deváté ti opravdu nezávidím.
Navíc si protiřečíš, v 19:07 mi píšeš, že hned reaguju jsem na místě a připravená a v 19:39 mi píšeš, že ti závidím, že si tu píšeš kdy si zamaneš.

Vyčítám ti (né poprvé), že tu prudíš normální diskutující a furt jen otravuješ a otravuješ a otravuješ, prostě troll :-/
Reagovat
Fandina
Vyčítej si co chceš, je to tvoje právo ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Neblbněte, buďte radi, že je to za nama.
Reagovat
carolyn
Fandino: A kde přesně jsem napsala že se mi nelíbí co tu píšeš??????
Reagovat
Fandina
carolyn přece od začátku co jsem tu cokoli napsala, tak si psala že jsem blázen, troll a podobně. Přece to nebudeš psát někomu s kým souhlasíš?
Reagovat
a.magerova
Reagovat
carolyn
:-) nooo máš dost, i kluci vedle v diskuzi z tebe mají srandu, kopírují si tam ty tvoje moudra :-DDD
tak zdar
Reagovat
gigin
Ho*no je za náma!!
Reagovat
Fandina
carolyn ... tak je to oboustranné, já také z nich má srandu ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Pij nebo ťa vyměním.
Reagovat
freeteepek
Nevím, jak kluci vedle, ale já mám Fandinu rád a obdivuju jí:-)
P. S. Jsem rád, že můj příspěvek tady rozpoutal takovou vášnivou debatu. Současně doufám, že to neskončí několika zrušenými účty...úsměv
Reagovat
Fandina
Tak to si hodný. Já tě mám také ráda, i když s tebou vždycky nesouhlasím. Ale nech to být. Někomu se nelíbím a upřímě řečeno, je mi to jedno. Tenisportál sem tenisportál tam. Stejně se budu na tenis dívat ... úsměv
Reagovat
tommr
nevíš náhodou jestli Eurosport koupil práva jen na tenhle turnaj nebo jestli se konečně vzpamatovali a začnou vysílat WTA tenis častěji? :)
Jinak pohled na úplně prázný tribuny v Oeiras je docela skličující. A to přitom hrála nejlepší domácí hráčka ...
Reagovat
smazaný uživatel
Nejsem dadaft, ale co vím, tak mohou koupit jen práva na turnaje, na která nemá práva Slovak sport. A on má práva na všechny velké turnaje s vyjímkou RG, USO a některých International turnajů.
Reagovat
tommr
takže Slovak Sport z Oeiras nevysílá?
Reagovat
Fandina
momentálně opakuje Bukurešt finále Rosol Garcia. A podle programu by tenhle týden mělo být z tenisu jen samé opakování.
http://www.slovaksport.tv/calendar
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, neměl by mít na to práva.
Reagovat
dadaft
zdravím Libora Basíka.
Reagovat
Basa
Zdravím pane Dadaft:)
Reagovat
smazaný uživatel
Libore, neber si to zle, ale odkud máš info, že Vesnina žije a trénuje v Moskvě? Vždycky jsem měl za to, že od malého děcka bydlí v Soči...
Reagovat
Basa
V pohodě:)Ono je to složité s tím, kdo kde žije - třeba o Rafovi všude čtete, že bydlí v Manacoru a když jsem teď byl právě v Manacoru na tenise, tak mi řekli, že Rafa trénuje vesměs v Barceloně a v Manacoru se skoro neobjevuje. O Leně a Moskvě hovořil britský komentátor, který má přeci jen větší možnosti zisku informací. Ale kdoví, jak to ve skutečnosti je:)
Reagovat
gigin
Zdar!! Vitaj a nalej!! :DDD
Tak jak bylo? Dovezls mi žvýkačky nebo čupa čups?
Reagovat
carolyn
Kde má bydliště je jedna věc, kde trénuje je druhá. Je známo že španělé jezdí do Barči trénovat + i za lékařskou péčí.
Berdych taky trénuje na Floridě přece.
Další věc je, kdo s tenistů se zdrží doma delší dobu, většinou jsou na cestách po turnajích.
Takže, že Rafa pochází nebo bydlí ve městě Manacor nemá nic společného s tím, že trénuje třeba v Barče. I když se doma třeba zdrží jen minimálně.
Reagovat
Fandina
carolyn ... Berdych trénuje na Floridě?
Reagovat
carolyn
tak třeba Radek, je to úplně jedno kdo, podstata textu je o něčem jiném.
Reagovat
Fandina
je to trochu rozdíl. Radek nebo Berdych.
Reagovat
smazaný uživatel
Rozebírá se tady Petřina hra na turnaji ve Stuttgartu a porovnává se s její hrou v letech 2010 a 2011.
Tady jsem vytáhl nějaké zápasy, aby si každý mohl udělat konkrétní názor a představu.

Stuttgart 2013:
Kvitová vs Na Li celý zápas:
http://www.youtube.com/watch?v=9ETsElmZD1Y

Kvitová vs Goerges celý zápas:
http://www.youtube.com/watch?v=xLMH4Zz-dGg

Kvitová vs Beck celý zápas:
http://www.youtube.com/watch?v=8X3dzd5TrGE

A protože se bavíme o antuce, vybral jsem dvě utkání z roku 2011 z Madridu:

Kvitová vs Azarenka:
part 1:
http://www.youtube.com/watch?v=iVWfQjEatsw

part 2:
http://www.youtube.com/watch?v=JP2YjX_xQGk

part 3:
http://www.youtube.com/watch?v=4D-SuaW4-nI

part 4:
http://www.youtube.com/watch?v=euPuJXi1xdQ" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=euPuJXi1xdQ

part 5:
http://www.youtube.com/watch?v=euPuJXi1xdQ" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=euPuJXi1xdQ

part 6:
http://www.youtube.com/watch?v=_m9_SMAvh4E

Kvitová vs Na Li:
part 1:
http://www.youtube.com/watch?v=dBrSAwr7SBY

part 2:
http://www.youtube.com/watch?v=pzd-bhhf9Uk

part 3:
http://www.youtube.com/watch?v=k4kGjQb3TKU

part 4:
http://www.youtube.com/watch?v=GhqpbFkjKME
Reagovat
smazaný uživatel
Jako bonus přidávám finálový zápas s Maruš z Wimbledonu 2011, když už to dávám pod článek od ní, tak aby z toho holka taky něco měla.:))

Kvitová vs Šarapova Wimbledon 2011 celý zápas:
http://www.youtube.com/watch?v=AGOwcUJOIqo

Pak tu byl také zmiňován semifinálový zápas se Serenou z Wimbledonu 2010. Tam Petra v prvním setu Serenu pěkně zaskočila. A to se v tom roce dala Serena na Wimledonu opravdu označit za rozjetou. Nesouhlasím s fanynkou5, že byla Serena loni na W. nějak rozjetá, celý turnaj jí výrazně držel nad vodou její servis.

Kvitová vs Serena SF Wimbledon 2010 celý zápas:
http://www.youtube.com/watch?v=fPQieoHFkQA

A ještě se mi zdá, přestože měla Petra v Madridu 2011 bílé tílko, že byla hubenější a bříško bylo menší. Oproti třeba letošnímu Stuttgartu, kdy má na sobě i tmavé triko. Ale může zkreslovat kamera.
Jinak již dopředu upozorňuji, že beru v potaz, že tabulkově má Petra normální váhu. Ale tabulky nejsou vše. Někdo má třeba tabulkově lehkou nadváhu, ale je to proto, že je svalnatý a svaly váží více.
Reagovat
smazaný uživatel
"Jinak již dopředu upozorňuji, že beru v potaz, že tabulkově má Petra normální váhu."

...:-)))))
Reagovat
smazaný uživatel
To chceš říct, že Petra nemá svaly?
:)))
Reagovat
Fandina
Hezké shrnutí, muselo dát hodně práce. Takže přejme Peťe aby se jí dařilo čím dál lépe a co nejvíc vyhrávala. Peťo pojď!
Reagovat
smazaný uživatel
:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Třeba má takové svaly, které málo váží.:))

Pro FFK - to je SRANDA - Petře se neposmívám!
Reagovat
Fandina
Pro mě je jedno, že píšeš, že se neposmíváš, ale jen fakt, že rozebíráš vedle výsledků i vzhled je pro mě dostatečně devalvující.
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, to je pěkné.:))
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že je každému jasné, že poznámka o rozdílnosti Petřiných postav z let 2011 a 2013 je směřována směrem ke sportovnímu výkonu. Bříško se tady v minulých dnech probíralo kvůli posilování atd...

Pro mě za mě ať má Petra třeba metrák, já jí méně rád mít nebudu. Je opravdu s podivem, jak jsou Petřiny fanoušci přecitlivělí, hysteričtí až agresivní - jestli oni nejsou nějací nervózní či co....:))
To je horší než boje fans Rafa, Nole, Roger.:))

O Sereně se tady běžně píší narážky na její postavu, srovnávají se jejich postavy s Petrou (i když toto srovnání je úplně mimo) a nikdo tady nevyšiluje.....
Reagovat
Fandina
Tak samozřejmě je to tvůj příspěvek a ty si s ním měl práci, ale pro mě je to netaktní záležitost. Sorry můj názor.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to Oskarovi napiš jako PM a nerozmazávej to tady.
Reagovat
Fandina
sorry ... jestli myslíš PM vzkazy, tak ty on si nepřeje abych mu psala.
Reagovat
tommr
samozřejmě, že tabulkový údaje o správný váze jsou jen orientační a u každýho jedince se musí přihlížet i k jinejm faktorům. Jako názornej příklad se dá uvést váha Tomáše Berdycha a Lukáše Rosola. Tomáš je při stejný výšce asi o 10 kg těžší než Lukáš, protože má mimořádně vyvinutý stehenní svaly. A nikdo přitom nemůže říct, že by Tomáš měl nadváhu ... :)
Reagovat
Fandina
Každý kdo chce, si může nechat změřit jak je na tom s tukem. Je to běžná záležitost.
http://www.xfitness.cz/cz/mereni-tuku-bodystat
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, přesně tak jsem to myslel. Že tabulky jsou prostě jen orientační a musí se přihlížet i k jiným faktorům.:)
Reagovat
Fandina
Ještě dodatek ... ten odkaz na měření tuku a svalové hmoty pro každého jsem sem dala jen proto, aby si každý uvědomil, že s tím může pracovat i amatér, natož profesionální sportovec a že tudíž není nutno tu tuto záležitost rozebírat, jako kdyby šlo o objevení planety.
Reagovat
a.magerova
Pokud tady mohou lidé psát, že Máša je štíhlá, tak nechápu co je netaktního na tom i napsat, že má Petra bříško - to je přece popis viditelného faktu, já osobně třeba nechápu, že mladá holka bez dětí a v tak tvrdém tréninkovém zápřahu má takové břicho a svalovina to asi bude těžko :-/

To je můj názor na vzhled tenisové hráčky (na tenisovém webu), které přeji jen to nejlepší a hlavně herní pohodu!!!
Reagovat
Fandina
Respektuj prosím právo na můj názor. Já respektuji tvůj. Děkuji.
Reagovat
smazaný uživatel
Zjebeš Oskara a pak prosíš o respektování názoru. Dobrý.
Reagovat
gigin
Ne, že je Máša štíhlá, ale přímo se tu píše, že má prsa, jak dvě rozinky na Ruzyni... po delší době s tebou souhlasím :)))))))))))))))
Reagovat
Fandina
Zjebu Oskara? tak to my vysvětli prosím.
Reagovat
carolyn
To je vtipné, mě přijde že Petry břicho řešíte snad už od FC :-)))
Já myslím, že pokud by jí vadilo nebo nějak omezovalo, jistě by s tím něco dělala. Asi jí tolik nevadí, tak dává přednost cvičení, posilování a trénování jiným částen těla. At si má každý břicho jaký chce :-P
Reagovat
Fandina
tak teď si mě pobavil. Chtěla jsem poslat a.magerovou do víš kam a ty napíšeš, že zjebu Oskara. Tak to je větší legrace, neže jsem si myslela. To jsou věci ... pojď pojď pojď ... úsměv
Reagovat
Fandina
carolyn ... tak to je prvně co od tebe čtu smysluplný názor ... co je komu do Petry břicha ... přesně tak. Jsi šikovná holka!
Reagovat
a.magerova
Díky Tobě jsem vydělala 10 tisíc Kč.
Vsadila jsem se, že určitě nebudeš mít nic smysluplnějšího na práci a do 5 minut budeš na mě reagovat, teda ale bylo TO na hraně, ale risk se mi vyplatil :-)))))
Reagovat
Fandina
a.magerova ... doporučuji návštěvu lékaře. Vsázet se s někým, že někdo, koho neznám na veřejném internetu bude reagovat je na pováženou.
Reagovat
a.magerova
Znám Tvé prudění na TP dokonale a to mi dnes vydělalo 10 tisíc korun :-)))

Návštěvě lékaře se nebráním, koho mi doporučíš?
Reagovat
Fandina
a.magerova ... upřímně řečeno, když si odpověděla tak jak si odpověděla, tak je to úplně jedno.
Reagovat
smazaný uživatel
Velká gratulace, Masho! :) Gratulace patří i Na Li, protože odehrála velmi dobrý turnaj a přestože to tak podle výsledku nemusí vypadat, rozhodně nehrála hůř než Mashy předchozí soupeřky. Masha ovšem dneska předvedla svůj nejlepší výkon na turnaji.

Hned začátek byl pro Mashu výborný a v prvním gemu získala brejk. Potom získala ještě jeden a vedla 4:1. Na Li pak sice snížila na 4:3, ale Masha už ten 1. set dotáhla a náskok jednoho brejku udržela... Druhý set byl trochu o něčem jiném. Obě holky si až do stavu 3:3 držely svá podání. V pátém gemu měla Masha jeden brejkbol, ten ale ještě nevyužila. V sedmém gemu měla další a tam už se to povedlo. Byl to asi rozhodující moment, který ten zápas definitivně zlomil. Ta výměna při brejkbolu byla od Mashy hodně vybojovaná. Na Li na síti nezvolila správnou stranu, ale taky je třeba říct, že to Masha skvěle přečetla. Vzápětí Masha potvrdila brejk na 5:3 a potom už si Na Li asi tolik nevěřila. Proti mečbolu dala dvojchybu, což byl takový divný konec zápasu, ale někdy se to stává...

Mám velkou radost, že Masha obhájila titul a v neposlední řadě taky z toho, že její výkony byly zápas od zápasu lepší. Dneska to byl perfektní výkon od začátku až do konce. Přestože Na Li hrála velmi dobře, tak Mashe vycházelo prakticky všechno. Jak už tady bylo zmíněno, Masha měla skvělá čísla na servisu, což jí hodně pomohlo. Stejně tak se jí dařilo i na returnu nebo v delších výměnách zakončených výbornými údery, které měly správnou razanci i délku... Dneska to byla prostě skvělá práce! :)
Reagovat
dadaft
jo monty, hrála skvěle. třeba ten jeden rychlý return přímo pod nohy Li Na, tak 30cm od BL....... s tím by si neporadil snad ani Djokovič..... a tak to tam sypala Maria furt..........
vůbec bych se nedivil, kdyby letos antukové body s přehledem obhájila, protože ona se na antuce fakt naučila hrát.
((( tedy ne že by předváděla nějakou mistrovskou školu antukového skluzu jako před pár lety Francesca (zpomalené záběry na RG braly dech i komentátorům), na to je moc vysoká, ale ujde to )))

jak píšeš, Li Na nehrála špatně, jsem rád, že je zpátky, když už to vypadá, že Sam je zraněná a z formy, a doufám, že tě ještě letos fanouškovsky na nějaký souboj o titul vyzvu. ))

P:S. já na auta moc nejsem, dobře vybavená oktávka kombík je si myslím ideální záležitost, nicméně 911 je skutečně asi jediné auto na světě, které ve mě vzbuzuje "chutě".

http://www.porsche-tennis.de/prod/pag/tennis.nsf/resources/homepage14_Winner_Sharapova_en/$file/2014-Startseite_Winner_Sharapova_en.jpg

ochhhhhhhhhhhhhhh...........................
Reagovat
dadaft
no, míček je kulatý, řeknu to raději takhle - byl bych velmi překvapený, kdyby Masha letos během antukové sezóny ztratila hodně bodů proti loňsku.
Reagovat
smazaný uživatel
Nó. Když vyhrála loni GS, tak letos hrozí že dost bodů ztratí. Stačí, aby se nějaká hráčka v zápase s ní zbláznila, jako loni Cibulka s Azarenkou. Třeba zrovna Petra (to by pak byla munice, jak se Petra pořád zlepšuje).
Zajímal by mě zápas s Errani, která vloni byla vyjukaná, ale letos vyvíjí na Máriu, čím dal větší tlak.
A pořád je tu faktor "Serena".

No, ale to jsou prostě jenom takový vycpávkový kecy. Radši mám preview na konkrétní zápas :)
Reagovat
smazaný uživatel
No, já na auta taky moc nejsem, ale když se k tomu přidá krásná žena... :) Hlavně to Mashe moc přeju, protože vím, že z toho má velkou radost a Porsche se jí líbí.

Co se týká těch obhajob na antuce, tak já věřím, že to letos nebyla Mashy poslední obhajoba. :) Ještě ji čeká Řím (kde může získat hattrick) a samozřejmě Roland Garros... Taky jsem ještě zapomněl zmínit, že Masha měla ve Stuttgartu příjemnou podporu fanoušků (viz odkaz). Řekl bych, že po zápase tuhle mladou generaci zásobovala Sugarpovou. :D Je to moc hezké. Myslím, že ten Mashy fanklub je z Wolfsburgu... Anička tam taky měla nějaký německý fanklub, snad už od Fed Cupu.
https://pbs.twimg.com/media/BI9IA5gCMAI1lWc.jpg

Jinak Na Li je fajn. Mně se líbilo, jak tady psal gigin po finále AO, že je to moc sympatický dráček. :) Myslím, že letos má na to, aby hrála o ty největší tituly.
Reagovat
dadaft
je fakt, že Máša obhajuje ranec, 3620 bodů (Stuttgart W 470, Madrid QF 250, Řím W 900, Paříž W 2000).
ale Máša je hard-core-jka, blablablabla, )))))))))))).

P.S. na Eurosportu se pochlapili, a koupili práva na turnaj v Oeiras. z WTA ovšem jen jeden zápas denně.
pché...
Reagovat
smazaný uživatel
Pěkně jsi odhadl rychlý průběh finále pro Šarapovou.
Reagovat
dadaft
ó, dík )), je fakt, že se mi odhady finále ve Stuttgartu daří. třeba loni jsem taky, po tom co jsem viděl, tipnul Mášu, i když se všeobecně soudilo, že se ve finále proti Azarenkové klasicky "nebude chytat".
Reagovat
Mayo
veľká škoda, že táto uhékaná trubica vyhrala...ale aj taký je život
Reagovat
patriks
super výkon Mashi, gratulace !!!
Reagovat
freeteepek
Mám pocit, že Li Na dnes nehrála zdaleka tak dobře, jako proti Petře. Zřejmě má před Šarapovovou stále respekt. Druhý set už byl vyrovnanější, jenomže jak se blížil závěr zápasu, Číňanka to nezvládla po psychické stránce. Ruská uřvaná mašina zase slavila triumf. A bude ještě namyšlenější...
Když jsem koukal na finále v Marrakeši, tak mě zaujalo, jakým stylem F.Schiavonne a L.D.Lino hrály. Byly to předlouhý výměny plný obrovských kopců. Francesca čekala na chybu soupeřky, ale když se objevila příležitost, zkoušela kraťas nebo volej, případně smeč. Napadlo mě, že Petra, jak se snaží hru co nejvíc urychlit, se do tak dlouhých výměn samozřejmě nedostává a pak jí při delších zápasech chybí síly. Měla by v tréninku zkoušet hrát tímto stylem. A to by v tom čert, aby nezhubla. Navíc by se naučila hrát na antuce. Mimochodem, Nadal dnes ve finále s Almagrem hrál rovněž podobným stylem. A porazil ho už podesáté:-)
Reagovat
tommr
výkon Li Na je jako skoro u každý hráčky s výjímkou Sereny samozřejmě ovlivněnej i tím co jí soupeřka dovolí. A Petra jí toho dovolila o hodně víc než Sharapova, která se nenechá tak snadno rozběhat a má podstatně tvrdší a přesnější údery - o podání ani nemluvě ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas...
Marii to dneska šlo, servis psal, return taky skvělý...Li měla sice 70% prvního servisu, ale Maria ho v mnoha případech zreturnovala, a ještě tak, že soupeřku dostala pod tlak...
Reagovat
smazaný uživatel
Ajéje, tady si někdo špatně vsadil... Vždyť jsem ti říkal, že Masha to modré Porsche chce. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace. Nebyl to lehký turnaj, ale zvládla to svým bojovným stylem.

OT: Donna Vekič vyhrála v Istanbulu :P
Istanbul CHAMPION !! So happy. Beat today in finals Elisabeth Kulichkova, Rus 64 76 (4). She played very good today, we will play many more matches in the future. And...very proud to have all of you, means a lot to me!!!
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/3561_472330369505261_16638049_n.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Díky za zprávu o Donně! Moc se mi líbí a jsem rád, že se jí zadařilo. :)

Co se týče Mashy, tak máš pravdu. Tři zápasy byly těžce vybojované... Dneska už to ale byla paráda. :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist