Šafářová vyhrála pražský turnaj ITF po vítězství nad Zakopalovou

20. 5. 2012, 14:45
Aktuality 18
Nejvýše nasazená Lucie Šafářová splnila roli favoritky a vyhrála tenisový turnaj ITF Sparta Prague Open. Světová dvaadvacítka zdolala v dnešním finále turnajovou dvojku Kláru Zakopalovou 6:3 a 7:5.
Lucie Šafářová

"Je to úžasný pocit a krásné vyhrát turnaj doma, a proto si toho moc vážím," řekla Šafářová. "Už je to dlouho, co jsem získala titul, takže jsem moc šťastná," uvedla svěřenkyně srbské trenérky Biljany Veselinovičová.

Na okruhu ITF se pětadvacetiletá Šafářová radovala z titulu ve dvouhře pošesté v kariéře a poprvé po sedmi letech. V prestižním seriálu WTA, který převážně hraje, zvítězila celkem čtyřikrát, ale naposledy již v roce 2008 ve Forest Hills.

Ve větrném finálovém duelu se Šafářová v první sadě opírala o servis a rychlý forhend. Ve druhém setu rychle prohrávala 1:4 a 2:5, ale soupeřku nepustila ani k jednomu setbolu a vývoj otočila. "Bylo to vyrovnané utkání. Hrály jsem velmi rychle a rozhodovalo, která z nás méně zkazí. Já pak začala lépe returnovat, což pomohlo," řekla vítězka. "Nehrála jsem moc dobře, cítila jsem se unaveně. Rozhodovalo pár míčků a já nevyhrála ty důležité. Mrzí to," uvedla třicetiletá Zakopalová, 42. žebříčku WTA.

Šafářová si vylepšila vzájemnou bilanci na tři výhry a čtyři porážky. Na turnaji ITF i na antuce se střetla se Zakopalovou poprvé.

Zatímco Šafářová bude před grandslamovým Roland Garros příští týden trénovat, Zakopalová nastoupí ve Štrasburku, kde bude plnit roli sedmé nasazené. V Paříži se bude rozhodovat také o nominaci na olympiádu. Tu by měla mít Šafářová jistou, naopak Zakopalová bojuje o čtvrté místo s dalšími třemi českými hráčkami.

ITF žen Sparta Prague Open v Praze -
(Česká republika, antuka, 100.000 dolarů)
nedělní výsledky (20. 05. 2012)

Dvouhra - finále:
Šafářová (1-ČR) - Zakopalová (2-ČR) 6-3 7-5

Čtyřhra - finále:
Cornetová, Razzanová (Fr.) - Amanmuradovová, Dellacquaová (3-Uzb./Austr.) 6-2 6-3

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

18
Přidat komentář
Jabadu
Nezhubla ta Lucinka nějak moc? To se mi nějak nezdá ...
Reagovat
tommr
jestli soudíš podle tý fotky u článku tak ta dost zkresluje a myslím si, že ani není ze Stromovky. Lucka naopak trochu zesílila - nabrala svalovou hmotu a současně se zbavila všech špíčků - vypadá opravdu mimořádně fit ... :)
Reagovat
Fandina
Ty znáš Lucku, že víš jakou má nebo měla svalovou hmotu a jestli zesílila nebo ne?
Reagovat
tommr
myslím si, že je to na ní jasně vidět a i sama Lucka si pochvaluje spolupráci se svým novým kondičním trenérem (kterej je mimochodem zároven i její přítel) ... :)
Reagovat
Fandina
Doporučuji psát ověřená fakta. Člověk se tím vyhne možné újmě. Na jiných i na sobě.
Reagovat
tommr
nějak nechápu o co ti vlastně jde? Tobě se zdá Lucka moc hubená? Nebo se ti nelíbí, že jsem se o ní vyjádřil, že je fit? Opravdu ti nerozumím ...
Reagovat
Fandina
Píšeš, že Lucie nabrala svalovou hmotu a současně se zbavila všech špíčků. Jak to víš?
Reagovat
tommr
Lucka je moje druhá nejoblíbenější hráčka a velice pozorně jí tudíž sleduju. Tak fit jako je ted ještě nikdy nebyla. Projevuje se to nejen na její hře ale i na tom, že už není věčně zraněná jako dřív. Nevím jak bych ti to ještě jinak vysvětlil. Přesný míry a váhy ti opravdu dodat nemůžu ...
Reagovat
Fandina
Psát o štíhlé holce jako je Lucie v souvislosti se svalovou hmotou nebo zbavenými špíčky považuji přinejmenším za netaktnost, ne-li za urážku. Nejsi sám, kdo jí sleduje. Nikdy špeky neměla a žádný přírůstek svalové hmoty na ní není patrný. Ani z televize ani v reálu. Ve čtvrtek jsem vedle ní stála ve Stromovce. Je hubená. Važ slova.
Reagovat
tommr
mám tomu rozumět tak, že si opravdu myslíš, že sportovkyně žádnou svalovou hmotu nemají? Že v tréninku vůbec neposilujou? A že mluvit v souvislosti se sportovkyněma o svalech a o síle je nějaká urážka zasluhující přísný potrestání? A co mi jako hodláš udělat když nebudu "vážit slova" - dostanu od tebe ban? Fakt nevím jestli se mám smát nebo brečet ... :)
A co se týče těch špíčků - není to tak dlouho kdy měla Lucka docela solidní bříško - sice ne tak vyvinutý jako Petra, ale přesto docela viditelný - možná, že jí zase tak dobře nesleduješ ... :)
Reagovat
Fandina
Břicho ma každý. Tobě ale slouží jak v případě Petry tak Lucie jako prostředek ke kritice. Pokud se týká svalové hmoty, tvou poznámku stále považuji jako neseriozní útok na Lucii. Bohužel jsem si tě zařadila mezi pesimisty a jen těžko se mi s tebou diskutuje. Takže tak.
Reagovat
tommr
já o voze, ty o koze ...
Kde si přišla na to, že Lucku kritizuju nebo že na ní dokonce útočím? To snad ani nemůžeš myslet vážně. Já jsem naopak oponoval tomu příspěvku od Jabadu o tom, že je Lucka příliš hubená a jasně jí chválím za to jak je ted fit ...
Žádnej div, že se ti se mnou špatně diskutuje, když si ani pořádně nepřečteš co píšu a cítíš jen potřebu se se mnou hádat za každou cenu jen proto, že sis mě prostě nějak zaškatulkovala ...
Reagovat
Fandina
Ty o Lucii napišeš, že jí nabývá svalová hmota a ubývají špíčky, aniž bys věděl, jak to je, bylo nebo bude s jejím tělem. Argumentovat s tělesnými danostmi při veřejné diskusi je nefér. Zpět se to bere těžko. Takto se stalo už hodně nedorozumění i škod. Važ slova. Tvé příspěvky jsou víc než o fandění o kritice. Jako pesimista to bohužel nechápeš.
Reagovat
Fandina
Lucce k titulu a Klárce k finále. Pěkně. Do žebříčku přibylo i pár bodíků ... tak jen tak dál holky a do dalších turnajů ... pojď pojď pojď
Reagovat
smazaný uživatel
Lucka asi chtěla stihnout hokej. Stihly to opravdu přesně:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Klára se odhlásila ze Štrasburku (sickness), o olymiádu tam bude bojovat pouze Lucka Hrad. Začne proti kvalifikantce a pak ve druhým kole Mona Barthel - takže to bude asi řežba :-)
Reagovat
Frick
Proč vlastně nejela Lucka do Říma? Kvůli touze vyhrát turnaj, navíc doma?
Reagovat
dadaft
hezká fotka. Lucka vypadá jako Šmoulinka. ))
gratulace k vítězství na Spartě.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist