Šafářová prohrála s Halepovou a finále v Norimberku si nezahraje

14. 6. 2013, 19:47
Aktuality 14
WTA NORIMBERK - Lucie Šafářová si dnes na antuce v Norimberku zahrála poprvé v sezoně v semifinále, v něm však nestačila na talentovanou Rumunku Simonu Halepovou a do finále se nedostala. Druhou finalistkou je domácí Andrea Petkovicová, jež vyřadila nejvýše nasazenou Jankovičovou.
Lucie Šafářová

Lucii Šafářové se letos příliš nedařilo. Až na antuce získala alespoň dva tituly ve čtyřhře a na turnaji ITF Sparta Prague Open ve Stromovce obhájila loňský triumf. Na French Open ale skončila po boji už v prvním kole a tak se minulý týden udržovala v tempu v udkáních německé extraligy, ve které se svým týmem slavila celkové vítězství. 

Na antuce zůstala i v přípravných turnajů na Wimbledon, neboť tráva není její oblíbený povrch. A zřejmě udělala dobře, neboť tento týden na 1. ročníku turnaje v Norimberku postoupila na okruhu WTA poprvé v sezoně do semifinále. V něm sice pátá nasazená Češka nadělila 'kanára' turnajové sedmičce Simoně Halepové, ve 12. finále ale o svůj pátý titul bojovat nebude. 

Šafářová začala utkání brejkem, jenže ho nedokázala potvrdit. Halepová si pak za stavu 4-3 nechala ošetřit kotník a i přes zdravotní potíže získala klíčový brejk úvodní sady. Česká tenistka sice ještě měla čtyři šance na rebrejk, zvrátit vývoj ale v jejích silách nebylo.

Ve druhém setu ale Halepová nebyla ve své kůži a zranění nohy ji očividně limitovalo. Šafářová po svém podání ztratila jen tři fiftýny, proměnila 3 ze 7 brejkbolů a snadno si vynutila třetí set. V něm se ale jednadvacetiletá Rumunka nečekaně vzchopila, bez problémů si držela svůj servis, získala poslední čtyři gamy zápasu a nakonec zvítězila 6-3 0-6 6-2.

"Lucie hrála ve druhém setu opravdu moc dobře a já byla trochu nervózní. Ani nevím, co se pak stalo, ale pořád jsem jen bojovala a začala hrát každý bod naplno," komentovala Halepová, jež postoupila do svého čtvrtého finále a bude usilovat o premiérový titul. "Je to moc příjemné si tady zítra zahrát ve finále - v Norimberku se cítím moc dobře. Můj kotník teď není úplně stoprocentní a mám bolesti, ale doufám, že na zítřejší finále to bude dobré," dodala bývalá vítězka dívčího Roland Garros.

Její poslední soupeřkou na cestě za dosud nejcennější trofejí bude domácí Andrea Petkovicová, která vinou série zdravotních problémů vypadla z Top 100 a v Normiberku startuje jen díky divoké kartě. 

Pětadvacetiletá Němka s bosenskými kořeny, jež loni bojovala s vážným zraněním zad a vyvrtnutým kotníkem a letos musela na operaci s prasklým meniskem, si dnes poradila 6-4 6-3 s nejvýše nasazenou Srbkou Jelenou Jankovičovou a vyhrála už devátý zápas v řadě. Před týdnem totiž triumfovala na podniku ITF v Marseille.

"V této chvíli jsem strašně ohromená. Myslím, že jsem dnes odehrála opravdu skvělý zápas. Nečekala jsem to, protože po včerejšku jsem byla hodně unavená. Ale dnes jsem do toho dala všechny své síly a podařilo se mi podat dobrý výkon," komentovala spokojená Němka, jež v předchozích kolech vyřadila i nasazené krajanky Julii Görgesovou a Anniku Beckovou.

Ještě před dvěma týdny by bývalou světovou devítku takhle skvělé období ani ve snu nenapadlo, neboť překvapivě neuspěla v kvalifikaci French Open, na kterém prohrála s Číňankou Yi-Miao Zhou.

"Je to absurdní - ještě před dvěma týdny jsem přemýšlela, že s tenisem seknu, protože jsem hrála špatně. Na kurtu jsem se necítila dobře a dost jsem o sobě pochybovala. Ale teď jsem tady a prožívám skvělé věci. O to víc si toho teď cením. Nikdy jsem nečekala, že dostanu druhou šanci, ale teď je tu," řekla Petkovicová.

Německá tenistka tak poprvé od podzimu 2011 postoupila do finále, které si na okruhu WTA zahraje celkem pošesté. Oba své dosavadní tituly získala na antuce - předloni ve Štrasburku a v roce 2009 v Bad Gasteinu.

- WTA INTERNATIONAL NORIMBERK -
(Německo, antuka, 235.000 dolarů)
páteční výsledky (14. 06. 2013)

Dvouhra - semifinále:
Halepová (7-Rum.) - Šafářová (5-ČR) 6-3 0-6 6-2
Petkovicová (Něm.) - Jankovičová (1-Srb.) 6-4 6-3

Čtyřhra - semifinále:
Grönefeldová/Peschkeová (1-Něm./ČR) - Hrdinová/Irigoyenová (ČR/Arg.) 6-2 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

14
Přidat komentář
Frick
http://cdn.roumen.cz/kecy/--Pohadka.jpg
Reagovat
Sonja
Reagovat
dadaft
nebudu zastírat, jak se dnes těším na zápas Rybáriková - Vekič.
těším se hodně. ))
cinkl jsem svatému Petrovi a pokud jde o počasí, mělo by to být ošéfované. centrkurt je dnes (konečně) jistota, od včerejška je už TV zpracování standardní (zpomalené záběry, dvě kamery u sítě atd.) - - - včera jsem viděl houby, jen pár gemů Daniely, takže není důvod nevěřit, že to pro mě bude první letošní skvělý divácký zážitek z trávy (streamy opravdu nepočítám).
kromě případných přírodních katastrof zkrátka dneska od jedné nic neřeším. )))))

off topic fotka jen tak pro radost:
http://www.verazvonareva.com/pictures/vera_zvonareva-0010.jpg
Reagovat
Frick
Dělal jsem si srandu, OMG. Lucka má jednu z nejhezčích figur na okruhu. Fakt. Jestli si někdo dobírá Petra za "vanu" a Cibulkovou za stehna za prdel a Hanťu před 10 lety za to, že je jak anorektička, tak Lucce nejde vyčíst vůbec nic.
Reagovat
smazaný uživatel
Předpokládám, že gigin by chtěl být někde uprostřed... :)
http://s19.postimg.org/61k7ykvwj/Jule_Petko_Hug.jpg
Reagovat
gigin
No, to by byla "trojka" :))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Tenhle turnaj sice nesleduju tolik jako Birmingham, ale dneska jsem viděl z obou semifinálových zápasů aspoň kousek... Jsem rád, že postoupily obě hráčky, kterým jsem přál. :) Ve finále přeju Petko. Zaprvé by bylo super, kdyby vyhrála domácí turnaj a zadruhé jí to prostě musím přát. Ona si zaslouží být v žebříčku úplně někde jinde, než se momentálně nachází... Na druhou stranu, když vyhraje Simona, tak se určitě zlobit nebudu. Pro mě to je prostě finále dvou statečných holek. :)

Ještě k Birminghamu: Zápas mezi Donnou a Soranou byl tak rozkouskovaný, že se skoro ani nedá hodnotit. Donna určitě postoupila zaslouženě, protože kromě začátku byla po celý zápas lepší hráčkou. Myslím, že se i lépe vyrovnala s těmi komplikacemi, které zápas provázely. Napřed holky odehrály pět gemů - první přestávka. Pak další dva gemy - druhá přestávka. Potom čtyři gemy - třetí přestávka. Až potom se zápas dohrál... Pro obě holky to bylo dost těžké, ale myslím, že Soranu to rozhodilo víc a naopak Donna se s tím vyrovnala velmi dobře. Semifinále je pro Donnu velký úspěch a proti Magdě (které se v Birminghamu obvykle daří) to bude určitě zajímavé... Bohužel, zítra odpoledne budu pryč, takže asi neuvidím tohle semifinále, ani finále v Norimberku.
Reagovat
VlS
to je blbý, plíščata jsou v pavouku kvaldy nalosovaný tak, že uspět může jen jedna a pokud uspějí v 1. a 2. kole, tak o účast budou hrát proti sobě. Blbý, no
Reagovat
dadaft
a Lucka Hradecká má v 1K Erakovičovou. ((
když jsem to prohlídl, tak bych chtěl, aby do hlavní části turnaje postoupily Hampton, jedno z Plíščat nebo Moore, Bouchard, Hradecká nebo Puig.
Reagovat
Fandina
neviděla jsem to, ale Simona Halep když se daří je nebezpečná pro každého. Škoda Lucko, tak alespoň gratulka k semi a příště ať to vyjde. Šafi pojď!
Reagovat
Frick
V nejhorším to zkusí v kulturistice :-D
Reagovat
Fandina
Trapné.
Reagovat
Sonja
Závidíš, co:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
nase dievcata idu jak pily
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist