Šarapovová bude před Wimbledonem šetřit bolavé rameno

8. 6. 2008, 15:05
Aktuality 0
Aktualizováno 08.06. 16:57 - Ruská tenistka Maria Šarapovová nebude poprvé v kariéře před Wimbledonem hrát žádný turnaj na trávě. Sesazená světová jednička se rozhodla šetřit bolavé rameno a odhlásila se z turnaje v Birminghamu, kde v posledních pěti letech získala dva tituly. Kvůli zranění ruky se odhlásila také semifinalistka Roland Garros Jelena Jankovičová ze Srbska.
Maria Šarapovová před rokem v Birminghamu prohrála až ve finále, letos se z turnaje odhlásila

Maria Šarapovová vypadla v Paříži už v osmifinále s krajankou Dinarou Safinovou a pozdější vítězka Ana Ivanovičová ji sesadila z pozice světové jedničky, která jí patřila po ukončení kariéry Justine Heninové. Ruská vítězka Wimbledonu z roku 2004 odcestovala z Paříže domů na Floridu a po Birminghamu se nezúčastní ani následujícího travnatého turnaje v Eastbourne.
Rodačka ze Sibiře před rokem ve Wimbledonu vypadla už v osmifinále s Venus Williamsovou. V Birminghamu měla obhajovat finále, v němž podlehla Jeleně Jankovičové. Právě třiadvacetiletá Srbka se z Birminghamu odhlásila také.

Z turnaje WTA v Birminghamu se po Šarapovové a Jankovičové odhlásila i překvapivá finalistka Roland Garros, Ruska Dinara Safinová. Jako důvod uvedla bolest zad.

V anglickém městě by se oproti tomu měla v roli druhé nasazené hráčky představit česká jednička Nicole Vaidišová, jež má za sebou vyřazení v prvním kole Roland Garros od Ivety Benešové.

TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist