Šafářová se Štěpánkem budou reprezentovat na Hopman Cupu

24. 9. 2014, 17:55
Aktuality 20
Česko bude mít potřetí za poslední čtyři roky svůj tým na Hopman Cupu. Na turnaji smíšených dvojic v Perthu se na začátku sezony 2015 poprvé vedle sebe představí Lucie Šafářová a Radek Štěpánek.
Lucie Šafářová a Radek Štěpánek

V 26leté historii Hopman Cupu se čeští tenisté turnaje zúčastnili třináctkrát a celkem třikrát.se radovali z triumfu. V roce 1989 vyhrála tehdy ještě československá dvojice Helena Suková a Miloslav Mečíř, o pět let později zvítězila Jana Novotná s Petrem Kordou a v sezoně 2012 triumfovali Petra Kvitová a Tomáš Berdych.

V příštím roce budou v soutěži smíšených dvojic reprezentovat Lucie Šafářová a Radek Štěpánek, kteří už sice na Hopman Cupu startovali, ovšem s jinými partnery. Oba shodou okolností se svými tehdejšími životními partnery: Šafářová v letech 2007 a 2008 s Berdychem, Štěpánek letos s Petrou Kvitovou.

"Těším se, že budeme usilovat o nějaký reprezentační úspěch a bude to nejlepší možný začátek. Po pauze budu mít hned tři super kvalitní utkání a od toho se můžu odrazit dál do turnajů," řekl Štěpánek, který dnes kvůli zranění zad ukončil letošní sezonu a tu příští zahájí právě v Perthu.

Šafářová se Štěpánkem do turnaje vstoupí hned první hrací den 4. ledna v zahajovacím duelu proti Kanadě, kterou budou reprezentovat Eugenie Bouchardová a Vasek Pospisil. Ve skupině má česká dvojice ještě soupeře z Itálie a Spojených států, kteří ještě jména svých zástupců neoznámili.

Ve druhé skupině skupině budou hrát Britové Andy Murray s Heather Watsonovou, domácí Australané Nick Kyrgios s Casey Dellacquaovou, Francouzi a Poláci.

Ve skupině se utká každý s každým a vítěz postoupí do finále. Každý duel dvou zemí je složen z dvouhry mužů, dvouhry žen a na závěr se hraje smíšená čtyřhra.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

20
Přidat komentář
smazaný uživatel
Niektori tenisti faskt nemaju sudnost a vobec nevedia kedy je cas odist.... Stepanek mi pripomina politikov ktori tiez nemaju ani trosku sudnosti a stale ostavaju v politike (vid na slovenku Kukan, v 70 rokoch sa este nechal schvalit ako europoslanec !!! - stary smrdlavy dedo na co tam ostava? ). Co tychto ludi nuti ostavat tam kde uz nepatria???????????
Reagovat
vendulkabendulka
45 nejlepsi hrac rebricku nepatri na okruh? Nebo co chces vlastne rict? 35 let je stary dedo? Uvedomujes si jak se rouhas? Malo te tata rezal.
Reagovat
smazaný uživatel
Ať tam Štěpánek zůstane, jak dlouho chce. Je to jeho věc. A mimochodem, raději se budu dívat na zápas Štěpánka třeba s Federerem nebo Djokovičem, i když ho prohraje, než na zápas některého z našich "ranařů", co hrají pořád totéž a nic zajímavého tam nevymyslí.
Reagovat
smazaný uživatel
Ono se ještě neví, kdo bude hrát za Francii?
http://hopmancup.com/teams

Přál bych si dvojici Kiki Mladenovic/Jo-Wilfried Tsonga. :) Ale možná to budou Alizé a Tsonga, protože by spolu obhajovaly letošní vítězství...
Reagovat
smazaný uživatel
Lim tam dejte
Reagovat
smazaný uživatel
Tak myslel jsem samozřejmě Alizé Cornet, ale na Alizé Lim se taky moc dobře kouká... :)
Reagovat
Frick
Je fakt, že nic nebude obhajovat, jelikož Lucka na prvním turnaji sezóny 2014 vylítla v 1. kole, na druhou stranu zase zahazuje další šanci něco uhrát, jelikož by zřejmě měla šanci na slušný nasazení.

ČF v Sydney je tak šulnul, snad tedy potom samozřejmě uhraje aspoň OF na AO a pak Toulouse (náhrada za Paříž, kde letos nebyla). Rezervy tam jako jsou a může využívat nasazení. Uvidíme.
Reagovat
EllNino
no jelikož nehraje s Andy debla, tak by asi stejně jela do Brisbane a tam by asi nasazená nebyla ...:)
Reagovat
smazaný uživatel
Lucce se tenhle rok asi moc dařilo :D
Reagovat
Titan
Asi tak... Zdá se, že Hopman Cup tak nějak dočasně pohřbívá tenistky...:-)
Reagovat
smazaný uživatel
lebo na Wiki mi pisalo že tam ide s Jackom Sockom ale na stranke Hopman Cup-u nepisalo nič o suťažiacich z USA nie to o Serene
Reagovat
Jan
Myslím, že tam velkou díru do světa neudělají :)
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím že oba jsou volní , proč by ne :)
Ale myslím . že to nějak extra přeháníme .
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně ať tam zas nevznikne nějaké pouto, jinak si příští rok Lucka nezahraje -_-
Reagovat
Bob
To zase bude vtipů na nový pár :D
Reagovat
Fandina
:-)))))))))))
Reagovat
Roger_Federer
Ti dva to uz maji davno za sebou.:)
Reagovat
Fandina
Většího trapáka než jsem ty jsem neviděla
Reagovat
tito
než jsem ty jsem :-)))Zadal jsem do velkolepého pomocníka "já jsem ty jsem", neb jsem chtěl zavtipkovat a vyšlo mi Škvíra ve stázi. Teď už jen polemizuji. Kamila? Polymorf?
Reagovat
Fandina
napsala jsem to blbě, než ty jsem mělo být ... úsměv
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist