Šafářová se velkého finále zalekla, s Na Li ztratila vedení 5-1

12. 8. 2012, 21:35
Aktuality 150
WTA MONTREAL - Čistě české finále na turnaji v Montrealu se konat nebude. Lucie Šafářová do něj měla krásně nakročeno, proti Číňance Na Li ale v rozhodujícím setu neudržela vedení 5-1 a do svého největšího finále nepostoupila. Ve hře je ještě Petra Kvitová, kterou dnes čeká semifinále proti Dánce Wozniacké.
Lucie Šafářová

Lucie Šafářová po dvou nezdarech na wimbledonské trávě prošla přes Karatančevovou, Stosurovou a Vinciovou bez ztráty setu do semifinále turnaje WTA Premier 5 v Montrealu. I souboj i o své největší finále začala dobře a proti Číňance Na Li získala první set 6-3. Druhou sadu pak sice stejným poměrem ztratila, v rozhodujícím dějství však už vedla 5-1 a byla jednou nohou ve finále.

Do té chvíle si jen jednou neudržela podání, jenže životního úspěchu se pětadvacetiletá rodačka z Brna zřejmě zalekla. Zatuhla jí ruka, znervózněla a začala kupit velké množství zbytečných chyb. Celkem třikrát ji dělil jediný míček od mečbolu, propracovat se k něm ale nedokázala, naopak s vítězkou loňského French Open prohrála šest gamů v řadě a celé utkání nakonec ztratila po setech 6-3 3-6 5-7.

Statistika zápasu Lucie Šafářová - Na LiČesko-čínský souboj byl plný nevynucených chyb (Šafářová 33 a Na Li 44), které jednoznačně zastínily malé množství winnerů (13-22).

"Ukončit zápas bývá vždy tak trochu nervózním okamžikem," přiznala Šafářová. "Vzhledem k tomu, že (Na Li) v předchozích gamech dělala hodně chyb, nehrála jsem dostatečně důsledně a ona toho využila k otočení skóre. Začala hrát mnohem lépe, rychlé a ploché údery. Já se naopak z kurtu úplně vytratila," komentovala poražená Češka.

Šafářová s čínskou soupeřkou prohrála i potřetí v sezoně a celkově už pošesté za sebou. "Ona prostě ví, jak na mě hrát," řekla Šafářová, jež marně usilovala o své celkově 12. finále a nerozšíří tak sbírku čtyř titulů. Ten poslední se přitom datuje už k sezoně 2008. I přes porážku se může těšit alespoň na premiérový žebříčkový průnik do Top 20 (na přibližně 17. až 19. místo). 

"Měla jsem tu skvělý týden, mé výkony ve všech zápasech byly na vysoké úrovni. Jsem za to velmi ráda. Teď jsem samozřejmě zklamaná, protože dnes byla výhra hodně blízko, ale takový je tenis. Příští týden mě čeká Cincinnati a já se na dnešní porážku pokusím co nejrychleji zapomenout," dodala Šafářová, jež se z Kanady přesune do amerického státu Ohio. V prvním kole narazí na kvalifikantku, ve druhém pak zřejmě na Pěrvakovou a ve třetím by mohla vyzvat Serenu Williamsovou.

Světová jedenáctka Na Li se o první letošní titul utká buď s Petrou Kvitovou, se kterou vyhrála dva ze tří vzájemných zápasů, nebo bývalou světovou jedničkou Caroline Wozniackou z Dánska. Jejich semifinálový duel byl kvůli dešti za stavu 6-3 a 2-6 přerušen.

- WTA PREMIER 5 MONTREAL -
(Kanada, tv. povrch, 2.168.400 dolarů)
nedělní výsledky (12. 08. 2012)

Dvouhra - semifinále:
Na Li (9-Čína) Šafářová (16-ČR) 3-6 6-3 7-5
Kvitová (4-ČR) - Wozniacká (5-Dán.) ... od 23:00 SELČ

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

150
Přidat komentář
smazaný uživatel
Uprimne receno, za stavu 5:1 v 1.setu uz jsem se zacal spis modlit, aby z toho nebyl debakl. Ale pak se Petra postupne dohrabala k tomu, co umi a bylo zase vse OK. Jednou me tyhle Petriny psychovlny dovedou do hrobu.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Blake mě dokonale šokoval, v obou setech Andyho brejknul. To jsou věci.
Reagovat
smazaný uživatel
maji na webu uvedeny na 7 hodin vecer mistniho casu,,,, Nechapu , proc tak pozde, kdyz maji hrat uz v utery v Cincinnati...:(.
Reagovat
smazaný uživatel
Patrně kvůli místním divákům..
Reagovat
smazaný uživatel
no prave...:(, aby jich prislo co nejvice, kdyz uz je pracovni den.
Reagovat
smazaný uživatel
Nedá se nic dělat, tak to prostě je - aby byly prachy, musí být diváci. U nás by se postupovalo úplně stejně..
Reagovat
Bob
Takže jsem spokojený, můžu jít v klidu spát. Přeju všem dobrou noc :)
Reagovat
smazaný uživatel
Napodobne Bobe:)
Reagovat
tommr
docela by mě zajímal jeho názor na dnešní zápas a na hru Caro. Její výkon mi přišel takovej nějakej nanicovatej. Její defenzíva už není to co bývala a ofenzívu myslím nijak nevylepšila. A to podání na kterým pod novým trenérem údajně usilovně pracuje se mi zdá pořád stejně slabý ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Monty asi dobře věděl, proč to zalomil tak brzo :-) Ale vcelku i on může být spokojený, vždyť díky Caro je z něj teď mediální hvězda :-) Co se názoru na Caro týče, tak souhlas, taky jsem v její hře marně hledal to útočnější pojetí, o kterém jsem tu četl..
Reagovat
Basa
Já jen čekám, kdy Caro vezme během pauzy tu raketu a přetáhne s ní otce. Ty musíš vygrat, ty musis vygrat, rozumies, rozumies mi? Strašnej člověk:)
Reagovat
smazaný uživatel
:D) Ja z tebe asi umru:)
Zitra se tes na pekny montyho post. Urcite monty vyzdvihne vsechny prednosti Karoliny, neboj. Zarucuji ti, ze pojeti v hodnoceni, ze se opravdu snazi chybet nebude.

Ale jinak si myslim, ze Karolina muze jeste prekvapit. Zmeny mozna nejsou jeste tolik patrne, ale kdo vi. Ja osobne jsem take necekal, ze uz letos se Petra "nauci hrat" na betonech:) Daval jsem ji vetsi cas:)
Reagovat
smazaný uživatel
To mi povídej :-) Přiznám se, že mi jí v těch momentech bylo i líto, jsem se nemohl zbavit dojmu, že čím víc do ní hustil, tím utrápeněji působila..
Reagovat
tommr
zatím je ještě příliš brzy na to říkat, že se to naučila. To bude možný s jistotou tvrdit teprve až to zopakuje i na dalších turnajích ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Každopádně je na nejlepší cestě ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
..taky mne ji bylo lito a pak ji dal dalsi kapky urcite jeste v satne. Ze se uz na nej nevykasle....
Reagovat
smazaný uživatel
Je to její táta. A pošli do p.. vlastního tátu, zvlášť když víš, že nebýt jeho, tak nejsi tam, kde jsi.
Reagovat
rib
Musím říct, že hru Caro a celý cirkus okolo ní dost nesnáším. Na druhou stranu - překvapila mě, jak běhala, stíhala Petřinu rychlou hru, a servisy v prvním setu dávala super. Pak už ale zbylo jen to běhání a vracení a postupně jako by z kurtu mizela. Čím víc tam hopsal ten její šašekotec, čím víc do ní hustil, tím byla zasmušilejší a tím to šlo zpět ke staré pinkavé nijaké hře... Myslím, že Piotr si může pogratulovat za to, kam Caro dostal, a to myslím doslovně ve VŠECH směrech...
Reagovat
smazaný uživatel
tommr, quesh: Co se týká Caro, každý zápas je jiný. Poslední dobou si hodně všímám, že u ní čím dál tím víc záleží na prvním servisu. Ono je těžké proti Petře hrát nějak aktivně, protože je to většinou Petra, kdo chce výměnu rychle ukončit... Jak už jsem napsal, v prvním setu byla Caro chytřejší, pak se Petra zlepšila. Osobně považuju semifinále pro Caro za dobrý výsledek, i když to samozřejmě mohlo být o trošku lepší.

Basa: No, během těch dvou setů jsi vypíchl všechny nedostatky Caroline, jak jsem tě tak poslouchal. :D Škoda, že taky o Petře neřekneš, že je to "hráčka bez pohybu", jak jsi tady nedávno psal... Ale chápu, že by ti asi začaly chodit sprosté maily do studia. :D Teď vážně. Jak jsi nechápal ten Piotrův příchod po vyhraném setu, tak on asi chodí po konci každého setu a pak v případě, kdy se nedaří. Nemyslím si, že by to Caro nějak vadilo a kvůli tomu přestala hrát dobře. Že to tam Petře začne padat, za to Piotr opravdu nemůže... Možná až bude na místě Johansson, bude to zase trochu jiné. Ale předpokládám, že na kurt bude chodit pořád Piotr. Caro v jednom rozhovoru řekla, že on ji zná prostě nejlíp a že jí to vyhovuje, nebo něco takového. Jinak ona se Caro tváří vždycky stejně, když na ni Piotr mluví. :D

Další komentáře napíšu kdyžtak později, teď musím pryč.
Reagovat
rib
víš, když ona Petra opravdu včera běhala, možná že v té chvíli už spal...
Reagovat
Bob
Stačilo prostě napsat, že byla Petra prostě lepší, ne? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Caro je prostě tatínkův mazánek noo :-) Jako Masha :-) Docela by mě zajímalo, proč Šarapov už s Marii nejezdí tak cca. od 2010. Jestli mu Maria řekla, nebo si uvědomil, že už ho na tich cestách nepotřebuje? To si asi potřebuje uvědomit i Piotr. At nechá pracovat Johansona a drží palce Caro u televize :-)
Reagovat
Basa
Já jsem řikal, že se v prvním setu nehejbala, byla pozdě u míčů atd...ale od druhýho setu se hodně zlepšila a byl jsem mile překvapen.
Reagovat
smazaný uživatel
S tím souhlasím, že se Petra ve druhém setu zlepšila. Já si tedy rozhodně nemyslím, že je to hráčka bez pohybu, což ostatně včera dokázala... Jinak nechci, abys moje komentáře chápal jako nějakou kritiku vůči tobě. Mě prostě jenom trochu mrzí, že nedostatky u Caroline se podle mě rozebírají mnohem víc než u ostatních hráček a její přednosti tolik ne. Z některých komentářů (ne tvých) mi připadá, že Caro vlastně nic neumí a že všechny její úspěchy byly náhoda... No, taky bych chtěl být náhodou 67 týdnů v něčem první a náhodou vyhrát 18 turnajů...

Jinak mě včera pobavila tvoje reakce na začínající déšť: "Nééé, nééé, nééé!" :D Jsi jeden z nejzábavnějších komentátorů, co jsem kdy slyšel. :)
Reagovat
tommr
na Caro je zaměřená taková kritická pozornost právě proto, že byla těch 67 týdnů na čele žebříčku a přitom nedokázala vyhrát GS a ted se dokonce poměrně rychle propadá. Méně úspěšné hráčky takovej zájem celkem logicky nevyvolávají ...
Navíc si Caro o ten zájem médií a fanoušků vyloženě říká. těžko by se na okruhu hledala hráčka, která je tak ráda v centru pozornosti ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Hm, zato tvoje kritická pozornost na Petru je zaměřená pořád a to ani nemusela být jedničkou... :D

Ale vážně: Já právě tohle moc nechápu. Ok, Caro byla jedničkou dva roky po sobě. Jenže každý rok se začíná znovu a prakticky není možné mít každý rok úplně podle představ. A že si Caro nastavila laťku hodně vysoko... Já bych si samozřejmě přál, aby to bylo o trochu lepší, ale Caro hraje pořád na skvělé úrovni a patří mezi deset nejlepších hráček na světě. To je třeba si uvědomit a nesrovnávat to za každou cenu s tím, co bylo předtím. To bychom to mohli srovnávat u Any, Jeleny a dalších... Konkurence je prostě velká a objevují se nové holky, kterým se třeba daří líp než těm "osvědčeným". Kritizovat někoho jenom kvůli tomu, že byl před rokem první a teď je osmý, to je podle mě hloupost. O tom je přece sport, že někdy je někdo lepší a někdy zase ne. Jinak by to ztrácelo smysl...
Reagovat
smazaný uživatel
Jak to ze tu nefandi to slavne IDEMO, Djokeraci?
Co se s nimi deje ???,nejaka krize??? Nole hraje finale a gigin a spol mlci...
Djoker vede, a nic...koukal jsem jinde, take ticho po pesine.
A to jsem to dnes Djokerovi pral, a nikdo neni live...
Reagovat
gigin
Neřvi tu !! Je noc :)) Potichu idemko .. super výkon Nole !!
Reagovat
smazaný uživatel
Njn, asi výhra challangeru není takovej úspěch :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Djoker je rechlejsi nez svuj vlastni stin, nez jsem to dotukal, tak to zakoncil...

Tak velka, velka gratulace Djokere:) Urcite jsi hral pekne z te zadni lajny:)
Za ty tvoje fans, kteri dneska odpadli, aby tu byla nejaka ta gratulace.
Reagovat
smazaný uživatel
:D))) Jsem si rikal sakra, ze tam Andy nehraje, Roger, Rafa, toz bylo mi to nejake podezrele:)))
Reagovat
Sonja
Mohl si zaidemkovat za nás;-):-D, ale dobře...IDEMO!!!:-)
Samozřejmě mám velkou radost!!
Fandino, že tys nám nakonec fandila??:-P:-)))
Reagovat
Sonja
Mám za Noleho hroznou radost...věřím, že ho to povzbudilo po těch prohrách z poslední doby:-), hrál skvěle, byl přesný, útočný, dokonce i na síti mu to dnes šlo...
No co budu povídat, srdce mi zaplesalo, když jsem ho viděla, jakou měl radost...a jak hodil děckám rakety...:-)))
Jdu spát s úsměvem, laku noć!:-)
Reagovat
smazaný uživatel
On byl u site :O dobar momak, svaka cast
Tak to si to vitezstvi fakt zaslouzil:) Laku noc :)
Reagovat
smazaný uživatel
Lol, Blake porazí Andersona?
Reagovat
smazaný uživatel
Juchů, konečně finále! Během prvního setu mě sice jímala hrůza, v druhém konečně Petra nastoupila na kurt a už to jelo. Ve třetím setu jsem měl trochu obavy z toho, jak hned při prvním podání Caro prohospodařila náskok 40:0, ale naštěstí ten game uhrála, což se pro další vývoj ukázalo být klíčovým okamžikem.
Reagovat
smazaný uživatel
to bylo dost dulezity, jak se zminujes, ze Petra uhrala 1 game. Caroline byla ale na servisu uplne tragicka a verim, ze by to Petru byvalo nezlomilo a dohnala a za neprizniveho stavu ztratu brzy zpet.
Reagovat
tommr
dneska se až podezřele často shodujem. Taky si myslím, že ta první hra třetího setu byl rozhodující. Když Caro umazala ty tři brejkboly tak už jsem myslel, že je zle. Kdyby totiž Caro tu už skoro ztracenou hru ještě vyhrála tak by jí to strašně povzbudilo ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
I já věřím, že by to Petru nezlomilo. Na druhou stranu by jí to rozhodně nepomohlo, naopak Caro by to mohlo zdvihnout sebedůvěru a mohla by klást podstatně tvrdší odpor než kladla teď. Ale na kdyby se nehraje.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Taky jsem si všiml. Asi erupce na Slunci :-)
Reagovat
smazaný uživatel
..prave, kdo vi jak by vsechno bylo...:). Kdyby Lucka nedala za stavu 5:1 a 15:O mic kousicek do autu, tak by to dopadlo tez treba uplne jinak...
Reagovat
smazaný uživatel
No právě, kdyby.. Kdyby kapři žili na stromech, nepotřebujeme rybníky. Jenže oni nežijou.. :-)
Reagovat
Fandina
... podle mě Lucka prohrála, protože LiNa jí přehrála ...
Reagovat
freeteepek
Tak Petra v pozápasovým rozhovoru zmínila, že zezačátku nehrála moc rychle! To potvrzuje moje slova, že to nebylo o zbrklosti...Do druhýho setu musela změnit hru. Ale největší změna byla na podání, který Petra zpřesnila. Je to vidět i ze statistiky. A ta přestávka jí pomohla. Pak sice ztratila na konci svoje podání, ale to bych přičítal spíš tomu, že Caro už neměla co ztratit a Petra prohrála první dlouhou výměnu, kdy se hodně zadejchala. Pak se nemohla trefit do servisu.
Reagovat
smazaný uživatel
Na konci tu první dlouhou výměnu Petra vyhrála. Ale jak říkáš, dost ji to vyčerpalo a ty další se snažila ukončit rychleji, z čehož pramenily ty chyby. Naštěstí to ale na celkový výsledek zápasu mělo pramalý vliv. ;-)
Reagovat
tommr
tu první dlouhou výměnu Petra naopak vyhrála. Je ale pravda, že se přitom dost zadýchala a pak následovaly tři slabší druhý podání a tři nevynucený chyby ...
V každým případě se mi ulevilo, že Petra zápas zakončila už při servisu soupeřky. Kdyby měla jít znovu podávat na vítězství tak bych měl opravdu velký obavy ... :)
Reagovat
Frick
mohlo bejt český finále, ale na to byla Lucka asi příliš Veselá :-)))

BTW: Kdy naposledy se stalo, aby dvě Češky hrály finále takto významnýho turnaje?
Reagovat
tommr
nejspíš někdy v dobách Mandlíkový nebo Novotný pokud vůbec. Záleží taky na tom jestli je možný Navrátilovou ke konci její kariéry považovat za Češku ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já myslím, že Navrátilovou lze z hlediska národnosti považovat za Češku stále, ona se toho nikdy nezřekla. Že je někdy od 80. let občankou USA, to je zase další věc. ;-)
Reagovat
tommr
to je sice pravda, ale v oficiálních statistikách jsou od jistý doby její zápasy vedený jakoby byla hráčka z USA ...
Reagovat
smazaný uživatel
Jistěže, protože od jisté doby má americké občanství. ;-)
Reagovat
Basa
2009 Hobart
Kvitová - Benešová, ale to neni sámo tak velkej turnaj
Reagovat
Andrew89
tak velká jízda Petry:))) nádhera na to koukat...ted když si odmyslíme ten první set...to bylo strašný. Změnila styl hry, nervala to tam hlava-nehlava...a přišlo to samo. Gratuluju k prvnímu letošnímu finále..jupííí:)
Reagovat
dadaft
gratulka Péťo. ))
Reagovat
smazaný uživatel
Caro ji to dneska ale hodne ulehcila. Snad vyhraje Petra i zitra a vyhraje konecne letos prvni turnaj:).
Reagovat
tommr
druhý ztracený utkání během jednoho dne bych asi nepřežil ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale prezil :D
Reagovat
pepin
Máš pravdu, můžeme kráčet v klidu do hajan.
Reagovat
smazaný uživatel
..tak to verim, ze se ti ulevilo:).
Reagovat
tommr
no nevím, nevím. Kdyby Petra ztratila vyhranej zápas zrovna proti Wozniacký navlas stejným způsobem jako Lucka tak to by mi asi opravdu způsobilo vážnou újmu na zdraví ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
:))) tak to jsem rad, ze to petra zvladla.
Reagovat
tommr
Petra se snad ale poučila a vedení 5:1 dotáhne ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
ty uz zase strasis?:). To neni mozne, Caro je uplne mimo a bude rada az to skonci...:)
Reagovat
tommr
ani se mi nezdá - Petra není schopná dát první podání a první brejk už Caro umazala ...
Reagovat
rib
naštěstí to byl jen chabý pokus oddálit to, co hned potom přišlo - Petřino vítězství :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
tak ted po druhem breaku je to uz snad jasny...:)
Reagovat
tommr
a co ten zápas Lucky? Ta měla za stavu 5:1 dokonce výhodu podání a jak nakonec dopadla ...
Reagovat
freeteepek
23 vítězných míčů
31 nevynucených chyb
51 vyhraných bodů
Na straně Petry
Caro má 4/10/52 tuším:-)
Reagovat
freeteepek
Tak Petra si vyměnila top!
Reagovat
smazaný uživatel
Přinese jí štěstí :-)
Reagovat
tommr
nevim jestli jí nosí štěstí (proti Pervakovový to myslím bylo naopak), ale rozhodně jí víc sluší ... :)
Reagovat
freeteepek
Tak už je po dešti. Částečně svítí sluníčko!
Reagovat
freeteepek
Diváci už sedí na svých místech. Brzo se začne hrát.
Reagovat
Basa
Vstup máme naplánován na 1.14
Reagovat
smazaný uživatel
..,snad zacnou brzy hrat,koukat ted opet znova na 3 set Lucky nedava zrovna moc optimismu...:(
Reagovat
pepin
Libore díky, je to zase maraton, jen aby to dopadlo.
Reagovat
freeteepek
Tak to přijdete o začátek:-)
Reagovat
Andrew89
taky na to koukám....pěkně to ....:D nebudu takhle sprostej po ránu..:D..nebo spíš večeru?
Reagovat
freeteepek
Tak Petra mě zase dostala! Věděl jsem, že něco musím udělat, aby se vzpamatovala a otočila vývoj zápasu. Vsadil jsem si proto poměrně slušnou částku na to, že Carol získá druhý set. Prodělal jsem, ale za ten obrat v zápase mě to stálo!
Nejhorší je, že teď začalo zase pršet. V nejmíň vhodnou dobu. Ta přestávka určitě pomůže Carol. Starej Wozniacki do ní bude celou dobu hučet, jak na Petru hrát a Petra mezitím vypadne z rytmu...
Na druhou stranu je dobrý, že se (snad) ochladí a Petra si odpočine. Vím, že je tam příšerný vlko a ona má astma. Trpím za ní:-(
Reagovat
VlS
No, Petra zatím dva obrazy hry, tak snad ten třetí bude následovat 2. a ne 1. Když je trochu trpělivá a nechce všechno zakončovat 1. nebo druhou, tak to je fajn. Peťo - do toho.
Reagovat
pepin
Naprosto s Tebou souhlasím, ale nechápu když vidí po pár úderech, že to nejde tak proč to drží celý set a mění způsob hry až po tom.
Reagovat
smazaný uživatel
Libore, díky za pozdrav v přímém přenosu. :) Jsem rád, žes to řekl a snad to mělo i velkou sledovanost... Teď už všichni ví, že Caro má u nás díky mně fanouškovskou základnu. :D

Jinak na ten začátek třetího setu čekat nebudu, protože ráno musím brzy vstávat. Kdoví, kdy přestane pršet... V tom prvním setu hrála Caro chytře a přesně, Petra udělala hodně chyb. Ve druhém setu se to zase otočilo, asi právě s příchodem nového dne (Libore, proč to musíš říkat? :D). Caro vedla 1:0 a 30-0 při podání Petry a pak to tam Petře začalo padat. Následně se Petra chytla a Caro tam udělala taky nějaké chyby... Tak uvidíme, jak dopadne třetí set. Tedy já už to neuvidím, ale i přesto držím palce Caro! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já to neslyšla. co ti Libor řekl :-((
koukám na Roryho, přesně, jak jsem na chvíli přepla, tak Libor mluvil o Rorym, že má vítězství na dosah, a na GCH zas mluvily o Caro, že prohrála druhý set a ten jeden komentátor dodal: hlavně, at nevyhraje ta jeho holka ..
Rory vyhrál rozdílem třídy :-) a stane se sv. jedničkou ..
Reagovat
rib
A kdo je to ten Libor? Držím palce Petře, jako vždy, jen mě Monty překvapuje, myslela jsem, že miluje Mášu a on i Caro... Monty máš zvláštní nevyzpytatelný vkus... :-)))
Reagovat
pepin
Libor říkal, že Caro má i u nás spousty fanoušků a dokonce i takové, kteří ji fandí i v tomto utkání a dodal "vid monty".
Reagovat
smazaný uživatel
Caro, Vika, Ana, Masha..já bych řekla, vkus hezký ..
Reagovat
smazaný uživatel
Libor: golfová terminologie :-)))
to je zpětná vazba, jak má být.
Reagovat
rib
to je škoda, že mi nikdo nechcete prozradit, kdo je Libor... Ale asi to není důležité, důležitější je, že Petra je ve FINÁLE, viď monty :-)))))
Reagovat
pepin
Libor je ten co to komentoval.
Reagovat
rib
díky moc za vysvětlení, teď rozumím, já koukám na streamy komentované v angličtině (nemám TV), a tak s Liborem nemuám vůbec tu čest :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Ema: Díky za ocenění mého vkusu, Emičko. :) Já jsem vůbec nečekal, že mě Libor takhle pozdraví. :D Tak aspoň Rory vyhrál...

pepin: Přesně tak. Nevím, jestli u nás má Caro spousty fanoušků, ale jediný tady na TP nejsem. :)

rib: Je vidět, že mě ještě neznáš. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Podle radaru to vypadá jenom na krátkou přeháňku, tak snad..
Reagovat
smazaný uživatel
..z ruznych webcamer v Montrealu sviti ted i slunicko, tak snad prestavka nebude tak dlouha...
Reagovat
Bob
když to dneska vyhraješ, půjdu se ještě víc vožrat.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale už toho mám dost - když si neumí zorganizovat počasí, ať neorganizují tenisový turnaj..
Reagovat
VlS
Tak teď si mě totálně dostal. Jestli to umíš, tak ti dám stálý angažmá v letectví :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Já bohužel ne, ale zkus se přeptat v Rusku nebo Číně, tam se o poroučení větru dešti pokouší poměrně často - obrazně i doslova. ;-)
Reagovat
tommr
zrovna když už to vypadalo, že se Petra chytla přichází déšt a pauza. To je opravdu neuvěřitelná smůla ...
Reagovat
pepin
Je to škoda, vypadalo to, že se ji snad v hlavě rozsvítilo, přestala do toho řezat a hraje víc na jistotu. Tak snad v tom bude pokračovat. 22 chyb je moc. Mohlo být již po zápase a mohlo se jít spát.
Reagovat
tommr
trochu se bojím, že ta pauza víc pomůže Wozniacký. V závěru druhýho setu vypadala docela utahaně a Petra se naopak trochu rozehrála. Jestli Petra zase nezachytí nástup do třetího setu jako se jí to stalo v tom prvním tak může bejt zle ...
Reagovat
smazaný uživatel
..Petra zlepsila v druhem setu i podani na dokonce 83%, bez jedine dvojchyby. Snad ji vydrzi dal a bude hrat i v klidu jako v druhem setu. Piotr by to mohl naopak Caro v satne znechutit jeste vice. Nechapu, proc uz lezl na kurt hned po prvnim viteznem setu...
Reagovat
smazaný uživatel
Nebuď pořád takový pesimista..
Reagovat
freeteepek
Petra do toho moc neřezela ani předtím, ale klepala se jí ruka a nešly nohy. Snažila se hrát trpělivě, ale trefovala těsný auty. Na anglickým Eurosportu jí hrozně fanděj. Vždycky nezapomenou připomenout, že Petra může posunout ženský tenis na vyšší úroveň. Má pro to všechny předpoklady. Letos prý to ještě nebude, ale příští rok se můžeme těšit! Když Petra trefí pěknej míč, tak hned mluví o tom, že byl nehratelný. Taky se od Petry naučili výraz "pojd", který ale chybně vyslovují jako "pok". Nemůžu se za to ale na ně zlobit:-)
Reagovat
pepin
Tak snad není jak malé dítě, viděla, že to bouchání v prvém setu k ničemu nevedlo, tak v tom snad nebude pokračovat ve 3 setu. Vždyt vidí co na ni naprosto stačí. Jen když se nebude vyhazovat, vždyt ani si nepamatuju kolik Caro získala vít. úderů.
Reagovat
pepin
Podle tebe moc neřezala, ale i to co předvedla stačilo na 22 chyb. Evidentně ve 2 setu ubrala, to bylo naprosto vidět říkal to přece i Libor a hned je to poznat.
Reagovat
freeteepek
Petra má "bouchací" styl. Jenomže v první setu jí to tam nepadalo. Mě se naopak zdálo, že chce s Caro hrát delší výměny. Hlavně na začátku. Hra byla vyrovnaná. Pak ale Petra ztratila trpělivost resp. padlo to na ní:-(
Reagovat
freeteepek
Promiň, Libora neposlouchám. Mám to v angličtině. Trvám si na svém. Nebylo to o trpělivosti, ale o koncentraci. Petra prostě byla mimo. Nešly jí nohy, ruka se jí klepala...
Reagovat
pepin
To já vím, že má bouchací styl, ale jak je vidět také z něj umí ubrat a o to jde. Ne vždy to je průchozí silou. Ale jinak pochopitelně má každý svůj názor a já jej respektuji.
Reagovat
smazaný uživatel
To snad není možný, prší.
Reagovat
smazaný uživatel
V Montreale prší..Dúfam, ale že v Toronte vedia, čo sa patrí.
Reagovat
Sonja
:-D taky doufám!!
Reagovat
gigin
Hraje Nole, bude crkat !! Však to víš, Forehande !! :))
Reagovat
smazaný uživatel
Viem Gigine..Ale som nevyliecitelný optimista :)
Reagovat
ludolf
Nezaregistroval jsm, kdy petra vyměnila kšilt za čelenku - koreluje to se zlepšením její hry?
Reagovat
tommr
a to vedení 5:1 ve druhým setu ještě neprohospodaří ... :)
Reagovat
Andrew89
Druhý set je přesně takový jaký jsme chtěli vidět...teda krom montyho (promin). Petra hraje koncentrovaně, pěkne.
První set se Petra porazila sama....i kdyby tam byla pokojská tak to projede:D
Reagovat
smazaný uživatel
Nic se neděje. :) On už to Libor zdůraznil v přímém přenosu, že taky někdo v Čechách fandí Caro a k tomu dodal "viď, Monty"! :D
Reagovat
smazaný uživatel
Opravte si expresku, jméno Harisson doopravdy neexistuje :-DD
Reagovat
tommr
Petra zase kupí chybu na chybu a servis jí nechodí. Caro vyhrála první set naprosto zaslouženě a na nějakej obrat ve druhým setu to bohužel nevidím ...
Reagovat
smazaný uživatel
tak ted se snad konecne Petra po breaku chytne. Nic neni jeste ztraceny:)
Reagovat
tommr
a ted druhej brejk. Že by se Petra přece jenom ještě vzchopila? :)
Reagovat
smazaný uživatel
...ono to ted spise nepada do dvorce Caro, treti set muze byt zase uplne jiny....
Reagovat
tommr
jj taky mi to tak připadalo. V závěru setu už Caro ani moc nebojovala - zřejmě si šetřila síly na třetí set ...
Reagovat
Pesek12
Tragický vysoký ložený forhend a 15:30 pro Caroline. To ji zlomilo a 3:6.
To je tragika, ale každý zápas se hraje až do posledního míče - zbývá asi jen bojovat, když základní jistota chybí a člověk se ani už nediví, když Petra zahraje místo jasného bodu nevynucenou chybu.
Reagovat
smazaný uživatel
Bernard Tomic > Ryan Harrison

:))))
Reagovat
smazaný uživatel
+1
Reagovat
gigin
Měli by jste už něco podniknout. Už je to na pováženou ....
Reagovat
smazaný uživatel
Tak první set Karolína prohrála 3:6 a ukončila ho dvojchybou. Ale není to uplně beznadějné, prohrávala 1:4 stahla to na 3:4 a měla při servisu soupeřky 40:0... Tak pojd Karolíno!!
Reagovat
EllNino
Ták a už víme i los ze Cincy .....Petra volnej los ...pak Barthel bo Martinez a pak se uvidi ....Lucik první kolo qualifer ....pak qualifer bo Pervak ...a3. kolo asi Serenka ....a Klara první kolo s Pavly ....a pak se uvidi ....
Reagovat
tommr
Andrea si dneska vybojoval účast v hlavní soutěži vítězstvím v kvalifikaci ... :)
O účast ted bojuje ještě Karolina Plíšková proti Amanmuradový ...
Reagovat
brixner
Asi bys potřebovala ohnout a nasekat na prdelku:-) Je fakt, že Číňanka je veliká bojovnice, myslím ale, že při Tvých zkušenostech a poměrně dobré momentální formě, by se takové vedení pouštět nemělo! Já vím, od PC se to komentuje...ale souhlasím s názory,že jsi se nejspíš lekla vítězství, tedy opět ta psychika ! Proč mám pocit, že třeba Masha nebo i Caro, by do finále za tohoto stavu postoupily...Ale mám Tě rád, holka :-) Brix
Reagovat
smazaný uživatel
To je prave ten rozdil mezi temi "velkymi" a temi "pouze dobrymi" hrackami - Petra vs Stosur YEC semifinale 3. set - vedeni 5:0, dovolila Stosur zkorigovat na 5:3, ale dal ji nepustila a Stosurovou dorazila. Rovnez YEC s Vikou, Petra 5:0 v prvnim setu, nasledne Vice dovolila "pricuchnout si" a zkorigovat na 5:5, aby vsak posleze nebojacne "zkontrovala" na 7:5. A obrat s "konzistentni" Radvanskou rovnez na YEC z 0:5 na 7:6, to je taky signal mentalni sily. Peta sice skvele "dramatizuje stav" v mezi-intervalech, ale dorazit souperku vetsinou zvlada. Lucka bohuzel, proto take to umisteni na zebricku a dnesni kolaps...
Reagovat
Paseka
Proč mne to u ní nepřekvapuje !!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Opět ta hlava, kdo to má správně srovnané, tak může být v top 10 a i vyše, Prostě klasický strach z vítězství, Chce to zkoušet co nejčastěji, až si na tento stav zvykne a nebude se ho bát. V takovém rozpoložení by asi i to finále bylo spíše nedůstojné a rychlé.Ještě musí do takových výsledkových výšin dozrát, ale věřím, že to ještě přijde.
Reagovat
smazaný uživatel
v případě Lucky to nepříjde.. na okruhu se už pohybujou dost dlouho na to, aby se tohle naučila.. Pozice v top20 jednoduše není pro ní..
Reagovat
tommr
hru na top-20 má Lucka už dávno, ale hlavu bohužel ne ...
Reagovat
brixner
Zkoušet co nejčastěji znamená hodně často vítězit a dostávat se do závěrečných kol turnajů ! Jenže, ač to jistě všichni Lucii přejeme, trpí velikými výpadky formy, nestabilitou, což je moc škoda ! Souhlasím, že by se Lucka mohla trvale usadit v TOP20, je to ale dřina...Brix
Reagovat
Roger_Federer
Tak co se hlavy tak si z Berdychem velmi rozumeli..oba skrataři..
Reagovat
Fandina
Nevím, jestli to bylo o zkratu, na těch šest prohraných her v řadě uplynula dost dlouhá doba. Li Na dost tlačila a Lucka na to nenašla žádnou protizbraň. Nezvládla to herně.
Reagovat
smazaný uživatel
Bohužel pro ní je to celkem typický, takže se tomu ani moc nedivim, psychicky byla vždycky slabá. Mohlo bejt český finále, Petra snad nezklame a Wozniackou rozstřílí
Reagovat
VlS
tak blízko, že se toho lekla. Škoda Luci, ale těžko to někoho štve víc než právě tebe. Tak příště.
Reagovat
smazaný uživatel
čééésně!
Reagovat
freeteepek
To je opravdu velká škoda. A pěkně to Petře stížila! Finále Lucka Petra by bylo v pohodě jak pro hráčky, tak pro fanoušky:-)
Takle to budou zase nervy.A navíc vůbec žádný povzbuzení pro Petru před dnešním zápasem!
Reagovat
smazaný uživatel
bohužel Lucie si za to může sama.. to ji v současné době naprosto propastně separuje od hráček v TOP10 a řekl bych i TOP20, kam podle mého Lucie nikdy nepatřila.. Hráčka na této úrovni se v žádném případě nemůže zaleknout vidiny finálové účasti.. po konci třetí sady naprosté znechucení výkonem... (za první dva absolutorium)
Reagovat
smazaný uživatel
Nemyslím, že ztížila, Petře by se proti Lucce taky nehrálo úplně dobře. A fanoušci, zejéna ti čeští, alespoň nebudou ve finále tak rozpolcení, když tam budou mít jenom jednu zástupkyni. ;-)
Reagovat
patriks
Popravdě jsem si přál, aby postoupila Li, protože Šafářová by z těchto důvodů Petru neprověřila.
Reagovat
smazaný uživatel
Petra se svym vlasteneckym citenim (viz zapasy vs. Hradecka) by s Luckou mohla hrat vselijak. Naopak proti Li Na se muze pokusit o efektni ceskou vendettu, navic ma Li Na co oplacet za semifinale ze Sydney letosniho roku (Petra neudrzela vedeni 6:1, 3:1 a prohrala 6:1, 5:7, 2:6). Nicmene nejprve musi porazit Dänische Königin, tak snad to klapne...
Reagovat
tommr
Petra má Li Na opravdu co oplácet. Kromě tý letošní porážky v Sydney s ní prohrála i loni na FO a ten zápas pokud se dobře pamatuju měl dost podobnej průběh jako ten dnešní zápas Lucky. Petra tenkrát vyhrála první set a ve třetím už vedla 3:0, aby následně prohrála šest her v řadě a tím i celej zápas ...
Reagovat
smazaný uživatel
Na FO minulej rok to bylo s Li Na hodne nestastna prohra. Ve tretim setu Petra vedla uz 3:0 a A:40 pri podani Li Na. No a Na to pak cely otocila, dalsi zapasy s Azerenkou a Sharapovou vyhrala. Tehdy mohla mit titul nase Petr, ale to by pak zase asi neklapl ten Wimbledon. Takze pokud dnes da Carol (nic jistyho to neni), pak doufam to finale uz promeni...
Reagovat
tommr
jj už by bylo načase aby jí to Petra oplatila ... :)
Ted jde ale o to, aby se do toho finále Petra vůbec dostala. Doufám, že jí ten kolaps Lucky nějak psychicky neovlivní. Proti Wozniacký si nesmí podobný zaváhání dovolit ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist