Šafářová postoupila přes další oběť střevní virózy Schiavoneovou

12. 3. 2012, 20:14
Aktuality 25
WTA INDIAN WELLS - Lucie Šafářová proplouvá turnajem v Indian Wells bez komplikací a po další skreči soupeřky je už v osmifinále. Dnes utkání 3. kola nedohrála Italka Schiavoneová, jež se stala další obětí střevního viru.
Lucie Šafářová

Lucie Šafářová vstoupila do soutěže Premier Mandatory jako 23. nasazená a v úvodním kole měla volný los. A na postupy se příliš nenadřela ani v dalších dvou kolech; ve svém prvním zápase vedla 6-3 a 3-1 nad Rakušankou Paszekovou, když soupeřka kvůli zranění vzdala a dnes do druhého setu ani nastoupit nemusela. V souboji s Francescou Schiavoneovou získala úvodní sadu poměrem 6-2 ve chvíli, kdy se italská soupeřka rozhodla utkání kvůli nevolnostem skrečovat.

Česká tenistka do duelu s vítězkou French Open 2010 vstoupila bleskovým brejkem, který zopakovala v sedmé hře. Sama na servisu ztratila pouhé tři fiftýny a po 28 minutách měla postup v kapse. 

S o šest let starší Italkou tak pětadvacetiletá rodačka z Brna vyhrála čtvrté ze sedmi vzájemných utkání, přičemž v zápasech na tvrdém povrchu ještě neztratila ani set. Stejně se daří Schiavoneové na antuce.

"Vir mě zasáhl uprostřed noci a ráno jsem se necítila vůbec dobře. Na kurt jsem šla, protože jsem chtěla hrát," řekla Schiavoneová. "Ale bohužel jsem nemohla pokračovat. Bylo mi špatně od žaludku, bolela mě hlava a všechny svaly byly oslabené," dodala.

Schiavoneová je v Indian Wells devátou obětí, kterou ze hry vyřadila střevní viróza. Horečky, zvracení a průjmy postihly během týdne také Němce Kohlschreibera, Itala Seppiho, Slovenku Rybárikovou a Američanku Mattekovou. V neděli na marodku přibyli Francouz Monfils, Rakušan Melzer, Ruska Zvonarevová a Američanka Kingová. Dobře se necítí ani třetí hráč světa Roger Federer. Švýcarský tenista se podle agentury AFP pro jistotu v Indian Wells straní rodiny, která je nemocná.

V Indian Wells Šafářová poprvé vyhrála dva zápasy po sobě a postoupila do osmifinále. O postup do čtvrtfinále se utká s Marion Bartoliovou, kterou porazila v jediném ze šesti vzájemných duelů. Naposledy s ní prohrála před třemi týdny ve čtvrtfinále turnaje v Dauhá. Sedmá nasazená Francouzka si dnes poradila bez sebeměnších problémů 6-2 6-0 s Jihoafričankou Chanelle Scheepersovou.

- WTA PREMIER MANDATORY INDIAN WELLS -
(USA / Kalifornie, tv. povrch, 4.500.000 dolarů)
pondělní výsledky (12. 03. 2012)

Dvouhra - 3. kolo:
Šafářová (23-ČR) - Schiavoneová (10-It.) 6-2 skreč S.
Bartoliová (7-Fr.) - Scheepersová (JAR) 6-2 6-0

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

25
Přidat komentář
dadaft
Caro - Sofie : tak to je bitva! Druhý gem třetího setu trval snad čtvrt hodiny...
Reagovat
dadaft
Caroline jde dál. 2 hod 40 minut.
Reagovat
vendulkabendulka
Azarenka/Kvitova withdrew from doubles. No reason given
Reagovat
tommr
to se dalo čekat. Petra toho musí mít po tý včerejší porážce plný zuby a Vika se bude chtít soustředit jen na singl ...
Jen mě mrzí, že to zabalily už dneska - mohly ještě porazit Erranivou a Vinciovou a uvolnit tak cestu Hlaváčkový s Hradeckou ...
Reagovat
VlS
Proboha chlape, nechceš si najmout komando z Čečny aby našim holkám vystřílelo konkurenci? Ty jsi fakt nemocnej. Fandím našim, aby férově vyhrávali nad těžkými soupeři, ne aby sbítrali poblblý body.
Reagovat
tommr
já jsem hodně tolerantní člověk, ale ty tvoje hulvátský manýry už mě začínají hodně nasírat. Skoro v každým tvým příspěvku se objevuje nějakej osobní výpad nebo sprostá urážka na mojí adresu. Taky bych moh říct, že si nemocnej a moh bych i dodat odpovídající diagnozu. Nehodlám se ale snižovat na tvojí úroven. Jen tě tudíž zdvořile požádám - pokud nemůžeš reagovat slušně, tak radši nereaguj vůbec ...
Reagovat
VlS
Ty jsi slušnej člověk? Slušnej člověk přeje někomu smůlu, aby sobě nebo svému koni pomohl? Slešnej člověk napíše o kvalifikovanejch lidech , že jsou amatéři? Neděláš nic jinýho, než že si přeješ, aby někdo někoho porazil, protože to bude výhodný pro někoho jinýho. Pořád jen hledáš kličky a počítáš, co by bylo výhodný. V obchodě je to normální, tam to patří, ale ve sportu by snad měl být taky nějaký smysl pro fair play, a ten ty tedy nemáš ani náhodou. Tak takhle slušný lidi bych kolem sebe nechtěl.
Reagovat
smazaný uživatel
Asi meli na hotelu zkazenej vlasak:DDD
Reagovat
VlS
Pane Zabloudile, Tamira Paszek má u skreče jako důvod zranění pravého zápěstí a ne chřipku. To si možná pletete s Klárou Zakopalovou, které kvůli chřipce vzdala Zvonarěva bez nastoupení k zápasu.
Reagovat
LubosZabloudil
Díky, už se v těch nemocech a zraněních v IW přestávám orientovat...
Reagovat
tommr
snad se jí povede odveta za tu nedávnou porážku ve čtvrtfinále v Doha ...
Jinak postup přes Schiavone byl sice přes skreč, ale myslím si, že by Lucka vyhrála i bez skreče. Ve všech dosavadních vzájemných zápasech na tvrdým povrchu Schiavone porazila a nebylo by to asi jiný ani ted ...
Reagovat
facom
Mám dotaz..proč vůbec taková stanice jako nova sport má licenci na vysílání přenosů ATP masters??? proč za to vůbec utrácí peníze,když dávají záznamy basketů a fotbalů z nějakých okresních lig???
Reagovat
Fandina
Myslím, že sis odpověděl. Jednou okresní liga příště masters. Třeba to má také proto, že to jiná telka nedává ... úsměv
Reagovat
facom
když se hrál turnaj mistrů teď v prosinci,tak hrál český hráč(český hráč na turnaji mistrů) a oni vysílali záznam z jakého si nedůležitého fotbalového zápasu z německa.
Reagovat
smazaný uživatel
na Eurosportu byl včera taky místo Petry záznam fotbalu z Německa
Reagovat
tommr
doufám, že dneska v noci uvidíme zápas Berdych-Roddick a ne nějakej záznam nebo golfovej turnaj ...
Reagovat
Fandina
Vypadá to, že dnes by mohl Berďa vyjít. Navíc hraje s Roddikem, tak věřím že to bude zajímavé.
Jinak golf mi rozhodně nevadí ...... úsměv
Reagovat
tommr
mě golf taky nijak nevadí - pokud ho zrovna nedávaj místo našich hráčů ...
Reagovat
pepin
Dobře Lucko, jen tak dál, klidně až do finále, at má také aspon jednou naše hráčka štěstíčko.
Reagovat
VlS
No fakt je, že Lucka by si fakt už někdy trochu štěstí zasloužila, většinou má docela smůlu, tak snad tady to bude trochu jinak.
Reagovat
smazaný uživatel
sance tu je, rika se, ze stesti maji jen deti, blazni a opilci. :-)))
Reagovat
VlS
Ale my přece víme, kam Lucku zařadit, ne?
Reagovat
smazaný uživatel
;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Je hezká a přeju jí i úspěchy, je sympaťanda.
Reagovat
smazaný uživatel
Krásná holka-takových moc není-můžeme být na ni hrdí!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist