Šafářová v Torontu narazí na Ivanovičovou. Venus už dohrála

18. 8. 2009, 21:47
Aktuality 5
WTA TORONTO - Česká tenistka Lucie Šafářová postoupila do druhého kola silně obsazeného turnaje v Torontu. Dvaadvacetiletá hráčka, která musela absolvovat kvalifikaci, zdolala Estonku Kaiu Kanepiovou. O šok se postarala Ukrajinka Kateryna Bondarenková, jež vyřadila světovou trojku Venus Williamsovou.
Lucie Šafářová

Lucie Šafářová do duelu v Kanadě vstoupila špatně a prohrávala 0-3. Od té doby hru zpřesnila a vývoj otočila. Sice neodvrátila ani jeden ze dvou brejkbolů, jinak se ale o servis mohla opřít a Kanepiovou porazila 6-4 7-6. Prakticky stejným výsledkem skončilo jejich vzájemné utkání i v Los Angeles, kde se obě tenistky utkaly před dvěma týdny. Brněnská rodačka porazila letos Estonku již potřetí.

V dalším utkání ji čeká jedenáctá nasazená Ana Ivanovičová ze Srbska, se kterou zatím dvakrát prohrála. Ivanovičová otočila utkání se Slovenkou Magdalenou Rybárikovou.

"Cítila jsem, že se dobře pohybuju a mám i jistotu v úderech, ale hrála jsem hodně na jistotu," vysvětlovala Ivanovičová. "Ona (Rybáriková) je kvalitní tenistka, hrála dost agresivně."

Venus překvapivě dohrála! Vypadla i Kuzněcovová
Hodně nečekaným výsledkem skočnilo utkání 2. kola favorizované Venus Williamsové s Ukrajinkou Katerynou Bondarenkovou. Američanka na Canada Open startovala poprvé po dvanácti letrech, ale výhru si znovu nepřipsala. Zápas v úvodu opanovala, jenže pak ztratila jistotu v úderech a soupeřka vyrovnala. Ve třetí sadě si obě tenistky osm gamů nenabídly žádný brejkbol. Až v deváté hře Bondarenková servis domácí tenistky prolomila a následně utkání ukončila.

"Nevím co na to říct. Jen jsem hrála svou hru," zářila štěstím Bondarenková, kterou nyní čeká Maďarka Szavayová.

Venus tak nevyšlo ani třetí vystoupení na tomto klání. "Čekala jsem, že dojdu daleko. Mám tu hodně fanoušků, tak mě to mrzí i kvůli nim."

Finalistka ltošního Wimbledonu selhala na druhém turnaji v řadě, když před týdnem vypadla ve třetím kole podniku v Cincinnati s Pennettaovou. Před US Open už na žádný turnaj přihlášena není.

"Musím to brát pozitivně. Alespoň mám teď dost času na odpočinek. Léto pro mě bylo hodně hektické," dodala starší ze sester Williamsových.

V Torontu dohrála už i světová šestka Světlana Kuzněcovová. O vyřazení ruské tenistky se postarala Australanka Samantha Stosurová, která vyhrála 6-4 6-3, aniž by ztratila podání. Kuzněcovové tak vrátila semifinálovou porážku z French Open.

Stosurová hraje v životní formě. Své poslední představení v Los Angeles proměnila ve finále, minulý týden kvůli drobnému zranění v Cincinnati nestartovala. Příští pondělí by mohla poskočit již do první světové patnáctky. Ve třetím kole ale může narazit na Italku Pennettaovou, jež je rovněž ve výborné formě. Stosurová s ní navíc před 14 dny v boji o titul prohrála.

Slovenka Dominika Cibulková se po čtyřech zápasech bez výhry konečně dočkala postupu. V Torontu na Canada Open, na kterém obhajuje loňské finále, porazila 6-4 6-2 Italku Saru Erraniovou.

Také vstup do druhého turnaje po svém návratu zvládla Kim Clijstersová. V Torontu porazila Britku Jelenu Baltačaovou 6-3 6-4 a teď narazí na hráčku první světové desítky Azarenkovou.

- WTA TORONTO (Kanada, tv. povrch, 2.000.000 dolarů) -
úterní výsledky (18. 08. 2009)

Dvouhra - 1. kolo:
Šafářová (ČR)
- Kanepiová (Est.) 6-4 7-6(3)
Azarenková (9-Běl.) - Šuaj Pcheng (Čína) 6-3 6-3
Ivanovičová (11-Srb.) - Rybáriková (SR) 2-6 6-3 6-2
Pennettaová (12-It.) - Kirilenková (Rus.) 6-3 6-3
Cibulková (16-SR) - Erraniová (It.) 6-4 6-2
Clijstersová (Belg.) - Baltachaová (Brit.) 6-3 6-4
Klejbanovová (Rus.) - Wozniaková (Kan.) 6-4 6-4
Kudrjavcevová (Rus.) - Coinová (Fr.) 2-6 6-1 7-6(6)
Razzanová (Fr.) - Makarovová (Rus.) 6-7(3) 6-0 6-2
Peerová (Izr.) - Niculescuová (Rum.) 6-4 4-6 7-6(4)
Čeng Ťie (Čína) - Vesninová (Rus.) 6-3 6-2
Švedovová (Kaz.) - Hantuchová (SR) 7-6(1) 7-6(4)

Dvouhra - 2. kolo:
K. Bondarenková (Ukr.) - V. Williamsová (3-USA) 1-6 7-5 6-4
Stosurová (Austr.) - Kuzněcovová (6-Rus.) 6-4 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Věřím, že Lucka Ivanovič porazí. Je to velice dobrá tenistka, jen má dost smůlu, prohrává zápasy po velkém boji a taky to její zdraví by mohlo už snad být taky v pořádku. Lucko GOGOGO
Reagovat
smazaný uživatel
super Lucka, cvíba i kateryna, pojď holky, pojď pojď.
Reagovat
skott
Venus uz v Kanade parkrat hrala, jenom si nikdy nepripsala vitezstvi a jsem rad, ze se ji ti nepovedlo ani ted;)
Protoze po prvnim setu bych v Kati nejvetsi vitezstvi kariery neveril ani nahodou...ale od druheho jakoby se zacal hrat uplne jiny zapas.Venus se prestala pohybovat a uplne ztratila jistotu na backhandu, zatimco Kata ten svuj zacla posilat tvrde a presne na zakladni caru, tak jak to umi jen ona (sice trochu stereotypne, ale 100% ucinne).A ikdyz z toho nebyli prime winnery, vetsinou to stacilo aby Venus prinutila k chybe.K tomu pridavala temer stoprocentni vyuzivani brejku a hlavne si odpustila v poslednim gemu zavahani, ktere se casto outsiderkam stava, kdyz podavaji na vitezstvi - z 0-30 se oklepala a vyuzila hned prvni mecbol.
Reagovat
LubosZabloudil
Diky, uz jsem to opravil.
Reagovat
skott
neni zac, uz je to prece jen dlouho...;)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist