Šafářová první titul z turnaje WTA Premier nezíská, v Moskvě dohrála i Siniaková

18. 10. 2014, 13:43
Aktuality 122
WTA MOSKVA - Lucie Šafářová v Moskvě svůj celkově šestý titul a první trofej z turnaje WTA Premier nevybojuje. Česká tenistka v dnešním semifinále s Irinou-Camelií Beguovou sice přišla jen jednou o podání, přesto neuspěla. Do finále nepostoupila ani Kateřina Siniaková, která má za sebou i přes dnešní porážku životní turnaj.
Lucie Šafářová

Lucie Šafářová má na kontě celkem pět titulů, ovšem všechny z turnajů nižší kategorie WTA International. Za svým životním triumfem měla našlápnuto tento týden na podniku WTA Premier v Moskvě, kde po výhrách nad Tomljanovičovou a Kuzněcovovou zůstala nejvýše nasazenou semifinalistkou.

Jenže do prvního finále ve své životní sezoně, v níž si zahrála semifinále Wimbledonu a ve světovém žebříčku vystoupala až na 14. místo, se sedmadvacetiletá Češka nedostala. V dnešním semifinále podlehla po dvou a půl hodinách boje v prvním vzájemném duelu 61. hráčce světa Irině-Camelii Beguové.

Šafářová za celý zápas ztratila pouze jeden servis, ale byl to klíčový moment utkání. V prvním dějství česká tenistka nevyužila brejkbol na 6-5 a prohrála v tie-breaku. Druhý set ale jednoznačně ovládla, trefila dvanáct winnerů, udělala jen dvě nevynucené chyby a málem soupeřku potupila kanárem. Dva setboly za stavu 5-0 nevyužila, ale náskok si pohlídala.

V rozhodující sadě měla Šafářová mírně navrch, jenže nevyužila své šance. Za stavu 3-4 přišla poprvé o svůj servis a i když měla v následné hře ještě jeden brejkbol na návrat do zápasu, Rumunka trefila přímý bod z podání a zvítězila 7-6 1-6 6-3.

Jediné letošní finále si tak Šafářová zahraje za tři týdny ve Fed Cupu, v němž české tenistky přivítají v Praze soupeřky z Německa. Poslední turnajové finále si brněnská rodačka zahrála loni v září v Québeku, kde ukončila pětileté čekání na svůj pátý titul. 

"Tohle je pro mě velký turnaj. Od roku 2011 jsem nebyla ve finále, tak jsem opravdu moc šťastná," řekla Beguová. "Dnes to byl hodně vyrovnaný zápas. Ve druhém setu jsem se úplně vytratila z kurtu. Ale vrátila jsem se do hry, soustředila jsem se na každý game a myslím, že jsem si dnes dost pomohla servisem," komentovala skalp české tenistky.

Čtyřiadvacetiletá Beguová postoupila do svého čtvrtého finále a prvního na podniku WTA Premier. Jediný titul získala předloni v uzbeckém Taškentu, na který se pokusí navázat v nedělním souboji s domácí nasazenou šestkou Anastasií Pavljučenkovovou. Ruská tenistka v druhém semifinále vyřadila i druhou českou naději Kateřinu Siniakovou., kterou porazila snadno 6-2 6-2.

Osmnáctiletá rodačka z Hradce Králové má za sebou i přes dnešní porážku životní vystoupení na okruhu WTA. Až dosud měla na kontě jen jednu výhru, v rodné zemi svéhootce však včetně kvalifikace vyhrála šest duelů po sobě, když si v hlavní soutěži vyšlápla na Vesninovou, Mladenovicovou a Giorgiovou.

Siniaková, jež se v pondělí posune poprvé do Top 100 a na lednovém Australian Open má jistý start v hlavní soutěži, si ve světovém žebříčku polepší už na 86. místo.

- WTA PREMIER MOSKVA -
(Rusko, tv. povrch / hala, 710.000 dolarů)
sobotní výsledky (18. 10. 2014)
• Dvouhra - semifinále •
Beguová (Rum.) - Šafářová (4-ČR) 7-6(5) 1-6 6-3
Pavljučenkovová (6-Rus.) - Siniaková (ČR) 6-2 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

122
Přidat komentář
FulnekUltras
by si bez ohledu na poslední moskevský zápas měla vzít z letošní sezóny hlavně to pozitivní. Začaly se totiž už zcela hmatatelně projevovat výsledky jejího kvalitativně posunutého tréninkového úsilí jak v oblasti fyzické, na níž zapracovala opravdu úctyhodně, tak po dlouhých letech i v oblasti psychiky, kde CELKOVĚ také udělala výrazný pokrok a není důvodu si myslet, že by z toho v příštím roce měla nějak slevovat. Poučení se z chyb a vytrvalá tvrdá práce i nadále mohou brzy přinést kýžené sladší ovoce. Na rozdíl od některých pesimistů tady jsem přesvědčen, že klíčový zlomový krok v progresu své kariéry Lucka skutečně učinila LETOS - a teď jde především o to, nastoupený trend udržet a rozvíjet. Hlavně se nenechat vykolejit občasnými výpadky, kterým se ostatně nevyhne téměř žádná hráčka na okruhu, a kterých právě letos u Lucky velmi nadějně ubylo. Vydržať Šafi !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Lucy (a holky vlastne pomerne casto) si nestavi svou hru, postradam nejaky jeji "znackovy" prvek. Prirovnala bych to pro ilustraci ke kriznemu "vyhanecimu" FH Fedexe. Vsichni vedi, ze ho s nejvetsi pravdepodobnosti zahraje (a jsou stejne ve strehu, zda nebude po lajne, prodluzji si ke vsemu reakcni dobu) ale je jim to k nicemu. Maji totiz jen dve moznosti, jak ho odehrat. Obhodit sloupek nebo do ruky cekajicimu Fedexovi.. :-) (Pro hnidopichy - predpokladam idealni prubeh, samozrejme.)
Reagovat
FulnekUltras
Lucka má od všeho trochu, ale když jí to sedne, může porazit každou - na podzimní americké túře třeba velice nadějně ohrožovala Serenu (tuším v Montrealu?).
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda Lucko, :( Dnes to nebyl příliš povedený den.
Reagovat
sprchon
Dneska teda vepřo, knedlo, zklamání...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak i když už to dneska nevyšlo, tak s tímto turnajem může být spokojená! :-) Přesně tohle potřebovala, nějaký větší úspěch na turnaji WTA.. Konečně taky nakoukne do TOP 100, tak snad se tam na nějakou dobu zabydlí.. :D

Dnešní zápas se mi celkem líbil, Katka myslím, že v 1. setu hrála hodně dobře a výsledek toho 1. setu neodpovídá průběhu.. :-)) 2. set už hodně chybovala, kdežto Nasťa hrála čím dál tim líp a hlavně skvěle podávala.. :-))

Ale díky Moskvě Katka sezonu myslím může nakonec počítat za jako úspěšnou.. :-))
Hodně se tady i psalo, že Katka by potřebovala nějaký úder na zakončování výměn.. Tak myslím, že když ještě zamaká na BH, tak to právě může být ten zakončovací úder.. Už teď ho má hodně kvalitní!
Reagovat
smazaný uživatel
Sem ji naposledy viděl někdy minulý rok a teďka v Moskvě s Camilou a dnes, musím říct, že se zlepšila, ale bude problém s tím, že je dost pasivní no do budoucna.
Reagovat
VlS
je dneska Watwrloo
Reagovat
FulnekUltras
o to víc si budem vážit, až se zase něco povede...
Reagovat
smazaný uživatel
"Kouzelnice" dneska predvadela dost tuctove triky, zklamani. A koukam, ze Giginovi vyhucel Genius a ke vsemu Berda ma kvalifikanta taky plne bryle.. :-(
Reagovat
VlS
No, ještě, že to Berďa zvládl, ale kvalifikant mrcha dobře kousal.
Kouzelnici dneska někdo slepil karty a králíci nechtěli z klobouku ani za nic. Řval jsem " vstávat a cvičit" jak protrženej a bylo to pendrek platný. Anika práskala bičem a Bára skákala skrz obruče.
To je den teda, aspoň že bylo pěkně venku. Strávil jsem odpoledne v čerstvým vzduchu a na odstřel Katky jsem se nedíval.
Reagovat
tito
Bílá Hora
Reagovat
smazaný uživatel
alespon ten Berda ze se vzeprel... je to REBEL! :-))
Reagovat
VlS
:-)
Reagovat
blixa
:D :D :D Teď už to snad každý pochopí !
Reagovat
smazaný uživatel
a los debla ví NĚKDO?
Reagovat
pockerface
tak dneska to těm našim jde.Lucka out,Katka out,holky debl out a Tomáš snad projde 1.set.Tak na dnešek se naši opravdu moc dobře nevyspali.
Reagovat
d@ve
Bára out.. :(
Reagovat
tommr
jj dneska je to úplná katastrofa. Tomáš sice s odřenejma ušima vybojoval první set v TB, ale rozdíl mezi ním a hráčem třetí stovky není téměř vidět ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
Nevíte někdo kdy pořadatelé zvěřejní program 1.dne na TM?
Reagovat
aligo
v neděli
Reagovat
smazaný uživatel
díky
Reagovat
Jabadu
o tom, co Lucka, co Petra. Podle mne (bývalého okresního hráče) je to o materiálu a o tom, že ty fyzicky robustnější a vyšší hráčky ho mohou lépe využít.
Mrkněme na žebříček. Tři největší hitterky s nejlepšími fyzickými dispozicemi vládnou. OK. Všem třem, když jim jde podání a druhý úder, se nelze rovnat. Jenom mi na čtvrtém místě chybí Ana Ivanovic.
To by měl být současný poměr materiálu a fyzických dispozic.
Reagovat
d@ve
Tak Bára žel nezačala moc dobře :( Ale některé ty výměny jsou celkem pěkné..
Reagovat
smazaný uživatel
Druhý set už byl o něco jasnější, přestože ve výsledku je úplně stejný jako první. Ve druhé sadě už totiž Katka neměla žádné šance při podání Nasti, ale na druhé straně k těm dvěma ztraceným servisům vůbec nemuselo dojít. Katka měla v první i páté hře jeden gembol, ale nakonec Nasťa získala v obou případech brejk... Přesto si myslím, že Katka ani dneska určitě neudělala žádnou ostudu. Bojovala do posledního dechu, ale Nasťa hrála prostě lépe než předchozí soupeřky a Katce taky úplně všechno nevyšlo...

Statistiky winnerů a UE:
Katka - 12 W, 23 UE
Nasťa - 22 W, 17 UE

Zaujal mě taky údaj, který se objevil v grafice během předposledního gemu. Bylo tam, že Katka v zápase uběhala 1013 metrů, zatímco Nasťa 866 metrů. Takže Katka si docela slušně zaběhala. :D Každopádně během celého turnaje ukázala, že je skvěle fyzicky připravená. Co se týče kondice a bojovnosti, tak by se od Katky mohlo spoustu hráček učit a zdaleka nemám na mysli jenom její vrstevnice...

Pokud mám udělat nějaké celkové hodnocení Katky a jejího vystoupení v Moskvě, tak můžu psát jenom v superlativech. Myslím, že už jsem toho tady hodně napsal včera. :) V každém případě je strašně moc dobře, že se Katce takový týden povedl a že to bylo ještě letos. Vnímal jsem totiž, že Katce se tady trochu přestalo věřit a sám už jsem taky spíš počítal s tím, že se něco takového povede až příští rok...

Na závěr k finále: Řekl bych, že je to otevřené. Mírně favorizuju Nasťu (taky vzhledem k domácímu prostředí), ale myslím si, že Begu ji může potrápit... Každopádně já už se teď soustředím na Singapur. :)
Reagovat
smazaný uživatel
celkom pekný a presný prehľad zápasu
máš odo mňa like ! :) :D
Reagovat
smazaný uživatel
Díky! :)
Reagovat
Davor1
Výborne Nasťa, pekný výkon, zajtra to chce zopakovať a zobrať doma titul, aj celkom solídnu porciu bodov...v Moskve sa celkovo mojim obľúbenkyniam darí, minulý rok tu vyhrala Simona, tento to vyzerá na Nasťu ;)
Výhra by ju posunula na 24. miesto, čo je stále ďaleko za jej možnosťami, ale snáď už pomaly pôjde hore...
Reagovat
martinek37
Tak ani Bára s Luckou nevyhrály, snad to otočí Bára S..
Reagovat
tommr
po šokující prohře Lucky prohrála i Katka i když u ní se to pochopitelně dalo čekat ...
Dobře rozehranej zápas prohrály i Lucka Hradecká s Bárou Krejčíkovou ve finále debla v Lucemburku ...
Naší poslední nadějí tak zůstává Bára Strýcová ve finále v Lucemburku i když ani u ní to nevidím příliš nadějně ...
Reagovat
spaniel
Bare verim, podava vyrovnane vykony, u ni takovy vypadek jako u Denisy nebo Katky nebude.
Reagovat
Davor1
bude to otvorené, Annika v tom Luxemburgu hrá parádne, neskutočne jej to tam sedí, už minulý rok bola vo finále a pred dvoma rokmi tam vyradila práve Barboru...
Reagovat
FulnekUltras
Rozhodně Němce nedá nic zadarmo...
Reagovat
pepin
Tak to co včera předvedla B. tak bych ruku do ohně za Báru nedal. Pohyblivá, nechybující, dobře dokáže měnit rytmus, fakt mě překvapila.
Reagovat
tommr
jenže si musíš taky uvědomit proti komu hrála. Proti neohrabaný Barthelový se jí to hraje, ale proti turbomyši Beckový si ani neškrtla ...
Reagovat
sosna
Skoda, dneska zrovna není český den:-( Lucka, Katka i Lucka H. neuspěly. Tak Báro a Tomáši, zaberte!
Reagovat
Patri.k
I tak musím hodnit tento týden velice pozitivně, Siniaková konečně atakovala stovku a nejspíš se v ní pevně usadí, Allertová se též velice přiblížila.
Reagovat
martinek37
Tak je asi hotovo. Ale i pokud Katka prohraje, klobouk dolů před ní. Odehrála skvělý turnaj.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas. Mě teda baví a těším se na její další zápasy.
Reagovat
d@ve
jj, je to fajná dračice :) Vskutku pobavila.. A že jí to opravdu běháá..
Reagovat
pepin
Dneska předvedla výkon "marnosti" a pokud nedokáže úspěšně dotáhnout takhle naservírovaný turnaj aspon do finále, tak předpoklad, že by to dokazala, nebo dokazovala s přibývajícími léty je velice malý. Jako asi horko těžko vyhraje Tomáš GS tak u Lucky si GS nedovedu vůbec představit a nějaký výše posazený turnaj bude též problém. Takové řeči jako, že neměla štěstí, neměla den, Begu hrála fantasticky apod. tento problém Lucky neřeší. Prostě budme rádi, že je Lucka tam kde je a že za ni máme mladé pušky, které ji jednou nahradí.
Reagovat
FulnekUltras
V tenisu je naštěstí nových šancí během roku pořád dost, a zvlášť u ženských jeden nikdy neví - viz třeba letošní vzestup Báry po dlouhých letech "úpadku". On ten vrchol u Lucky, která se letos posunula dopředu opravdu výrazně, ještě klidně může přijít.
Reagovat
pepin
Jistěže jeden nikdy neví, ale každý kdo to trošku sleduje tak si vytvoří vlastní obrázek např. o tom dotyčném. A to, že se Bára dostala do finále je dobře, ale neznamená to, že se tam bude dostávat pořád a hlavně v jinak obsazeném turnaji. A mám takové blbé tušení, že dnes to bude něco trošku jiného. I když ji pochopitelně přeji vítězství.
Reagovat
FulnekUltras
Jediná jistota je, že to na kameře s nízkým úhlem záběru bude lítat zatraceně rychle... ;-)
Beck je v Lucemburku skoro jako doma, ale to nakonec o Barče platí taky.
Reagovat
martinek37
Stejně je úžasný, jak na tom naše holky jsou. Čím to asi tak může být, že to, co ještě před pár lety bylo nemožné, teď najednou jde. Myslím tím 8 holek v TOP 100 a další, které se tam tlačí. A proč se to stejné nedaří u kluků?
Reagovat
smazaný uživatel
Řekl bych, že to je o něco vyrovnanější, než vypovídá výsledek 1. setu... Katka se snaží a zase ohromně bojuje, ale ve většině gemů jí chybí kousek (měla tam i brejkboly). Taky to asi bylo ovlivněné začátkem, kdy Katka byla možná trošku nervózní a hned v prvním gemu ztratila servis. No a samozřejmě je to taky tím, že Nasťa je těžká soupeřka.
Reagovat
Davor1
Nasťa je úplne iná liga, jej nechýba veľa do najužšej špičky a dúfam, že sa tam raz dostane...Siniakova sa s ňou zatiaľ vôbec nemôže porovnávať. Už Giorgi bola výrazne nad jej možnosti, akurát mala včera ten svoj miss mód a prehrala si to prakticky sama...Pre Katku je semifinále na takomto turnaji fantastický úspech na ktorom môže stavať a v budúcnosti bude asi dosť vysoko, potenciál má fakt veľký...
Reagovat
pepin
Máš pravdu, je někde jinde a je to také vidět.
Reagovat
Davor1
škoda, že to tá Lucka dnes zbabrala, mohlo to byť s Nasťou, jej deblovou partnerkou, super finále...
Reagovat
Davor1
Nasťa to zatiaľ zvláda v pohode, ide si suverénne po titul ;)
Presne ako som predpokladal, rozdielom dvoch brejkov...
Často ale po vyhratom sete zvykne mať výpadky, takže ešte tam nejaké komplikácie nastať môžu, ale myslím, že tentokrát to zvládne bez problémov, hrá vo veľkej pohode...
Reagovat
FulnekUltras
Lucku opravdu tak psychicky svazovala šance konečně vyhrát velký turnaj? Každopádně v tom byl i jeden skutečně smolný "prasečí" moment ve třetím setu - a navíc Irina je přece jen 61. a už byla i výš.
Tak snad to Rumunce zítra vrátí i s úroky Katka... ;-)
Reagovat
FulnekUltras
ani omylem...
Reagovat
Frick
Jestli to rovněž není tak, že ta Lucka tu druhou "kratší" půlku sezóny po Wimblu neměla prostě slabší celkově. Většina těch výher byla celkem vydřených a často to skutečně ze začátku vypadalo na to, že Lucka nemá ten zápas v rukou. Prohrané první sety, výhry v TB, vedení soupeřky s brejkem 3:0, 4:1 apod.

Pokud to tak trochu je, pak je fajn, že v ní dokázala udělat docela dost slušných bodů...
Reagovat
Frick
My tu mluvíme, jak kdyby přišla o titul, ale to by asi bylo velice předčasné. I kdyby to dneska Lucka dala (nebo spíše vydřela), tak, pokud se nyní nerodí v Moskvě zázrak, by hrála s Nasťou. S Nasťou hrající doma. A to se copak tak hodná holka dělá, připravit kamarádku o titul před domácím publikem?
Reagovat
Davor1
to mi ani nenapadlo, mohol to byť zaujímavý zápas s Nasťou ;)
Reagovat
misa
jednou o ní řekla: Ona je tak hodná, že snad není možné, jak na túře někdo takový může být.

Já sám jsem ji taky nikdy neviděl naštvanou nebo na kurtu se špatně chovající. Tohle je moc hezké, ale velké turnaje se s tím vyhrávat nedají. V rozhodujících chvílích asi Lucka o sobě začne pochybovat a pak už to jede. Viz její zápasy s Petrou. Sen o top 10 trvá dál...
Reagovat
martinek37
Já ji sleduju prakticky celou její kariéru. Ještě před tím, než vyletěla nahoru Petra, bývala českou jedničkou právě Lucka. Jenže se pohybovala někde kolem třicítky. Nedokázala nikdy udělat ten rozhodující krok. S příchodem Roba se tohle u ní minimalizovalo a myslím, že je na dobré cestě. Roky ale utíkají a pokud chce vůbec někdy dosáhnout TOP 10, musí být příští sezóna ještě lepší než ta letošní. Moc bych jí přál, aby se jí to povedlo.
Reagovat
EllNino
no spíš byla jedničkou Nicole, potom taky Iveta, Lucka byla dlouhou dobu i mimo 50, po tom roce 2008, ale příchodem Biljany a hlavně Roba se to hodně zvedlo, já furt věřím, že ta desítka padne, na začátku tutoho roku, kdy by se mohla dostat před Cibuli a taky se teď dostane před Jelenu a Errani ne ? tommre ? :)
Reagovat
PetaM
V roce 20010 byla jedničkou Lucka .. :)

33. Lucie Šafářová 1.780 b.
34. Petra Kvitová 1.748 b.

:D :D :D :D Aspoň jednou.
Reagovat
martinek37
No jo Nicole byla taková kometa, která rychle pohasla. Její návrat zatím beru s rezervou. Ale bývaly doby, kdy se o tu jedničku pretahovaly Lucka s Ivetou.
Reagovat
Frick
Lucka byla jedničkou v roce 2010.... Předtím spíše byla v popředí Nicole a Iveta a poté převzala suveréně žezlo Petra...
Reagovat
Frick
Je fakt, že 10. místo je celkem blízko, 9. místo nebo dokonce 8. místo je ale zase o velkej lán cesty dále :o)

V tý souvislosti mne trochu vadí, že se Lucka musí cpát na Hompmana, místo toho, aby využila nulové obhajoby z 1. týdne a pokusila se tý TOP 10 přiblížit.
Reagovat
tommr
stačilo dneska vyhrát a Lucka by se dostala před Pennettaovou, Jankovicovou a Erraniovou. To bohužel padlo ... :(
Na začátku příštího roku by se měla Lucka automaticky posunout o jedno místo po vyřazení Li Na ze žebříčku a s největší pravděpodobností se po AO dostane i před Cibuli, která finále nejspíš neobhájí ... :)
Reagovat
EllNino
takže sezonu zakončí pravděpodobně na nějakým 15 místě ? :D
Reagovat
tommr
letošní sezónu zakončí na 16.místě ...
Reagovat
PetaM
Tvl :D Co Katka doběhne .. Nechápu :D
Reagovat
smazaný uživatel
Je neskutečná. Když si vezmu, že včera hrála přes tři hodiny... :)
Reagovat
smazaný uživatel
A taky je dobře, že na rozdíl od včerejška má Katka možnost jestřábího oka...
Reagovat
PetaM
Hele Monty, je pravda, že Katka teď použila Jestřába poprvé v životě? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to vážně nevím, ale možné to je. :D
Reagovat
Michaelus
Ne, proti Vesnině už použila :D
Reagovat
PetaM
Aha, tak díky :) Komentátor něco takového mluvil :D
Reagovat
smazaný uživatel
Osobně jsem nečekal, že to Lucka bude mít jednoduché. Tohle vlákno budiž důkazem...
http://www.nahraj-obrazek.cz/?di=014136342454

Teď už ale samozřejmě sleduju Katku... :)
Reagovat
Frick
se mísí fifty-fifty.....

Vážení, Lucka letos na týdenním turnaji POUZE JEDNOU vyhrála tři zápasy v řadě (Charleston). To je prostě děs.

Je to prostě neveselý. Před půl-rokem si člověk mohl říct, že se jede dál, bude spousta dalších šancí. teď si to říct nemůže, resp. si počká. A možná si počká dlouho. Lucka asi international turnaje příliš objíždět nebude a že by se našel nějaký slabší Premier? Těžko říct. S tahkle slabě obsazeným polem asi ne. Snad jedině, že by se na něm v jeho průběhu zajímavě otevřel pavouk nebo Lucka by tu favoritku dala.

Neustále jsem v průběhu sezóny Lucku omlouval, že měla nepříznivý los, ale jak to dopadlo, když ten los nakonec dobrý byl, jako jakási kompenzace za všechny ty příkoří? Bohužel to dopadlo úplně stejně. :*-(

Proč tam ten Rob nebyl, nechápu. Ok, má taky svoje, ale kdyby tam byl čtvrtek - neděle, tak by se to snad nezbláznilo. Vždyť by jí určitě pomohl. Jediná omluva fakt jen nějaký vážný rodinný záležitosti (nemoc, pohřeb).

Jestli to ale třeba není tak, že Lucka prostě má trochu jiný žebříček tenisových hodnot než jak bychom čekali a celková výhra na podprůměrnym turnaji není pro ní tolik, jako třeba postup na GS proti silný hráčce (např. 3. kolo na RG proti Aně - spolu s výhrou nad Caroline v Sydney jedinné dvě výhry nad účastnicí TM 2014). Jenže prostě, takovýto turnaj končí porážkou, nekončí výhrou.

Snad se příští sezonu pojede dál a dočkáme se neočekávatelného.

1GSL :o)
Reagovat
misa
Ještě bude Fed Cup, tam pohár nad hlavu zvedne. Ale nebude ho držet sama... Co se týká příštího roku, Hopman cup možná nebude nejlepší start do sezony. Lucka mohla před AO získat nějaké body.
Reagovat
tommr
pokud dneska Bára vyhraje v Lucemburku tak bude Lucka letos jediná z našich top-hráček bez titulu. Ukazuje se ale, že to není žádná náhoda. To co se zdá být smůla na los na velkejch turnajích je prostě jen neschopnost porazit silnější hráčku a na malejch turnajích zase Lucka nezvládá foli favoritky ... :(
Reagovat
EllNino
no bez titulu, a hlavně ani do finále se nedostala, ale myslím, že třeba semi Wimblu je daleko cennejší než titul Karol z Hongh kongu :)
Reagovat
misa
Je asi dobře, že to semifinále vyhrála Petra. Řeči Kanaďanky po vyhraném finále by asi byly nesnesitelné.
Reagovat
FulnekUltras
jo ;-))
Reagovat
pockerface
Katka x Nasťa jde vidět,že pro Katku je Nasťa už prostě jiný level.Ale možná to je jen počáteční nervozita z velkého SF a časem se Katka rozjede.
Reagovat
d@ve
hmmm, nezdá se mi jinej level.. Katka ju umí potrápit. :)
Reagovat
tommr
zatím je mezi nima rozdíl jen v proměnování BP ...
Reagovat
d@ve
Tož asi preci len áno. Zkušenost holt zvítězila nad dravým mládím. Škoda. I když Nasťě to taky moc přeju.
Reagovat
Davor1
Lucia to totálne dobabrala dnes, tretí set des a hrôza na returne, neviem, čo sa s ňou stalo, doteraz hrala na turnaji výborne.
Po titul si tak pôjde Nasťa, som za to aj celkom rád, je mi sympatická a vyhrať domáci turnaj vždy poteší...
Reagovat
Patri.k
Všechno pokazil return, přitom hrála dobře, možná se takticky nepřipravila moc dobře, protože takhle často vyhazovat 2 servis, který byl celkem pomalej, to je prostě škoda, její servis měl vysoký odskok bych řek, což Šafářové nesvědčilo.
Reagovat
Davor1
hlavne tam v treťom sete mala asi 4 krát na returne stav 30-0 a nedokázala z toho vyťažiť absolútne nič, pritom ten servis Begu nebol ktovieako kvalitný, aj keď nepodávala zle, ale proste z toľkých šancí vyťažiť jeden BP je katastrofa, predovšetkým u žien...celkovo ale dnes vyhadzovala veľa úderov, niekedy bolo vidieť, ako ju irituje, že jej to neide a napálila to úplne mimo...škoda, takú šancu na veľké finále asi mať dlho zase nebude...:(
Reagovat
pockerface
Bohužel Lucie nevyužila šance na začátku setu,kdy mohla Begu hned brejknout a pak ty nadějný stavy 0:30 při podání Begu.A to jí podle mně trochu psychicky stáhlo dolů.Na rozdíl od Lucie Begu tu jednu šanci na brejk využila bylo hotovo.Jak už jsem psal pod jiným článkem Lucka i Tomáš bohužel neumí udělat ten rozhodující krok k úspěchu.V momentě kdy jsou nejvýše postavenými hráči turnaje a měli by to oba potvrdit tak selžou.Lucka téměř vždy a Tomáš,tak na 80%.Škoda no,takhle Lucie zase zapadla do průměru.
Reagovat
pockerface
myslel jsem na začátku 3.setu,zapoměl jsem to napsat,tam měla obrovskou šanci.
Reagovat
Patri.k
Je to mrzuté, ale to je sport, někdy to štěstí tam je a někdy není.
Reagovat
tommr
to není jen o štěstí ... :(
Reagovat
sprchon
Je to škoda, prostě neměla (nebo možná měla) svůj den... Jinak nevím, co k tomu napsat. Tak hlavně ať se připraví na FC a na příští sezónu. ;)
Reagovat
vrabejka
Celkem ostuda prohrat s no name hrackou ktera je asi tak 200. V zebricku :D :D :D :D :D
Reagovat
Fandina
Lucka s ní hrála před dvěma lety tady v Praze na Sparta Prague Open a tehdy jí porazila, dneska to prostě nevyšlo.
Reagovat
Fandina
A bylo to finále. Takže něco Begu umět musí. Dneska semi.
Reagovat
EllNino
hele, to si pleteš s Cadantu :) to je zase jiná Rumunka ...
Reagovat
tommr
pleteš si Begu s Cadantu ...
Reagovat
Fandina
to jsem si to opravdu popletla, ano byla to Cadantu, máte právdu. Omluva.
Reagovat
pepin
Tak to vidíš, myslím si, že když jsme se kdysi vsadili, že Lucka vyhraje - nevyhraje GS takže je velmi pravděpodobné, že lahev budu otevírat já.
Reagovat
Fandina
Tak já pořád doufám, že by to mohlo vyjít. Podle mě letos hraje super a podívej, dneska to takhle projela. V tomhle je Petra nesrovnatelná. Obhájit GS, jak to udělala letos navíc Wimbledon to také není jen tak nějaká náhoda. Ta je prostě jinde. Ale jak říkám, letos hrála Lucka super, tak ještě bych jí nepohřbívala.
Reagovat
FulnekUltras
ani já...
Reagovat
pepin
Já ji nepohřbívám, jen aby jsi šetřila, již se to blíží a "lahev pěkně orosená".
Reagovat
Fandina
Samozřejmě, vypadá to na lahvinku pro tebe, ale uznej, letos hrála super, nejvýše na žebříčku, semifinále Wimblu. Tak proč si nemyslet, že bude líp. Ale jinak máš pravdu, lahvinka je pořád blíž pro tebe ... úsměv
Reagovat
pepin
To rád slyším a jen pro pořádek pokud to dopadne podle mých předpovědí, tak budu prosit hodně chlazené. Jinak s tou Luckou co píšeš máš pochopitelně pravdu.
Reagovat
Roger_Federer
Aby ho obhajila, musela by ho vyhrat 2 roky po sobe.Stejne jako kdyz obhajuje body.
Reagovat
Fandina
Vyhrála ho dvakrát, potvrdila, že vyhrát GS u ní nebyla náhoda. Tak to bylo myšleno.
Reagovat
Cico93
61 a bola aj 38.
Reagovat
smazaný uživatel
mne vic vadi, ze Lucy absolutne prohmatla vyber zbrani, nic nevymyslela...
Reagovat
EllNino
škoda no, ale je 61. hele :) takže radši si zjisti fakta, že něco vyneseš :)
Reagovat
Fandina
Je mi to líto. Škoda, že to takhle dopadlo Lucko. Bohužel
Reagovat
d@ve
Přesně tak, hořkost necítím. Spíš je mi to hodně líto (a myslím, že i samotné Lucce). Begu byla nepříjemná soupeřka. Mrzet bude asi to jediné prohrané podání. Velká škoda. Naštěstí ale ještě máme jedno horké želízko v ohni. ;-)
Reagovat
VlS
dneska není za co chválit, bohužel, nápadů minimum, na returnu skoro nic. Já vím, že jíto skáče vysoko, tak holt musíš blíž, nebo dál, zkoušet to returnovat vedle hlavy je blbost.
Reagovat
tommr
Lucka dneska naprosto selhala a pokazila si jinak velmi dobrou sezónu ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
ostuda.. ;-) Ne, vazne, taky nechapu tu deku, co na ni padla. Neprijemny. :-(
Reagovat
EllNino
ten titul by dal krásnou tečku celý povedený sezoně, jenže Lucka prostě z pozice favoritky vypadá jako ve svěrací kazajce, dneska jí jedinej promrhanej servis stál zápas a nutno říct, že bez toho servisu by dneska asi jela ve 2 setech domů, 1. a 3. set prakticky nic jinýho nefungovalo ...je to prostě obrovská škoda
Reagovat
tommr
a nervózní přitom měla bejt spíš Begu ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
presne, cekala jsem, ze se po jasnem prubehu druheho setu amatersky sesype.. :-)
Reagovat
EllNino
ono to taky na začátku 2. setu vypadalo, ale pak se zase chytla a Lucka ztratila servis v nejhorší možnej stav ...
Reagovat
VlS
A může za to stejně to jedno prase, kterým Begu stáhla na shodu v 7 gemu :-)), nebejt toho, tak by Lucka vyhrála už i zejtřejší finále :-))
Reagovat
EllNino
to bylo děsný, to jsem tu málem rozbil lampičku :D :D :D
Reagovat
VlS
Chyběl Rob v hledišti a na lavičce. Asi natáčí domácí videa jak je dobrej trenér a nemá čas. :-((
Reagovat
smazaný uživatel
jestli jeste nevybral hudbu, bych mu zahrala!!! ;-)
Reagovat
Cico93
a že to nebola šanca malá.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist