Safin uvažuje o konci kariéry

29. 10. 2008, 10:13
Aktuality 0
Do Paříže přiletěl Marat Safin jako zdejší trojnásobný vítěz. S turnajem série Masters se ale rozloučil hned v prvním kole po porážce s Argentincem Monakem, který ho dokonce v prvním setu za dvacet minut deklasoval 6-0. Potřebuju pauzu a pak se uvidí. Když nebudu chtít pokračovat s tenisem, skončím, oznámil bývalý nejlepší hráč světa.
Profily hráčů
Marat Safin

V Paříži triumfoval Safin ještě v letech své největší slávy. Ta už ale pominula: ruský tenista čeká na titul na okruhu ATP od roku 2005, loni se dokonce poprvé po devíti letech nedokázal probojovat ani do žádného finále. O tom si může nechat jen zdát i v Paříži, kde se v zápase s Juanem Monakem dopustil 46 nevynucených chyb, v prvním setu vyhrál jen dvanáct výměn a v němž v úvodním gamu druhého setu udělal čtyři dvojchyby. "Nevím, co se stalo. Prostě jsem nedokázal najít svůj rytmus. Nevyužíval jsem příležitosti," přiznal po porážce Safin.

Ruský tenista zároveň připustil, že se musí zamyslet nad svou budoucností. "Mám za sebou náročné dva roky bez odpočinku," řekl 31. hráč světa v Paříži po nepovedeném utkání. "Potřebuju čas začít relaxovat a pár měsíců si užívat život bez tenisu. Pak se uvidí. Když budu chtít pokračovat hrát, budu hrát. Když ne, bude to konec."

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist