Šafářová odjíždí ze Sydney s deblovou trofejí

10. 1. 2014, 20:41
Aktuality 42
Lucie Šafářová si před Australian Open zvedla sebevědomí ziskem titulu ve čtyřhře i cenným skalpem na turnaji v Sydney. V generálce na úvodní grandslam sezony spolu s Maďarkou Timeou Babosovou porazily ve finále světové jedničky Italky Saru Erraniovou a Robertu Vinciovou po velké bitvě 7-5 3-6 a 10-7.
Timea Babosová a Lucie Šafářová (© Apia Intl.)

Podnik v Sydney byl vůbec prvním, na kterém se Lucie Šafářová a Timea Babosová rozhodly bojovat o turnajový titul. Tenistky, které dosud nasbíraly dohromady osm deblových trofejí - Babosová svých pět s pěti různými partnerkami -, už na cestě do finále předvedly, že se s nimi musí počítat. Přemožitelky Květy Peschkeové a Katariny Srebotnikové své tažení završily dnešním vítězstvím nad nejvýše nasazeným párem Erraniová/Vinciová.

V dramatické první sadě česko-maďarská dvojice nejprve neudržela vedení a musela dohánět ztrátu, aby průběh setu znovu otočila a získala ho poměrem 7-5. Ve druhém dějství už Italky neztratily podání a jediný brejk jim stačil k tomu, aby si vynutily super tie-break. V něm šly Erraniová s Vinciovou navíc do vedení 3-0, ovšem od stavu 5-3 prohrály čtyři výměny v řadě a svůj náskok už Šafářová s Babosovou udržely.

"Obě jsme tu celý týden hrály ve všech zápasech dobře," radovala se česká tenistka. "Hlavně jsme se tu ale snažily bavit, a dnešní poslední zápas byl prostě úžasný," dodala.

Jak prozradila Babosová, vítězný pár se dal v Sydney dohromady až na poslední chvíli. "Popravdě řečeno, náhodně jsem se zeptala Lucie, jestli už je její deblová partnerka tady, protože ta moje nepřiletěla," uvedla Maďarka. "Její taky ne, tak mě napadlo, že by z nás byl dobrý tým. Ani jsme se nebavily o tom, na které straně budeme která hrát nebo jak budeme hrát. Nakonec to asi bylo dobré rozhodnutí."

Pokud se ale Šafářová s Babosovou v nejbližší době potkají na kurtu, budou stát spíše na opačných stranách. "Určitě bychom spolu rády znovu hrály, ale obě máme stálé partnerky," vysvětlila Šafářová. "Uvidíme, jestli bude zase příležitost. Zatím je dobré vědět, že máme někoho v záloze."

Výsledky - Sydney - ženy:
Čtyřhra - finále:
Šafářová/Babosová (ČR/Maď.) - Erraniová/Vinciová (1-It.) 7:5, 3:6, 10:7

Komentáře

42
Přidat komentář
Mayo
Timea je krajšia
Reagovat
Fandina
Lucka má hezčí postavu a i celkově je hezčí, když dneska spolu hrály, tak se mi víc líbila Lucie.
Reagovat
Frick
Ty jsi slovenskej Maďar? že se vyjadřuješ pozitivně o něčem, co souvisí s Hungárií...
Reagovat
VlS
Ne, Mayko ji jen neviděl jinak než v montérkách s partou stěhováků, a mezi těma byla Timi fakt kočka :-))
Reagovat
Mayo
Frick...a to akože Maďarka teraz nemôže byť pekná žena ? :D futbalovej repre Maďarska napríklad fandím ... p.s. som Slovák (:
Reagovat
Jan
Proč to :( ? Měl bys být hrdý, že jsi Slovák :) I když to v obou našich zemích za moc nestojí.
Reagovat
tommr
minulý týden získala titul Klára Zakopalová v Shenzhenu a Lucka Hradecká hrála ve finále v Aucklandu. Tento týden získala titul Lucka Šafářová v Sydney a napodobit jí může ještě Klára v Hobartu, která hraje svoje finále dneska v noci/zítra ráno. To je na začátek roku skvělá bilance ... :)
Lucka Šafářová si díky tomu titulu taky trochu polepší v deblovým žebříčku - od pondělí se posune na 17.místo. V první dvacítce máme momentálně 4 hráčky: Andreu Hlaváčkovou, Lucku Hradeckou, Květu Peschke a Lucku Šafářovou ...
Deblovej titul Lucky ze Sydney je zároven i jasnou odpovědí všem těm kdo pochybujou o tom, že by Lucka Šafářová mohla úspěšně nahradit Lucku Hradeckou v páru s Andreou. Jsem přesvědčenej, že až se spolu holky dostatečně sehrajou tak budou přinejmenším stejně úspěšný jako byly Háčka v původním složení ... :)
Reagovat
Jan
Je otázka kolik toho ale Lucka s Andreou odehraje, když jsou v singlu úplně jinde, jak se sladí časově ?
Reagovat
tommr
důležitý bude, aby spolu hrály na GS a ostatních velkejch turnajích a v tom by žádnej problém bejt neměl. Na tom kde je Andrea v singlovým žebříčku až tak nezáleží - když se nedostane do hlavní soutěže tak prostě bude hrát v kvaldě. A v deblovým žebříčku jsou obě v první dvacítce takže budou všude jako pár nasazovaný ... :)
Reagovat
Fandina
Já bych si moc přála, aby byly úspěšné všechny holky, ale stejně pořád nemám žádnou radost z toho, že se Háčka roztrhly. Přesvědčí mě až tituly z GS. Do té doby budu skeptická.
Reagovat
Jan
Ale Andrea přece proklamovala, že se chce věnovat i singlu, takže aby obětovala její nevalný singl deblu, když se chce posunout i v něm, se mi nezdá.
Reagovat
Jan
Už jsem háčka oplakal. A že mi to trvalo :) V podstatě až doteď. Teď už se s tím stejně nic nedá dělat. Kámen byl vržen a letí ...
Reagovat
Fandina
Já mám radost, že Lucka Hradecká byla s Krajicek ve finále minulý týden, ale mrzí mě, že to nedotahly. I tak je to ale úspěch. A hlavně Miša je moc sympatická, líbilo se mi, jak mluvily všechny tři s trenérem česky, když v Praze Michaella žije. Třeba teď přijme i české občanství, podle nového občanského zákoníku který teď vchází platnost, ovšem nevím, jestli je to i její případ. Když jsem se dneska dívala na Lucku Šafářovou, uvědomila jsem si, že její partnerky Timea, Pavlju spíš hrají podobně, jako Lucka Hradecká, než Andrejka. Ale Andy je moc šikovná, tak snad se jim s Luckou Šafi také povede.
Reagovat
PetaM
Ehm ... Pokud se nepletu, Lucka nevyhrála titul po bohu Andrey, tudíž žádné závěry o tom, jak to bude zrovna těm dvoum klapat se z tohoto titulu dělat nedají :) Lucka dokázala vyhrát tituly už dříve a vyhrála i cennější, než je tento ;) Nechci být "ten, co pochybuje", ale s Andreou hrála minulý rok jeden turnaj a letos taky (zatím nevyhrály nic), Lucka se spojí s hráčkou, se kterou doteď nikdy nehrála a vyhrajou titul, a ještě porazí světové jedničky ... Náhoda? :D Lucka je velice dobrá deblistka, ale s Andreou se k sobě prostě podle mě nehodí. Podle mě jim v tom páru něco chybí, přítelkyně jsou jistě veliké, ale přátelstvím se turnaje nevyhrávají. Zatím o spojení Lucky a Andrey žádné závěry nedělám, ale hodnotit jejich vztah na základě toho, že Lucka teď vyhrála Sydney (s úplně jinou hráčkou, než s Andreou) je celkem špatně :D
Reagovat
Fandina
To také nechápu. Jak někdo vyvozuje z výsledku Lucky s Timeou úspěch i Andy s Luckou. Samozřejmě, že Lucka hraje moc pěkně. Jen vloni vyhrála dva tituly. Takže podle toho soudit, že bude pár Andy s Šafi lepší než Háčka nemá logiku.
Reagovat
PetaM
Jako já chápu, že obě dvě jsou výborné deblistky, jenže Lucka H. a Andy byly jako voda a oheň. Ale bojím se, že Andy a Lucka Š. jsou jako voda a plamínek :D Počkám si na další turnaje, jak spolu budou hrát a třeba se plamínek rozhoří, ale zatím nemůžu usuzovat z tohoto spojení nic :D
Reagovat
PetaM
A také se musíme podívat, s jakým typem hráček ty tituly získala. S Kiki Mladenovic, hraje celkem tvrdě. S Pavlju, tak hraje taky celkem tvrdě. No a Timea, co jsem dneska viděl, hraje sice méně tvrdě, než výše zmiňované, ale taky celkem na riziko (i když celkem hodně kazí :D - aspoň teď ve finále) :D A Andrea žádná taková "bušička" není ...
Reagovat
Fandina
Lucka Hradecká byla vloni hodně nemocná, pak přijedou na US Open a porazí Wiljemsky a nakonec i titul a za pár dní se rozejdou. Nepochopím to.
Reagovat
PetaM
No, to už je zbytečné řešit :D Akorát se člověk naštve nad tím, jak to mohly (nebo mohla ...???) udělat :D :D Já jsem to už nějak vstřebal a beru to tak, že místo jednoho páru, teď fandím dvěma :D :D A pokud budou oba dva úspěšné, tak budu mít dvojnásobnou radost :D :D
Reagovat
Fandina
Samozřejmě. Zatím si letos nemůžeme na deblistky stěžovat. Klárka jedna výhra v kapse a dneska šance na další. Lucka Šafi jeden Premiér titul a Lucka Hradecká s Michaellou finále. Super bilance!
Reagovat
Jan
Mně to taky hlava nebrala, jak se mohly po titulu z USO rozejít. A nebere doteď.
Reagovat
PetaM
Zatím je ten debl moc pěkný :) Uvidíme, jak se jim povede na AO :) Jen nevím, jestli tam bude Lucka H. vůbec hrát ... Míša bohužel nemá singlový žebříček na to, aby tam hrála kvaldu, ale možná tam jela jen kvůli deblu s Luckou, necháme se překvapit :D
Reagovat
PetaM
No, já jsem si závěr udělal, po tom všem, co na to řekla Lucka ...
Reagovat
Fandina
S tím přirovnáním plamen LucHra a plamínek Šafi se mi to moc líbí. Ale od té doby, co má Lucka Šafi nového trenéra a od podzimu s ní pořád jezdí, tak Lucka hraje mnohem líp. Už se tak nevyhazuje, nestřílí tak od boku, takže by mohla plnit úlohu řízeného plamínku a rozhořet to v tom páru s Andy také ... úsměv
Reagovat
PetaM
Ano, Lucka se hodně zlepšila, je více agresivní a více míří do dvorce :) Ale přece jenom mi tam něco málo chybí. Nikdy nebude mít na servisu 180 km/h a tak tvrdé rány, jako např. Lucka H., Šafi mi přijde více technická, zrotované podání, zásahy na síti celkem dost slušné, ale prostě ... Není to tak velký protiklad vůči Andrey, jako byla např. Lucka H. ... :) Ale je to jen můj pocit :D
Reagovat
Fandina
To jsem si také všimla, že Lucka Šafi když se jí v deblu daří, tak má vedle sebe ranařku, podobnou LucHra a ne Andy. Psal si to nahoře a já už také. A já pořád vidím Lucku Hradeckou s Frantou Čermákem, jak dokázali spolu jedno GS finále v mixu a GS výhru na FO. LucHra když je potřeba tak umí zariskovat a to se sčítá. Sice i víc chybuje, ale také má čich na správný úder ve správném okamžiku. A to se jí v tom mixu s Frantou ukázalo. Šafi zatím takové zkušenosti nemá.
Reagovat
PetaM
No, v tom Mixu to myslím bylo nejvíce znát. Lucka a Franta se skvěle doplňovali a byli celkem na stejné úrovni. Podání, i údery. Ale Andy a její Mix na US Open, ve finále byla skoro marná. Nebýt Maxe, tak je úplně v lese, z jejich úderů si tam dělali trénink ... Ani se Maxovi nedivím, že jí do všeho lezl :D :D
Reagovat
Fandina
Však Andy také Maxovi poděkovala. Řekla, že kdyby si jí nevybral, tak by nikdy titul z mixu neměla.
Reagovat
tommr
mám tomu tvýmu přirovnání rozumět tak, že považuješ Lucku Hradeckou (ohen) za lepší hráčku než Lucku Šafářovou (plamínek)? To snad ani nemůžeš myslet vážně. Lucka Šafářová je mnohem lepší singlistka a její lonský a letošní výsledky v deblu jasně ukazujou, že je i vynikající deblistka. Momentálně je sice v deblovým žebříčku ještě o pár příček za Luckou Hradeckou, ale já jsem přesvšdčenej, že se to pořadí brzo změní ... :)
Reagovat
PetaM
Nepochopil ... Lucka H. je pro mě plamen, protože si na kurtu umí dupnout, vede tým a je tak celkově energičtější. Oproti tomu Lucka Š. je spíše v ústraní, nechá vést Andreu a Andrea se mi na pomyslné místo "vůdkyně týmu" rozhodně nehodí. Na můj vkus si Šafi neumí tak dupnout. A myslel jsem to tak, že Háčka se přitahovala, protože protiklady se přitahují. Naopak Lucka Š. a Andy nejsou protiklady, a je známo, že stejné náboje se odpuzují ...
Reagovat
PetaM
Představ si to, jako debl s Radkem. Když hraje Radek a Tomáš, má to jiskru, stejně jaká pár H+H. A když hraje Lucka Š. s Andy, tak je to jako Radek a Leander (tito dva jsou skvělý pár, jsou velice dobří a úspěšní) - ALE chybí mi tam ta jiskra. Oba dva mají neuvěřitelnou ruku, ale chybí tam ten větší důraz ...
Reagovat
smazaný uživatel
moc vám to přeju, skalp Sáry a Roberty je cenný :) Velká gratulka
Reagovat
Jan
Italky se asi těšily, že budou mít po rozpadu háček od Češek pokoj a ono ne :)
Reagovat
Jan
Když se dívám na tu fotku, ty dvě vypadají jak dvojčata, jak jsou si podobné :)
Reagovat
aligo
Jo rozdil mezi nima je... Lucka je mnohem hezčí ;)
Reagovat
Jan
Mně se víc líbí Maďarka :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ona je Timea dost fotogenická. V realu se mi až tak nelíbí. Je celkem "hrana" a navíc se umí nepěkně vztekat.
Reagovat
Jan
Timea Majorová :) Jestli víš o koho jde :)

http://www.osobnosti.cz/timea-majorova.php

V reálu může být všechno jinak, to ano.
Reagovat
tommr
a Lucka zase vypadá v reálu mnohem líp než na některejch fotkách ... :)
Reagovat
Jan
Já neznám z reálu žádnou z nich, tak se vyjádřete, kdo je znáte naživo obě :)
Reagovat
Fandina
Babos nevím, nebo si nepamatuji, jestli jsem jí viděla naživo. Lucku mockrát a i v rozhovoru je moc milá. A je moc hezká a je to kočka.
Reagovat
Jan
Ještě mě zvikláte na Lucku :) Zas budu nerozhodný :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist