Šafářová prohrála boj s Petrovovou, Hradecká uhrála jen čtyři hry

17. 8. 2010, 20:04
Aktuality 6
WTA MONTREAL - Dnes se českým tenistkám v Montrealu nedařilo. Nejprve úspěšná kvalifikantka Lucie Hradecká nestačila na Rusku Makarovovou, večer pak národní jednička Lucie Šafářová prohrála třísetovou bitvu s Petrovovou.
Lucie Hradecká

Její přítel Tomáš Berdych v Cinncninati slavil postup do 3. kola, ona se ve stejnou chvíli loučila s turnajem v kanadském Montrealu už v prvním kole. Lucie Šafářová se v duelu s Naďou Petrovovou statečně držela, nakonec ale po třísetovém boji podlehla. 

Třiadvacetiletá Šafářová měla původně nastoupit proti bývalé světové jedničce Marii Šarapovové. Ruská tenistka se však zranila v nedělním finále turnaje v Cincinnati a v pavouku v Montrealu ji nahradila její krajanka Petrovová.

Brněnská rodačka se v prvním setu jako první postarala o brejk, náskok však neudržela a prohrála 5-7. Obě hráčky si během celého utkání vzácně často držely své servisy, a tak další dějství rozhodovala vždy ztráta jediného podání. Po dvou hodinác nakonec vyhrála 7-5 4-6 6-3 zkušenější Petrovová.

Česká tenistka nenavázala na letošní vzájemný duel ze čtvrtfinále v Madridu a připsala si čtvrtou porážku v pěti vzájemných zápasech s o pět let starší Petrovovou.

Na úspěšnou kvalifikaci v Montrealu nenaváže Lucie Hradecká. V úvodním kole nestačila na 66. hráčku světa Jekatěrinu Makarovovou z Ruska, proti které nevyužila žádný z pěti brejkbolů a prohrála 0-6 4-6.

Pětadvacetiletá Češka začala utkání lépe, neboť si hned v úvodním gamu vypracovala tři brejkboly. Žádný z nich ale nevyužila a začala se trápit. V prvním setu neuhrála ani game a nad kurtem zazpíval 'kanár'. Druhé dějství už bylo vyrovnanější, jenže proměnit nedokázala ani další dvě šance k prolomení soupeřčina servisu. V desáté hře pak počtvrté přišla o své podání a za 75 minut prohrála 0-6 4-6.

Pražská rodačka letos na rychlém povrchu prohrála všech sedm utkání. Před blížícím se US Open si alespoň zvedla sebevědomí v kvalifikaci, která ji nemine ani na kurtech ve Flushing Meadows. Aktuálně se totiž krčí v žebříčku až na 124. příčce.

V pondělí v Kanadě postoupily do 2. kola Benešová a Zakopalová. Naopak vypadla Kvitová.

Azarenková nadělovala
Victoria Azarenková v červenci vyhrála dobře obsazený turnaj ve Stanfordu, pak se však kvůli namoženému rameni odhlásila ze San Diega a v Cincinnati podlehla hned na úvod Ivanovičové. V Montrealu ji však čekala oblíbená Kateryna Bondarenková, proti které třikrát snadno vyhrála. Skvělou bilanci vzájemných zápasů si nepokazila ani dnes, jednadvacetiletá Běloruska soupeřku z Ukrajiny smetla dvakrát 6-1.

V čistě ruském duelu na sebe narazily vítězky dvou nedávných turnajů. Světlana Kuzněcovová vyhrála před 14 dny v San Diegu, Anastasia Pavljučenkovová ovládla podnik v Istanbulu a její sérii devíti vítězných zápasů v řadě ukončila až v semifinále v Cincinnati další Ruska Šarapovová. Ta v Ohiu shodou okolností vyřadila i Kuzněcovovou.

Zkušenější Ruska svou o devět let mladší soupeřku dvakrát hladce porazila, dnes však musela o postup hodně bojovat. Dvojnásobná grandslamová vítězka Kuzněcovová vyhrála první set 7-5. Pavljučenkovová si pak vynutila třetí dějství, v něm už ale uhrála jediný game a s generálkou na US Open se rozloučila.

- WTA PREMIER 5 MONTREAL (Kanada, tv. povrch, 2.000.000 dolarů) -
úterní výsledky (17. 08. 2010)

Dvouhra - 1. kolo:
Makarovová (Rus.) - Hradecká (ČR) 6-0 6-4
Petrovová (Rus.) - Šafářová (ČR) 7-5 4-6 6-3
Azarenková (10-Běl.) - K. Bondarenková (Ukr.) 6-1 6-1
Kuzněcovová (11-Rus.) - Pavljučenkovová (Rus.) 7-5 4-6 6-1
Pennettaová (15-It.) - Hantuchová (SR) 6-0 7-5
Bartoliová (17-Fr.) - Tetreaultová (Kan.) 6-1 6-0
Matteková-Sandsová - Oudinová (obě USA) 6-1 6-4
Szavayová (Maď.) - Dulková (Arg.) 6-4 4-6 7-6(3)
Dateová-Krummová (Jap.) - Niculescuová (Rum) 7-6(4) 4-6 6-2
Klejbanovová (Rus.) - El Tabakhová (Kan.) 6-1 6-2
Jie Zheng (Čína) - Srebotniková (Slovin.) 6-3 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Takze pane Zabloudil, kdyz pominu tradicne negativne psane clanky o ceskych tenistech a tenistkach, ktere bezne najdeme ve vsech ceskych mediich, Tenis Portal nevyjimaje, musim zareagovat na tu smes bludu co tady prezentujete. Zacneme fotkami hracek - presto ze bezostysne berete a orezavate fotky z ruznych internetovych serveru, vypada to ze si stejne jako iDnes davate zalezet, aby hrac/hracka na fotce vypadal/a co nejhur. Ale to je detail. Vic mi vadi ton kterym je clanek psan a prezentace faktu, nebo dokonce neznalost faktu. Jestli aspon trochu turnaj v Montrealu sledujete, urcite vam neuniklo, ze Lucie Hradecka vyhrala 3 zapasy v kvalifikaci, ktere jsou srovnatelne s jakymkoliv zapasem v hlavnich soutezich na WTA Tour. Presto v klidu napisete ze ani sedmy zapas na tvrdem povrchu nevyhrala. Budiz. Ale kdyz uz se zacnete poustet do hlavni souteze US Open, tak si prosim aspon overte o cem pisete. Doufam, ze vas ucast Lucie v hlavni soutezi prijemne prekvapi..
Reagovat
smazaný uživatel
Vlastenče, zklidni se. Jako by nestačilo, jak zoufalá je tady úroveň tzv. komentářů. Nevím, nesleduju to, ale podle tvého suverénního projevu se pro účast v main draw pro USO zřejmě bralo pořadí WTA z 26.7., kde Hradecká byla ještě #96. Spadla až další týden, kdy ztratila body za loňský Istanbul.

O negativním vyznění článků vůči "našim" tenistům nic nevím. Texty jsou pořád dost konzervativně popisné, s minimem subjektivního obsahu. O "našich" tenistech se v textech píše zbytečně až moc, s ohledem na to, jak nevalné jsou jejich výkony po většinu roku.

http://tennis.matchstat.com/Player/Lucie%20Hradecka
Utkání z kvalifikace se do souhrnu výsledků za turnaje WTA a ATP nepočítají !!! Takových už například Rosol vyhrál, ale víme aspoň přibližně, jak po tolika letech kariéry vypadá jeho skutečné ATP skore?
Reagovat
majkl005
typická česká hráčka :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Ja sem naopak nadsen z ceskych holek,vzdyt kolik statu ma v TOP100 7 hracek?Na nejlepsi sice nemame,ale obcas nektera opravdu zazari.Rekl bych,ze v budoucnu to bude horsi,takze sem rad,ze hrajou nase holky grandslamy a WTA turnaje a ne nejaky ITFka.:P
Reagovat
majkl005
nadruhou stranu taky pravda :-D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist