Šafářová propadla v duelu s Clijstersovou a v Eastbourne končí

16. 6. 2010, 17:36
Aktuality 33
WTA EASTBOURNE - Lucie Šafářová vypadla v generálce na Wimbledon v Eastbourne v druhém kole. Na anglické trávě dnes česká jednička uhrála s bývalou první hráčkou světového žebříčku Kim Clijstersovou z Belgie jediný game.
Lucie Šafářová

Lucie Šafářová v Eastborune poprvé po třech letech vyhrála zápas na trávě, na skalp Pavljučenkovové ale ve druhém kole navázat nedokázala a s Kim Clijstersovou prohrála drtivým rozdílem 1-6 0-6.

Třiadvacetiletá Češka vzdorovala trojnásobné grandslamové vítězce a páté nasazené hráčce vzdorovat jen 39 minut.

Belgičanka v Anglii ve dvou zápasech ztratila dohromady pouhé tři hry a může stále pomýšlet na druhý titul z Eastbourne, kde triumfovala před pěti lety.

Clijstersová, která porazila českou tenistku i v druhém vzájemném duelu v kariéře, se ve čtvrtfinále utká s Victorií Azarenkovou. Běloruska dnes nedala šanci domácí Heather Watsonové, kterou smetla dvakrát 6-1.

- WTA PREMIER EASTBOURNE (Velká Británie, tráva, 600.000 dolarů) -
středeční výsledky (16. 06. 2010)

Dvouhra - 2. kolo:
Clijstersová (5-Belg.) - Šafářová (ČR) 6-1 6-0
Stosurová (3-Austr.) - Hantuchová (SR) 6-3 3-6 6-4
Azarenková (Běl.) - Watsonová (Brit.) 6-1 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

33
Přidat komentář
smazaný uživatel
Jo, a koneckonců Lucka letos ve čtvrtfinále v Brisbane odehrála tříseťák (6:1, 0:6, 6:4).takže o to více se to jevilo jako slibný zápas.
Reagovat
smazaný uživatel
Ta Berdychová ti nedá spát. Pusť ji k vodě, na fandění jsou tady lepší.
Reagovat
smazaný uživatel
Češky? :-) Myslíš třeba mladý dvojčata? :-)

Jinak já v ženském tenise nikdy vyloženě vyhraněného favorita neměl. Sympatická je mi Sveta, Justine, Kim, Jelena D., docela se mi líbí, jak hraje Azarenka, akorát ta vizáž a to kvílení, to je anticlimax.
Reagovat
smazaný uživatel
Nééé. Nevidím důvod, proč v tenise fandit podle států. Cechrep mě nezajímá, čím míň vylezou do světa, tím míň bude ostudy. Pryč s babochlapem i sirénou.
Reagovat
smazaný uživatel
No tak stejně jako si člověk přeji, aby země, v níž žije, všestranně vzkvétala, tak si přirozeně přeje, aby se dařilo i tenistům atd. z jeho země.

Není to samozřejmě důvod, aby člověk držel palce vždy spíše českým tenistům než jiným (tak např. v zápase na grand slamovém turnaji bych nikdy nedržel place Koordovi proti Samprasovi), ale je to IMHO přirozený důvod, proč sledovat výsledky českým tenistům se zvláštní pozorností a přít jim úspěchy, s výjimkou případu, kdy jde o nějakého nesnesitelného idiota anebo o hráče s tak nevábným tenisem (např. Radwanska), že fandit takovému hráči jen proto, že je Čech / Polák je nedůstojné. ;-))

Ale jinak já osobně bych nějakou novou českou hanku Mandlíkovou velmi uvítal (podle mě talentpovanější než Navrátilka).
Reagovat
smazaný uživatel
Zajímavé jak různí fandové ty oblíbence a neoblíbence vidí jinak. Koťák je zhnusen z obranné hry Wozniacki, ale přitom Agu s podobně uspávacím způsobem hry má hodně rád.
A grandslamový se píše dohromady. Grand Slam a grandslam znamená v češtině úplně něco jiného.
Reagovat
smazaný uživatel
A to si tedy myslím, že má Wozniacki větší potenciál než Radwanská. Ta je IMHO marná. ;-)

Wozniacki se může stát novým Wilanderem -- na začátku kariéry to byl pinkalista co hrál uspávací tenis, postupně se z něj stal hráč s celodvorcovým tenisem.
Reagovat
smazaný uživatel
Pro úplnost ještě dodávám, že není vyloučeno ani to, že Lucie si v zápase zatím nedokáže poradit s větrem. Protože dnes foukalo celkem o106.
Reagovat
smazaný uživatel
Vůbec ten český ženský tenis momentálně příliš nadějí nevzbuzuje. Ponecháme-li stranou Šafářovou, u níž věřím, že ještě půjde nahoru, i když na top 10 zřejmě nemá (ačkoliv -- když tam mlůže být Radwanská, mohla by tam být při příznivé konstelaci hvězd Lucka klidně jednou taky). Dobře hraje Klára Zakopalová, ale té už pomalu táhne na třicítku.

Kvitová s tím jejím (ne)pohybem, stereotypním podáním a jednorozměrnou hrou to zřejmě nikam nedotáhne, pokud na sobě výrazně nezapracuje (včetně fitness). A pak už je totální bída.
Reagovat
smazaný uživatel
A český mužský tenis má snad perspektivu o něco lepší? Řekl bych, že tam je to ještě horší. Štěpánkovi zbývá možná jeden rok, k Berdychovi jako slušná dvojka tady není vůbec nikdo.
Reagovat
smazaný uživatel
tak třeba se ještě pochlapí Lojda. ;-) Ale jinak jeden úspěšný Berdych vydá za několik tuctů Strýcových. ;-)) Dle mého skromného názoru, samozřejmě. ;-))
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak jestli si Clijsters udrží tuto formu do Wimbledonu, mohla by obě Williamsky IMHo notně potrápit. Ostatně, loni Jelena D. Serenu mohla při troše štěstí porazit.

Mimochodem, když už jsme u Sereny, co mě na ženském tenisu (kromě hekání a ječení atd.) nejvíce rozčiluje, to jsou jejich šílené drive voleje místo klasických volejů. A pak eště ženská specialita: hraní klasického voleje bekhendem obouruč!!!! :-(((
Reagovat
smazaný uživatel
To byl skutečně vopruz. Moc nescházelo a Dementka to v SF měla 2-0 na sety. Bohužel o už skoro hotový brejk na 5-3 přišla díky jestřábovi a závěr 2. setu pak nezvládla.
Reagovat
smazaný uživatel
Přitom podle mě se nedá říci, že by tráva Sereně vyloženě seděla. Jistě, má vynikající servis (na ženské poměry), ale na tý trávě se nepohybuje zrovna nejideálněji a nepravidelné odskoky jí imho dělají větší potíže než Venus. Jako myslím si, že i taková Na Li, kdyby hrála aspoň tak jako proti Šarapovové v neděli, by Serenu klidně mohla porazit. Na Aus. Open ten zápas šel do dvou tiebreaků, přitom Na Li ani zdaleka nehrála svůj nejlepší tenis a evidentně jí působilo problémy i to vedro.

Když už by měla některá z Williamsek Wimbledon letos vyhrát, přál bych to daleko spíš Venus. Jinak bych wimbledonskou trofej přál Kim, Justine (ale té věřím méně), nebo Kuznetsové (což asi už vůbec nevyjde).

Šarapovová hraje IMHO na trávě hrozně (ten pohyb a returny!) a nemá podle mě šanci.
Reagovat
smazaný uživatel
No ale před 6 lety tam Marija vyhrála svůj první velký turnaj a pak na trávě už nic. Tak co se s ní v dalších letech stalo?
Jinak to jsou úžasné teoretické úvahy (nepohybuje se zrovna nejideálněji, nepravidelné odskoky). Venuše loni na W jela parádně a jak to potom ve finále dopadlo?
Reagovat
smazaný uživatel
No protože problém spočívá v tom, že Serena má daleko víc mentalitu vítěze než Venus.
Reagovat
smazaný uživatel
Když vyhrála Wimbledon, byla teeneager a o dobrých 10 cm nižší. Měla tenkrát taky obrovský štěstí, že ji Serena evidentně podcenila, protože takhle hrozně jsem serenu na Grand slamu (natožpak ve finále!!) ještě neviděl.

Předpokládám, že jsi viděl, jak na tý trávě nestíhala v zápase s Na Li.
Reagovat
smazaný uživatel
Neviděl, ale všimnul jsem si pak její děsivé "úspěšnosti" 1/17 na returnu ve 2. setu.
Proč je ta Marija v uvozovkách? Přesný přepis z azbuky je přece Marija Jurjevna Šarapova, ale stejně jako Azarenka (prý Victoria!!!) zvolila jiný (hezčí) mezinárodní přepis svého jména.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevim proč se tu řeší jmena.. Maria na trávě umí zahrát! Je jedna z mála, která dokáže zastavit jednu z Williams sisters ve Wimbledonu! Poslední dobou se jí sice moc nedaří, ale už dokázalo mnoho dobrých výsledků na trávě! vítězství ve Wimlbedonu 2krat SF dve vitezsttvi v Birminghamu k tomu dve finale a dve semifínale.. Takze vubec se nebudem bavit o tom kdo ma lepsi vysledky! Mozna Williamsky a to je všechno! Pokud Marie bude vychazet skvelej servis a lepe bude returnovat tak by to mohlo byt s tim Wimbledonem slibne.. budu drzet palce.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Fanoušek jsi tedy povedený, trochu objektivity by neškodilo. Po návratu po zranění je Marija dost slabá. Několik hezkých úspěchů na malých turnajích (Birmingham nakonec pokazila), ale co grandslamy nebo turnaje Premier mandatory? Děs. Vyjde to už konečně?
Reagovat
smazaný uživatel
Sorry, ale tohle je směšné. Přirovnal bych to k tomu, jako kdyby někdo před Roland Garros 1997 hovořil o Jimu Courierovi jako favoritovi turnaje na základě jeho výsledků na RG v letech 1991 až 1994. ;-))

Jednak Maria již před zraněním dostávala od Sereny brutálně klepce (výsledky typu 1:6, 2:6 a 1:6, 1:6), jednak Maria po zranění - navzdory pár světlým okamžikům -- viz zápas s Justine na RG apod. -- je jen stínem hráčky, jakou dříve bývala. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem očekával, že to bude kvalitní zápas a že by Lucka mohla Kim aspoň trochu potrápit. Měl jsem totiž dojem, že má teď celkem formu.

A na trávě přece Lucka úplně beznadějná být nemůže, když v roce 2007 málem porazila (OK, hrála velice vyrovnaný třísetový zápas) s Jankovičovou ve třetím kole.

Ale to, co Lucka v tom zápase předváděla, byl naprosto odevzdaný výkon, až na pár výjimek vůbec nebyla patrná snaha.

Ostatně, Justine je "taky někde jinde" než Lucka a Lucka ji v minulosti porazila (i když Justine zřejmě musela hrát mimořádně špatně anebo Lucka musela podat životní výkon anebo obojí).
Reagovat
smazaný uživatel
To, že prohraje se čekat dalo.Clijsters hrála samozřejmě výborně.Ještě bych bral, ten výsledek 1:6 0:6, ale kdyby bylo vidět, že je tam aspon trochu snahy.Jako např. včera zápas Clijsters s Wickmayerovou, výsledek podobný, ale přitom úplně jiný zápas.Podle mě prohrát zápas za 38 minut, je neomluvitelné a ostudné.
Reagovat
smazaný uživatel
Že se na Lucinku už nevyprdnete. Prý hráčka na top 5. Co kdy vlastně na trávě uhrála? Doufám, že Clitoriska letos dojde daleko, jinak by Wimbledon zase mohl být pěkná černota.
Škoda, že Šarapa nakonec vlezla (díky neúčasti Dementky) do první šestnáctky. Takhle nemůže vyřadit jednu z Williamsek už ve 3. kole.
Reagovat
smazaný uživatel
Jste tady koukám všichni chytří jak rádia! Vy jste snad někdo vážně čekal, že Lucka jako vyhraje, nebo co? Mně se Lucka teda moc líbí, ale každý rozumný člověk musí vidět, že Kim je někde úplně jinde. Šafářová nějaký velký výsledek dříve nebo později udělá, nebojte (ostatně už jedno ČF grandslamu hrála - AO 2007).
Reagovat
smazaný uživatel
jeden úspěch! a to je vše! Přitom čtvrtfinále GS udělá mnoho hráček třeba letošní RG! Švédovová, Franceska(vitezka celyho turnaje).. proste se to stava a Lucie prohrala drtivým způsobem! Jak už bylo řečeno jestli se chce dostat vůbec do TOP20 musí hodně zapracovat na servisu a pohybu a razanci úderů!
Reagovat
smazaný uživatel
Teda, nevšiml jsem si, že by někdo proklamoval víru v Lucčin triumf. Mně už Šafářka definitivně přestala bavit před určitou dobou. Že dneska prohraje, jsem tušil, ale takový klepec, no potěš:). Byl to snad nejkratší zápas sezony při obou dohraných setech... Takhle, já netvrdím, že opět při nějaké záhadné konstelaci hvězd Lucka udělá solidní turnaj, ale na pravidelné fandění to chce silnější nervy, než jakými se mohu pochlubit.
Reagovat
smazaný uživatel
*oprava = neudělá solidní turnaj :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně že má co zlepšovat, jinak by asi uhrála víc než jeden gam. :-) Mně jde jen o to, že tady to podle některých komentářů vypadá, že Lucka neví, za kterou stranu se raketa drží. Tak to ale přece taky není. Dostala výprask, to jo, ale je třeba vidět od koho. Do Top20 Lucka taky pujde, i když nevím teda kdy a na jak dlouho - chybí jí stabilita formy.
Reagovat
smazaný uživatel
Ještěže jsem už nad Šafářkou zlomil hůl, takhle se můžu pouze radovat z vítězstvé mých favotirek... Kimmy and Sammy, go!:)
Reagovat
smazaný uživatel
Snad Lucce nějaké konzistentní forma přijde za dva roky v pětadvaceti podobně jako jejímu partnerovi. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
A já idiot ještě po noční šichtě předčasně vstával, abych tentozápas viděl!! Jako pravdou je, že Clijsters hrála mazácky a výtečně, ale Šafářová až na dvě tři výjimky nepředvedla vůbec, ale VŮBEC nic. Myslím si, že po prvních třech gamech usoudila, že nemá šanci a v podstatě zápas vypustila, snad s výjimkiu prvních dvou gamů druhého setu.

A jestli chce pomýšlet výš, než na dvacátou třicátou pozici, musí urgentně zlepšit servis a konzistenci úderů.

Osobně jsem byl dnes tedy silně znechucen. ;-( Že já se radši pořádně nevyspal.
Reagovat
smazaný uživatel
Konzistence úderů = narážím na fakt, že Lucka má na můj vkus příliš často problém dvakrát za sebou přehodit svým úderem síť, resp. zahrát do kurtu. Přitom to většinou nejsou nějaké pokusy o čistý winner.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist