Šafářová: Výhra nad Kerberovou je ta nejlepší náplast

30. 10. 2015, 16:55
Aktuality 16
Dvojnásobnou radost dnes na Turnaji mistryň prožívala Lucie Šafářová. V Singapuru se jí podařilo ukončit sérii šesti porážek a výhrou nad Angelique Kerberovou pomohla Petře Kvitové k postupu z Bílé skupiny. "Jsem šťastná, že jsem tady získala vítězství a ukončila WTA sezonu pozitivně. To je strašný plus. A že jsem ještě pomohla Petře do semifinále, tak aspoň jedna Češka postoupila ze skupiny. I to je příjemné zahřátí na duši," řekla světová devítka.
Lucie Šafářová

S Kvitovou se Šafářová po utkání potkala v šatně a společně si plácly. "Říkala, že mi koupí pivo, tak doufám, že budou aspoň dvě," popíchla kamarádku a těšila se na oslavu po finále Fed Cupu, v kterém český tým vyzve Rusky.

Rob Steckley, kanadský trenér Šafářové, ocenil svoji svěřenkyni za výkon i přístup k utkání, do kterého šla s vědomím, že do semifinále už sama postoupit nemůže. "Ne každý tohle dokáže. Svedla to díky svému charakteru, na kterém tolik zapracovala. Dívá se dopředu. Udělala mi velkou radost," řekl.

Po skvěle rozjeté sezoně s titulem v Dauhá a finále na Roland Garros se závěr trošku zvrtl. Ve finále v New Havenu si Šafářová v utkání s Kvitovou natáhla břišní sval a pak vypadla v prvním kole US Open. Následně léčila bakteriální infekci, měsíc nehrála a při návratu přišly další čtyři porážky, včetně dvou na Masters.

Výhra nad Kerberovou proto Šafářovou i její tým nadchla. "Je to ta nejlepší náplast, která se mohla stát. Už to bylo těžký, snažila jsem se být pozitivní, ale když se věci nevyvíjí správným směrem, tak je to horší a horší. Jsem ráda, že jsem i sama sobě dokázala, že tam pořád jsem a dokážu zvítězit," oddechla si Šafářová.

Její rodiče se ještě v hledišti políbili, tenistka se po zápase spojila se sestrou. Hodně si vážila gratulace od trenéra. "Všichni se mnou prožívají špatné chvíle. Jsem ráda, že s nimi můžu sdílet i ty dobrý," řekla osmadvacetiletá rodačka z Brna.

V utkání s Kerberovou měla Šafářová možná výhodu, že věděla, že už nemůže postoupit. Němku svazovalo, že musí vyhrát set. "Ze začátku byla nervózní. Po prvním setu do toho začala víc chodit, ale já jsem hrála tak dobře, že jsem jí nedala šanci zápas otočit," uvedla Šafářová. "Lehčí hlava je jednodušší, na druhou stranu jsem bojovala se šňůrou porážek, kterou jsem si táhla, a to vždy trošku svazuje. Jsem ráda, že jsem překonala vlastní pochybnost," uvedla.

 

pva, ČTK

Komentáře

16
Přidat komentář
VlS
řekl Rob v rozhovoru pro idnes. "Abys u toho nezešedivěl" komentuje to Lucka. Rozhovor, který stojí za přečtení.
Reagovat
pockerface
Nebo to může být do roka a do dne. Ale to by asi Serena musela ukončit kariéru :-)
Reagovat
Frick
Kdo myslíte, že by se za rok do Singapuru podívat nemusel? Já bych tipoval Angie a Agu (+ Flavia samozřejmě). Místo nich Serena, Belinda, Vika, možná Carol, možná Kája....
Reagovat
adalv87
Belinda měla jeden povedený rok,Kája to samé,nikde není psáno že budou mít úspěšnou i sezonu 2016,obě budou obhajovat plno bodů z sezony 2015,Kája se dostala do top 10 úplnou náhodou,jelikož soupeřkám odpadávaly body,
1 desítka je daná
Babochlap,Simona,Garbi,Maria,Aga,Petra a kolem 6 místa se to bude opět motat,A samozřejmě Lucka,pokud obají body a nějaké přidá,ale Benčic se do top 10 nedostane
Reagovat
darek.vrana
Aha, ona Karolína vlastně ani nic nemusela uhrát, jen soupeřkám odpadávaly body. Škoda, že jim neodpadávaly v porovnání třeba s Allertovou nebo Hradeckou, mohli jsme mít v top 10 ještě víc hráček. Ale asi v jejich případě odpadávaly body nesprávným soupeřkám.
Reagovat
pockerface
Jestli bude celou sezonu hrát, tak jako proti Simoně a dnes Garbině, tak se o její účast na dalším TM nebojím. Podle mě se to moc měnit nebude, vymění se 1 max.2 holky. Tak nebude tam Flavia a asi Angelika a místo ní tam možná bude Belinda a Timea Bascinska.
Reagovat
pockerface
Myslím tím Agu.
Reagovat
Frick
přijde mi, že Lucka snad vůbec nemrzí ten nepostup. Mne by to mrzelo. A mrzí mne to i jako fanouška. Za tu nemoc by se nějakou tu haluz zasloužila. Byť možná haluzí už byl ten postup samotnej.
Reagovat
FulnekUltras
než kdejaká trofej... ;)
Reagovat
Fandina
asi ano :-)))
Reagovat
Desetinka
Má recht Lucy :-)
Taková pěkná, byť jediná singlová, výhra v daných možnostech je super. Samozřejmě se mně dere na mysl několik velkých kdyby, ale ty jsou za prvý stejně někde v komíně, a za druhý už stokrát rozvedený někde jinde, takže třeba příště... :-)
Hodně štěstí ve FC, pak šťastný a ničím nerušený zazimování v první desítce a pak vzůru do příští sezóny, těším se, až to tam rozbalí!
Reagovat
misa
http://sport.idnes.cz/safarova-na-masters-po-vyhre-nad-kerberovou-fzc-/tenis.aspx?c=A151030_141115_tenis_par

Lucka mi letos taky připravila spoustu radostných okamžiků, ani o tom sama neví :)
Reagovat
slacker
Souhlasim a opozdene gratuluju i dekuju za Petru.
Konecne je navrat dokonan.
Reagovat
Jan
Docela rychlý návrat. Nečekal jsem po těch úvodních zápasech Lucky, že to tak půjde. Lucka je bezva.
Reagovat
slacker
tak to bych nerekl ze rychly. 2 mesice v cudu kvuli nejake blbe bakterialni infekci
Reagovat
flex
Srážka s bacilama nového partnera.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist