Šafářová prohrála 5. finále v řadě, se Serenou uhrála jediný game

8. 4. 2012, 20:11
Aktuality 78
WTA CHARLESTON - Lucie Šafářová den po nejdrtivější výhře kariéry musí skousnout hořkou porážku. V boji o titul z antuky v Charlestonu propadla v souboji se Serenou Williamsovou, které podlehla 0-6 1-6 a prohrála už 5. finále v řadě.
Lucie Šafářová a Serena Williamsová

Lucie Šafářová na zelené antuce v Charlestonu potvrzovala skvělou formu, když ve čtyřech zápasech jen jednou ztratila podání, porazila i světovou devítku Věru Zvonarevovou, ve včerejším semifinále se Slovinkou Poloňou Hercogovou zaznamenala nejdrtivější výhru 6-0 6-0 a postoupila do svého celkově 11. finále, prvního po 10 měsících.

Lucie ŠafářováV boji o první titul po více než třech letech, kdy v srnu 2008 triumfovala ve Forrest Hills, ale totálně propadla. V duelu s bývalou světovou jedničkou a vítězkou turnaje z roku 2008 Serenou Williamsovou získala hru s úsměvem na rtech a za potlesku diváků až po deseti odehraných gamech a nakonec z kurtu odcházela s krutou, nicméně zaslouženou porážkou 0-6 1-6. Na výsledku se podepsaly také čtyři neproměněné brejkboly, které Šafářová v prvním setu zahodila.

Pětadvacetiletá Češka tak ani v pátém vzájemném zápase s o pět let starší soupeřkou neuspěla. Ve finálovém duelu prohrála už popáté v řadě - v roce 2009 prohrála v Québeku, o rok později v Paříži, loni pak v Kuala Lumpuru podlehla Jeleně Dokičové a naposledy v Kodani i tehdejší světové jedničce Dánce Caroline Wozniacké.

Serena Williamsová s trofejí pro vítězku
Za postup do finále brněnská rodačká získá 300 bodů a posune se někam k 22. místu, které je jejím maximem. I přes dnešní porážku si řekla o nominaci pro semifinálový duel Fed Cupu, ve kterém se Češky koncem dubna utkají v Ostravě s Italkami. V únorovém čtvrtfinále se Slovenkami se česká dvojka do výběru Petra Pály nevešla.

Serena už v semifinále deklasovala 6-1 6-1 Australanku Samanthu Stosurovou a její skvelou hru dokumentují skvělé statistiky: v semifinále měla poměr vítězných úderů ku nevynuceným chybám 29-15, ve finále 27-8. Na obě drtivé výhry potřebovala shodně pouhých 58 minut. "Byla úžasná, zasloužila si zvítězit," ocenila Šafářová soupeřku, která získala první titul od loňského srpna.

Williamsová se připojila ke své sestře Venus (43 titulů) a Kim Clijstersové (41), které jako jediné z aktivních tenistek dosáhly hranice 40 turnajových triumfů. V Charlestonu neztratila ani set a na antuce vyhrála teprve počtvrté a poprvé od roku 2008, kdy triumfovala na stejném turnaji. V roce 2002 na antuce ovládla ještě Řím a pařížské Roland Garros.

"Doufám, že v těchto výkonech dokážu pokračovat. Ještě nikdy jsem na tak vysokém levelu nehrála tak konzistentně a s minimem chyb. A je až děsivé, že bych mohla ještě lépe podávat," řekla Serena, která se v žebříčku posune z 10. na 9. místo.

Pokud Sereně vydrží zdraví, může navíc pomýšlet na další posun žebříčkem WTA. Až do začátku srpna totiž obhajuje pouze body za 2. kolo v Eastbourne a osmifinále ve Wimbledonu.

"Nemám co obhajovat. Ve Wimbledonu jsem nic nedokázala, v Eastbourne jsem vyhrála jeden zápas. Je to pro mě motivace, abych se vrátila domů a tvrdě tam pracovala, protože vím, že Sam a Lucie se na to chystají také. Dnes už navíc ví, co můžou očekávat, když se mnou hrajou. Je to jedná velká bitva a já chci i nadále vyhrávat," říká odhodlaná vítězka 13 grandslamových turnajů. "Mým dalším turnajem je Madrid," doplnila směrem k turnaji WTA Premier Mandatory, který na antuce ve španělské metropoli začíná 5. května.

- WTA PREMIER CHARLESTON -
(USA / Jižní Karolína, tv. povrch, 740.000 dolarů)
nedělní výsledky (08. 04. 2012)

Dvouhra - finále:
S. Williamsová (5-USA) - Šafářová (8-ČR) 6-0 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

78
Přidat komentář
Fandina
za titul v dvouhře ... i k celému turnaji ... jen tak dál Luci
Reagovat
Fandina
Oprava .... Luci gratulace k deblu a vůbec k úspěšnému turnaji ... úsměv
Reagovat
vendulkabendulka
Tak alespon si spravilu chut tim deblem
Reagovat
Heather_Fedex
gratulace k 1. titulu ze ctyrhry!
Reagovat
smazaný uživatel
Zamávals? :-)
Reagovat
gigin
:-)))) už tam nešel s tou kamerou ..
Reagovat
smazaný uživatel
Takové výmluvy! Ty ses prostě styděl :-))).

A ani Fandina mi určitě nezamávala...
Reagovat
gigin
Máš pravdu, styděl jsem se :-))
Reagovat
Fandina
pořád jsem si říkala až šmekne kamera napíši svůj nick ...... a telka pořád šmejdila jinde ...... co naděláš
Reagovat
smazaný uživatel
:-)..to neva..nooo..dám ti pac i za snahu :-).
Reagovat
Fandina
pac ... jééééééééééééééééé
Reagovat
gigin
Fandina - musíš mne naučit víc fandit !! :-))
Emička - vše nej k svátečku :-*
Reagovat
Fandina
no já tedy těžko můžu někoho učit fandit ... mockrát fandím ... a nic ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Děkuju, i za pusu :-)
Doufám, že sis to užil a byl to pěkný zážitek, který ti přeju i Fandině, musí to být neskutečný, být u toho..:-)
A z některých "komentářů" tady si nic nedělej..
Reagovat
gigin
fandíš hezky :-))
Reagovat
gigin
Nemáš přece zač :-) Jo bylo to super. Sice jsem fakt utahaný, ale stálo to za to. To víš, že si z toho nic nedělám... Chodím tu rád a jsem tady s váma (však víš s kým zhruba asi) moc rád :-))
Reagovat
Fandina
Je to tak byl to super zážitek napětí očekávání pohoda a všechno dohromady s vítězstvím komu jsem fandila. Kotel hudebníku v pohodě, tenis pěkný a když se konečně diváci naučili vlnu po celé hale počkali i hráči a umpire nakonec ocenil um fanoušků slovem super ... tak takový byl daviscup .... úsměv
Reagovat
gigin
Ještě taková perlička včera. Janko už si klepal, že bude podávat a z hlediště se ozval výkřik: Běž do prde.e !! A empajr na to: .. děkuji ! :-)))) Lidi učurávali smíchy :-)))))
Reagovat
smazaný uživatel
Lucistasia, jedem slečny :-).
Reagovat
smazaný uživatel
Jedeeeeeeeeeem, udělejte psovi radost! :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Jaký je stav? Máš přehled? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
5:4 v supertajbrejku..pro Lucistasiu :-)..nějak jsem do toho vžil a jsem nervózní.
Reagovat
smazaný uživatel
6:6..ukoušu si packy :-)
Reagovat
smazaný uživatel
10:6..JOOOOOOOOO :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
To je dobře. Přál jsem Lucce, aby jí vyšel aspoň ten debl... Gratulace Lucce a Nastě! :)
Reagovat
Fandina
Lucie Lucka Lucinka huráááááááááááááááááá
Reagovat
VlS
Jóóóóóóó, je to tam. Aspoň tenhle titul má. Gratulace holkám.
Reagovat
Fandina
dodatečně gratulace k finále. Na Sereně byla dnes znát velká snaha co nejvíc síly do každé rány a nechybovat až do vítězného konce. Jinak Lucie pojď do dalších utkání ... držím palce
Reagovat
smazaný uživatel
No, asi jsme málo fandili, chyběla jsi tu :-)
Reagovat
Fandina
fandila jsem jí, Lucce vždycky, ale vítěz může být jen jeden, kdo svou hrou dotáhne zápas do vítězného konce takže gratulace také Sereně ... úsměv

jo a já sem tu nefandila také proto, že jsem včera daviscapovala v hale ... úsměv
Reagovat
Heather_Fedex
ja jsem az takovej natresk neocekavala, myslela jsem, ze by si lucka mohla pomahat servisem. loni v toronte to byl peknej 3-setovej zapas a tady...no uz to nema smysl komentovat.
k serene: jsem moc zvedava na jeji letosni antuku, zatim to vypada nadejne- i kdyz ta zelena je o trochu rychlejsi nez typicka oranzova. a moc bych rada take videla serenu v akci po boku venus ;) doufam, ze se dockam...
Reagovat
smazaný uživatel
Taky jsem takovy vyprask neocekaval,ale Serena hrala vyborne naopak Lucce to tam moc nepadalo.Mozna ze kdyby promenila ty BB v 1 setu,tak by se chytla.
Letos to bude hooodne zajimave:)
Reagovat
freeteepek
Měl jsem pocit, že Lucce dnes nešlo vůbec nic. Ty její údery do středu kurtu - to byly akorát náboje do laufu. Těžko říct, proč se tak zhoršila oproti semifinále. Neočekával jsem výhru, ale takový propadák taky ne. Ani na servisu to nebylo ono. Eso se dá přece uhrát bez ohledu na to, kdo stojí na druhé straně. Prostě se to musí dobře trefit. Tak zavřu oči a nep.s.ru se z tý Sereny...
Reagovat
pepin
Nezlob se, nemůžeš přece srovnávat to proti komu ta Lucka hraje, Kdo viděl výkon Hercog tak asi nemohl předpokládat, že to samé předvede Serena. A pak každý hraje co mu soupeř dovolí. A v tom je příčina jiného výkonu Lucky dnes.
Reagovat
freeteepek
To, že na druhé straně kurtu stojí almara přece ještě neznamená, že budu podávat blbě a že netrefím prohoz po lajně...Na příjmu jsem v nevýhodě, ale na podání jsem to já, kdo nastavuje úroveň hry.
Vzít almaře servis je jedna věc, udržet si svůj vlastní druhá:-)
Reagovat
smazaný uživatel
No problem byl ze si na ni zrejme neverila,tim padem ji to tam nepadalo.Se Serenou se musi hrat agresivne,utocne,coz znamena riskovat.A kdyz neni den,nebo se nepovede zacatek a psychika jde dolu,tak je problem:( Kazdopadne vyborny turnaj Lucky!
Reagovat
dadaft
docela dost záleží, co ti ze servisu přiletí zpátky.
returny Sereny mají slušné parametry.
Reagovat
smazaný uživatel
Hrát agresivně, útočně..no a co Caro, která ji "upinkala", rozběhala..:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Vidis pravda,ja se moc soustredil na Lucku a jeji styl,mas pravdu:)
Reagovat
rib
Jsem ráda, že Lucka se snažila, ale prostě Serena měla zařazenou jinou rychlost :-D. A pro všechny obdivovatele toho, jak Serena vypadá (což nemá nic společného s jejím tenisem) - určitě nezhubla, je pořád jak skříň, a aspoň já mám na míle daleko prohlášení "vypadá skvěle, sluší jí to"
Reagovat
VlS
"Zhubla" a "Sluší jí to" jsou dva různé výroky. Serena je typická černoška s mohutným vším (Prsa, zadek) a není typ černé gazely jako Venuše. Ale určitě zhubla a čučel jsem , jak se hýbe. Že jí to sluší - na to bych se asi musel narodit jako příslušník kmene Zulu, jako ženská se mi určitě nelíbí.
Ale hraje úžasně.
Reagovat
rib
hmmm, hraje, hodně silově a zároveň lehce... Je to takový zvláštní zjev s její silou úderů v ženském tenise...
Reagovat
smazaný uživatel
Zajímavá debata... Serena sice nemá postavu krásky, ale sex-appeal jí upřít nemůžu. :)
Reagovat
freeteepek
Serena hraje úžasně...A zhubla, jo? No, to že je černá, je na ní vidět na první pohled...Jinak mi teda typická moc nepřipadá. Každá nemusí mít ty obrovský kozy a prdel jako štýrskej valach. Hraje úžasně, protože má "typickou" černošskou páru:-))) Když se někdo s takovou prdelí a takovejma bicákama položí do míče, tak je z toho rána, která se prostě těžko vrací komukoliv. Možná to někomu připadá krásné, ale mě ne. Její setra Venus podle tebe nevypadá jako typická černoška? Protože je hubená? Já si teda typickou černošku představuju štíhlou a krásnou. I když možná zrovna v USA jsou černošky především hodně obézní. Tam i typická běloška má deset kilo navíc. Nepochybuju o tom, že třeba v Somálsku typická černoška vypadá úplně jinak.
Reagovat
smazaný uživatel
Já si teda typickou černošku představuju takhle...
http://sportsillustrated.cnn.com/vault/swimsuit/modelfeatured/damaris_lewis/2010/model/12/30/index.htm

Jo a je to Američanka. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já už ji znám :-)

freeteepek

Ale Serena má prostě takovou tělesnou konstituci, i když zhubne, tak ne na zadku a prsou, ale v jiných partiích, má štíhlý pas :-)
Ale tělo má pevný, nic povolenýho, prostě svaly :-)
Reagovat
pepin
Dobrý a dobrá představa
Reagovat
VlS
Monty: to je míšenka, buď s něčím z Asie nebo s Indiány, podívej se jí na oči.
Freeteepek:
Černoči nejsou jedno etnikum. Jinak vypadají například ženský Zulu a jinak vypadají Masajky. To je ten rozdíl mezi těma zadkatejma a černejma gazelama.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jsem si to schválně našel. :) Damaris je sice rodačka z Brooklynu, ale oba její rodiče jsou ze Svatého Kryštofa a Nevisu.
https://twitter.com/#!/DamarisLewis/status/110875071807098880
Reagovat
VlS
Ale to musíš zpátky možná o několik generací, ale je to fuk, moc hezká holka, ale ne typická černoška.
Reagovat
VlS
Ale to musíš zpátky možná o několik generací, ale je to fuk, moc hezká holka, ale ne typická černoška. V karibiku jsou spousty míšenců.
Reagovat
smazaný uživatel
Ok. Přesně tak, je moc hezká. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Sereně k vítězství a Lucce ke skvelému týdnu! Myslím, že výsledek 1. setu byl pro Lucku hodně krutý. Měla v něm paradoxně větší šance než ve druhém setu, protože ve třetím gemu měla brejkbol a v pátém dokonce tři. Všechny zůstaly nevyužity... No aspoň jsme se dočkali sympatického úsměvu Lucky po jediném vyhraném gemu. :) Serena hrála úžasně a je ve skvělé formě. Upřímně řečeno, to vítězství jsem jí přál. Je to tenistka s velkým T. :)

A ještě jsem dneska nesplnil jednu milou povinnost... Emičko, všechno nejlepší k svátku! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, není žádná ostuda prohrát ve finále se Serenou, skvělý úspěch je už postup do finále a Serena je "jiná liga" :-)

Monty, děkuju ti moc za přání k svátku, moc mě potěšilo, že sis vzpomněl, skoro mě to dojalo, kolik lidí mi přálo :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Není zač. Aspoň vidíš, jak tě máme rádi. :)
Reagovat
pepin
Souhlasím s Tebou i s Montym, Serena je někde jinde, hlavně pokud je zdravá. Já jsem to psal zde již včera, že se mají holky nahoře na co těšit a dnes to opět potvrdila. A tak jak Lucka včera smetla Hercog tak to dnes dostala zpět. A jestli dovolíš tak i já Ti přeji vše nejlepší k svátku a hodně zdraví.
Reagovat
smazaný uživatel
Stejně je zvláštní, že si Serena dá pauzu, vrátí se a zas má o třídu navrch :-) no, uvidíme, jak se jí dál povede..

Děkuju ti taky za přání, jsi hodný :-)
Reagovat
Heather_Fedex
am a hlavne hodne zdravi a stesti a take hodne peknejch prispevku tady na tenisportalu ;)
Reagovat
pepin
A právě to o čem píšeš ji prostě dělá velkou hráčkou. Proto celá líta vlastně vládla a myslím si, i když přeji Petře, ještě nějakou chvíli na vrcholu bude. Ona přece většinu své kariéry hraje tento útočný a vysoce agresivní tenis. Proto se s tímto stylem prosadila Vika i Petra. Při sledování posledních zápasů Sereny si každý soudný fanoušek tenisu musí říci, že pinkaná nemá proti tomuto stylu naději na úspěch. Pochopitelně může prohrát, ale nebude prohrávat. Naposledy se to ukázalo u Viki.
Reagovat
smazaný uživatel
Děkuju i tobě moc :-)
Reagovat
Fandina
také hezký svátek.
Reagovat
smazaný uživatel
Děkuju i tobě, už jsi tu chyběla :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tady se dneska slaví? Tak všechno nej. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Děkuju i tobě:-) Jsem z toho až v rozpacích..,to jsem nečekala, díky všem :-)
Reagovat
Heather_Fedex
tady je dneska party ve velikem stylu ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak já bych vás všechny pozvala k sobě domů, ale mám malý byt, mně na nohy táhne :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
:-)))
Reagovat
Heather_Fedex
tady se vsichni pomestime a sousede se nebudou stezovat na hluk!
;D
Reagovat
smazaný uživatel
Lucino... toz skoro...:D
Reagovat
tommr
nechci bejt na Lucku moc zlej, ale její dnešní výkon nebyl důstojnej finále. Serena je sice jasně lepší hráčka, ale to neznamená, že Lucka musí předem složit zbraně a vůbec nebojovat ...
Doufám, že ušetřený síly Lucka aspon využije v tom druhým dnešním finále a vybojuje první deblovej titul na okruhu ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
logika veci.... stejne tak vcerejsi vykon Polony nebyl dustojny semifinale..
Reagovat
smazaný uživatel
Logika věci: Serena porazila Sam (5. hráčku žebříčku) dvakrát 6:1. Lucku (26.) tedy porazila 6:0, 6:1. Z toho mi vychází, že by Klárku (47.) a všechny hráčky pod ní dnes porazila dvakrát 6:0. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Nevšimla jsem si, že by Lucka předem složila zbraně, prostě Serena hrála skvěle. Nepiš prosím propadák a ostuda - když to tak nebylo v kontextu s tím, jak proti Sereně hrály ostatní hráčky ..
Reagovat
smazaný uživatel
O to víc si vážím, že Serenu v Miami porazila Caro. :)
Reagovat
smazaný uživatel
To je fakt, to se cení :-)
Reagovat
spaniel
Je holt jiny sport.
Reagovat
5zdenek5
K minulé diskuzi jsem to k ní psal, že je labilka a potřebuje na zápasy psychloga...kdo viděl utkání, tak sdílí stejný názor...
Reagovat
VlS
Plácáš nesmysly a o tenisu víš evidentně pendrek. Dneska v tom žádná labilita nebyla, prostě na Serenu v téhle formě neměla.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist