Šarapovová po 28 letech začala grandslam dvěma výhrami 6-0 6-0

16. 1. 2013, 12:02
Aktuality 33
AUSTRALIAN OPEN ženy - Maria Šarapovová v Melbourne demoluje své soupeřky. Ani ve druhém kole s Misaki Doiovou totiž neztratila jediný game, což se jí na grandslamovém turnaji povedlo poprvé od roku 1985. V boji o osmifinále však čeká těžší soupeřka, souboj bývalých světových jedniček svede s Venus Williamsovou.
Maria Šarapovová

Před začátkem Australian Open ruská tenistka Maria Šarapovová rozdávala bonbóny, na turnaji však místo sladkostí rozdává kanáry. Světová dvojka dnes v Melbourne porazila Misaki Doiovou z Japonska dvakrát 6-0 a stejně jako v prvním kole neztratila ani game, což se jí na grandslamu povedlo jako první hráčce za posledních 28 let.

Maria Šarapovová hraje s velkým zaujetím"Dneska jsem sladkosti nepřinesla," řekla po zápase Šarapovová v narážce na vlastní značku cukrovinek, kterou představila v minulém roce. "Ale nechtěla bych se proslavit jen tím, že jsem vyhrála dva zápasy za sebou dvakrát 6-0. Radši bych chtěla být známá díky vyhrávání grandslamových titulů," dodala. 

Před Šarapovovou, která v prvním kole nadělila dva kanáry krajance Olze Pučkovové, naposledy zvládla úvodní dva zápasy na grandslamu bez ztráty gamu Wendy Turbullová na Australian Open v roce 1985. "Vždycky se soustředím jen na další bod a chci ho za každou cenu získat. Nechci, aby někdo poznal skóre zápasu podle toho, jak se tvářím a chovám," řekla Šarapovová, která výhrou 6-0 6-0 zahájila i loňské French Open a nakonec v Paříži slavila titul.

Ve třetím kole už ale čtyřnásobná grandslamová vítězka nejspíš dalšího kanára nepřidá. V souboji bývalých světových jedniček se totiž utká s Američankou Venus Williamsovou, která dnes porazila dvakrát 6-3 Francouzku Alizé Cornetovou.

"Tady nás asi žádné překvapní nečeká, už jsme spolu několikrát hrály. Není sice vysoko nasazená hráčka a možná nějakou dobu nehrála, ale pořád je velmi zkušená," řekla Šarapovová, která má se starší ze sester Williamsových bilanci čtyř výher a tří porážek.

Dál bez zaváhání pokračuje také světová čtyřka Agnieszka Radwaňská, která po triumfech v Aucklandu a v Sydney vítězí i v Melbourne. Už 11. výhru sezony si polská tenistka připsala proti Rumunce Irině-Camelii Beguové, kterou porazila dvakrát 6-3.Ve třetím kole se střetne s Britkou Heather Watsonovou.

V 17 letech si poprvé 3. kole grandslamového turnaje zahraje Madison Keysová. Talentovaná Američanka do něj na Australian Open postoupila po hladké výhře 6-2 6-1 nad třicátou nasazenou Rakušankou Tamirou Paszekovou. O osmifinále se utká s přemožitelkou Lucie Hradecké a pátou nasazenou Němkou Angelique Kerberovou.

Cibulková i Stosurová překvapivě končí
Skvělou formu z minulého týdne, kdy si v Sydney připsala skalp tří hráček Top 10, Dominika Cibulková v úspěšné Australian Open nepromění. Slovenská tenistka končí už ve 2. kole na raketě 159. tenistky světa Valerie Savinychové. Slovenka s jednadvacetiletou Ruskou prohrála 6-7 4-6.

Dál než ve 4. kole na Australian Open ještě nikdy nebyla a ani letos to nezmění. Řeč je o Samantě Stosurové, které se na domácích turnajích - od roku 2005 na nich nikdy nebyla ve čtrvtfinále - nedaří. Osmadvacetiletá Australanka už podruhé v této sezoně podlehla Číňance Jie Zheng, dnes v Melbourne v zápase 2. kola prohrála 4-6 6-1 5-7. A to ve třetím setu vedla 5-2, měla možnost dvakrát podávat na vítězství a několikrát byla dva míčky od postupu.

"Asi jsem začala příliš přemýšlet. Nechtěla jsem dělat chyby, tak jsem přestala hrát vítězné údery. Je to trpké," smutnila vítězka US Open z roku 2011.

- GRANDSLAM AUSTRALIAN OPEN 2013 ženy -
(Austrálie / Melbourne, tv. povrch, 31.000.000 austr. dolarů)
středeční výsledky (16. 01. 2013)

Dvouhra - 2. kolo:
Šarapovová (2-Rus.) - Doiová (Jap.) 6:0, 6:0, A. Radwaňská (4-Pol.) - Beguová (Rum.) 6:3, 6:3, Na Li (6-Čína) - Govorcovová (Běl.) 6:2, 7:5, Jie Zheng (Čína) - Stosurová (9-Austr.) 6:4, 1:6, 7:5, Bartoliová (11-Fr.) - Doloncová (Srb.) 7:5, 6:0, Ivanovičová (13-Srb.) - Yung-Jan Chang (Tchaj-wan) 7:5, 1:6, 6:4, Savinychová (Rus.) - Cibulková (15-SR) 7:6 (8:6), 6:4, Görgesová (18-Něm.) - Oprandiová (Švýc.) 6:3, 6:2, Makarovová (19-Rus.) - Foretzová (Fr.) 6:3, 6:3, Jankovičová (22-Srb.) - Koehlerová (Portug.) 2:6, 7:6 (7:5), 6:2, V. Williamsová (25-USA) - Cornetová (Fr.) 6:3, 6:3, Keysová (USA) - Paszeková (30-Rak.) 6:2, 6:1, Watsonová (Brit.) - Pěrvaková (Kaz.) 4:6, 7:6 (9:7), 6:2.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

33
Přidat komentář
freeteepek
Garbine mě příjmně překvapila. Sice schytala ve druhým setu kanára, ale myslím, že za to moc nemohla. Většina chyb, který udělala, byly spíš nevynucený. Hrála dobře takticky. Jenomže Serena je holt silnější. A výborně returnuje. Serena servírovala opět 192km/hod. Zatímco Garbine občas první podání nevyšlo a to druhý Serena zabíjí. Přesto Muguruza předvedla i pár skvělých vítězných úderů. Hrálo se relativně hodně delších výměn kde většinou Serena svou mamutí silou vytloukla bloky. Rozhodně to ale nebyl od třicetileté Sereny žádný válec teprve devatenáctileté Garbinky.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdybych byl lékař, tak bych některým diskutérům asi musel předepsat prášky proti zášti... Snad všichni ví (včetně Mashy), že Venus bude jiná kategorie než ty předchozí soupeřky. To ale nic nemění na tom, že Masha odehrála ty dva zápasy bezvadně. Je úžasné, jak se Masha dokáže motivat proti každé soupeřce, ať už je na jakémkoliv místě v žebříčku. Myslím, že taková vlastnost je hodně důležitá, i když se to na první pohled někomu nemusí zdát. Jenže podcenění soupeře se ještě nikdy nikomu nevyplatilo... Co se týká toho zápasu, tak Doi mi přišla trochu snaživější než předtím Puchkova (přestože výsledek byl stejný), ale taky asi udělala víc chyb... Zápas Any jsem už trochu okomentoval ráno a ještě zpětně mě zaujal vývoj toho 1. setu. Z pohledu Any to bylo 3:0, 3:5 (dva odvrácené setboly), 7:5. Muselo to být opravdu rodeo. :)

Mimochodem, chtěl bych vidět toho pošetilce, který by si od takové krásné a úspěšné slečny nevzal gumídky nebo tenisáky... :)
http://img.blesk.cz/img/2/full/1440135_.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Ta teplá kengura se zase předvedla! Nedávno se monty smál mému výrazu zatmění mozku u ženských. Co jiného bylo tohle? Měla 5-2 s dablbrejkem a přesto se jí to povedlo ještě podělat. Za titul z USO (tehdy mě hodně potěšila) by si zasloužila aspoň SF na domácím grandslamu. Snad za rok.
Reagovat
smazaný uživatel
Ženský tenis Brozi..Minulý týždeň hrala Ormachea s Kichinok kvalifikaciu a vyhrávala 6:4, 5:2 a 40:0..A prehrala 5:7 a 6:8!.. To je dosť aj na vola..Samanthy mi je ľúto..
Reagovat
smazaný uživatel
:-) Tak tohle je fakt děs, o tom ani nevím. Z konečného stavu se to nepozná a livescore nesleduju.
Reagovat
smazaný uživatel
uuukrutně nesympatická a žádný prsa. hlavně ale že má kanáry
Reagovat
smazaný uživatel
je super todle musí vyhrát je Mashenka ve formě fandím ji
Reagovat
gigin
Heather, to jsi ty?? :-OO
Reagovat
Heather_Fedex
kurwa to te jak napadlo ;DD
Reagovat
gigin
:DDDDD
Reagovat
smazaný uživatel
V čem je Marfuša nejlepší? V jekotu? Nevadí ti ten její primitivní řev a vrcholně nesportovní chování, kterým deptá soupeřky?
Reagovat
dadaft
proč by ne. zatím hraje Máša skvěle.
Reagovat
dadaft
Aga do zápsu vstoupila dvojchybami, Irina aktivní hrou. Po přátelské výměně brejků a udrženém servise Agy přišel čtvrtý, klíčový gem celého zápasu. V jedné z jeho výměn jsme mohli sledovat kvalitní razantní přestřelku od základní čáry. Irina do toho dávala to nejlepší, Aga se s přehledem držela ve hře..........
.....a pak, najednou, jako by říkala, tak vidíš, přestřílet mě nedokážeš ..... a mě už to přestalo bavit - - - zahrála brutální kraťas.
Takové vyjasnění vzájemného postavení ve zkratce.
Dál už měla Aga zápas zcela pod kontrolou - jediný náznak zápletky se odehrál ve druhém setu, kdy Irina snížila z 1:3 na 3:3 - ale Aga třetí set nechtěla - v následujícím gemu viditelně přidala na razanci a zápas dotáhla.
Divák má asi raději buď jasnou dominanci nebo vyrovnané drama - tomuhle zápasu trochu chybělo vzrušení.
Ale čistá práce to byla.
Reagovat
dadaft
nicméně na vítězství v turnaji bude muset hóóóóódně přidat.
(ale rezervy ještě určitě jsou. )))))))))
Reagovat
Bob
až jí taky nadělí kanára :D
Reagovat
pepin
Nevím co se přemýlají ty kanáři. At také napíší, proti komu je dala. Má jedinou kliku, že je Serena vedle, jinak by už měla žaludeční potíže. To samé prožije Agn. až zjistí, že proti ní jde Vika.
Reagovat
Bob
Aga je takovej David Ferrer. Je chytrá, vymetá turnaje, kde je nejsilnější, ale na Viku, Mařenu nebo Serenu nemá. Kdyby Petra na TM nedělala chyby, určitě by jí taky porazila. Pamatuju si jenom na ty returny. Mařena teď bude hrát proti Venus, tak to sice vyhraje, ale kanáry už v tom nebudou.
Reagovat
Heather_Fedex
bobe, kdyby jsou krasna ne :))

a jinak, ja taky nijak zvlast neprecenuju to, ze maria vyhrala uz 2 zapasy bez ztraty gemu. napr. na oh take smetla sahar peer a ve finale vsichni dobre vime, jak to nakonec dopadlo. loni na ao detto, kdyz 1. kola suverenne zvladla a ve finale predvedla ostudny vykon
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Máša je tím pověstná, že hraje od prvních kol úplně naplno a do turnaje vždycky vlétne jako drak. Ale myslím si, že ona se umí velmi dobře připravit na určitou událost, takže jí tady tipuji minimállně na to semifinále, ale spíš myslím, že půjde až do finále.
On byla už na konci loňského roku, na TM, skvěle připravena.

Venus s ní prohraje. To by jí muselo jít po celý zápas první podání a nevypadávat z herního rytmu jako např. dnes. Musela by být velmi přesná proti Máše. Ale od zápasu očekávám alespoň atraktivní podívanou a hezký tenis.
Reagovat
Heather_Fedex
jo, maria na velke akce zvycejne byva dobre pripravena, jenze co z toho, kdyz ji porad chybi ten posledni krok, aby zvladla finalovy zapas
Reagovat
smazaný uživatel
Jenže ona se nikdy nevzdá, i kdyby v těch finále dvacetkrát šlápla vedle. Osobně si myslím, že nakonec ten poslední krok udělat dokáže. Mimochodem třeba v semifinále USO měla v první půlce zápasu Viku celkem dobře rozebranou, kdyby to vydržela celý zápas.....
Reagovat
Heather_Fedex
jenze ve finale uo by stejne od sereny dostala klepec... to vim 100%ne
maria bohuzel na to, jak ma viteznou mentalitu ma tu bilanci ve finalovych zapasech za posledni 2-3 roky hodne negativni ;//
Reagovat
freeteepek
Petra na TM přijela dobře připravená. Prý předtím v tréniku převálcovala Šafářovou. Hala jí svědčí. Jenomže nezačala ten zápas dobře a jeho další průběh poznamenala začínají nemoc. Těžko říct, jestli to byla smůla, ale štěstí rozhodně vypadá jinak:-)
Reagovat
smazaný uživatel
No, i tu Serenu může jednou zase porazit. A Serena bývá ve finále GS nervózní víc než v jiných zápasech. Nebo ji taky může porazit někdo jiný na některém GS a s Mášou se vůbec nepotkají. Vzpomeň na loňské RG.
Reagovat
rib
Doufám, že to bude boj. Je to dost otevřené, jelikož nezávisí jen na tom, že je Máša schopná udělit kanára, ale taky na tom, co jí slabší a vyděšenější soupeřky dovolily. A tak věřím, že Venus si na Mášu vyskočí víc než ty nesmělé ženy v prvních kolech... :-)))
Reagovat
freeteepek
Nechápu, že jí WTA dělá reklamu. Ona je sponzoruje? Ať si ty svoje luxusní gumíky strčí někam...4 kanáry za sebou. Co na to říct? Až narazí na Serenu nebo na Viku, sama jeden dostane. A bude mít co dělat, aby jich nebylo víc. Ani pytel těch jejích kendíků jí nepomůže.
Reagovat
smazaný uživatel
ale no tak, kanara nedostane a dokonce si myslim ze ma momentalne i navrch. Skoda ze se takovy tenistky potkali tak brzo, kazdopadne at tak nebo tak, pro obe je to velika proverka do dalsich boju:) ja osobne to preju Maruscce nejkrasnejsi tenistce na okruhu:)
Reagovat
Heather_Fedex
parny valec ;)))
ale s venus ocekavam boj
Reagovat
smazaný uživatel
No, kazdy sebevedomi ziskava jinak :P ;). Jsme zvedava na zapas s Venus a fandit budu asi Venus...
Reagovat
smazaný uživatel
Venus taky smete ve 2 setech, ta dneska s Cornet neukázal skoro nic kromě svých hnusných alá paitnball.
Reagovat
smazaný uživatel
No, mne se nahodou ty saticky libi ;). A doufam, ze to bude napinavejsi zapas nez dvakratsestnula!! ;)
Reagovat
smazaný uživatel
To jo, něco jako 6:3, 6:4 třeba.
Reagovat
Fandina
Samozřejmě že Mária bude favoritkou, já také budu fandit Venus a šatičky jsou super, Venuše vždycky přijde z něčím jiným než ostatním a vždycky jí to sluší. Teď nevím, ale myslím předloni byla na AO v krajkách. Jinak držím palce Venus.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist