Šarapovová může obhájit titul, čeká ji ale Serena. Tu už 12 zápasů neporazila

6. 6. 2013, 18:01
Aktuality 114
Už jen jedna výhra dělí Marii Šarapovovou od obhajoby titulu na French Open. Ruská tenistka dnes udolala Viktorii Azarenkovou, ve finále však narazí na nejtěžší možnou soupeřku Serenu Williamsovou. Světovou jedničku, se kterou nevyhrála už v 12 vzájemných zápase po sobě a která nenašla přemožitelku už ve 30 utkáních v řadě.
Maria Šarapovová

Zatímco v předešlém zápase s Jelenou Jankovičovou Marii Šarapovovou její soupeřka v úvodním setu dokonale zaskočila, dnešní semifinále Ruska odstartovala výborně připravená a v prvním setu utkání se světovou trojkou Viktorií Azarenkovou to byla ona, kdo diktoval tempo. Ruska sice ztratila úvodní game, ovšem od té chvíle byla jasně lepší při svém podání i na příjmu - Azarenková v celé sadě uhrála při vlastním servisu pouhé tři výměny.

Úvodní set celkově už 13. vzájemného souboje obou tenistek tedy vyzněl jasně pro Šarapovovou, která ho získala poměrem 6-1. Nepovedený úvod se ale na Azarenkové příliš nepodepsal a Běloruska ukázala, jak se má bojovat o grandslamové finále.

Viktoria Azarenková a Maria ŠarapovováMladší z obou bývalých světových jedniček zavelela k obratu za stavu 3-2, kdy se dostala ke svému druhému brejkbolu a znovu ho využila. Vzápětí si udržela vlastní podání a lépe zvládla i nervózní konec setu, jenž Šarapovová, rozhozená nepříznivým verdiktem rozhodčí, ukončila dvojchybou.

V té chvíli už kurt Pilippa Chatriera zkrápěly dešťové kapky, které obě tenistky na půl hodiny poslaly do šatny. Pauza vynucená nepříznivým počasím více prospěla Šarapovové, která ještě v prvním gamu promarnila brejkbol, ale ve třetím už se dočkala a šla do vedení 2-1. Azarenková si vzala servis zpátky a srovnala, jenže si neudržela další dvě podání v řadě a za stavu 2-5 byla blízko vyřazení.

Ani tehdy se světová trojka nevzdala a zarputila bojovala. V osmé hře odvrátila čtyři mečboly, proměnila svůj třetí brejkbol v gamu a poté snížila na 4-5, ale víc už jí dnes Šarapovová nedovolila. V desáté hře se dostala k dalším třem mečbolům v řadě a vzápětí esem zápas ukončila.



"Radši bych vyhrála ve dvou setech, ale i tak jsem spokojená. Už jen proto, že včera jsem hrála těžký zápas," uvedla Šarapovová a připomněla třísetovou výhru nad Srbkou Jelenou Jankovičovou, se kterou v první sadě ve středu prohrála 0-6.

Serena Williamsová a Sara ErraniováLoni Šarapovová v Paříži zkompletovala sbírku grandslamových titulů a letos může svůj triumf zopakovat a přidat tak celkově pátý grandslamový titul. Jenže cesta k němu vede ještě přes hodně 'výmolů'. V sobotním finále totiž vyzve patnáctinásobnou grandslamovou vítězku a světovou jedničku Serenu Williamsovou, kterou porazila naposledy před téměř devíti lety a od té doby s o pět let starší Američankou prohrála 12 duelů v řadě - včetně tří v letošní sezoně.

Williamsová je navíc v parádní formě, díky které prodloužila svou rekordní sérii bez porážky už na 30 zápasů. V dnešním semifinále nedala šanci loňské finalistce Saře Erraniové, kterou deklasovala za pouhých 46 minut 6-0 6-1. Postarala se tak o největší debakl v semifinále Roland Garros od roku 1984, kdy Američanka Chris Evertová nadělila Camille Benjaminové dva kanáry.

Serena za tři čtvrtě hodiny hry nastřílela neuvěřitelných 40 winnerů a udělala jen 12 nevynucených chyb. V kontrastu těchto čísel byla Erraniová na kurtu jen do počtu, neboť zahrála pouhé 2 vítězné úděry a dopustila se 3 zbytečných chyb.



Na Roland Garros se jednatřicetiletá Američanka dostala do finále teprve podruhé v kariéře - v roce 2002 v něm porazila starší sestru Venus. "Bylo by skvělé zase tady vyhrát, ale myslím, že mnohem lepší je to, že i po jedenácti letech pořád hraju a jsem zdravá," uvedla v narážce na zdravotní potíže, kvůli kterým před dvěma lety skoro rok nehrála.

Výsledky - French Open - ženy (antuka, dotace 21.017.000 eur):
Dvouhra - semifinále:
S. Williamsová (1-USA) - Erraniová (5-It.) 6:0, 6:1,
Esa: 5-0
Dvojchyby: 0-0
Úspěšnost 1. podání: 82 - 36 %
Brejkboly: 5/7 - 0/0
Vítězné údery: 40-2
Nevynucené chyby: 12-3
Vítězné míče: 52-16


Šarapovová (2-Rus.) - Azarenková (3-Běl.) 6:1, 2:6, 6:4.
Esa: 12-3
Dvojchyby: 11-0
Úspěšnost 1. podání: 62 - 72 %
Brejkboly: 6/10 - 5/10
Vítězné údery: 42-15
Nevynucené chyby: 39-22
Vítězné míče: 87-77

Komentáře

114
Přidat komentář
smazaný uživatel
Mně bylo Sary také líto, je jasné, že na Serenu - a ještě v takové formě - prostě nemůže vzhledem ke svým dispozicím mít protizbraň.

Co mě však překvapilo, ale vlastně ani příliš ne, jaká se tu zvedla proti Sereně vlna, jak je nemožné proti ni hrát, jak destruuje ženský tenis apod....Jaká byla Sara chudák....
Už jste zapomněli na Wimbledon, kde chudák Sara neuhrála proti Švedovové, která hraje útočně a agresivně, jediný fiftýn?! No asi jo.....
Já Sereny servis obdivuju, jako i její další údery. Obdivuju, jak tento úder dokázala dovést téměř k dokonalosti. Obdivuju, jak dokázala svou antukovou hru oproti minulým rokům o hodně zlepšit. Nesouhlasím s tím, že tak hraje jenom proto, protože má sílu. To je tak zjednodušený pohled.....Jsou na okruhu hráčky daleko vyšší, i disponující silou, které prostě nejsou takového technicky dokonalého servisu schopny, i když by k tomu předpoklady měly. Třeba taková Petra, která je zde tolik oblíbená, ta by mohla podobným stylem hrát také....Vadilo by to místním uživatelům? Myslím, že ne.....
Je fakt, že včera podávala někdy i 200 - asi už něco nacvičovala na finále. Ale jinak je rychlost jejích úderů srovnatelná s ostatními ranařkami na okruhu. V zápase s Garciovou měla Francouzka podání i 185 km/h, Serena dala dvě techniská esa v řadě 175 a 169 km/h.

Už Seleška přišla se silovým tenisem a postupně se to měnilo, jak doba postupovala, obviňovat Serenu z toho, že je její vinou, jak vypadá dnešní tenis, je přinejmenším nespravedlivé. Ale Serena je nejlepší, je vidět, tak se do ni opřeme....
Jaký styl tenisu razily ostatní ranařky na špici ve své době? Davenportová, Venus, Mauresmová a další a další....?
Reagovat
dadaft
tenhle tvůj příspěvek mě donutil k chvilce zamyšlení a ke zkouknutí pár videí.
možná je to člověče v tom, že Serena začala hrát důsledně údery v otevřeném postavení. hlavně na bekhendu je to viditelné. je to velice účinný úder, bohužel mu ale schází ten typ elegance jako má jednoručný bekhend nebo i obouručák v provedení třeba od Li Na. takové to pootočení těla a následující protažení úderu (nebo "položení se" do úderu v případě druhém).

brixner to vystihl přesně - marné volání po něčem, co už se nikdy nevrátí...
Reagovat
dadaft
mimochodem tohle video mě dneska dostalo.
Serena model 2007.
http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=YQ0_kgoevVk&NR=1
Reagovat
smazaný uživatel
Díky za video, člověk si to takhle rád připomene, už bych pomalu na ten zápas s Justine zapomněl.:)

K tomu bekhendu - máš pravdu, já ho osobně považuji spolu se servisem za její dva nejlepší údery. Forhend je kvalitní, bekhend dle mého ještě kvalitnější, málokdy ji zradí a hodně toho s ním ubrání. Od minulého roku zlepšila na antuce ještě výrazně pohyb....
Vlastně s bekhendem z otevřeného postavení přišly právě sestry a Hingisová - pokud se nepletu....

Jasně, tak elegantní jako bekhend jednoruč nebude nic, pro ten úder mám slabost.:) A samozřejmě silový a fyzický tenis tenhle typ úderu vytlačuje. Je to tak i u chlapů, kde většina hraje uniformní styl tenisu.

Ano, jsou to marná volání po něčem, co už se nevrátí...Doba a vše jde kupředu.... Chápu, že to některé lidi štve. Vím, jaký je na to třeba tvůj pohled a proč a z jakých důvodů máš právě ženský tenis rád....A tím pádem rozumím tomu, proč je ti Serena "trnem v oku"....
Ale po přečtení včerejší diskuze, jsem k tomu také musel napsat své.:))
Já mám také rád odlišné styly, mám rád chytrý tenis Agy, líbí se mi (když jí to jde) topspinový forhend Sam, BH slajzy Roberty, obdivuji Saru za to, kam se až se svými dispozicemi dostala a mohl bych pokračovat dál....Ale Serena je pro mě prostě bourák, jak by napsala sojka.:)
Reagovat
smazaný uživatel
No, ja jen doufam, ze Masa neco v tom finale vymysli...a vsechny prekvapi vcetne mne teda...to bude snad asi poprve v zivote, co budu asi prat Marii...ani se mi nechce verit, ceho jsem se to dozil...:/ [ale koukat na to asi nebudu]

...Serenu uznavam, ale Oskare, ty stary brachu, co je moc, to je moc...nic se nema sakra prehanet...uz staci, ze finale muzu bude asi jen formalitou...nebot se obavam, ze David neni z tech, ktery by nejak Rafu potrapil...co si pamatuji, tak nejvic na antuce na RG ho potrapil paradoxne Isner a Djoko...Takze Rafa si jde pro dalsi antukovy zarez, a definitivne se stane historicky kralem cihlove drte...No da se rict doslovne David proti Goliasovi....

Moc jsem z GS nemel, porad behani po vysetrenich atd..., ale zena mi vypravela o akci Svetlana vs. Serena...pry Svetluska hrala naramne, tak jen skoda, ze to nezvladla do konce...

Pokud se Serena udrzi v takove dispozici, v jake je ted, tak nemam pochyb o tom, kdo letos na trave bude dominovat...

Snad se Petra probudi...jinak si to muzem uz pred GS u holek v klidu odskrtnout...
Reagovat
smazaný uživatel
Monty psal, že jsi sympaťák a já tomu tak věřila :)))A ty klidně tlačíš Marfušu.... máš rezervačku na černé listině :))))
Reagovat
smazaný uživatel
Sakra práce, tak to bude asi pěkná fuška tu rezervaci na černé listině zrušit.:)))
Ale pochop, nešlo, aby bylo včera fanouškovské rozdělení nestejnoměrné!:)) Jsou to přeci jen ženy, tak aby to nebylo jedné líto....A už jsem to psal včera, když si mám vybrat z těch dvou, která je mi sympatičtější, Maruš vyhrává.:)))
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, nechápu to a fuška to opravdu bude :))))))) A nespoléhej na panáky, který mi stejně předem vypiješ :))) Jen doufám, že nebudeš kvůli nepoměru sil fandit Mašeně proti Sereně !!
Reagovat
smazaný uživatel
Né, to nebudu - teda panáka ti samozřejmě vypiju jako vždy, ale budu fandit Sereně.:))) A ty? Doufám, že se mnou?
Reagovat
smazaný uživatel
Myslíš vypít s tebou panáka (nikdy) nebo fandit Sereně (vždycky)? :))))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím vypít panáka jako nedávno a fandit Sereně jako vždycky!:)))
Reagovat
smazaný uživatel
Proti Mašeně bude fandit vždycky, tzn. Sereně :))) Jen to snad bude trochu lepší zápas než milion es a bum prásk :))
Reagovat
smazaný uživatel
Já tipuji tříseťák....A teď už sleduji semi Rafa vs Nole, snad to bude pořádná řežba.:))
Reagovat
smazaný uživatel
Já myslím, že ji Serena vymlaskne ve dvou setech :) No snad to řežba bude a vyhraje Djok :)
Reagovat
smazaný uživatel
Harém nebo Dulcinea tým, stejně všichni víme, co tím má kdo na mysli.:) Ne, musím si stát za svým, Maruška ti přijde nejkrásnější, ale Viku prožíváš více - musel jsem vyrovnat síly ve tvém družstvu, ale že mi to dalo práce, už jsem chvilkama myslel, že to Máša ve třetím neustojí.:))

Nepodezřívej mě z nějaké předzápasové taktiky!:)) Nevím, co by mohlo být stylovější a u Maruš by mě to ani nepřekvapilo, kdyby si nechala porážku Sereny po devíti letech na ten nejnevhodnější okamžik!:)) To jest na finále RG....
Reagovat
dadaft
pro montyho a další, co včerejší zápasy neviděli:
jak známo, jestřábí oko dokáže určit nejen přesný dopad míčku, ale dodává i spoustu jiných informací - jak rychle lítají servisy, kam jednotlivé hráčky umísťují míčky, odkud returnují atd.

před zápasem Serena - Sara byla už poněkolikáté představeny údaje o výši odskoku míčku po servisu nad základní čárou u soupeřky (stejně jako například před zápasem Stosurové) - vzhledem k tomu, že jestřábí oko dokáže přesně zmapovat trajektorii každého míčku, je to brnkačka.
bylo to zajímavé.
standartní výška odskoku servisu nad základní čárou soupeřky je 1,3 až 1,5m. servis Stosurové dokáže vyskočit cca 1,65m.
myslíte, že je to servis s nejvyšším odskokem?
kdepak. Sereniny servisy mívají odskok i 1,8m. slovy jedna celá osm desetin metru!
malé hráčky typu Sary Errani se vlastně dostávají do neřešitelné situace - pokud nechtějí returnovat 4m za základní čarou ale v nějaké její snesitelné blízkosti, musí returnovat nad hlavou!!!
o možnostech razance a umístění takového returnu si netřeba dělat iluze.
(další myslitelná možnost, postoupit si do kurtu, vypadá napohled lákavě, ale praktický důsledek by byl jediný - vzhledem k rychlosti, umístění a nečitelnosti Serenina servisu by člověk pouze sledoval, jak mu tam Serena sází jedno eso za druhým...)
(((podle mě snaha udržet základní čáru i za cenu toho, že hráčky budou hrát téměř halfvoleje či v podřepu (typicky Aga), patří mezi základní poznávací znaky současného ž. tenisu)))

zkrátka vemte si jakýkoliv měřitelný parametr a na špici bude Serena. ))
(a pak dlouho nic)
tak to prostě je.
Reagovat
smazaný uživatel
No, tohle je konečně článek podle mého gusta... Teda hlavně ta fotogalerie. :)
http://isport.blesk.cz/clanek/blesk-sport/174361/foto-tenisove-krasavice-utoci-sexy-holky-na-roland-garros-podivejte.html
Reagovat
smazaný uživatel
Pěkné fotky jsi vybral.
Reagovat
Mayo
Wilander je pánes
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska byl den. Pln sebevědomí jsem rozhlašoval, že vyhraje Vika a proč. Vsadil jsem na ní. A pak Lunej tady oznámí, že ji favorizuje Wilander. Naštěstí Vika vyhrála první gem, tak jsem z toho vyšel hodně se ctí.

Pak jsem varoval před Sárou, no sekl jsem se. Podle mého pořád lepší než statečně rozhlašovat, jak Nadal smázne Brandse. Asi bude lepší držet hubu. Klidně přiznám, že jsem na Sáru pár šušňů vsadil. Serena je taky jenom žena. Jeden den hraje fantasticky, další jenom dobře. Set intergalakticky aby se další trápila a nakonec zase výborně.

PS: Podkryju mé tajemství - jedním z mých tajných zdrojů je právě Wilander. Koho označí za favorita, ten u mě končí. Řekne-li, že zápas bude bitva sázím under úplně v klidu. Podobný zdroj mám pro český fotbal.
Reagovat
dadaft
to se stává.
utěší tě, že tě mám i tak rád?
P.S. Sára to ani nezkusila, tak jako proti Petře v Dubaji, kde odehrála set jako uragán.
Reagovat
smazaný uživatel
Co jsem zase provedla? Tak si vezmu tvoji 8. větu k srdci jo? :)) No nic, budu teda chodit radši na fórum o vaření, tam se snad uchytím :))))
Reagovat
smazaný uživatel
Naopak dík. Před Wilanderem je třeba varovat. Vzhledem k Berďovi by to chtělo, aby po pár jeho favorizování řekl, že grandslam nevyhraje.
Na Berďovi pořád leží Wilanderova deka.
Reagovat
smazaný uživatel
"Podobný zdroj mám pro český fotbal."

Vízek? :D
Reagovat
smazaný uživatel
:)
jj, sice už je hodně profláklej, ale pořád jistota. Klasický zářez byl, jak chtěl vsázet něco obrovskýho tuším podzimní derby Slavia-Sparta na Spartu.
Reagovat
Sonja
Novak-Rafa
Řežba...favoritem je Rafa, tak snad to dopadne jak v MC.

Jo-David
Jeden z těchhle dvou mušketýrů ztratí první set na turnaji...kdo to bude?:-))) David je favorit, ale Jo ukázal, že se s ním musí počítat a myslím, že tohle semifinále nabídne víc než 3 sety.

Finále
Podle mne by bylo nejlepší (nejdramatičtější) finále Novak-Jo.
Reagovat
Sonja
David by se konečně mohl Rafovi v něčem vyrovnat- dojít do finále RG bez ztráty setu:-D... ale to bych Tsongovi nepřála;-)
Reagovat
Mayo
neľúbi sa mi to finálové zloženie :P
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10588041683-french-open-2013/213471291353011/

Tady máš odkaz na ten zápas na ČT! :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Díky moc! Někdy odpoledne se na to podívám... Teď už je moc pozdě. :)
Reagovat
smazaný uživatel
No a ještě musím samozřejmě pogratulovat Katce Siniakové a Báře Krejčíkové k postupu do semifinále čtyřhry! :) Zítra je čeká třetí nasazená dvojice Konjuh/Zhao. Tak snad aspoň v deblu se Katce proti Konjuh zadaří... Holky, moc vám držím palce a věřím, že máte na to, abyste to celé vyhrály! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jak už jsem avizoval včera: Byl jsem dneska celý den pryč a bohužel jsem ten zápas neviděl. Kouknul jsem se zatím aspoň na highlighty a tiskovky obou holek. Zítra se snad podívám na záznam. Doufám, že je na ivysílání ČT... Jinak jsem asi přišel opravdu o hodně. Z těch highlightů to vypadá, že to byl skvělý tenis. Nejvíc mě tam zaujal jeden hezký moment v 1. setu, jak Masha dala pěkný lob a Vika jí za to zatleskala. :)

Dneska to pro mě bylo těžké, protože mám rád obě holky. V první řadě je třeba říct, že obě na tomto RG uspěly už teď. Vika udělala svůj nejlepší výsledek a poprvé si v Paříži zahrála semifinále. Masha už je podruhé za sebou ve finále, což je na jejím ještě nedávno nejméně oblíbeném povrchu obrovský úspěch. Samozřejmě budu Mashe ve finále moc držet palce! :) Zároveň je třeba si připustit, že favoritkou bude Serena. Zatím to u ní vypadá podobně jako v Římě, kde překonala jeden krizový zápas (proti Anabel) a pak si došla pro titul. Světlana určitě měla šance na to, aby ji porazila, ale nedokázala je využít... Od Sary se asi dneska nečekalo, že by mohla Serenu porazit, ale přesto je ten výsledek 6:0, 6:1 na antuce docela překvapivý. Z těch statistik je jasné, že dost zásadní vliv měla úspěšnost 1. servisu, která byla u obou hráček zcela rozdílná... Tohle vítězství Sereny sice budí respekt, ale stejně se na finále těším. Ať to dopadne jakkoliv, jsem na Mashu pyšný a na Viku taky. Jak říkám: Už teď je jasné, že obě v Paříži uspěly. :)
Reagovat
smazaný uživatel
A ještě se vrátím k vedlejší diskusi...

Oskar: Co je to za blbost, že Mashu zanedbávám? Když hrály Masha a Vika čtvrtfinále ve stejný čas, tak jsem se díval na zápas Mashy. Pravda, bylo to hlavně kvůli tomu, že právě tenhle zápas běžel na německém Eurosportu. Kdyby tam hrála Vika, tak bych se díval na ni... Ale kdybych Mashu zanedbával, tak bych se určitě nedíval na její zápas. :)
Druhá věc: Pokud chce tomasinho fandit Mashe, tak já nejsem vůbec proti, právě naopak. Vždyť žádnou hráčku nevlastním... Občas mi přijde, že jsem tady považovaný za jednoho jediného fanouška Mashy, ale já tu zdaleka nejsem jediný. O co jsou třeba haitik nebo Heather menší fanoušci než já? Masha má miliony fanoušků po celém světě (viz její FB) a já jsem prostě jenom jeden z mnoha. No a vůbec mi to nevadí. Naopak jsem rád, že to spoustu lidí vidí stejně jako já. :) Jo a nemám žádný "harém" furt... :D

janekda: Co je to za blbost, že jsem Caro odsunul na druhou kolej? Jsem tady jeden ze dvou lidí (spolu s CaroPe), který se jí pořád zastává. Mám stále čtyři stejné oblíbené hráčky a nedávno k nim přibyla pátá - Katka Siniaková. Možná zanedlouho přibudou i další. :)

Takže na vás dva jsem chtěl ještě zareagovat a doufám, že jste to nemysleli úplně vážně... :) Ostatní příspěvky (velmi často deb*lní) komentovat nebudu. Připadá mi, že někdo ten tenis spíš poslouchá, než že by se na něj díval. Pořádně jsem tady ani nečetl, že mezi Mashou a Vikou to byl pěkný zápas (přitom z těch higlightů to vypadalo super), zato příspěvků o hlasitosti jsou tady tři pr...
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě oprava: Ten zápas Sereny proti Anabel nebyl v Římě, ale v Madridu...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je normální, že se prostě spoustě lidí to hekání nelíbí a kritizujou to. Já tu taky na svého oblíbence musím vyslechnout blbý komentáře, ale to je holt osud fóra. Ale tebe to snad nerozhodí ne? :)) Máš prostě velkej harém :)))))
Reagovat
smazaný uživatel
Kušuj s tím harémem už! :D Teď vážně: No jo, tak už to na fóru chodí. Kdyby tady byla možnost ignorace, hned bych si tam pár lidí přidal... Chápu, že někdo třeba nějakou hráčku nemusí, ale některé komentáře jistých jedinců jsou už trochu přes čáru.
Reagovat
VlS
možná to bude tím, že to moc pěknej zápas nebyl. Neměl spád, rytmus, blbě se na to dívalo. Většina výměn byla na 1 - 3 rány s koncem UE na jedné nebo druhé straně. Prodlužování pauz mezi servisy ze strany Marie nechutné, už aby to WTA začala trestat stejně jako ATP.
A řev hroznej.
Reagovat
smazaný uživatel
No promiň, ale Masha měla podle statistik poměr mezi winnery a UE +3. Vika měla -7, což je sice horší, ale taky to není nějak drastické... Jak říkám, z těch higlightů to vypadalo velmi dobře. Co se týká pauz mezi fiftýny, tak to mi nepřísluší komentovat. Někteří hráči a hráčky (např. Andrejka Hlaváčková ve svém blogu na HN) se už proti tomu časovému omezení ohradili. Některé výměny berou dost sil a myslím, že lépe než profesionálové to nikdo nemůže posoudit. Na to opravdu nestačí si párkrát jít zapinkat... Taky mi pořád není jasné, jaký tenis máš vlastně rád. Jednou je to moc "pinkání" a dlouhé výměny, podruhé zase moc krátké... :D
Reagovat
smazaný uživatel
A co se týká řevu: Ano, holky jsou hlasité (zdaleka nejsou na okruhu jediné), ale ty komentáře už jsou taky přehnané a je to pořád dokola...

Ty dnešní titulky, to je teda síla...
isport.cz: "Bitvu hekajících hvězd vyhrála Šarapovová, o titul se utká se Serenou"
idnes.cz: "Bitvu hekajících blondýn vyhrála Šarapovová. Ve finále potká Serenu"
aktualne.cz (z článku): "V semifinálovém souboji vřeštících sirén udolala po setech 6:1, 2:6 a 6:4 svou běloruskou rivalku Viktorii Azarenkovou."

Moc originální to tedy není... Občas mi připadá, že do českých médií píšou samí retardi. :D Jsem rád, že aspoň TP si zachoval glanc. :)
Reagovat
smazaný uživatel
"Bitvu o sirénu roku vyharala Šarapovová"
Chapu ze je ti to protivne, ale je to fakt :)
Reagovat
smazaný uživatel
Samozřejmě to byla legrace s tou Karolajn. Oskar tam tušim i dal smajlika. Ja se smajliky šetřim a musíš si to domyslet:)

K hlasitosti. Řev, a to bylo ve zpomalených záběrech Marie vidět jak napíná hlasivky, je WTA tolerován. Mi se ale nelíbí, tak si z jeho původců aspoň dělám srandu.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak sis vybral tyhle dvě, tak si musíš vypít kalich až do dna.:)) No aspoň se uvidí, jestli za ně vypustíš duši :)))))Mě začala štvát Selešová a to jsem netušila, co mě bude čekat v podobě generace paviánek. :)) Ale mně to vadí i u chlapů, zlatí naši hráči a hráčky. Tak dobrou a přeju ti hezké tiché sny :)))))))
Reagovat
LukasH
Maria a Victoria řvou už ze zvyku, stejnou intenzitou i při odpalu lehkýho míče. Asi to vadí jak komu. Mě ani ne, ale zvuk odpinknutýho míčku se mi líbí víc. Při odpalu se musí vydechovat, tudíž hlasitý výdech (funění, řev) tomu pomůže, takže bych to úplně nezatracoval. Třeba Serena se to docela odnaučila a řve jen, když je pro ní zápas náročnější (jako třeba se Světlanou). Myslím ale, že by to rozhodně trenéři neměli u dětí podporovat.
Reagovat
dadaft
první set byl kromě prvního nervózního gemu od Marie sehraný fantasticky - žádné kompromisy ani na servisu, ani na returnu.
jak hrála Vika těžko říct, Máša ji nedávala žádné šance.
druhý set byl horší, ale pořád velice dobrý, protože nastavená laťka byla hodně vysoko. Vika se konečně dostala do hry, skoro nekazila, Máša ke konci setu dost znervózněla a začala kazit víc.
třetí set nabídl výtečné první dva gemy, pak to ale začalo být nervózní oboustranně. tíha zápasu byla veliká a napětí by se dalo krájet stejně jako mlha u Rákosníčkova rybníka. hodně chyb.
naštěstí posledních pár gemů přece jen zachránilo celkový dojem.
suma sumárum - zápas měl několik slabších gemů, ale jinak byl kvalitní, Vika asi přece jen mohla ukázat víc - nicméně intenzita, se kterou do toho Máša šla, ji zaskočila.
vím, že bys byl raději, aby se o zvukových projevech moc nemluvilo, ale bylo to rodeo. janekda tvrdí, že 113dB. sice nevím, odkud to vzal, ale... - na druhou stranu Maria má přes své projevy miliony fanoušků, takže se s tím nic dělat nebude a tím pádem je to vlastně vážně zbytečné rozebírat. ))
Reagovat
smazaný uživatel
To je jas, dělal jsem si samozřejmě taky srandu. Janekda tam smajlíka nedal a já taky ne, aby to nebylo hned tak poznat.:))

No ale Marušku jsem pro jistotu tlačil i za tebe, protože z její porážky ve finále v Madridu jsi nedělal takovou vědu jako z porážky Viky v Římě. Tam jsi si si dokonce po mně vynucoval výpočet vynucených chyb v zápase.:))
Reagovat
smazaný uživatel
Jo a harém samozřejmě máš, jmenuje se Dulcinea tým.:D
Reagovat
smazaný uživatel
Díky za tvoje hodnocení. Dneska se na to kouknu ze záznamu. :) Jinak naprosto souhlasím s tím posledním odstavcem. Je to zbytečné rozebírat a přitom se to tady rozebírá pořád víc...
Reagovat
smazaný uživatel
Víš co, tady ani tak nejde o to, kdo v tom zápase hrál. Prostě mi to finále v Římě přišlo vyrovnanější, než byl výsledek a chtěl jsem to něčím dokázat. Stejně jako si třeba myslím, že Masha si proti Jeleně v 1. setu nezasloužila dostat kanára... Ale to už je teď jedno. :)

Ano, mám Dulcinea Team, ale harém to nemůže být z jednoho prostého důvodu...
"Harém je v arabské tradici část domu, zakázaná jiným mužům, než pánovi domu. Nejznámější a nejvelkolepější harémy bývaly v Osmanské říši. Slovo znamenalo soukromí a bylo velmi respektováno a ctěno.
V západních jazycích jako například angličtina se slovo vztahuje ke kolektivům žen v polygamních domácnostech i místům, která jsou cizím mužům zakázaná. V modernějším pojetí je to množství žen, které jsou takto k dispozici jednomu muži."
(zdroj: wikipedie)

Ale já přece jiným mužům nezakazuju, aby "mým" holkám fandili. Sám jsem ti napsal, ať tomasinho Mashe klidně fandí. Já za to budu jedině rád. :)

Jo, a nezapomeň zase před finále tipovat Mashu, ty jeden taktiku... :D
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby Máša s tím přestala, tak by měla i mě jako fanouška!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Forbes zveřejnil seznam nejbohatších sportovců planety, roger po zásluze 2., ale co mě překvapilo je, že Djoko skončil před Rafou. Nole skončil 28., Rafa 30, mimochodem Máša cirka 22.
Reagovat
smazaný uživatel
Můžeš hodit odkaz pls? :-))
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.forbes.com/pictures/mli45mmlg/the-worlds-100-highest-paid-athletes-4/
Reagovat
dadaft
to s tím Boltem je docela úlet - nechápu, proč by měl pohár mušketýrů předávat právě Bolt (kromě toho, že je kujefsky slavný a vynikající sprinter).
třeba Ivan Lendl nebo Wilander nebo tak by se mi zdáli vhodnější.
Reagovat
smazaný uživatel
To máš za to, jak si tady ze mě utahuješ :)))))

http://www.q3.cz/images/18gulbis.jpg
Reagovat
gigin
:DDDDDDDDDD Příště ti zase něco vysvětlím!!
Reagovat
smazaný uživatel
Jen abys věděl, s kým máš tu čest :)))))))
Reagovat
gigin
http://instagram.com/p/ZbO4Cwxpip/
Reagovat
smazaný uživatel
Serena je supr...kdyby ta pipina ruska hrala hlavou tak by byla ona jednicka...ale ze udela 12 dvoj chyb tak to neni preci normalni...!
Reagovat
dadaft
no, mohla by zkusit začít podávat spodem.
Reagovat
smazaný uživatel
Serenu by mohla vytrieskat na tvrdom povrchu Sam Stosur(ako na US Open 2011),na trave Kvitova(ak by mala spickovu formu),a na antuke uz nehrajuca Justina Henin-paradoxne prave na antuke teraz nie je ziadna top antukarka,ved ked uz Sharapova pred rokom vyhrala RG,ked predtym si ani neskrtla,samozrejme mohlo prist a asi aj prislo zlepsenie,ale aj tak,napada ma jedine Kuznetsova.
Reagovat
Nola
Serena je unikát, dnes nemá konkurenciu, v minulosti ju dokázala porážať trebárs Dementieva, hráčka so slabým servisom, viedla suverénne štatistiky v dvojchybách, nikdy ju nepretlačila na GS, ale v semifinále v roku 2009 vo Wimbledone ju mala na lopatkách, ten zápas mi dodnes utkvel v pamäti, čím to je, že ju dokážala porážať hráčka bez servisu a dnes ju nedokáže pretlačiť Maruš, ktorá má hru postavenú na výbornom podaní?
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.skylink.cz/novinky/tyden-podivane-zdarma-25-cz37.html

K akci probíhající od 3.6. do 30.6.
Všichni diváci s aktivní kartou Skylink ICE nebo Irdeto mají možnost jako bonus 7 dnů sledovat programy balíku Kombi bez placení (majitelé dvou a více karet můžou bonus využít po 7 dnech opakovaně).
Aktivace se provede na uvedeném odkazu, zadává se číslo karty a mail. Pro úspěšné načtení zápisů do karty musí být v době aktivace přijímač zapnut na některém z programů Skylinku - ČT1, ČT2, ČT sport...

Součástí balíku Kombi je i Nova sport, včetně HD verze. Doporučuju aktivaci provést až v době konání Wimbledonu a využít tak vysílání Nova sportu.
V případě aktivace v první den turnaje 24.6. vychází sedmý den na neděli 30. června.
V případě aktivace v poslední den akce 30.6. vychází sedmý den na sobotu 6. července.
Reagovat
smazaný uživatel
1) Programy BBC v britském svazku - parabola od 80 cm ve středních Čechách (dál východním směrem signál klesá)

28 stupňů východně: Astra 1N
BBC 1 HD, BBC 2 HD - frekvence 10847 MHz, modulace DVB-S2 8PSK, FEC 2/3, symbolrate 23000, polarizace V
BBC 1, BBC 2 - frekvence 10773 MHz, symbolrate 22000, polarizace H
------------------------------------------------------------------

2) Rozšiřující kanály BBC red button v britském svazku - parabola od 80 cm ve středních Čechách (dál východním směrem signál klesá)

Několik let se Wimbledon dal díky BBC ve velké části Evropy sledovat ze 6 kurtů podle vlastního výběru na frekvenci 12440 MHz.
Loni na podzim z nové frekvence 11954 MHz (4 kanály) přešli na frekvenci 10773 MHz, kde jsou jen dva kanály s označením 6390 a 6391.

28 stupňů východně: Astra 1N
6390, 6391 - frekvence 10773 MHz, symbolrate 22000, polarizace H
------------------------------------------------------------------

3) Rozšiřující kanály BBC red button v evropském svazku - parabola 60 cm kdekoli v CZ/SK

28 stupňů východně: Eutelsat 28A
54380, 54381 - frekvence 12643 MHz, symbolrate 27500, polarizace V
Reagovat
BooOoo
http://www.rouming.cz/roumingShow.php?file=Capybaras_that_look_like_Rafael_Nadal_-_16-04-2012.jpg
Reagovat
freeteepek
Holky maj smůlu, že hrajou v éře třicátnice Sereny, která právě prožívá své nejsilnější období:-) Serena je na vrcholu fyzických sil. Proto všechny ostatní dostávají klepec. Sara dnes jistě musela mít pocit, že hraje proti chlapovi. Na Sereně je zvláštní i to, že na rozdíl od většiny ostatních hráček její výkonnost během zápasu nekolísá. Dnes nežensky prakticky vůbec nechybovala:-)
Reagovat
brixner
Asi na tom je mnoho pravdy, jak už jsem psal níže, Serena je opravdu unikát a to ve všech možných směrech! Ale jak je dlouho na okruhu? Od roku 1998? To máme cca 15 let. Existoval někdo, kdo by jí pravidelně porážel, kromě její sestry? A když už, tak opět jen větší silou! Snad jen Justine, ale žádná jiná se nedokázala přizpůsobit hře Sereny. Ona je kolos, je to atletka, to ano, ale při dobře zvládnuté technice by se jí na kobylku dostat dalo, prostě pohybem, donutit jí běhat, trénovat returny s muži atd. Žádná z hráček to nedokázala, všechny jí chtějí umlátit silou a léta ubíhají a nebylo pochopeno, že tudy cesta nevede. Tohle je ta úroveň ženského tenisu!! Podobné pocity beznaděje zažívaly hráčky v Top éře Steffi, ta také mívala set v kapse ještě v šatně a hle-najednou se zjevila Monica Seleš, Arantxa Sanchez a začaly jí porážet! Proč? Nebyly silnější, neměly struny v raketách na 40kg-byly přizpůsobivé a zjistily, kudy vede cesta, prostě na to šly tenisově, jak by řekl nejspíš klasik.Dříve bylo skoro nemožné vzít Navrátilové servis(výjimky potvrzovaly pravidlo, jistě!), dnes si ho hráčky skoro společensky darují, prohozy ani pomalu neumí zahrát, protože není proti komu a dalo by se pokračovat. Neshazuji ženský tenis, i já mám své oblíbenkyně, ale sebekriticky uznávám, že i ony hrají staejně, jako ostatní. Trochu mi to připomíná vývoj osobních automobilů-dříve byly krásné, mnoho krásných vozů. Dnes postavíte 50 aut různých značek vedle sebe a z 50 metrů nerozeznáte, která je která. I naprostý motoristický analfabet by mezi nimi ale poznal jediný vůz-Porsche 911. Tohle Porsche je teď Serena. Až odjede, zůstanou jen obligátní Daewoo a Dacie...Fakt by to chtělo změnu-můj osobní názor! Brix
Reagovat
dadaft
při vší úctě k Martině, její soupeřky nečelily takové tvrdosti, jako současné soupeřky Sereny.
jak chceš hrát prohozy, kraťasy a jiné technické kousky, když ti míče od Sereny vyvracují zápěstí?

z čehož ergo kladívko plyne, že se zkrátka bude muset ještě chvíli čekat. ))
Reagovat
smazaný uživatel
Poněkud to s tou její údajnou dominancí přeháníš. Ano, od návratu po zranění hraje naplno i jinde než na grandslamu.
Na většině turnajů to ovšem roky flákala, běžně končila max. v semifinále se soupeřkami, které na grandslamu skoro vždy vyřídila!!!!
Ještě docela nedávno měla menší počet titulů než Venuše! Snad Serena v sobotu opět nechytne den blbec, to bych asi hodně neunášel.
Reagovat
dadaft
ale co my víme, v laboratořích NASA nespí, třeba už mají připraveno pár modernějších modelů terminátorky než Serenu. ))))))))))))))
Reagovat
gigin
http://www.q3.cz/images/47rf.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Danny vyhrál další zápas dneska.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj teď ho čeká Ebden. Doufám že dostane WC do Wimbledonu. Mohl by třeba v 1.kole porazit Berdycha. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Kurňa, to by mohl, bojím se, aby ho nechytl Andy do své čtvrtky. Ale Berdyč si svoje vypadnutí v 1. kole vybral, to je škoda.
Reagovat
Sonja
ty máš teda ránu!
Reagovat
smazaný uživatel
Jj toho se taky bojím.

Sonja: Děkuji.
Reagovat
smazaný uživatel
Hele, a nebude lepší, když vyřadí Rafu? Ten by mohl být už ve čtvrtfinále. Když to dokázal Rosol, tak proč ne flákač Danny? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak oba dva.
Reagovat
dadaft
vzpomínám si, jak se Maria vracela po zranění ramene, a hrála na TM 2011 (požehnaný rok) proti Li Na - hrála v podstatě totéž co dnes, jen tehdy nebyla schopna dostat míč přes síť víc než dvakrát. Li Na tehdy hrála taky špatně a byl to hrozný zápas...
dnes v prvním setu bylo vidět, jak tahle hra vypadá, když se daří - Viktoria neměla šanci a myslím, že i Serena by měla potíže. tvrdá nekompromisní hra bez kudrlinek. ač mám rád trošku jiný druh tenisu, musím říct, že to na mě udělalo dojem.
Reagovat
freeteepek
Mě teda Vika zklamala:-( V prvním setu se nechala přejet. Ve třetím taky hrála trochu zadrženě. A tahle opatrnická hra dnes na Marii nestačila. Maria těžila z toho loňského titulu. Třeba Petru Kvitovou obhajoba svazuje, Šarapovovou spíš tenhle fakt povzbudil. Nebo jí láska dává křídla?? Hrála úplně bez nervů. Sice tam nasekala nějaký dvouchyby, ale vůbec jí to nevykolejilo. Lze se dvěma dvouchybama vyhrát ještě game proti třetí hráčce světa? Lze:-)Myslím, že Mashe dnes pomohla ta dešťová pauza.
Reagovat
smazaný uživatel
Maria a dešť jsou velcí kámoši! :D
Stačí si vzpomenout na loňské USO.. :-))
Reagovat
brixner
Jiný adekvátní výraz mě ani nenapadá...Tuhle He-Ha Ženu Saru moc nemusím, co musím, je uznat, že je to obrovská bojovnice, veškeré handicapy, kterými trpí oproti zbytku pole, nahrazuje onou bojovností a to je na ní velice sympatické! Bylo mi jí až líto, měl jsem pocit, že při jedné z pauz, se rozpláče...Ale na druhou stranu-jak je vůbec možný takový herní rozdíl mezi hráčkami Top 5? Odpovím si sám-úroveň ženského tenisu je skoro až tristní ! Když pominu fakt, že 90% všech hráček na okruhu, hrají úplně stejnou hru, tzn. tupé mlácení do míčů bez jakékoli variability, velmi málo té pravé tenisové techniky a chytrosti, o nechutném řvaní nebudu ani polemizovat, o nějakých, byť jen náznacích útočné hry na síti, by bylo trapné i psát...Ano, je tu ona pomyslná Big 3, ale při podrobnějším pohledu, se vše momentálně smrskne na pouhou jednu jedinou Big-Serenu ! Já jí rád nemám a ani jsem nikdy neměl, ale to její tenisové umění se uznat musí a to bez pardonu ! A zbytek? Masha? Vika? Ale no tak, tohle je degradace ženského tenisu, počínaje hrou a konče ostatním projevem ! Vždyť Mashu stačí pouze trochu rozběhat a začne se klátit, jako kobyla a je bez šancí ! Je hrozně moc smutné, že do SF GrandSlamu se "musí"(ano, je to správný výraz) dostat taková hráčka, jako je Sara a připustit ostudnou blamáž! Nechápejte mě špatně-není žádná hráčka, kterou bych snad nenáviděl nebo tak něco, to opravdu ne!!! Jen konstatuji mizernou úroveň ženského tenisu v obecné rovině, počínaje naší Petrou a jejími třeba i 30 UE za zápas a konče uřvanou Mashou, která není schopná doběhnout "padající list" dva metry za síť...Mužský tenis prožívá jednu z nejlepších ér v historii, ženský je na propadu, nikdo, opakuji NIKDO z hráček ničím nevyčnívá ! A Serena? Hm...ta by měla hrát s muži, protože tohle je jednoduše podraz na celý ženský tenis...Brix
Reagovat
LukasH
Bohužel musím souhlasit. To, že se dostane do semifinále Sara, je směšný. Už jsem psal, že jí obdivuju za bojovnost, ale hraje svoje úplný maximum a přesto, pokud by ty za ní nebyly takový trubky, musely by jí porazit s podobným skóre. Fakt nevím, co to se všemi je. Petra, která parádně Serenu zatlačila v Dauhá (i když prohrála), vypadává pravidelně ve 2. nebo 3. kole a hráčky za ní jsou na tom víceméně podobně. Šarapka sice svojí stereotypní hrou poráží všechny okolo, ale proti Sereně je bezmocná a ano, dneska jsem si všiml, že jí vážně stačí jen víc rozběhat, což se Azarence nevedlo, protože chybovala. Jinak nic nevymyslí. Naopak se mi jako hráčka mnohem víc líbila Světlana, která hrála včera na Serenu variabilně a totálně jí vykolejila.
Reagovat
dadaft
milý brixnere, tak tvrdě se v ženském tenise nehrálo nikdy v historii.
Steffi Grafová by dostala stejnou nakládačku jako dneska Sára.
Reagovat
brixner
Asi máš pravdu, Kuzna je možná jednou z mále, která trošku vypadává z oné sterility, která vládne WTA. Odchodem Justine Henin se z ženského tenisu TENIS vytratil a to je fakt škoda! Už se ani pomalu neorientuji v záplavě všech těch nových hráček a hvězdiček, prostě čtu např. Robsonová a chvíli mi trvá, než si jí vybavím, ale o tom to jistě není, generace se mění, přirozený vývoj to jest. Ale právě Justine byla poslední hráčka, resp.světová jednička, s velkým TENISOVÝM charisma, dnes je jedničkou každou chvíli některá jiná a to svědčí o nevyrovnanosti výkonů a dovoluje takovouhle ostudu v semifinále Grandslamu. Jistě, je tu Serena, momentálně totální jednička. Ale ani její tenisový projev není kdo ví, jak oslňující. Vítězí silou, vítězí vahou své osobnosti, kdy většina hráček už má vlhké kalhotky v šatně před zápasem, prohtávají to v hlavách...Já tvrdím jednu věc a vůbec to nesouvisí s xenofobií nebo něčím podobným:Serenu a Venus, byl ženskému tenisu dlužen sám čert, bez ohledu, jak skvělé hráčky to jsou ! Viděl jsem zrovna včera na YT zápas z Wimbledonu 2011 mezi Kimiko Date a Venus. Já vím, Kimiko je už starší paní(sportovně myšleno), nejspíš by prohrála v dalším kole, ale měl jsem pocit, jako když hraje muž s juniorkou a to považuji za nespravedlivé! Chris Evertová byla "pinkalka", ale když zjistila, že na Navrátilovou by mohla platit útočná hra, tak se pořádné voleje prostě naučila! Proti Sereně momentálně neplatí nic a asi proto ostatní pole tápe, protože není v silách ostatních hráček se přizpůsobit a tohle je ta pravá degradace! Až skončí Serena, budou tituly vyhrávat hráčky jako Sara a to je zatraceně špatně!
Reagovat
brixner
To jistě, dnes se hraje opravdu tvrdě a rychle, to je naprostá pravda! Jenže je to asi tak to jediné, co je možné v ženském tenise vidět! A uznej, že zrovna Serena, se svým pojetím hry mezi ženy už snad ani nepatří...Steffi by asi dnes nakládačku dostala, ale je to velice relativní:ona nebyla kdoví jaká "dělostřelkyně", hrála velice technicky, já "prožil" celou její kariéru a dodnes si její zápasy rád pustím. Ber v potaz i to, jakým konkrétně Steffi disponovala náčiním a podobně, tohle asi nelze moc relevantně srovnávat. Ostatně-několikrát se v začátcích kariér Sereny a Venus, s nimi utkala a nikdy nebyla v roli pouhého statisty ! Já jen tvrdím jednu věc-teď je to Serena, ona je svým způsobem unikát! Po ní už není nikdo, po ní už je jen ta pouhá a jednostranná tvrdost...
Reagovat
dadaft
brixner ........ toho bych se nebál, tenis se vyvíjel, vyvíjí a bude vyvíjet. až skončí Serena (a já se na ty časy těším, což je o mě známo), začne se to hýbat jiným směrem...
vůbec bych to vlastně neviděl tak černě, jak to líčíš.
dnešní ženský tenis přece nabízí i jiné typy hráček. člověk může vidět tvrdou přestřelku jako dneska Marii s Vikou, ale taky neuvěřitelně technický, celodvorcový a nádherný tenis, jako třeba letos v Miami mezi Agou a Magdalenou Rybárikovou.
je tady Sam Stosurová a její zcela osobité pojetí tenisu.
a z téhle různorodosti se občas vyloupne nešťastný zápas jako Sára - Serena, no.

nicméně je fakt, že je momentálně několik důležitých hráček posledních let z formy a že se to v dohledné budoucnosti možná začne trochu přeskupovat.
Reagovat
dadaft
a hlavně - nemůžu říct, že bych trpěl nedostatkem kvalitních ženských zápasů, třeba loňský Wimbledon a USO jich nabízely doslova mraky.
Reagovat
LukasH
Ono je to ale těžký. Dneska se prostě hraje jiný tenis. Vybavení je mnohem lepší atd. Variabilní hra - síť, voleje, dobré čopy atd., je zatraceně těžká. Navrátilová hrála stylem servis-volej, jenže měla vynikající podání, což dneska má málokterá a stejně by v dnešním tenise neobstála. Viděl jsem, jak je Šarapka schopná i na rychlý podání dát smrtící return k základní čáře, tudíž by se na ni tahle hra většinou nedala uplatnit. Zdá se mi, že dnes je na tvrdý styl tenisu jedinou odpovědí ještě tvrdší tenis.
Proto tolik fandím Petře. Když pominu její současný výkony, tak umí hrát moc zajímavě. Třeba zápas proti Martič v Katowicích. Pár fiftýnů tam udělala stylem servis-volej, dost často hrála na síti. Problém je, že to bohužel neumí pořádně a nemá v tom jistotu. Navrátilová jednou mluvila o jejím potenciálu. Řekla, že se jí na Petře líbí, že je schopná hrát tvrdě, ale zároveň je její tenis variabilní. Jestli se nezvedne, bude to strašná škoda.
Co se týká Sereny, musím se jí trochu zastat. Sice hraje neuvěřitelně tvrdě, ale prostě ona zvládá úplně všechny aspekty hry - má výbornou obranu, čte hru soupeřky, skvěle se pohybuje a i na síti umí. Až odejde, tituly si nejspíš rozdělí Šarapka s Azarenkou.
Reagovat
smazaný uživatel
ten název je směšný jestli myslíte výsledek že uhraje celkově 4 gemy tak asi jo .Šarapka si pokaždé nachč*ije do kaděk jak vidí mambu a nikdy nezahraje tak dobře jako předešlé zápasy to je fakt zajímavé ,nevím jestli ji mamba v šatně šikanuje že pokaždé skoro uhraje 3 gemy za celý zápas s ním , asi ji tam fakt líska před zápasem jinak to nejde pochopit .
Reagovat
Jan
Serena - Sára, to bylo vraždění neviňátek i viňátek dohromady. Jak poznamenal komentátor na Eurosportu - Masakr tenisovou raketou. Kuzněcovové by semifinále slušelo víc, možná i finále, Máša možná bude ze Sereny také podělaná jako obvykle a možná to bude také jednostranná záležitost.
Reagovat
smazaný uživatel
Sara si moc neškrtla, no..
Reagovat
smazaný uživatel
Mně bylo líto Adrejky, když hrála se Serenou, která ji taky vypráskala. Andrejka je takový štíhlý tvor a proti ní kus masa. Andrea tuším dostala 2 kanáry.. v takových chvílích má člověk chuť Serenu zadupat do země, ovšem když dostane hráčku, která ji dovede potrápit, pak se člověk diví, co Serena dokáže vytáhnout. Proto ji nemám z prvního důvodu ráda a na druhou stranu ji fandím..
Reagovat
Jan
Černošky moc nemusím, i když si nemyslím, že bych byl rasista, ale tenisové umění Sereny se musí uznat, stejně i to, že to je krásná ženská (i když ji nemusím).
Reagovat
Jan
Ten zápas Sereny s Andrejkou nebyl špatný. I když to bylo jak říkáš tintítko proti hoře masa, Andrejkaji občas jí dokázala vzít fiftýn a někdy docela šikovně, ty konkrétní výměny byly dobré, bylo to pěkné i když prohrála.
Reagovat
UnrealTom
Serena si zaslouží titul poslední rok hraje fantasticky a skoro vše vyhrála je to válec!!
Reagovat
Mayo
v sobotu si ide pre 16. GS titul...Serena je proste pánes
Reagovat
pepin
Tak někdo zde vedle psal, že je Serena na ústupu. Tak jestli takhle vypadá ústup, tak bych chtěl ustupovat pořád.
Reagovat
PetaM
Jo jo, jen ať Serena ustupuje ... :D Aspoň se bude na co koukat :D Trochu živějšího tenisu, než jen zbabělé bránění za základní čarou ... :D :D
Reagovat
VlS
lituju tě, to byl vejprask, fujtajbl.
Reagovat
dappe
Serena za 40 minut hry 38 winnerů, to je konec :D
Reagovat
smazaný uživatel
tesim sa, az serena marfusce zasa nalozi :-)
Reagovat
smazaný uživatel
"Mě na Márii vadí akorát ty zvuky, co vydává" :-))

Tohle by měli tesat. Akorát! Bezkonkurenčně nejhorší řev z celé WTA je přece zásadní důvod pro to, abych takhle nesportovně se chovající Marfušu nesnášel! Jakýpak akorát. Poslední měsíce u ní pozoruju úmyslné protahování a oddalování jekotu na co nejpozdější dobu po úderu. Proč asi.
Reagovat
pepin
A vidíš, všichni jim to tolerují bez ohledu na stovky jiných hráček. A ještě jsou tací, kteří je omlouvají.
Reagovat
Stan_Borowitz
Mělo by se to jednoznačně a nekompromisně začít trestat.
Reagovat
smazaný uživatel
Vždyť někde říkali, že už to chtějí zakázat od "nové generace hráček", ovšem nevím, co to má ve skutečnosti znamenat. Jen si říkám, že ty hráčky musejí mít hlasivky v pytli, neumím si představit, že bych takhle ječela 2 hodiny... (někdy teda míň). :))
Reagovat
smazaný uživatel
Je ovšem dost problém si to "od nové generace hráček" představit.
Víš jak by to v reálu dopadlo? Až se potká Marfuša s nějakou hlučnější, tak tahle nestydatá kreatura bude řvát bez omezení a její mladé soupeřce budou brát body za hluk nižší úrovně. Je toto v pořádku?
Reagovat
smazaný uživatel
to hekání už by se prostě trestat mělo. Není normální, když křičí, jak kdyby je na nože brali i při slicu, navíc Sharapka často začne ječet dávno po svém úderu..
Reagovat
smazaný uživatel
Nechutný řev je hekání? Nemáš tohle od vyšinutého Basíka, který se v TV bojí říct pravdu? Je to řev, případně vřískání a jekot.
Reagovat
smazaný uživatel
tak přiznám se, že mi ten zvuk, co obě vydávají, nejvíce evokuje právě hekání žen u nejoblíbenější lidské činnosti, tak asi proto jsem to také použil..
Reagovat
VlS
Já nevím, k čemu ten zvuk přirovnat, k té nejoblíbenější činnosti snad ne . Mě to spíš připadá, jakob rodily dikobraza proti srsti.
Reagovat
r176
a ta Surikata z Itálie (Errani) dostala za 21 min kanára :-))))))
Reagovat
Stan_Borowitz
:-))) surikata, to je dobrej postřeh!
Reagovat
smazaný uživatel
Surikata...?, no a co, byla v semifinále a na Serenu holt neměla..., co by za to dala Kvitka, že?
Reagovat
smazaný uživatel
A keby vo finale nehrala so Serenou tak potom uz neviem naco som tu.DDDDDDDD
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist