Šafářová po třech letech vyhrála na trávě, porazila Pavljučenkovovou

14. 6. 2010, 18:05
Aktuality 3
WTA EASTBOURNE - Česká jednička Lucie Šafářová po třech letech vyhrála zápas na trávě. V Eastbourne zdolala Rusku Pavljučenkovovou a na wimbledonské generálce si zahraje o čtvrtfinále.
Lucie Šafářová

Lucie Šafářová vyhrála naposledy zápas hraný na trávě v roce 2007 ve druhém kole Wimbledonu. V následujících sezonách před travnatým grandslamem žádné přípravy neabsolvovala a v All England Clubu vypadla pokaždé v prvním kole.

Letos však chce využít dobré formy a myslí na atak první světové dvacítky. I proto po třech letech zavítala do Eastbourne, kde ji hned na úvod čekala nepříjemná soupeřka Anastasia Pavljučenkovová.

Třiadvacetiletá Češka, jež v posledních týdnech na antuce porazila tři hráčky Top 20, s o téměř čtyři roky mladší soupeřkou prohrála oba vzájemné duely ve třech setech. Také dnešní souboj musela rozhodnout třetí sada, Šafářová v ní ale ani jednou neztratila podání a po výhře 6-4 3-6 6-4 postoupila do 2. kola.

O postup do čtvrtfinále silně obsazené wimbledonské generálky si zahraje s Belgičankou Clijstersovou, nebo Wickmayerovou.

- WTA PREMIER EASTBOURNE (Velká Británie, tráva, 600.000 dolarů) -
pondělní výsledky (14. 06. 2010)

Dvouhra - 1. kolo:
Šafářová (ČR) - Pavljučenkovová (Rus.) 6-4 3-6 6-4
Bartoliová (8-Fr.) - Duševinová (Rus.) 6-4 7-5
Hantuchová (SR) - Keothavongová (Brit.) 6-4 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Chandler
Nevím, jestli se mám smát nebo brečet. Je skvělé, že chce do Top20, ale tři roky na trávě a ..... OMG.
Reagovat
smazaný uživatel
tak hrala jeden zapas na trave za rok a prohrala podivej se na davydenka jak se mu vede na trave...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist