Šarapovová oslavila návrat do čela žebříčku výhrou

15. 5. 2008, 21:48
Aktuality 0
WTA ŘÍM - Ruská tenistka Maria Šarapovová oslavila návrat do čela světového žebříčku, kam se posune v pondělí díky tomu, že Belgičanka Justine Heninová ukončila kariéru, vítězstvím. Na turnaji v Římě si zajistila postup do čtvrtfinále po výhře nad Dánkou Carolinou Wozniackou po setech 6:4 a 7:6.
Maria Šarapovová (© AP Photo)

Jednadvacetiletá Ruska Maria Šarapovová, které se na první příčku posune počtvrté v kariéře, dnes zvítězila ve dvou setech, přestože ve druhé sadě s Carolinou Wozniackou prohrávala už 1:5. Nakonec ale dotáhla set až do tie-breaku, který získala poměrem 7:3.

Ve čtvrtfinále narazí druhá nasazená Šarapovová na turnajovou devítku Patty Schnyderovou ze Švýcarska.

Osmnáctiletá Francouzka Alize Cornetová v Římě předvádí skvělé výkony. V zápasech s Duševinovou a Schiavoneovou ztratila dohromady pouze 9 gamů a dnes si poradila i se světovou pětkou Světlanou Kuzněcovovou. Tu porazila hladce 6-2 6-4 a jako úspěšná kvalifikantka postoupila už do čtvrtfinále. V něm narazí na Serenu Williamsovou.

Cornetová letos na antue už zajímavých výsledků dosáhla - v Acapulku prohrála až ve finále s Pennettaovou, v Charlestonu a Amelia Islandu vypadla shodně v semifinále.

Po včerejším hladkém vítězství nad Ukrajinkou Bondarenkovou neztratila Serena Williamsová v Římě ani dnes set. Domácí Sara Erraniová jí dělala větší problémy, favorizovaná Američanka však dokázala vyhrát 6-4 6-3.

Naprosto suverénně postoupila do čtvrtfinále turnaje v Římě Srbka Jelena Jankovičová. Čtvrtá nasazená hráčka porazila Rusku Kirilenkovou 6-1 6-1.

WTA Řím - čtvrteční výsledky:

Dvouhra - 3. kolo:
Šarapovová (2-Rus.) - Wozniacká (Dán.) 6:4 7:6 (7:3)
Jankovičová (4-Srb.) - Kirilenková (Rus.) 6:1 6:1
S. Williamsová (5-USA) - Erraniová (It.) 6:4 6:3
Schnyderová (9-Švýc.) - Bartoliová (8-Fr.) 4:6 6:4 7:6 (9:7)
Pironkovová (Bul.) - Azarenková (Běl.) 6:2 1:0 skreč A.
Cornetová (Fr.) - Kuzněcovová (3-Rus.) 6:2 6:4
Čakvetadzeová (6-Rus.) - A. Radwaňská (12-Pol.) 6:4 1:6 6:1
V. Williamsová (7-USA) - Zvonarevová (10-Rus) 7:5 6:2

Čtyřhra - 2. kolo: Benešová/Husárová (ČR/SR) - Raymondová/Stosurová (6-USA/Austr.) 6:4 2:6 4:2

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil. ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist