Šafářová skrečovala, Vaidišová vypadla s 'kanárem'

13. 6. 2008, 16:39
Aktuality 8
Pátek třináctého není šťastným dnem pro české tenistky. Lucie Šafářová dnes kvůli zdravotním potížím vzdala v Barceloně čtvrtfinále s domácí Mariou Martínezovou-Sánchezovou. Nicole Vaidišová v Birminghamu svůj zápas sice dohrála, ale Američanka Matteková ji z turnaje vyprovodila 6-3 6-0, a své utkání nezvládla ani Petra Cetkovská, která nestačila na Ukrajinku Bondarenkovou.
Lucie Šafářová

Lucie Šafářová, které patří ve světovém žebříčku 47. místo, si tak pohoršila výbornou bilanci čtvrtfinálových duelů na okruhu WTA. V předchozích devíti zápasech mezi nejlepší osmičkou prohrála jen jednou.

Martínezová-Sánchezová se v semifinále utká s vítězkou zápasu mezi krajankou Nurií Llagosterovou Vivesovou a Italkou Sarou Erraniovou.

Letošní trápení pokračuje také u Nicole Vaidišové. Nejlepší Češka dnes na kurtu v Birminghamu pobyla necelou hodinu. Američance Bethanii Mattekové byla soupeřkou jen v prvním setu, který prohrála 3-6. Ve druhém Matteková dovolila své favorizované soupeřce uhrát jen 12 bodů a z turnaje ji vyprovodila 'kanárem'.

Devatenáctou hráčku světa může těšit jen fakt, že v Anglii přerušila šestizápasovou sérii bez vítězství a navíc dokázala vyhrát dva duely za sebou, když ve druhém kole porazila Nathalii Dechyovou a v následujícím osmifinále oplatila Jekatěrině Makarovové porážku z nedávného turnaje v Římě.

Třetí českou hráčkou, která dnes selhala v boji o semifinále, je Petra Cetkovská. Svůj souboj z jednou ze sester Bondarenkových, Katerynou, přitom nezačala špatně: své soupeřce rychle prolomila podání a měla tak nakročeno k zisku prvního setu. Potom ale servis sama ztratila, tie-break prohrála 3-7 a ve druhém setu už se na zvrat nezmohla.

Výsledky - Barcelona:
Dvouhra - čtvrtfinále:
Martínezová-Sánchezová (Šp.) - Šafářová 6:2, 4:1 skreč, Cohenová-Alorová (Fr.) - Ivanovová (Rus.) 6:2, 6:1.

Výsledky - Birmingham:
Dvouhra - čtvrtfinále:
Matteková (USA - Vaidišová (3-ČR) 6:3, 6:0, K. Bondarenková (Ukr.) - Cetkovská (ČR) 7:6 (3), 6:2, Wickmeyerová (Bel.) - Southová (VB) 6:4, 6:3.

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
od te doby co ses s radkem tak ti to moc nende mno... mozna by ses mela zase soustredit na tenis a nebyt z nej tak udelana
Reagovat
smazaný uživatel
Radek je totiz horznej kanec, ja kdyz ho dycky vidim skakat po tom kurtu, tak to je mazec
Reagovat
smazaný uživatel
Jedinej,komu se dá ta porážka prominout je Cetkovská.Jinak Vaidišová i Šafářová stále "potvrzují"svoji formu.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja to proste uz neumim. Radek mi vzdy natrhne diru a pak se mi s tim spatne beha.
Reagovat
smazaný uživatel
nebud vulgární
Reagovat
smazaný uživatel
Kokote!!!chtel by jsem vydet tebe
Reagovat
smazaný uživatel
Je videt ze jsem na sparvnej ceste :D
Reagovat
smazaný uživatel
Niko, co ten Radek - neni na tebe moc pes!?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist