Šafářová s Mladenovičovou: K přátelství jsme přidaly skvělé výkony a uspěly jsme

9. 4. 2013, 16:15
Rozhovory 13
Lucie Šafářová minulý týden na turnaji v Charlestonu obhájila titul ve čtyřhře. Zatímco minulý rok triumfovala po boku Rusky Pavljučenkovové, letos v Jižní Karolíně uspěla spolu s Francouzkou Kristinou Mladenovičovou. Na prvním společném turnaji ve finále porazily nejvýše nasazený pár Andreu Hlaváčkovou a Američanku Liezel Huberovou. Obě dvě na tiskové konferenci rozdávaly úsměvy a těšily se na další možné společné zápasy.
Lucie Šafářová a Kristina Mladenovičová

Moc vám gratuluji k vítězství. Byl to náročný a poměrně těsný zápas, že? Jak jste se cítily?
Mladenovičová: Byl to krásný týden, nemůžu mluvit jen o tom finále. Hrály jsme tady moc dobře a odehrály jsme skvělé zápasy proti silným soupeřkám. Moc jsem si celý ten týden užila a za to Lucce moc děkuju. Hrály jsme spolu první turnaj a hned jsme ho vyhrály, to je fantastické.
Šafářová: Co vám mám dneska říkat? (smích)

Lucie, vy jste tady v Charlestonu odehrála během jednoho dne tři zápasy, jak jste to zvládala?
Šafářová: Nebylo to poprvé, někdy se to tak stane, bohužel. Je to určitě hodně náročné, ale zvládla jsem to, protože mi Kristina hodně pomohla. Uklidňovala mě a předávala mi energii. Díky! Prostě to byl skvělý týden se skvělou spoluhráčkou.
Mladenovičová: No, to musím uznat. V tom posledním zápase byla Lucka ke konci úplně mrtvá, ale naštěstí jsme vše zvládly.

Minulý rok jste tu hrála o titul jak v singlu, tak i v deblu. Letos finále čtyřhry a v singlu jste uhrála čtvrtfinále. To ukazuje, že se vám tady doopravdy daří, nemyslíte?
Šafářová: Ano. Je to krásný turnaj, kde jsou skvělí lidé, výborná organizace a krásné prostředí. I když je hodně náročné hrát obě soutěže a věnovat se všemu naplno, dá se to díky tomu zvládnout. Člověk si pak zajde na pláž, kde se uvolní a odpočine si. Mám to tu moc ráda.

Ukázalo se, že vám to spolu sedí a dokážete spolu hrát. Plánujete nějaké další společné turnaje ve čtyřhře?
Mladenovičová: Já bych za to byla moc ráda, protože se ukázalo, že nám to doopravdy jde, ale nechci na Lucii tlačit, protože vím, že má své závazky a domluvy. Jsme ale moc dobré kamarádky a nic není nemožné. Třeba se za nějakou dobu zase ukážeme společně. Tento týden byl nádherný, ale nic nám nezaručí, že by to tak bylo stále.

Můžete popsat tu atmosféru, která zrovna tady v Charlestonu panovala během těch vašich zápasů. Vím, že jste už obě hrály po celém světě, ale vždy je to nějak specifické, ne?
Šafářová: Specifické to je a tady jsou fanoušci doopravdy super. Je krásné vidět, jak mají o tenis zájem a snaží se podporovat hráče na kurtu. Nefandí jen domácím, ale prostě všem. Ten, kdo je jim sympatický, toho tlačí dopředu. Už i proto to tu mám moc ráda a těším se na návrat zase za rok.
Mladenovičová: Ano, přesně jak říkala Lucka, tento turnaj je hodně navštěvovaný a je oblíbený. Je skvělé vidět, že i na ženské zápasy může být takřka vyprodáno. Je to pěkné porovnání s tenisem mužů. Hrajeme obě tenis už dlouho, ale hrát před tolika diváky je vždycky skvělý pocit.

Co dělá to, že vám to na kurtu tak jde? Je to pozoruhodné, že jste hrály první turnaj a hned vítězství. Jak jste to udělaly? (smích)
Šafářová: Myslím si, že nejdůležitější je to, že jsme dobré kamarádky a rozumíme si. Baví nás to, sedíme si a k tomu jsme tento týden přidaly skvělé výkony.
Mladenovičová: Rozhodně souhlasím s Lucií.

Kristino, byla jste tento týden hodně aktivní na sociální síti Twitter. Co nám k tomu můžete říct?
Mladenovičová: Mám moc ráda Twitter a pravidelně tam dávám novinky a zprávy pro své fanoušky, což mi dělá radost. Dostávám tam spoustu otázek a reakcí, takže když je čas, jdu tam a třeba i odpovídám. Je to zábava. Ráda se s fanoušky dělím o to, co zažívám, kde jsem a tak.

Lucie, vy twitter nemáte?
Šafářová: Ne, nemám, ale je to hrozné. Na začátku jsem neměla nic, teď už jsem na facebooku a teď už na mě někdo tlačí, abych byla i na twitteru a já nevím, kde všude ještě. (smích)
Mladenovičová: Já jí tam dotlačím. (smích)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Petr Pokorný

Komentáře

13
Přidat komentář
smazaný uživatel
to drtí.
Reagovat
Fandina
hraje úžasně. Chudák zítra Karolína.
Reagovat
VlS
že by to Kaia nějak drtila. polka nebyla schopná trefit kurt a Kaia mě ke konci 2. setu připadala úplně vyčerpaná. Tipnul bych si na těžkej problém s kondicí. Uvidíme zítra, ale myslím, že Karolína může mít víc než slušnou šanci, pokud bude trochu trpělivá a bude Kaiu nutit běhat. No uvidíme.
Reagovat
smazaný uživatel
Kaie to snad nejde nepřát. Docela po dlouhé době ji zase vidím na nějakém turnaji. Měla zraněnou patu a Katovice jsou jejím prvním turnajem po návratu... Když postoupí Karolína, tak mi to určitě vadit nebude. Ale jak říkám, Kaie bych moc přál, aby se zase dostala do své dřívější formy.

http://www.wtatennis.com/news/article/3138702/title/kanepi-impressive-in-comeback-match
Reagovat
Fandina
Škoda, že to není videorozhovor, ale z těch odpovědí a dodatků, kolikrát tam byl napsán smích si dovedu představit, že to holky pojaly hezky s úsměvem. Ostatně, viděla jsem i jejich debl někdy na začátku turnaje a tam se také pořád smály. Lucinku si dovedu i představit, jak se při tom mile usmívá. Tak přeji úspěch Lucka, hra se mi líbila i proti Sereně v singlu. Podle mě hraješ pořád super, nezapomněla jsi to během jara. Držím palce dál i na FC. Šafi ... pojď pojď pojď
Reagovat
VlS
Věřím, že prioritou obou holek bude singl, mají na to. Zlepšená hra Lucky potěšila, doufám, že si ji pronese i do Stutgartu a do Itálie. Smůla na Serenu v losu do QF - co s tím dělat? Asi nic, prostě smůla, být v druhé půlce pavouka, mohla zopakovat finále. Zápas se Serenou začal nadějně, bohužel, jak je Sereniným zvykem, když jí začalo týct do bot, tak prostě přidala a víc nepotřebovala.
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.dziennikzachodni.pl/artykul/801925,bnp-paribas-katowice-open-kvitova-odwiedzila-pacjentow-w,2,6,id,t,sm,sg.html#galeria-material
Reagovat
smazaný uživatel
noto jo debl to není buch ví jaky uspěch šafařko kdyby si tak radši zabrala v singlu
Reagovat
smazaný uživatel
Holkam to spolu slusi a jde. Kristina me nejdriv nastvala jak porazila Petru v Parizi, ale ted si to opravila vitezstvim s Luckou;-) Vypada to, ze Lucka je hodne kamaradska holka, to je sympaticke. Stejne ji ale radeji vidim v singlech. Jinak Kristina ma na svem FB profilu jeste nejake fotecky ze zapasu ctyrhry, kdo by se chtel podivat:
http://www.facebook.com/pages/Kristina-Mladenovic/185108118303243?fref=ts
Reagovat
smazaný uživatel
Moc sympatická dvojka, díky za rozhovor! :) Nejvíc mě samozřejmě pobavily ty poslední dvě otázky. Je super, že Kristina občas čte vzkazy na Twitteru a třeba i reaguje... Zajímalo by mě, jestli někdo z mých "sledovaných" tenistek taky čte moje vzkazy. Jestli si aspoň jedna z holek přečetla třeba jenom jeden můj vzkaz a udělal jí radost, tak jsem šťastný člověk. :)
Reagovat
Fandina
monty ... tak to je přece jasné, že vzkazy se čtou, proč by jinak byly tyhle komunikační kanály. Já o tom nepochybuji.
Reagovat
smazaný uživatel
Takhle, já už nějaké reakce taky dostal. :) Hlavně od amerických basketbalistek, které hrály nebo hrajou za USK Praha. Samozřejmě tam nemám jenom tenistky. Taky je mi jasné, že tenistkám toho chodí mnohem víc než třeba těm americkým basketbalistkám, které mimo sezonu WNBA působí v Evropě... Z tenistek tam mám Viku, Caro a Mashu. Ana zatím Twitter nemá, ale třeba ji tam taky někdo dotlačí. :D Třeba Masha ho ještě nedávno taky neměla...
Reagovat
Fandina
Podle mě je jasné, že se tyhle vzkazy čtou a rozumím tomu, že se nedá na všechno odpovídat tomu dotyčnému, ale určitě se dají všechny přečíst. Takovou dobu to zase nezabere a je to opravdu nejjednoduší spojení s fanoušky.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist